Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mckay

aktív tag

válasz lev258 #52280 üzenetére

Természetesen próbáltam az update-et.
    De hát nem editáltam bele semmilyen Win partícióra utaló konfigot, így értelemszerűen nem lett ilyen update után sem.

Hanem nagy-nagy bocsánatot kell kérnem.
    Igazatok van, ez talán GPT merevlemez!
    És talán EFI-bootolás van!

Ugyanis miután felülcsaptam az MBR-t (win pe-re bootolva) egy kis fixmbr-rel, és visszakaptam a az amúgy jogtiszta Windowsomat, és telepítettem az EasyBCD progit, hogy azt a bootloadert használva tegyem elérhetővé a Linuxot (nem, nem csináltam még ilyent, de hát mi értelme lenne a programban ennek a lehetőségnek, ha nem tudna ilyent?...), nos, meglepődve tapasztaltam, hogy szürke minden szerkesztési lehetőségem. Azannyja!
    :Y
    Mivel beleültettétek a bogarat a fülembe, hogy talán EFI-ről van szó, megnéztem a biost, és bakker, ott tényleg nem az van, hogy LEGACY vagy EFI, hanem LEGACY FIRST vagy EFI FIRST, és ez nem az, amit az ember megszokott.
    :(
    Szerintem hiába választottam a Legacy first értéket, az a nyavalyás Win10 telepítő GPT lemezt csinált, és EFI-boothoz állította be. És ezen a laptop egy kicsit sem akadt fent, megpróbálta a Legacy-t először, nem sikerült, sebaj, gyorsan restartolt, és EFI módrjára simán betöltötte a Windows-t.
    Így utólag tulképp igen, érdekes is, hogy indításnál kétszer jelenik meg a Lenovo logó, és talán ez a magyarázat.
    :U

Mivel át kellett adnom a laptopot, így további próbálkozásokra, vagy EFI-hez való GRUB-ról olvasásra nem maradt idő.
    Nagyon köszi azért a hozzászólásokat!
    :R

Ha lesz még ilyen munkám, hogy egy laptop tutira csak OpenOffice-hoz és Firefox-hoz kell, akkor teszek majd megint Linux-próbát, hátha akkor sikeresebben abszolválom az első ismerkedést.
    :B

Új hozzászólás Aktív témák