- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
#63718632 #86082 üzenetére
Azt hiszem ezen a laposon biztonsági chip van, az ki van kapcsolva. Bootol az Ubuntu, fel is települ, sikeresen, csak első bootkor "operating system not found" üzi fogad. Az uefit meg nem támogatja.
@gojani - ha a rendszer követelményeket megüti a géped, akkor cinnamon, ha nem xfce. -
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F #86075 üzenetére
Az egyik laposomra a fent említett probléma miatt nem ment fel sem az Ubuntu, sem a Mint. Fel raktam egy Debian Stable-t és úgy tűnik könnyű volt beállítani! Egyedül korábban a Wifivel nem birkóztam meg, ami most sem csatlakozott, habár felismerte. Bedugtam a kábelt és így raktam fel. Utána csatlakozott a wifihez.
Ez a rendszer áll hozzám nagyon közel (Az Ubuntu után), mert nem kell fordítgatni dolgokat, van alkalmazásbolt, stabil és nem kell nagyon konfigurálni. Persze itt is Ubuntu-t használnék, de nem megy fel a fenti hiba miatt. -
I02S3F
addikt
Volt ez a telepítési mizéria Mint-el és Ubi-val. Hogy lehet ezt megoldani? Egyszerűen a "someting else" - es particionálás nem oldotta meg a problémát!
-
I02S3F
addikt
válasz
fatpingvin #85998 üzenetére
Van szép gtk/electron/qt felülete
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #85979 üzenetére
Esetleg nem lehet, hogy egy kijelentkezés/bejelentkezés is megoldja? (Az gyorsabb volna, bár még mindig kényelmetlen)
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #85975 üzenetére
A gépedet indítod újra, vagy a nas-t?
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #85949 üzenetére
Igyekszem én is egyszerűen használni a gépet és nem ízeire szedni! (szoftveresen).
-
I02S3F
addikt
válasz
fatpingvin #85936 üzenetére
Nekem a gnome 3 workflow-ja egyszerűen idegen!
-
I02S3F
addikt
válasz
#63718632 #85895 üzenetére
Na! Akkor bővebben! Egy stabil disztróra vágytam! Ha valami programból frisset akarok, akkor flatpak (Csak a Google Chrome, ami ilyen nekem). Hivatalos repókból dolgozik. Nekem valamelyik laposra nem ment fel, nem ismerte fel a wifi-t (a sima Debian nonfree) . Hiába adtam be neki a firmware-t. Pedig, ha Arch-ot tudok puritán telepíteni, akkor erre is képes kell legyek!
-
-
I02S3F
addikt
Most, ahogy írtam, az Anydesk-en nincs hang. Előtte a Doom3 volt használhatatlan. Előtte az Anydesk nem működött, az már Mint-en, flatpak-ból.
Megint őszinte leszek! Ezek mind megoldható problémák! A doom3mat, egy előző proton verzióval kéne megnézni! Az Anydesk-et, meg a honlapjáról telepíteni! Azt hiszem, úgy ment!
Csak nyafogok, mert fáradt vagyok! Elnézést!
És, ha nem boldogulok, akkor még mindig vissza tehetem a Cinnamon 20.3-mat, mert azon minden hiba nélkül futott!
Szégyellem magam!
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F #85571 üzenetére
Hiszti következik: Valami probléma rendszeresen van az Ubival. Megfordult a fejemben, hogy visszateszem a wint. Én akarok linuxot használni, de valami nyűg mindig van vele!
Őszintén megvallom, hogy mostanában sokat dolgoztam és fáradt vagyok heggeszteni. Kipihenten meg egy Arch összerakásával is megbírkózok!
Kérlek ne kövezzetek meg! Úgyis ezredjére is nekifutok!
Amennyire vágyom a probléma mentes Linuxozásra, annyira nehezítem meg a saját dolgom! Ti. a Mint Cinnamon-al egy panaszom nem volt soha!
Azért tettem fel a natúr Ubit, mert egy eredeti, nagy fejlesztőbázissal rendelkező, stabil, sokak által használt disztrót akartam használni! Be kell valljam a Cinnamon tök unalmas, mert hozzá se kell nyúlni, megy. (Igen! Én is észrevettem az ellentmondást a postomban!)Ej, de ráérek nyűglődni! Vagy megvárom, amíg kipihenem magam!
@hcl - Otthoni gépre csatlakozok a cégtől. Xrdp-vel ez megoldható? Digi-s net mögött van a gépem!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #85206 üzenetére
Igen! Az tud ilyet!
-
I02S3F
addikt
válasz
peterattila #85136 üzenetére
Viszont, ha azzal megelégszel, a Mint boltban vannak grub skinek! Csak telepíted a boltból és kész!
-
I02S3F
addikt
válasz
peterattila #85121 üzenetére
Vagy a manjaro-ból kiszeded valahogy, vagy letöltöd valami gnome-look vagy hasonló weboldalról, ha fenn van.
Szerk. : Esetleg ha a manjaro artworknek van saját github oldala, akkor onnan.
-
I02S3F
addikt
Ne haragudj, de félre vezettelek!
Most olvastam el a leírást! Ez 20. 04-es Ubuntu server támogat. Tehát azon is szükséges próbálkozni! A kérdésem az, hogy mi történik akkor, amikor megpróbálod telepíteni a node.js-t? Mi a hibaüzenet? Kérlek dobjál egy terminál képernyőt! Ha az, amit dobtál, akkor egyszerűen csak tovább kell menned!Azt írod, hogy már telepítve van. Ha telepíteni akarja akkor is, akkor telepítsd! A nodejs a futtatáshoz szükséges! Ha végigmegy és elindul a programod, akkor tök mindegy, hogy telepítve van már! Csak működjön! Szerintem!
Szerk. : ha így sem menne meg kéne nézni hogy lehetne node.js 12-t telepíteni Ubuntu 20. 04-re.
Szerk2. : Amit linkeltél csak annyit mond, hogy node.js elavult. Ettől még mennie kell!
-
I02S3F
addikt
válasz
Imi1981 #85025 üzenetére
Az Ubuntu csomagok 99%-a fut Mint-en. A Mint Ubuntu alapú! Binárisan kompatibilisek!
Ha eldöntötted melyik rendszert szeretnéd használni, akkor megpróbálok segíteni megoldani az ott jelentkező problémákat!
A Mint Xfce a legkényelmesebb és a legkevesebbet konfiguráció igényes! -
I02S3F
addikt
válasz
Imi1981 #85013 üzenetére
Azt gondolom, hogy a Linux Mint Xfce-nél könnyebb és felhasználóbarátabb disztrót nem találsz!
Van még az lxqt felület, de az fiatal, nem olyan stabil és mellette szöveges beállító fájlokat kell szerkeszteni! Tehát nem teljes értékű a grafikus felülete!Én véleményem. Lehet egyet nem érteni.
-
I02S3F
addikt
Itt hátha hamarabb kapok választ! Link
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #80905 üzenetére
Egyébként az exfat miért nem megfelelő erre a célra?
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80689 üzenetére
Nekem stabil volt. Csak naponta lehetett updatelni.
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80686 üzenetére
Csak igen gyorsan frissül!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #80451 üzenetére
Na! A lelkesedés meg van!
Gyógyulást!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #80446 üzenetére
Mivel kerültél beteg állományba? Nem muszáj válaszolni! Csak, ha neked komfortos!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80407 üzenetére
A virtualbox-ban adtál neki elég cpu-t, ram-ot? Felraktad a guest addition-t a guestre?
Nem tűnsz kezdőnek, ha arch-al boldogulsz, plusz ahogy írtad hogy csináltál hálózati megosztást.
Egy Ubuntu/Mint valóban kulcsrakészebb!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80404 üzenetére
Szerintem egyszerűbb az, amit én mondok. És ez igen kétirányú!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80369 üzenetére
Lehet mappát felcsatolni a vm-nek a gazda gépből! "Shared folders" néven fut.
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80367 üzenetére
De! Ami még meghatározó, az a háttértár sebessége. De ezzel a konfiggal nem szabadna teljesítmény problémának jelentkeznie!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #80360 üzenetére
Szerintem a host paraméterei meghatározóbbak a teljesítményre nézve, mint az, hogy milyen sw-el virtualizálsz!
-
I02S3F
addikt
válasz
Armagedown #80286 üzenetére
Nem, mert live-ként nyílt vga drivert alkalmaz, míg telepítve ferakhatod a zártat, de ez attól is függ, hogy milyen kártyád van!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
HP 2560p-mből kihalt az SSD. Spórolás végett kapott egy HDD-t. (Másodlagos gép, gondoltam belefér).
Nos, igen lassan jönnek be az alkalmazások (Hát persze!).
Ha egy Lubuntu 18.04-et felraknék, azzal gyorsulna? XFCE (Mint Xfce) nem jött be, bugos volt. (töröltem egy launchert a panelról, akkor eltűnt az egész panel)
A production laptopomon is arra gondoltam, hogy azt használnám, ami a másodlagoson van. De a prod laptop SSD-s Lenovo T430. Használjak külön rendszert a kettőhöz? A másodlagos gépet ritkán használom.
MIlyen rendszert tegyek rá, amitől gyorsabb lehetne?
-
I02S3F
addikt
Köszönöm! De! Bocsi a félre vezetésért MostaPista!
-
I02S3F
addikt
válasz
MostaPista #80001 üzenetére
Ezek szerint valószínűleg a tpm nincs telepítve. Ez egy csomag, melykiegészítő energiagazdálkodási beállításokat eszközöl.
Bios-ban a power vagy hasonló nevű szekció alatt esetleg nincs olyan beállítás/opció, hogy képernyő kikapcsolása?
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #79996 üzenetére
Tényleg! Biosban is érdemes lehet szétnézni! Tpm nincs telepítve véletlenül?
-
I02S3F
addikt
válasz
GreenGoblin #79926 üzenetére
-
I02S3F
addikt
CPT.Pirk - Említetted korábban, hogy a Manjaro testing-el 1-2 éve semmi bajod.
Hát az új csomagok kellenek, de kényelmes vagyok. Na erre a problémára megoldás a Manjaro. Egyelőre vm-ben nyüstölöm :)!
-
I02S3F
addikt
válasz
GreenGoblin #79815 üzenetére
De külön megkérdezi törlésnél, hogy "minden fájlt, vagy nem?". Egyik esetben nem meg marad a virtuális diszk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest