- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Mageia-t próbáltátok már?
-
natë
nagyúr
válasz
classic B #90677 üzenetére
23.04-et használok, intel integrálttal. Szinte mindent kipróbáltam, mindegyikkel volt valami apróbb problémám (itt tényleg csak kényelmi dolgokra kell gondolni).
A köztes Ubuntu beton stabil nálam, sosem fagy, sosem omlik össze, Chrome simán települ deb-ből (amúgy FF-ot használok).
Nem tudom miért nem ajánlott - továbbra sem - kezdő/átlag felhasználónak az Ubuntu desktopra, kicsit nekem ez úgy tűnik, divat mondani, írni. Nyilván power user szemszögből más tészta (gondolom). -
natë
nagyúr
OpenSuse TW auto update beállítást itt lehet eszközölni, ha nem akarok parancssorozni?
-
natë
nagyúr
válasz
tordaitibi #90398 üzenetére
Így tettem
-
natë
nagyúr
Noob kérdés, ismét, a snap firefoxot simán törölhetem Ubuntu alól, ugye? A rendszerrel nem lesz gond, ha jól sejtem és a Mozilla félét akár telepíthetem is később.
-
natë
nagyúr
Manjaro jó Gnome-mal?
Solust használtam eddig, de sajnos még elég bugos a dark mód, némelyik app menüje nem látszik, berhelni meg nem akarom. -
natë
nagyúr
Tegnap kipróbáltam a Solust a másodlagos gépemen, hát tényleg igen jó és fürge. Nem mellesleg rolling. Kérdés, hogy tényleg visszatértek-e...
-
natë
nagyúr
A Debian csomagjai régebbiek, mint az Ubuntu (nem LTS)-é?
-
natë
nagyúr
Kigyütt az új Mint.
-
natë
nagyúr
Help please.
Valaki írja le nekem szépen kérem szájbarágósan, mit kell tennem, hogy a debian 12, telepítés után ne írja ki, hogy no bootable drive found (vagy ilyesmi). Értem és tudom, hogy mi a kínja, de :1. miért nem tudták ezt normálisan megcsinálni
2. hogyan kell?köszönöm szépen
-
natë
nagyúr
Érdekes videó : link
-
natë
nagyúr
Kijött az új Solus.
-
natë
nagyúr
válasz
ubyegon2 #90020 üzenetére
Ott a smiley...
Nyilvàn, mivel ahogy te is megállapítottad, noob vagyok, azt írtam le, amit tapasztaltam.
Debian telepítése könnyű, csak nekem - bármit csináltam - nem bootolt be.
Nem tényként írtam le, hanem tapasztalatként.
Nem értek a linuxhoz, csak alap dolgokra használom, ami az alatt szembejön velem, többször is, azt jegyzem az adott distrónál.
Ide írhatnak abszolút núbok is, nem?
Ha nem, akkor nem teszem. -
natë
nagyúr
Mondjuk 2 perc felrakni. Nekem inkább az volt a bajom vele, hogy nem tudott frissíteni, mert nem létező repo-ra hivatkozott az updater. Ahogy olvastam, előfordul.
Minden distronak /de-nek van amúgy valami nyűgje.
KDE crash-el gyakran, ha widgetet távolítasz el, Gnome animációja lagzik, ha a a megnyitott alkalmazásokat nézed (bal sarok fent) és egyet előtérbe hozol.
Manjaro-nál folyamatos keyring probléma van, plusz a Chrome telepítése után reboot kell, hogy elinduljon, Endeavour xfce-vel viszonlag probléma mentes, itt a chromecast támogatást vették ki az új verzióknál.
MX tetszene, ha nem lenne egy bloat halmaz, Debian telepítése noob-nak, mint én horror..
Linux Mint csúnya
Még az Ubi a legjobb out of the box. -
natë
nagyúr
KDE-re openSUSE vagy KDE Neon?
-
natë
nagyúr
Valós megérzés lehet az, hogy a Skylake-es HD530 gyenge a KDE/Gnome animációkhoz?
Még a cinnamont is kicsit lagosnak érzem... -
natë
nagyúr
Milyen az új Debian? Stabil/belakott Ubuntut megéri rá cserélni?
-
natë
nagyúr
Immutable rendszernél lehet használni "cleaner"-eket? Kell?
Bleachbit pl. -
natë
nagyúr
Az elmúlt pár hónapban kipróbáltam szinte az összes nagyobb distrót.
Gyakorlatilag az összessel volt valami nyűg: Fedora gnome crash hegyek, OpenSuse vlc codec-ek kinyírják a böngészőket, Ubuntu settings fagyás nonstop.
Egyedül az Endeavour hibátlan nálam. -
natë
nagyúr
Végigpróbáltam minden komolyabb distrót, saját véleményem alapján - szigorúan! - Endeavour OS, KDE Neon, Mint a legjobbak. EOS xfce pedig a leggyorsabb, legstabilabb.
-
natë
nagyúr
Milyen a Fedora Kinoite? DW-on nincs fent.
-
natë
nagyúr
Fedora "flagship gui" a gnome, ugye?
-
natë
nagyúr
KDE-nél mi ez a hiba? Gyakorlatilag distro független...
network error 0: server stopped accepting new streams before this stream was established
-
natë
nagyúr
Help. Intel HD 530-hoz képest a grafikus felületeknél veszek vajon észre sebességbeli különbséget, ha dedikált 2Gb-os GT 1030-at pakolok az i7-es Skylake mellé?
-
natë
nagyúr
1 hete Arch-ról hoppoltam KDE Neon-ra. Hát nem gondoltam, hogy ennyire bejön (már a KDE maga is).
-
natë
nagyúr
Endeavour-hoz miért a KDE az ajánlott? Ha jól tudom, csak az xfce a "témázott".
-
natë
nagyúr
válasz
tordaitibi #89107 üzenetére
Xfce alatt?
-
natë
nagyúr
Manjaro alatt gyakori a keyring probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest