-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Kicsit kiakasztott ma azt egyik domain szolgáltató (hol elérhetők a sub domainek, hol nem. valamint a levelező rendszer is elérhetetlen sokszor).
Jött az ötlet, hogy ha már van egy nonstop futó szerverem, miért ne futnának ott ezek.
Web + email része már megvan, működik is frankón.A kérdésem az lenne, hogy a domain kezelésére mit ajánlotok?
Gondolok itt a sub domainek létrehozására, kezelésére. stb
Köszi
-
bucihost
senior tag
válasz
bucihost #42174 üzenetére
Noh félig-meddig megoldódott!
Hogy mi volt a "megoldás", magam sem tudom....
Amit csináltam:
- Feltettem a Linux mint legfrisebb változatát (a régebbi kernel miatt, gondoltam hátha valami kerneles szösz lesz a baj)
- Feltettem a zárt nvidia meghajtót.
- Nyomtam egy upgradet.
- Feltettem az intel vga linuxos driverét (innen)A mostani felállás:
- Alapból nvidia karival indul a rendszer
- Nvidia-setting-ből át tudok állni integrált intel kártyára, relog után az intel van használatban.
- Nvidia-setting-ből nem tudok vissza állni intelről nvidiára (valami hiba ablakot dob be minden üzenet nélkül), restart után újra az Nvidia kártya az aktív. (gondolom boot alatt kapcsolja be)Azt viszont nem értem, hogy menet közben miért nem tudok Int-ről NV-re váltani, csak fordítva?
Fps tesztek még folyamatban, remélem jó eredményeket kapok.
-
bucihost
senior tag
válasz
lev258 #42160 üzenetére
nah, addig sikerül ba***tatnom, hogy össze omlott az X.
Újra húztam az egészet, most Ubunti 15.10 ment fel, zárt meghajtókból azonnal fel is tette az NV drivert, minden hiba nélkül.
nvidia-settings-ben automatikusan be is kapcsolta az nvidia kártyát.
glxgears 6-8k FPS-t írt...
Rányomtam egy steamos játékot ami linux kompatibilis is (cs:GO), viszont az fps 10-50 közt ugrált, és szaggatott is mocskos módon.
Gondoltam, átváltok intel kártyára és megnézem ott mit mutat.
gears: 50-60 FPS
Cs:go: 30-50 FPS de nem szaggat (annyira a kép).Mondom csinálok egy VGA benchmarkot, hogy mit mutat különbségnek a 2 kártya közt.
Intel: glmark2 Score: 801Vissza akartam váltani NV karira. kipipálom majd kéri, hogy jelentkezzek ki-be.
Viszont ugyan úgy az intel van használatban, ergó eddig működött a váltás a vga-k köztMi a fene nyűge lehet?
-
bucihost
senior tag
válasz
lev258 #42158 üzenetére
Nah, haza értem.
buci@buci-pc:/opt/VirtualGL/bin$ optirun ./glxspheres64
Polygons in scene: 62464 (61 spheres * 1024 polys/spheres)
Visual ID of window: 0x20
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce 920M/PCIe/SSE2
85.992203 frames/sec - 76.347318 Mpixels/sec
85.827222 frames/sec - 76.200841 Mpixels/sec
85.043003 frames/sec - 75.504580 Mpixels/sec
84.973703 frames/sec - 75.443053 Mpixels/sec
88.387238 frames/sec - 78.473725 Mpixels/sec
87.405547 frames/sec - 77.602141 Mpixels/sec
88.778377 frames/sec - 78.820994 Mpixels/sec
89.288174 frames/sec - 79.273613 Mpixels/sec
88.902901 frames/sec - 78.931551 Mpixels/secnvidia-settings Terminálból megy, viszont ha kipipálom az Nvidia kártyát, akkor bedob egy hiba ablakot, amin semmi szöveg nincs csak egy behajtani tilos, és egy OK gomb. Terminálban ennyit ír:
ERROR: -
bucihost
senior tag
válasz
lev258 #42155 üzenetére
Ubuntu 14.04 LTS, NVIDIA GeForce 920M + Integrált Intel.
"További illesztőprogramok"-on belül szerettem volna feltenni a drivert, de ott nem rakta fel. (kipipáltam, alkalmaztam, végig futott a csík, majd vissza rakta a pipát a sima X-org akármi driver elé.)
Ezután a "További illesztőprogramok"-on belül már ki volt pipálva a zárt NV driver.
-
bucihost
senior tag
válasz
lev258 #42133 üzenetére
Felkerült a zárt driver, viszont valamiért az intelt használja továbbra is.
Polygons in scene: 62464 (61 spheres * 1024 polys/spheres)
Visual ID of window: 0xd4
Context is Direct
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 5500 (Broadwell GT2)
60.907484 frames/sec - 54.076100 Mpixels/sec
59.941413 frames/sec - 53.218385 Mpixels/sec
59.992963 frames/sec - 53.264152 Mpixels/sec
59.927175 frames/sec - 53.205743 Mpixels/sec
60.647873 frames/sec - 53.845608 Mpixels/sec
59.976527 frames/sec - 53.249560 Mpixels/sec
59.987357 frames/sec - 53.259175 Mpixels/secHogyan tovább?
-
bucihost
senior tag
válasz
lev258 #42128 üzenetére
Délután ránézek akkor. Neten ezzel kapcsolatban semmit nem találtam...
Viszont van egy jelenség:
Amikor leállítom / újra indítom a gépet, akkor ugye bejön az ubuntu logó. Viszont el kezd ugrálni villogni a logó. Ez mi lehet? Én valami grafikus dologra gondolok. (Integrált intel vga-hoz is kell driver, vagy az elég neki ami alapból felkerül?) -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Felkerült a linux (Ubuntu 14.04 LTS). Megy is rajta minden progi amit szerettem volna. Jön a neheze. intel + nvidia videókártya. Nemrégiben beszéltük már, hogy automatikusan nem tud váltani a 2 kártya közt a linux. A kérdésem az lenne, hogy manuálisan hogyan oldható meg a 2 kártya közötti váltás? van erre valakinek egy magyar érthető leírása? sajna nem találtam eddig.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Már csak 1 program választ el attól, hogy teljesen át álljak linux-ra.
Mégpedig a "VMware vSphere" kliens.Létezik ennek életképes linuxos alternatívája?
Amivel tudom kezelni a virtuális gépeket rendesen, amiben működik a "konzolos" rész is, valamint a windowsos gép "távoli asztal" része?? -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy kis "nas" pc:
Intel [D945GSEJT] lap
1x(2x) 1.6 Ghz Intel atom proci
2G Kingston DDR2 Notebook RAM
160GB 2,5" WD HDD (rendszernek)
1TB 3,5" WD HDD (Adatoknak)Torrent + file megosztásra használom hálózaton.
Eddig egy Openmediavault (nas) rendszer futott rajta kb 2 évig hiba nélkül múlt hétig....
Net szolgáltatómnál csomagot váltottam, kaptam új modem + router kombót. Azóta megbolondult a rendszer. nem hajlandó normális sebességgel tölteni. (60mbit helyett 20mbit-tel tölt kb 1 percig utána leeseik 0.5mbit-re.)
Aztán sikeresen össze gányoltam az eth0 konfigot, szóval újratelepítés mellett döntöttem. (azért is mert elég régi már a rendszer, azóta jöttek ki újabb verziók)Többi gépen megfelelően megy a sebesség.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ugyan ezt a rendszert tegyem vissza vagy esetleg valami más rendszert?
Csak a transmissionra, valamint a file megosztásra van szükségem windows és linux kliensek között.
-
bucihost
senior tag
válasz
ubyegon2 #41530 üzenetére
Használat alapján vontam le a következtetést! Többször próbáltam a Mintet, mire belaktam elkezdett össze omlani, kernelpanic stb. Ubuntu / debian-nal sose volt ilyen gondom. Szerveren jelenleg is Ubuntut használok.
nem fik*zásból zárom ki a mint-et, de a kernel panic és társai nem hiszem hogy a DE miatt van... -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem a laptopomon lévő MS rendszer valami linux disztróra.
A kérdésem az lenne, hogy a linux-ok mennyire támogatják ezt a dual VGA (integrál+dedikált) dolgot?
Gondolok itt arra, hogy képes magától váltani a 2 között ha az erősebb (dedikált) VGA-ra van szüksége?
Mennyire macerás ezt belőni, melyik az ajánlott disztró jelenleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest