-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Na nemtud senki ilyen alacsony procihasználatnál a procit pihenő módba kapcsolós programot linuxon? Én letöltöttem egyet, athcool a neve, de úgy néz ki nem csinál semmit... és már nagyon idegesít ez hogy a procihűtő full fordulatszámon pörög.
-
Sanyix
őstag
Felraktam az általad említett szenzor dolgokat, hát félig működik, félig nem úgylátom. Mert a procihőmérsékletnél lehet választani proc, és cpu közűl, egyikre mindíg 51, másikra 50 fokot ír. Hűtőventillátor fordulatszámát nem látja, se chipset, se hdd hőmérséklet :\
-
Sanyix
őstag
Kipróbáltam, és hát durva. 51 fokos a procim. 4%-os használattal. Vindózban ilyenkor 38 fok szokott lenni s2kctl-el, és 100% használatnál 51 fok. Úgytudtam linuxban már alapból van ez a dolog, hogy a proci bizonyos részeit készenléti módba teszi ha nincs használva :\
-
Sanyix
őstag
Kellene még valami program linuxra, ami kiíja a hőmérsékleteket (CPU, HDD, Northbridge), mert linux alatt úgyérzem kicsit hangos a gépem (pörögnek a ventillátorok), pedig nem fut semmi komoly program, és szeretném tudni hogy képzelődök e, vagy tényleg
meg amúgy sem árt ha tudom mi van. Amúgy Ubuntu 6.06-van fenn, esetleg ebben elrejtve valahol valami hasonló funkció?
-
Sanyix
őstag
válasz
dr_strange #2278 üzenetére
usr/local/bin be került, transmissioncli néven, és ha elindítom szépen felsorolja a parancsokat, grafikus felület nuku. configure-nél mondjuk írt egy olyat hogy GTK+ = no, ennek nincs köze hozzá? Amúgy ilyen csomagot hogy GTK+ nem találtam, de GTK 2.0-ás dolgokat már igen, ezek fent is voltak eddig is.
-
Sanyix
őstag
Most eljutottam ahhoz, hogy kibontottam a tar.gz-t, nyomtam egy sh configure-t, majd kiírta, hogy ''no working compiler'', így csomagkezelővel rákerestem a c compilerre, és mindenféle c++ meg gcc dolgot felraktam, így már mükszött, végigment a configure, aztán mondta, hogy nyomjak egy make-t vagy gmake-t... hát egyik sem volt, így megint csomagkezelővel rákerestem a make-re, így már már ment, nyomtam egy make install, kiírta, hogy fordít, aztán install valami izé, semmi error, de nemtudom hogy akkor most hova installálta vagy mivan?
-
Sanyix
őstag
Aha mostmár látom nincs szükség a firestarter futására. De van még egy gondom, kellene egy normális torrentkliens linuxra, ami tudásában hasonlít a vindózos utorrenthez. Azureust próbáltam, bugos, használhatatlan volt, és java-s programot inkább nem használnék ha van más. Rtorrentnek nincs gui-ja, és sehogy se találta a config fájlját bárhova tettem. Qtorrent is elég gyenge, de a 3 közűl ez volt ami működött, és valamennyi tudása is volt. De előbb próbáltam a többinél, és mikor nem tetszett, letöröltem, hogy keressek egy másik klienst. És most ha újra felrakom, nem rakja be magát a menübe, konzolról, meg x akármi errorok kíséretében egy 0 tudású kliens indul el, ugyanúgy qtorrent néven. Mi baja van? Esetleg van valami jobb kliens?
-
Sanyix
őstag
Hát a firestarter által beállított dolgok anélkül is megmaradnak, és műxenek, ha nemmegy a firestarted maga? Amúgy inkább másodperces terhelés van, pont akkor amikor felvillan a firestarter ikonja, hogy támadást védett. De zavaró, mert az egérkurzor meg szokott akadni, és a 3d-s programok is megakadnak ilyenkor, és a videok is.
Ja és egy láma kérdés. Úgytudom, linuxon van olyan mint a windózban ctrl-alt-del és előjön a feladatkezelő, és be lehet zárogatni az esetleg megfagyott programokat. Ha van melyik billentyűkombinációval lehet előhozni? Mert tegnap randán belefagyott egy wine-n futtatott játék a guiba, és elég rossz helyen a menüre, így nem tudtam bezárni se.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Hi! Kellene nekem egy tűzfal linuxra, nem árt ha van grafikus felülete, és nem bugos
mert nekem a firestartert ajánlották, de kicsit gáz egy behatolási kísérletnél, ha 25-75% CPU időt foglal (XP 2500+), úgyhogy kellene helyette egy normálisan műxő tűzfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest