- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
ZCoyote #5796 üzenetére
Köszönöm, a Gnome-commander alapból benne "létezik" az ubuntu-ban?
Terminál? - azt még '90-es évek elején használtam PC-n, de örültem, hogy nem sokáig!Ha valaki a hálózati routerhez is hozzá tudna szólni - örülnék!
A kiszürkített "vég-szólásodon" el is mosolyodtam, de rajtam majd röhögni fogtok - a kérdéseimtől, meg majd az esetleges botladozásaimtól!
-
old_artist
addikt
válasz
ngabor2 #5788 üzenetére
Köszönöm, viszont volna egy-két kérdésem még,
- hogy ha ubuntut rakok fel, akkor a jelenlegi TP-Link TL-R460-as DSL routeremmel is menni fog (driver, háló, net) a csatlakozások Mac és PC-vel?
- hogy SCSI felültű a gépem (ADAPTEK kártya + HDD), azzal is elboldogul az ubuntu?
- létezik ubuntu alá egy PC-ben használatos totalcommander szerű kezelőfelület (ftp-vel)? -
old_artist
addikt
Üdvözletem a linuxosoknak!
Abszolút kezdőként volna egy pár kérdésem! Íme:
- Van-e olyan linux op. rendszer, amit - tulajdonképpen - "kis" server-ként tudnék használni, s amivel 2 PC-t és 1 Mac-et is láthatnék a hálózaton?
- a linuxot csak internetre (levelezésre, ftp-re, kisebb szövegszerkesztésre, netezésre) és a három gép közötti file-cserélésre használnám.
- ha van ilyen linuxos op. rendszer, akkor
- melyiket ajánlanátok (pontos tipus és verzió) egy
PIII-as, Intel 667Mhz-es, 256Mb ram-os, CD-RW-s,
20Gb-os HDD és alaplapi 8Mb-os VGA rendszerre? - hozzá egy 17'-os EIZO.
- ha lehet, akkor grafikus felületü linux op. rendszerben gondolkodjatok!Várom, és köszönöm a válaszokat előre is!
-
old_artist
addikt
Tisztelt "LINUX guruk"!
Már vagy egy hónapja, hogy nézegetek és kacérkodok a linux és a különféle változatai között. De minél többet olvasgatok, annál kevesebbet értettem meg belőle, ezért elhatározatam, hogy belefogok, és telepítek egy Ubuntut, amit már le is töltöttem, de ...
Sehol sem találtam válaszokat kérdéseimre, ezért most itt és most, íme:
- Van elfekvőben egy PII-es 350MHz-es MMX Intel, 256Mb PC100 rammal rendelkező gépem, van benne egy Matrox Millennium 650 VGA, Adaptec AHA 2940 UW SCSI kártyához van 2 db 4.3 Gb-os Quantum HDD + 24x SCSI CD-(RW) (amire telepíteném - szűzen) + egy 22'-os EIZO CRT monitor (1600x1280x105Hz-en).
- Tehát, rá tudnám-e telepíteni erre a SCSI rendszerre az Ubuntu-t?
- Ha nem, akkor mi a gond a konfiggal?
- Ha jó a konfig, csak az Ubuntu nem, akkor melyik Linux-ot ajánlanátok? (grafikus/ablakos rendszerűt).
- Ha minden megfelelő, akkor lesz-e valami elakadásom a SCSI rendszerrel (esetleg instal-kor)?
- Találok-e megfelelő drivereket a konfighoz - a későbbiekben? stb, stb.
Mivel, bárhol néztem sehol sem találtam a Linux-okra min. op. rendszer-re vonatkozó megfogalmazásokat, egyik verziónál sem.
Tulajdonképpen csak ismerkedés a Linux-al és netezésre (levelezésre), szövegszerkesztésre használnám.
Későbbiekben, ha jobban megismerem, esetleg komolyabb programokra (ha mennek rajta) használnám, vagy esetleg egy net szervernek.
Köszönettel várom a válasz(ait)okat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest