- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #78121 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos egyik opció sem az, amire én gondoltam. Azért raktam a gépbe mert az OS-en kívül full üres, és jól jött volna 150-200GB-nyi plusz kapacitás, amire Win10-ről, főleg programokat pakolnék. Marad a formatálás, később pedig a Debian és az XFCE újratelepítése.
Ezt el akartam kerülni, mert nem Linuxozom, és múltkor cimborámat is kicsit megtréfálta a régi notebookban.Vagy hagyom a fenébe, és veszek még egy SSD-t.
-
Redneck
nagyúr
válasz
tordaitibi #78119 üzenetére
Beraktam egy SSD-t az asztali gépembe, amin Debian van XFCE 4.12-es felülettel. Hozzá tudok valahogy férni Windows alól, és tudok rá adatot, vagy jobb esetben programot pakolni?
Vagy le tudok választani róla egy adott területet, hogy azt Windowsos partícióként használjam?Vagy ezzel már elkéstem? Nem értek a Linuxhoz, egy haver rakta a meghajtóra, és egy régi notiban volt.
Ha nem muszáj, nem törölném le a Linuxot róla, mert csak ideiglenesen kell a tárhely, aztán megy vissza a notiba. -
-
Redneck
nagyúr
Köszi a tippeket! Hétfőig átnézem őket, és kitalálom melyik UI lenne a jó, erre a régi kis gépre. Cimborám valami olyanról beszélt hogy simán fél GB RAM-ba bele fog férni az OS. Ez a megoldás tetszene, nem akarok RAM-ot vadászni hozzá.
-
Redneck
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #67636 üzenetére
Haver is az XFCE-t ajánlotta. Akkor a videóban az UI az a Mint névre hallgat?
Szerk:
Azt írta (persze csak egy vélemény), hogy neki is volt anno Mint-je, de egy korábbi verzióban még keyloggert is talált. Ez most minimum meglepett, azt hittem Linuxon nincs ilyesmi.
Pont olyannak kéne a gép, aki nem érteni akar hozzá, hanem használni. -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Barátnőm gépe egy régi 2 magos alap kis Intel 2GB RAM-mal és HDD-vel. Kicseréltem benne a HDD-t és újra akartam rakni a Win 7-et, de annyira elcseszték az updatet, hogy egyszerűen kiégtem. Ajánlották a fórumon is és ismerősi körben a Linuxot, mint alternatívát.
Netezésre, bankolásra, dokumentumok szerkesztésére használja a gépet, esetleg néha megnéz egy filmet, tehát VLC, Libreoffice/Openoffice és hasonló programokkal tökéletesen elvan.Tudtok ajánlani olyan Linux verziót és UI-t, ami Windows szerű, egyszerű, és alacsony erőforrásigénye van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen autót vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest