- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Anakin007 #61671 üzenetére
Én inkább egy másik rendszert néznék meg Live-ban.
Elég nehéz elhinni, hogy egy grafikus driver hiba ilyet okozhat. Ha nincs kép a monitoron, akkor is rá tudsz kattintani egy menüre, ha éppen sikerül eltalálni azt.
"Korábban számos KDE alkalmazás is ugyanígy viselkedett"
Akkor ez az egész nem a KDE hibája? -
lev258
veterán
válasz
MasterDeeJay #61417 üzenetére
Ezek az Atom procik nem tudom, mennyire jól mennek. Lubuntu jutott eszembe először. Viszont ez a Broadcom gyorsító számomra ismeretlen, így a támogatása is erősen kétséges.
-
lev258
veterán
válasz
idegen lény #61305 üzenetére
Semmivel sem bonyolultabb, csak "fapadosabb".
-
lev258
veterán
válasz
idegen lény #61302 üzenetére
Megnézhetnél egy Lubuntu-t.
-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2 #61268 üzenetére
Nvidia-nál csakis olyan kernellel (és xorg-gal) szabad próbálkozni, ami hivatalosan is le van írva. Minden más esetben fekete képernyőt fogsz kapni. Ez nem próba-szerencse kérdése.
Ha a 18.04-et írják támogatottnak, akkor annak hivatalos kernele és xorg-ja számít referenciának, nem más.
Használható tipp. Használjon régebbi rendszert, ha azzal jó neki, a frissebbekkel meg még várjon. Esetleg keressen a térképen közeli hozzáértő segítőt. -
lev258
veterán
Az Nvidia zárt driver mindig is erősen kernelfüggő volt. Valószínűleg még kell egy kis idő, hogy a 18.04-hez is hozzáigazítsák.
Nekem a személyes hozzáállásom, hogy nem veszek Nvidia-t (se olyan laptopot), a Linuxos hozzáállásuk miatt (több tényezőről is szól). Gamer-eknek viszont tudom, kell az a plusz, amit adhat. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #61227 üzenetére
Kérdés.
A Linuxot is EFI módban tetted fel (becsatolva a Win-es EFI-t) vagy azt legacy módban? -
lev258
veterán
válasz
jackal79 #61068 üzenetére
Mivel a 3-as fizikailag a 2-es előtt van, így az egyesítése az 1-essel elvileg minden gond nélkül lezajlik majd. Viszont a 3-ason levő adatokat tudtommal ezzel elveszíted (hiszen törölni kell a partíciót).
Egyébként praktikusabb egy külön /home partíció, mint mindent a /-re pakolni (látom fogy a hely). -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #60803 üzenetére
A Catalyst már megszűnt, a nyílt drivert pedig az AMD rakta rendbe. A 3D teljesítményére ma már nem lehet panasz és még mindig ki tudnak sajtolni belőle egy kis javulást.
7etape: Nézd meg, melyik Nvidia driver támogatja a kártyád. Nem mindegyik változat (branch) jó bármely kártyához. Azért javasoltam már az elején másik grafikus felületet, mert abból kiderülne, hogy adott Ubuntuval van gondod vagy Nvidia driverrel. Nem hiszem, hogy nálad ilyenről lenne szó, de volt már példa olyanra is, hogy valaki kínlódott a videókártyával meg a driverekkel, aztán kiderült, hogy a kártya-alaplap haldoklott, nem kapta meg a feszültséget rendesen. -
lev258
veterán
Akkor most hagyjuk a Fedora-t. Nézd meg Live Ubuntuval, ezzel a kernelparaméterrel. Változtat-e bármin. Ubuntun a quiet és splash szavak után kell beírni a Grub menüben.
Ha nincs hatása, akkor értelmetlen kínlódnod vele a Fedora-n. Egyébként nekem gyanús, hogy nem csak a grub.cfg-t kell újragenerálni. -
lev258
veterán
Én mindig sudo update-grub-ot futtatok, nem tudom, miket generál le.
Egyébként az ilyeneket én sosem véglegesre csinálom, hanem hozzáadom induláskor, egyszeri alkalommal. Tudod, Grub menü, e betű, beír, Ctrl+X (ha jól rémlik). Még Live alatt is ennyire egyszerű.
És akkor próbáld meg mindkét módon (ponttal és alulvonással is). -
lev258
veterán
válasz
ArthurShelby #60463 üzenetére
Ubuntu
Ez nemcsak egyetlen disztribúció, de sokak szóhasználatában egy gyűjtőnév. Minden Ubuntu alapú, hivatalos disztribúció tekinthető annak. Vagyis a Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, Ubuntu Mate vagy újabban a Budgie is. (Lehet kihagytam valamit.)
Szóval amikor arról van szó, hogy valaki használjon Ubuntut, mert az népszerű, akkor a felsoroltak is részesei (és létrehozói) a népszerűségnek.
Ha megfigyeled, az ide tévedőknek sem feltétlenül az Ubuntu nevű disztribúciót ajánljuk. A körülményektől, igényektől, géptől függ. -
lev258
veterán
válasz
ArthurShelby #60460 üzenetére
Ott a MATE, a Cinnamon, de igazából az XFCE vagy LXDE se áll olyan távol a Windows kinézettől.
Épp arról szól, hogy te választhatsz, több lehetőség van. Nem egyetlen, amit kénytelen vagy használni.
Igen, az Nvidia driver tud érdekes dolgokat csinálni. -
lev258
veterán
válasz
gordonfreemN #60350 üzenetére
Hát igen, ahogy az elején említettem, a programot már régen nem fejlesztik. És azóta Linux fronton sok fejlesztés/változás volt.
-
lev258
veterán
válasz
gordonfreemN #60265 üzenetére
Az semmiképp. A wubi már nem támogatott évek óta.
Esetleg virtuális rendszer? -
lev258
veterán
válasz
gordonfreemN #60263 üzenetére
Több gond is van ezzel.
Egyrészt a Windows 10 Linuxos implementációját sem ismerjük, így pl. azt sem tudom megmondani, fel tudsz-e telepíteni egy drivert és az működni fog-e.
Ez a szoftver úgy látom, már nagyon régi, nem fejlesztett. Nem biztos, hogy fel fog települni.
Úgy látom, a program használatához is kell némi ismeret. -
lev258
veterán
Valahol ott, hogy a rendszer megismerésénél is falakba ütközött újra és újra (akár csak a Grub szerkesztése), meg persze a limitált programkínálat. Rákeres a neten valami szoftverre, talál .deb-et meg ppa-t és nem tudja használni rajta. Szóval a neten ott a sok Linuxos leírás és itt csődöt mond elég gyakran.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
stigma #59956 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy a nomodeset hatása mindössze addig tart, amíg betölt a rendszer. Nem szabad befolyásolnia a már betöltött rendszer felbontását vagy egyéb tulajdonságait. Driver-t ne szedj le, abból csak baj lesz.
Megpróbálhatod még i915.modeset=0 paraméterrel is (nomodeset helyett, illetve azzal együtt). -
lev258
veterán
válasz
stigma #59946 üzenetére
Hát ez elég furcsa. Egyébként a későbbi dolgok lényegtelenek, az oibaf-ot pedig nem is ajánlanám. BIOS-ban a HDMI kimenet az első (alapértelmezett)?
Láttam erről bug jelentést, de nem világos, hogy Ubuntu, Intel vagy tv-pc kommunikációs hiba. Gondolom nincs másik tv a közelben. Nálam AMD-s gép van TV mellett rendszeresen használva, de majd lehet megnézem egy Intel-es laptoppal is, ott mennyire stabil a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged