- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
2. A gördülő rendszer "hátránya", hogy több odafigyelést és/vagy hozzáértés igényel. Mivel folyamatosak a frissítések, nincs annyi idő tesztelni őket, így gyakoribbak is lehetnek a hibák, problémák, amiket orvosolni kell (manuális beavatkozás, esetleg downgrade).
Én nem régóta használok rollingot (Arch), így sok tapasztalatom még nincs, de eddig szerencsére nem volt problémám. Igazából a legfontosabb a linux kernel, amiből viszont én tartok egy LTS változatot is, ami nem kerül frissítésre, így ha a friss kernel valamiért nem működne egy frissítés után, ott az LTS kernel, amivel tudok bootolni. Egyébként minden csomag downgrade-elhető, ha netán gond lenne a frissebbel, szóval hatalmas probléma nem lehet.
A Debian Sid a legfrissebb, de én nem biztos, hogy ajánlanám, lévén az az unstable ág. Akkor már inkább testing, de ha rolling rendszert akarsz, akkor szerintem inkább Arch alapúval próbálkozz. A Debian legyen stable.
(#36973) Freel
4. Ha a Steam gépek új hardverekkel fognak érkezni, akkor valószínű, hogy a kernel is ennek megfelelő kompatibilitású lesz, tehát ha neked hasonló hardvereid vannak, akkor elvileg nem lehet gond. De ha hardcore játék is szempont, mindenféle új játékokkal, akkor talán tényleg jobb egy Windows erre.
-
Freel
tag
Még egy, csak kifutottam a szerkesztésből:
4. Szóval biztosan fogok mélyrehatóbban foglalkozni a SteamOS-sel. És még mindig abszolút nem értem a kernel-driver, friss-elavult kérdéskört a Linux kapcsán. A SteamOS ugye direkt játékra kihegyezett Debian lenne. A SteamMachine-ok a legújabb hardverekkel fognak érkezni. Új Intel procik, új 9xx szériás GTX VGA-kkal. És akkor mégis hogyan működik ez az egész, ha pl. a SteamOS-ben jelenleg is valami 3.10.60 kernel van? Hát az még a Debian-hoz képest is régi! Vagy akkor most mit érnek ezek a számozások?
Bocsi az értetlenkedésekért, de már végképp nem értem, hogy ha nekem itthon újszerű hardvereim vannak, mert játszani akarok, kipróbálni mindig a legújabb játékokat, akkor nekem most melyik Linux való? A testing? A sid? Rolling-release? Vagy jó új hardverekkel egy stable Debian is?
lev258: "A Grub pontosan hova települ?" Pontosan nem tudom. Úgy tudom, hogy EFI-nél van egy 200-300 megás FAT32 partíció, mint efi-boot partíció és oda írja be az adatokat mindkét rendszer. Talán...
A win hibernálását kikapcsoltam teljesen.Ezt találtam Debian 4.0.4-1 kernel: Link
Akkor ezt használja a sid vagy a testing? És ezt kell feltenni hogy olyan legyen a rendszer, mint egy PCLinuxOS?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest