- iPhone topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6668 üzenetére
"Áttettem localba, de persze semmi nem változott."
Mi is volt a probléma? Nem egészen értem minek kellett volna változnia? Plugin?
Itt némileg másként működnek a dolgok. Mivel nem 1 könyvtárba kerülnek a programok, hanem tematikusan rendezve. Ezt csak csomagból tudod megvalósítani. Vagy keresel .deb csomagot - szerintem van - vagy megvárod míg frissítik.
De a külön telepített FF is jó. Csak meg kell oldani pár dolgot.
Jah flash player: fejből nem tudom, de valahol keresi a firefox.(Talán /usr/lib/mozilla, ha csomagból települt a flash, akkor nézd meg, hogy hol az a file) Amit keres az a libflashplayer.so fájl. Ezt kellene vagy oda másolni vagy linkelni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6643 üzenetére
Te figyi mán! Azt a leírást honnan szedted? Meg kéne nézned, mert szerintem a kártyád támogatott. Akkor nem kell modult forgatni. (A forgatás mindig a legutolsó gondolatod legyen!)
Akkor viszont csak beállítás kell neki.
Nekem pl: sb live! van. Azt csak berakom és szól. Csak azt kell megandni, hogy azt használja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6643 üzenetére
Ha vékony a neted, akkor keress valami dvd telepítést. Plusz esetleg szerezd be a még szükséges csomagokat. (kodec, driver ilyenek.)
Az audio telepítésnek meg szerintem fussunk neki még egyszer, mert már kicsi zavaros a dolog. A alaplapi az nem zavar be. Csak át kell állítani, hogy ne az legyen a használt hangeszköz, hanem a másik. Uborka alatt passz, hogy kell.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6639 üzenetére
Gondolom több hangeszközöd van (integrált.) Ha elvileg betöltötted a modult és használni is tuja, akkor nézd meg, hogy be tudod -e állítani mint alapértelmezett hangeszközt. (Úgy sejtem, hogy már driver ok és csak rá kell venni a rendszert, hogy használja.)
Ha telepítesz egy ubuntut, akkor azt a következő kiadásra tudod frissíteni. Vagy csak simán frissítgeted a támogatási idő alatt. A két folyamat különböző. Egy sima uborka támogatása 1,5 év. Az lts-é pedig 3 év. De egy lts-t tudsz frissíteni a következő lts-re. (tudsz még követni?
)
Na most én nem értem ezt a nagy disztró váltási lázat! Ha van 3 év támogatás, akkor miért kell a következő? Én marhára örülnék egy 3 éves fedórának.
(#6640) Pubszon!
Ubuntu.com? 8.04. i386. Ezt javaslom. Nvidia drivert telepíteni kell (csomagkezelővel!!) utána be tudod állítani a felbontást. wubival állítólag felmegy xp mellé a partícióra.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6637 üzenetére
A modprobe után elvileg ha nem kapsz üzenetet, akkor betöltötte. Próbálni kellene a hangot.
Flash: megoldható 64-en. De nem sok értelme van a 64 bitnek.
32-es is elég jó.
8.04-et tudod majd frissíteni a következő kiadásra. Bár én nem egészen értem egy lts-t minek frissíteni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6630 üzenetére
Kernelben nincs?
Akkor gondolom most forgattál egy modult.5-nél kész és települt.
6. mivel van udev, nézd meg, hogy a /dev/snd/ könyvtárban van -e megfelelő eszköz fájl. (ugye Linuxon mindenre fájl formájában hivatkozunk, még a hardver elemekre)
Ha nincs akkor futtasd a szkriptet.7. Kézzel kéne beállítani, a nevezett konfig fájlok egyikét szerkesztve. Ha ezt nem tudod hogyan kell, rootként futtasd a alsaconf programot. (ez beállítja) Amit valszeg telepítettél már az alsa-utils csomagban. Ha nem telepítsd előtte.
vagy nézd meg a manulat, hogyan kell beállítani a konfig fájlt:
man modules.conf
Ez a lépés szerintem azt szolgálja, hogy be is töltődjön a modul bootkor. fixme8. modprobe modulnév (amit fentebb loforgattál) megpróbálja betölteni.
Kb ennyi. Remélem segít.
-
Vladi
nagyúr
Olyat meg honnan szereztél, te fiú, te?
Nem kell félni. Nem két kattintás, de alapvetően nem nehéz.
Fel kell venned az ATrpms tárolót. (Ezt javaslom.) Nem tudom RHEL alatt hogy néznek ki a tárolók, de ajánlott yum-priorities prlugin használata.
Majd külön fel kell telepíteni az nvidia driver csomagot és a kernel modul csomagot.
Ezt yumexel könnyű megkeresni és telepíteni. -
Vladi
nagyúr
válasz
Smithrock #6532 üzenetére
Szia!
Tetszik ez a hozzáállás. Ha így haladsz még lesz is belőled linuxos.
Mountolni próbálj rootként. Ha ne megy simán írd be ide a hibaüzenetet.
Hogy fedóra vagy suse, rád bízom, nekem ez nem lenne kérdés.Ha jól emlékszem suse elég erőszakosan ragaszkodik az elképzeléséhez. Mindenképpen logikai partíciót akar. Talán be lehet állítani, hogy a saját partícióid szerint települjön.
Azt szoktam mondani kezdőknek, hogy jobb, ha előre elkészíted a partícióidat, és telepítés közben csak oda telepítesz és kész. Legalább egy 10 gigás helyet készíts elő a linuxnak. Esetleg 500 megás swap partíció lehet, de akár el is hagyhatod. Ha később megszorul a memória, csinálhatsz swap fájt.
Én úgy csinálnám, hogy a fontos adatot lementem máshova (dvd, akármi) majd töredezettség mentesíted a vistát. Utána a végéből levágnék 1-2 partíciót. Mondjuk törlöd a recoveryt (persze előtte biztonságba helyezted az adatokat) majd lecsökkented az elsőt vagy 15-20 gigával (na ez a lépés veszélyes. Adatvesztést okozhat!) majd létrehozod a Linuxos partíciót (gyökér, jele /) és ami még kell.
Utána mehet a telepítés.
Full dvd eredeti? Már úgy értem, ilyen hivatalosan legyártott darab? Kell az neked? Fáj egy ilyenre a fogam.
Ha fedorát telepítesz, itt a leírás hozzá. -
Vladi
nagyúr
válasz
korinna_ch #6526 üzenetére
Hagyományosan nVidia. De atinál is van mozgolódás, fejlődés. Szerintem erre még korai alapozni.
Kernelt nem nagyon fogsz hekkelni. Viszont alkatrészeket válogatni azt igen.
-
Vladi
nagyúr
Nálam egy qbittorrent régebbi változata megy kb ilyen gépen, csak 128 megával.
Ubuntu 7.04 van rajta. Kicsit lassú, de letöltés közben 80megát eszik 40 mega swappal. Proci meg 10-15%-on.KDE-t nem javaslok. Kliensnek jó még a transmission vagy a deluge. Esetleg rtorrent. Kicsit munkás beállítani, de alig eszik valamit és van hozzá pár webui.
memória:
htop progi, vagy free parancs. Ezek konzolosak. -
Vladi
nagyúr
válasz
greatchaos #6502 üzenetére
Attól, hogy automatikusan nem csatolja, lehet, hogy látja. Ez esetben kézzel kell felcsatolni. Létrehozol egy könyvtárat:
mkdir /mnt/pen
Majd felcsatolod:
mount /eszköznév* /mnt/pen
*ez az eszköznév kellene. Ezt valószínűleg ki fogja a cat kezdetű parancs. Mérete alapján fogod tudni.
Nálam egy 500 megás így néz ki:8 33 511882 sdc1
Ez esetben /dev/sdc1 kellene az eszköznév helyére.
Vagy belövöd a netet és hálózati helyre mented
-
Vladi
nagyúr
válasz
greatchaos #6497 üzenetére
Ha a knoppix felismeri a kérdéses partíciót és le tudja menteni az adatokat, akkor azt használd. Vagy a csavarhúzót.
Tehát ennél a gondolatmenetnél maradva: hogy hogy nem tudod felcsatolni a pent?
cat /proc/partitions
látja?
Vagy rootként
fdisk -l
A projekt oldalán nézd meg, hogy mi a live root jelszava. Biztos leírták valahová.
Hányas verzió az?Hmm... 2 perc keresés. Eredmény: link
Azt írják, knoppix menü -> root terminál... -
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6427 üzenetére
Van sok módja, hogy könnyíts a rendszeren. xfce, kevesebb szolgáltatás, stb.
Nyomtató menni fog. -
Vladi
nagyúr
Te linkelted feljebb, az alapján.
dynamite rocketfuel velocity jah és core.Ha már apt-get akkor megteszem tippjeim:
nézd meg a/etc/apt/source.list
fájt. Vagy valami hasonló.
Utána:
su -
apt-get install synaptic
synaptickeress rá a compiler szóra.
Amúgy meg mi a tar.géza amivel nem boldogulsz? Titok?
-
Vladi
nagyúr
Nem létezik, hogy fordító nélkül adták azt a disztrót.
Valahogy tedd fel a fordítót, akkor fog menni.Ahogy néztem 3 tárolót használ. Azokhoz hozzáférsz?
A .srpm az a csomag forráskódú állapotban. Tehát a forrás és a fordításhoz és konfiguráláshoz szükséges beállítások, utasítások.
Amúgy meg: csomagkezelés. Ezt nézd át. A fordítók a development csoportban lesznek.
Szerintem lesz rá grafikus csomagkezelő, tipikusan synaptic.Hátborzongató. apt-gettel működő rpm alapú disztró.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Borzoló #6394 üzenetére
Én még most sem értem.
"én se tudom, a Linuxról hallottam h. sok progival, játékkal, hardverekel is"
Innen nem hiányzik az állítmány?[gonosz]
verzió: 2.6.25.14-108.fc9.i686. ezt javaslom.
[/gonosz]
Figyi!
Ha ennyire nem vagy képben, akkor javaslom először olvass el egy összefoglaló művet a témában. Ezt. Attól sok mindenre fény derül.
Utána próbálj ki egy live CD-t. Ezeket nem kell telepíteni. Bootol a géped cd-ről és így futás közben is megnézheted, hogy milyen. Próbálgatod, megismered. Ha már elég magabiztos vagy tetszik, akkor telepíted. Pl: ubuntut szokták ajánlani. 8.04.1 i386. Ez a neked való.
-
Vladi
nagyúr
válasz
[HUN]Tyson #6390 üzenetére
Nézd, ez egy teljesen más rendszer. Világos, hogy első ránézésre semmi nem olyan, mint amit eddig megszoktál. Ezért mindenképpen rá kell szánnod egy kis időt, hogy megismerd.
Azt még mindig nem mondtad, hogy milyen a gép. Mert ha w98 van rajta, lehet, hogy túl gyenge, vagy valami.
Ubuntu livCd-vel próbálkozhatsz első körben. Abban elég sok a grafikus program, talán úgy könnyebb lesz beállítani.
Szambát telepíted, majd pár kattintással szerintem megoldható a megosztás.
Mindenképpen ezzel ossz meg. Fat fájlrendszert kernel szinten kezel mindegyik, úgyhogy e miatt ne fájjon a fejed.De én még mindig azt mondom, hogy ha szánsz rá pár napot és rendesen telepíted, beállítod akkor sokkal jobban jársz, mint live cd-t minden hétfő reggel 8-kor macerálni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
[HUN]Tyson #6383 üzenetére
Hali!
Mint már feljebb említették, teljes mértékben megoldható. Ehhez csak szambázni kell egy kicsit.
Itt egy másik leírás.Kérdés az, hogy mennyire kivénhedt a gép. Egyébként meg tényleg 2-3 gigára fel lehetne zavarni egy tetszőleges szerver Linuxot.* Akkor nem kell minden hét elején konfigolni. Ha csak megosztasz pár mappát akkor grafikus felület sem kell. Egyszer megcsinálod - vagy 3 parancs telepíteni, és egy szöveges állományt kell beállítani - majd mehet tovább amíg le nem rohad a vas.
Csinálj azért biztonsági mentést időnként.
* CentOS, Ubuntu server, Debian. Ezek hosszan támogatottak és nagyon jó leírások vannak.
-
Vladi
nagyúr
Ja tényleg. Ne a /media -ba csatold, hanem a /mnt alatt hozz létre könyvtárakat, abba.
Csatolásnál pedig a -v kapcsolót használd. Amennyiben a kimenet nem minősül nemzeti titoknak meg is mutathatod.Őrület ez a sok automatika meg gui mostanában.
Lassan mozgalmat kell indítani a Linux újra "elkockásításáért".
-
Vladi
nagyúr
válasz
Depression #6362 üzenetére
1. elég. Kettéveszed. Egyik gyökérnek / ext3 fájlrendszerre. Másik swap. Ez utóbbi ne legyen sok, max 500 mega. Mennyi a ramod?
2. Odafigyelve, hogy melyik partíciót használod. A rendszerbetöltőt telepíti beavatkozás nélkül. (grub)
Elvileg majd a vistát is tudja automatikusan indítani. Bekerül a menüjébe. -
Vladi
nagyúr
válasz
leviske #6326 üzenetére
Valamelyik tároló szokta tartalmazni az Ubuntuhoz készült zárt forrású drivereket.
A cikkem tartalmaz ez rövid passzust a csomagkezelésről, de ez a téma már régóta rajta van a listámon.
Oda teszik fel becsomagolva - ubihoz csomagolva - az újabb verziókat mindig. Majd valamelyik ubis megmondja most épp melyik van már kész.Windows emulációval lehet próbálkozni, de kicsit macerás a dolog. wine vagy cedega. Ez utóbbi inkább játékokhoz készült. Úgy tudom ezek tartalmaznak directx emulációt is. Valamint vannak OpenGL-re és Linuxra portoltak is.
Amúgy van egy csomó alkalmazás Linuxra. Ha van akkor érdemes először ezeket megnézni, csak utána próbálkozni ilyenekkel. -
Vladi
nagyúr
válasz
Viperator #6320 üzenetére
Változó. Milyen kártyád van? Milyen disztrót szeretnél?
(#6322) CPT.Pirk
Mit szólnál egy magyar termákhez? UHU vagy blackPanther. Ezekhez van kevesebb erőforrást emésztő ablakozó. xfce vagy valamilyen box. Sima netezni jó, és tuti magyar nyelvűek. Egy régi gépen valószínűleg minden megy majd out-of-the-box.
Kis ram még ráférne. -
Vladi
nagyúr
válasz
leviske #6300 üzenetére
Huhh.,...
Naszóval:
Van sok disztribúció. Ezeknek többnyire van dvd-s telepítője, vagy liveCD változata. Előfordul livedvd-is. Talán válassz először egy disztrót. Jól bevált választó oldal.A felépítéséből és a beépített eszközök miatt(is) biztonságos. Külön security rendszerre nem lesz szükséged.
MS key és mouse szerintem működni fog.
-
Vladi
nagyúr
2,5 giga nagyon kevés neki. Látod épp, hogy be lehet szuszakolni.
Az összes felhasználó program, meg beállítások stb.A szabad hely amit látsz, az szerintem a rendszer fenntartott területei. Bizonyos fontos dolgoknak fenntart területeket. Pl: /root könyvtár.
A swap meg virtuális memória, oda nem fog mást rakni.
Ha egy programot elindítasz az létrehozza a saját beállításait a /home könyvtáron belül. Ez is elvesz helyet.Esetleg próbálj meg helyet felszabadítani vagy nagyobb könyvtárat más partícióra áttenni. Ha van szabad partíciód. Pl: /home
-
Vladi
nagyúr
"/dev/sdb1______________2326904__2209720___0______100%________/
"Megtelt a partíció. ~2 giga ha jól számolom. (Nem kevés az egy kicsit?) Ez okozza a problémákat. Szabadíts fel egy kis helyet akkor jó lesz.
A df egy egyszerű program ami kiírja a partíciókon lévő szabad helyet. Meg egyéb adatokat.
-
Vladi
nagyúr
Igen, vagy különálló hdd-re. Mert ez most az én elméletemet igazolja.
Van egy ilyen bug a grubban. (Azt hiszem, nem jártam utána.)
Ha egyszerre csak egy hdd van a gépben akkor biztosan nem jön elő. Én mindig ezt a módszert használom.Most akkor mindkét lemezre szépen vissza kell tenni a megfelelő rendszerbetöltőt az mbr-be. Ahogy fentebb írtam. Akkor minden ok lesz.
-
Vladi
nagyúr
Hányszor láttam én már ezt a bugot..
Szerintem az történt, hogy egyik hdd-re települt a grub első fele (mbr) a másikra a másik fele (/boot/grub)
A wines hdd-n helyre kellene állítanod az mbr-t.
fixboot fixmbr parancsot kell kiadni az xp telepítő cd-n, ha elindítod javító üzemmódban.Majd a linuxos hdd mbr részét is javítani kell. Erre itt a kedvenc hsz-em. Vagy amit rollins mondott. Parancsértelmezőbe kell beírni a parancsot.
Nyisd meg a terminált (ez a neve) majd:su -
grub-install /dev/sdaKész. Ha mázlid van.
Szólj, ha valamit nem értesz, vagy elakadtál. Még valami: ne írj több topiba ugyanazt, mert követhetetlen lesz. Elég egy. Ha nem jön válasz pár óra múlva uppold a kérdést.
-
Vladi
nagyúr
Jöhettél volna 23 órával hamarabb.
Szerintem rakjuk rendbe azt a grubot. sh4d0w adott már pár tippet.
Azt írd már le, hogy hogy néznek ki a merevlemezeid. (Jó tudom: fekete.) Hány lemez, hány partíció, hol mi van?
Vagy egy sima:
sudo fdisk -l
kimenet. Utána nézzük meg, mi van nevezett menu.lst-ben.
A liveCD-s telepítők meg többnyire ilyen kötöttek. Kivéve ha tud menet közben csomagválasztékot kezelni. dvd installok pl, vagy anakonda szokott ilyet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szilva01 #6218 üzenetére
Jótanács: készítsd elő a partíciókat telepítés előtt. Pontosan tudd, hogy melyik merevlemez melyik partícióját fogod használni. Ha nem könnyen:
lehet a vége.
Csatolási pontnak kell legalább egy gyökér (jele: / ). Innen indul az egész fájlrendszer. Ha minden ide kerül akkor legyen mondjuk kb 10 giga.
Fájlrendszernek ext3 megfelelő.2 giga ram mellett talán nem is kell swap. Döntsd el, hogy akarsz -e. Később is lehet pótolni. Ha akarsz, ne legyen túl sok, mondjuk 512 mega. (Virtuális memória. Ha a rendszer memória fogyóban ide írja ki az adatokat. 2 giga nem nagyon fog elfogyni.)
-
Vladi
nagyúr
Hello!
Lehet, hogy már a hivatalos frissítésben is benne van. Majd debain guruk megmondják, hogy melyik tároló és érdemes -e telepíteni. Te meg addig azt mond meg, hogy melyik debian ez.
Ha nem frissítettél akkor próbáld:
su -
apt-get update
apt-get upgradeHát ja. Jó kis ssh.
-
Vladi
nagyúr
válasz
péter007 #6168 üzenetére
Már bocs.
Nem kell újraindítgatni. Az csak tudod minek segít.
Ha command not found akkor 90%- hogy rosszul írtad a parancsot. Vagy nincs path, tehát a /sbin vagy másik rendszer mappában a parancs, vagy nincs telepítve a csomag. Tipikusan ezek szoktak lenni.A jelszót nem látod, de attól még beírod.
Jelszót meg soha ne mondj meg senkinek.
-
Vladi
nagyúr
péter007!
1. Alkalmazások - kellékek -terminál
2. az alábbi parancs:sudo pppoeconf
Ez kéri a jelszót. Elindít egy programot ami a beállításokat végzi. Válaszolsz a kérdéseire. (Nem feleselsz!
)
3. elmentés után online módba teszed a firefoxot és végtelenül örülsz, hogy van már végre net.
3. b mégsem megy a net. Jössz vissza tanácsért.
Ugye olvasgatod az alapvető doksikat amit linkeltem?Plechazunga!
Ha nem vagy power user, akkor mindenképpen időt kell szánnod egy új rendszer megismerésére. De nyugi. Van még egy heted próbálkozni.
Esetleg kipróbálhatod a CentOS5-öt. Kicsit macerás a csomagkezelést beállítani, meg szűkös a programválaszték és régiek az alkalmazások, de betonstabil, garantáltan van legacy nvidia támogatás és még 6 éven át frissített. -
Vladi
nagyúr
válasz
Blackmate #6126 üzenetére
Hmmm... akkor mégis csak grubod van?
Mindegy. Akkor most másik ablakozóra váltottál? Előtte mi volt? Talán ott tudod állítani.A frissítést meg megfontolhatod. Haverom ennél gyengébb gépen használt fedórát kde4-el. Igaz lassú volt de ha xfce ablakkezelővel használta, egész tűrhetően futott.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Hogy mi a szebb az szubjektív. A grubot könnyebb használni és olyanra faragod, ami neked tetszik. Mondjuk ilyen esetekben sosem értem miért vacakol valaki virtuális géppel, mikor viszonylag kevés helyre is feltelepíthető.
Live CD-nek meg uhu is jó. Az mindet tudja amit felsoroltál. Vagy a fekete párduc. (blackPanther csak hogy magyaroknál maradjunk) de a legtöbb nagy disztró kínál valamilyen alternatívát a célra.
-
Vladi
nagyúr
wubi. Cikk róla. Van másik!
"úlsok dologt felajánl ext2 ext3 csak nemtudom mik ezek."
Ha ebben bizonytalan vagy, akkor mindenképpen wubi!!
Amúgy fájl rendszer típusok. leírás róluk.
Windows ugye ntfs és fat fájlrendszereket használ. A linuxok meg ext2-3, reiser, stb.-t. (ext3 biztosan jó választás) Meg lehet ugye külön partícióra telepíteni.
Maradjunk a wubinál. -
Vladi
nagyúr
válasz
stephenpoe #6017 üzenetére
Legyek gonosz?
Áááá nem.
Nyugodtan írhatsz véleményeket, kérdéseket. Fórumokban is, vagy blogodban. Nézd át az egyes topikokat és oldal szabályokat, hogy mit hová.
Vannak egyébként kisebb nagyobb ubuntus és linuxos írások. Kb olyan arányban, mint az életben is. -
Vladi
nagyúr
Akkor itt a remek alkalom megtanulni és újabb szkillekre szert tenni.
Gondolom grafikus felület nincs azon a szerveren. De miért is vacakolnál x számú plusz lépéssel, amikor csak egy-két sort kell átírni. mc-vel is lehet. De a másolgatás talán biztonságosabb módszer is.
howtoforge-ot én is melegen ajánlom. Itt egy kommentelt magyar config fájl leírás.
-
Vladi
nagyúr
Visszatértem.
-
Vladi
nagyúr
Gondolom az akkor sima bináris csomag. Kitömöríted valahova. Mondjuk /home/user
vagy /usr/local/bin. Megkeresed a firefox binárist. Ezt a neve. Ha nincs futási jog akkor adsz rá:
chmod +x firefox
De szerintem lesz. Utána futtatod: ./firefox
Majd tehetsz ki ikont vagy menü, vagy ami tetszik. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5855 üzenetére
Ne add fel! Live cd alól látszani fog szerintem.
A grub 2 részből áll. mbr és /boot/grub. Ez utóbbiból veszi a beállításokat.
iromány. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5848 üzenetére
Van ext3 driver winre. Azzal ránézhetsz. Mentsd le a fontos dolgokat:
/home
fstab.
Legalább. Úgy jóval hamarabb lesz a rendszered újra a régi. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5844 üzenetére
/boot/initrd-kernelszám-arc-.img
De talán gyorsabban végzel az újratelepítéssel. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5841 üzenetére
Nem is a grub parancssorba kell fdisk. De akkor megvan a gyökér. A root kezdetű sort akkor módosítsd hd0,4-re.
update!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest