-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Normi™ #46413 üzenetére
Nem találkoztam még ezzel a típusú eszközzel, de szinte biztos, hogy nem a Management interface-ről kell forward-olni. Milyen lehetőségek vannak még a WAN connection-nál?
LAN host IP: a PC-d IP címe.
WAN port range: 60000-60000
LAN host port range: 60000-60000Persze az UPnP is jó lehet, de én azt nem szeretem, mert akkor bármilyen alkalmazás tud magának port forward-ot kérni.
-
vargalex
félisten
válasz
Normi™ #46406 üzenetére
Routeren forward-oltad a 60000-es portot (TCP és UDP protokollon)? Ha igen, akkor biztos, hogy nem változott a PC IP címe? Ilyenkor érdemes a routeren statikus lease-t beállítani.
Ha a fentiek rendben vannak, akkor a www.canyouseeme.org-on a 60000-es portot check-elve mit mutat? Természetesen úgy, hogy fut a transmission. -
vargalex
félisten
válasz
Geripapa #46342 üzenetére
dd if=iso_file_eleresi_utvonala of=/dev/sdb bs=1M
syncTermészetesen az sdb helyére az USB-s eszköz kell.
Egyébként valóban a dd paramétereit könnyű megegyezni, mert elég beszédesek. Ebben a példában szereplők:
if - input file
of - output file
bs - block size (én 1 MB-al szoktam) -
vargalex
félisten
válasz
mefistofeles #46282 üzenetére
Még egyszer leírom: 99,99%, hogy a routered is linuxot futtat. Úgyhogy a hiba nem a linuxban van...
(#46285) Lathronos: ezt nem lehet így kijelenteni. Több 5000 Ft körüli router van jó hatótávval (igaz 100 Mbps-es portokkal). Ráadásul a wifi milyensége nem meghatározható. A zavaró tényezők miatt, ami egyik helyen jól megy, a másikon nem feltétlenül.
-
vargalex
félisten
válasz
mefistofeles #46279 üzenetére
Azért ezt így nem lehet kijelenteni. Nekem Arch alatt sem a PPPoE, sem a mobilnettel nem volt problémám.
Ráadásul a legtöbb SoHo routeren linux fut... -
vargalex
félisten
Szia!
2 lehetőséged van:
1. A vsftpd.conf-ban:
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd/nonchroot.listEzzel minden felhasználót a saját home-jába zár, kivéve, akik a /etc/vsftpd/nonchroot.list file-ban fel vannak sorolva (soronként a felhasználónév).
2. A vsftpd.conf-ban:
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd/chroot.listEzzel mindenkint kiengedsz a home-jából, kivéve, akiket a /etc/vsftpd.chroot.list file-ba felsorolsz.
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #45635 üzenetére
Szia!
Socket-en keresztül megoldható.
-
vargalex
félisten
válasz
Atlantisz48 #45338 üzenetére
Szia!
A chmod 777-el olvasás, írás és futtatás jogot adsz mindenkinek (tulajdonos, csoport, mindenki más).
A chmod +x-el futtatási jogot adsz mindenkinek (tulajdonos, csoport, mindenki más). -
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45142 üzenetére
ps aux | grep smbd
Egyébként én az ntfs partíciót is fstab-ban csatolnám nem autofs-el.
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45139 üzenetére
Akkor elvileg a Samba config rendben van. Az ADAT_2-t akkor gondolom valami autofs csatolja. Ha ez később történik meg, mint a samba indítása, akkor lehet, hogy ez gondot okoz. A samba elindul rendesen?
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45137 üzenetére
Az smb.conf-ban azért még jó néhány dolognak lennie kellene. Ez csak a megosztásra vonatkozik. Vagy direkt csak azt másoltad ki?
A /media/lorinc/ADAT_2-be van csatolva valami? Mert ugye ezt akarod megosztani.
Az fstab-os csatolás tényleg felesleges, mert az akkor kellene, ha te szeretnél egy Samba megosztást automatikusan csatolni.
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45135 üzenetére
Ahogy mondtam, nem vagyok ubuntu-s, így nem biztos, hogy én vagyok a megfelelő ember. De azért próbáljuk meg: mi az fstab-od tartalma? Mi az smb.conf tartalma?
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45126 üzenetére
A 2. pontot is megcsináltad? El is indítottad a samba-t?
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45123 üzenetére
Ezt olvasd el. (Nem ubi-t használok, de gondoltam mégis csak a saját dokumentációját linkelem.)
-
vargalex
félisten
válasz
Flowtation #45120 üzenetére
Szia!
Ezzel te csatolnál egy samba/windows share-t. Neked nem ez kell, mert te akarsz lenni a server. Azaz samba-t kell config-olnod, nem fstab-ot szerkeszteni.
-
vargalex
félisten
válasz
Raynes #44916 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is az oldalt Chromium és Firefox alatt is Arch-on. Firefox alatt jött egy üzenet:
"A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, open the script in the debugger, or let the script continue."
A script leállítása sem a firefox-ot, sem a rendszert nem vitte magával. A Chromium pedig kiírta, hogy az oldal nem válaszol, a többi fül működőképes maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bestbuy játékok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- Open Broadcaster Software OBS
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest