- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
jackal79 #65120 üzenetére
Standard hibaüzenet, a Virtualboxhoz szükséges az adott kernel verzióhoz tartozó host kernel modul (tehát 4.19-es kernel esetén 4.19-es host kernel modul), itt pedig vagy nincs fent, vagy nem töltődött be (újraindítás szükséges telepítés után).
sudo dd if=akármi.iso of=/dev/pendrive (pl. sdc, azt előtte ellenőrizni kell) bs=4M status=progress
Windows képfájlokhoz ott a WoeUSB, de a SUSE-nek is van image writere, Manjaron az az alap, vagy Etcher.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #65060 üzenetére
sima egymonitoros otthoni desktop esetén, amihez gyakorlatilag csak egér+bill csatlakozik, közel sem lehet kihasználni
Ez nem igaz, csak egy konkrét példát hoztam a többmonitoros lehetőségekre, de pl. virtuális asztaloknál is működik, az meg lehet otthon is. A kismillió plusz funkció meg teljesen független a monitorok számától, inkább az a kérdés, hogy valaki szeretne-e több lehetőséget, vagy megelégszik az egyszerűbb megközelítéssel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #65048 üzenetére
A KDE a fejlesztők szándéka szerint simple by default, powerful when needed. Előbbivel lehet vitatkozni, utóbbival talán kevésbé, de az is igaz, hogy bonyolultnak sem nevezhető, inkább csak zavaró lehet a sok beállítási lehetőség. Elsőre anno én is eltévedtem, és sok mindent hülyeségnek tartottam sokáig, pl. minek van az ablakok fejlécén egy pin? Aztán amióta két monitort használok, rájöttem hogy az egyik leghasznosabb dolog, vagy amit eleinte kikapcsoltam a fenébe, a yakuake, a legördülő terminál is nagyon kényelmes. És rengeteg ilyen dolog van benne, amíg nem használja az ember, sok vizet nem zavar, de ha kell, nagyon kényelmes és gördülékeny használatot tesz lehetővé.
-
Dave™
nagyúr
válasz
I02S3F #65052 üzenetére
Nem értek egyet, pont az a lényege a testre szabhatóságnak, hogy olyanná alakítsd amilyet szeretnél. Pl. nekem tetszik a Manjaro megoldásában, hogy látszólag nincs fejléc, hanem egybeolvad az ablak többi részével. Ez "Gnome-os" megoldás. Azért mert KDE nem kell csicsásnak lennie (az alap Plasma már-már giccsbe hajlik szerintem is, pedig sokat finomodott az elmúlt években).
-
Dave™
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #65050 üzenetére
Kb. így van. Közel két év KDE után eleinte jó volt a Gnome az egyszerűségével meg a konzisztenciájával, bár a 3.30 frissítésnél szívtam a pluginekkel meg azért jó pár dologban nagyon le van butítva. Visszatérve ismét KDE-re már sokkal jobban értékelem a Plasmát, sőt, az alap Breeze (ill. Breath) témát is, egyszerűen így jó, ahogy van. Bugok persze vannak, mindig is voltak, de funkcionalitásban ég és föld a kettő, nem beszélve a sima futásról ami Gnome alatt még az i5-8400/16GB alatt sem volt tökéletes.
-
Dave™
nagyúr
válasz
I02S3F #65047 üzenetére
A KDE kinézete nagyon részletesen testre szabható, de a teljesítményt maximum az effektek kikapcsolása befolyásolja szerintem. A GUI rajzolásához GPU-t használ, tehát még gyengébb gépeken is kifejezetten fürge, de egy Atomos gépre azért nem tenném fel. Egy Core 2 Duoa (ha van legalább 3-4GB RAM) simán.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Frawly #65045 üzenetére
Nem használtam még, de a Gnome (GTK) és KDE (Qt) viszonylatban a KDE sokkal gördülékenyebb és kevesebb memóriát eszik minden általam használt gépen, legalábbis az én felhasználói szokásaimmal. Ahogy látom az LXDE is részben GTK. Az XFCE pl. annyira nem volt acélos egy gyenge AMD-s notebookon, a Windows 7 korábban jobban teljesített érzetre. Majd megnézem az LXQt-t, lehet az nem használ GPU gyorsítást (pedig az sokat segít).
-
Dave™
nagyúr
válasz
kemotox #65015 üzenetére
Az -a kapcsolóval mindent listáz, rejtettet meg nem rejtettet is. Az ls -l a részleteket is mutatja.
Frawly én szeretem, mert 10-ből 9-szer nem kellenek, amúgy pedig csak zavar a rengeteg plusz mappa pl. a home alatt. Sőt, ami olyan hogy nem kell rendszeresen, el is szoktam így rejteni, és akkor nem zavar (vizuálisan). Ha meg kell, akkor alt+. Dolphinban (vagy egy kattintás).
-
Dave™
nagyúr
válasz
kemotox #64865 üzenetére
Sajnos pont ez a legnagyobb hátránya is, pluginek nélkül még olyan alap dolgok sem mennek, mint ikonra kattintva minimalizálja a megnyitott alkalmazást. A pluginek meg időzített bombák, ha változik az alap rendszer (mint pl. 3.30 esetén), utána egy csomó működésképtelen lesz amíg nem aktualizálják az új Gnome-hoz. Pár hónap Gnome után most váltottam vissza KDE-re, most már sokkal jobban tudom értékelni a funkcionalitást a hibái ellenére is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#20749568 #64853 üzenetére
Nekem is ugyanez (i3-7100, nincs dvga). Hozzányúltál a MESA-hoz? Mert amikor én egyszer megtettem, nekem is elhasalt, aztán le kellett szedni amit kíváncsiságból rávarázsoltam, addig nem volt Plasma. Amióta nem babrálom lényegében nem volt gond, illetve Gnome alatt volt valami a kernelekkel kétszer is, de az már nem fog érinteni.
szerk: holnap megy fel a munkahelyi asztalira is (az is Intel), meg a hétvégén a notira (szintén), majd meglátom hogy elhasal-e valamelyik. Komolyan kicsit hiányoztak is a KDE-féle bugok, sokkal szerethetőbbek és kezelhetőbbek, mint a Gnome-os barátaik
-
Dave™
nagyúr
A pontos sorrendre már nem emlékszem, de a lényeg, hogy rendszerbetoltes előtt megadsz egy plusz paramétert, újra bootolsz, akkor megint elkapkod betöltés előtt, ekkor már root vagy jelszó nélkül, felcsatolod a fájl rendszert, listázod a felhasználókat és átírod a jelszavát. Ha jól rémlik valahogy így volt kb.
Nem kell hozza semmi, ez a legdurvább.
-
Dave™
nagyúr
Nem tudtam semmit a témáról, de múltkor be kellett jutnom egy régi debianos gépbe. 10 perc alatt megvolt, utána olvasással együtt. Mindegy milyen erős a jelszó mert átírtam rootkent. Szóval titkosítás nélkül kb. csak dísznek van az OS jelszó, a takarító ellen azért megvéd.
-
Dave™
nagyúr
A céges desktop gépemen (Manjaro gnome) valami történt a gthumbbal, és csak azzal. Nem indul, csak homokórázik, terminál alól indítva bus error core dump üzenet, semmi egyéb. Google egy találatot hoz ugyanerre, az ott leírtak nem segítenek ( törölni a var/cache alól egy fájlt). Természetesen újratelepítettem a gthumbot, töröltem a vackait is, ugyanaz. Tuti nem a szoftver maga a gond mert az otthoni gépen hibátlan. Ötlet?
-
Dave™
nagyúr
válasz
-Skylake- #63053 üzenetére
Ritkán előfordulhat olyan, hogy valami ütközés van, többféle oka is lehet. A pamac (szoftverek) segítségével távolítsd el a már telepített manjaro gnome settings csomagot, aztán le fog futni ahogy kell.
szerk: emlékeim szerint Manjaro KDE alatt nem volt ilyenem, Gnome alatt többször is. Komoly galibát még nem csinált
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shyciii #62977 üzenetére
Anno én is eljátszottam a gondolattal, hogy Arch aztán mindent magamnak rakok össze, a telepítés még ment is (tutorial alapján), meg el is kezdtem ezt-azt feltenni, aztán rájöttem hogy semmivel sem leszek előrébb a végén, csak elcseszek egy csomó időt (bár igaz, hogy sokat lehet tanulni közben). A Manjaroban nagyon jól összeszedték mindazt, amitől kerek és jó egy OS, meg mivel nem ugyanazokat a tárolókat használja, mint az Arch, van is benne egy plusz "biztonság" a késleltetés miatt. Ez az új Ubuntu, igaz, nincs benne semmi elitizmus meg rendhagyó, de egyszerű és megbízható. Pont ezért szeretem
-
Dave™
nagyúr
válasz
ArthurShelby #62738 üzenetére
Lehet, de van kulcsrakész megoldás is, beimportálod virtualboxba és kész is a konyhakész Wordpress engine.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #62146 üzenetére
Turbózás=használhatóra van pluginezve/konfigurálva, meg ízlésesre skinezve. A pluginek egy része nem megy Wayland alatt, ezt tudom, de szerintem önmagában emiatt nem lett volna x only, viszont a Wayland még mindig nem az igazi állítólag, talán ezért. Gondolom lehet utólag telepíteni, ha valaki szeretné.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Flowtation #62027 üzenetére
Nem tudom, nekem sose volt ilyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shyciii #61990 üzenetére
Na, örülök hogy segített a döntésben anno
Próbálgattam Ubuntut is nemrég, de az a közel vanilla Gnome ami azon van inkább elriasztott, a Manjaros változat legalább fel van turbózva használhatóra/ízlésesre. Most jó lesz ez aztán majd meglátjuk pár év múlva, szólok ha megint váltok
-
Dave™
nagyúr
Az összes gépemben intel gpu van/volt, és mind hasít KDE-vel, igaz nem Ubuntu alapon, de az talán mindegy. Szóval nem valószínű, hogy a gpu a kevés
Ha már ubi meg KDE, akkor talán a NEON jobb választás, azt legalább rendszeresen frissítik meg mégis közelebb van a kályhához.
Ha már Neon: ott már elérhető az új 5.13-as KDE (ahogy Arch, Manjaro testing alatt is), tele hasznos és izgalmas újdonságokkal
-
Dave™
nagyúr
válasz
ArthurShelby #60214 üzenetére
UEFI BIOS-os gépen szükség van rá, ne töröld.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ArthurShelby #60212 üzenetére
Gnome. Mondjuk a Unity sem volt a takarékosság csúcsa, de a Gnome szerintem többet igényel. Ott a KDE vagy az XFCE, mindkettő jóval kevesebbet eszik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #60139 üzenetére
Persze, minden frissítésnél lehetnek problémák, csak logikailag szerintem nincs különbség a folyamatos és az eseti között, mivel nincs függőség.
Jó hír, hogy nemrég csendben frissültek bizonyos KDE alkalmazások (Dolphin, Konsole, Okular stb.) - csak hogy érdemi mondandóm is legyen
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #60137 üzenetére
Azt én sem látom be hogy miért kellene problémát okoznia, ha később frissítesz. frissítés után ugyanaz az állapot lesz, mintha folyamatosan frissítettél volna, gond maximum akkor lehetne, ha több lépcsőben jönnének a frissítések és egymás függőségei lennének (mint a Windowsnál). De nem így van, szóval nem látom a problémát. Hiba persze csúszhat a gépezetbe, ahogy bármi másnál is, ilyen szempontból még jobb is lehet nem azonnal frissíteni, hanem kicsit kivárni (2-3 napot mondjuk). Én nem szoktam, eddig sosem volt belőle problémám.
-
Dave™
nagyúr
válasz
tonyrulez #59803 üzenetére
Ismert probléma, a lényeg annyi, hogy a KDE-n nincs meg az a réteg, ami Gnome alatt pl. igen (hitelesítés miatt kell), így csak felcsatolt megosztás esetén fog menni a lejátszás, illetve a VLC esetében elvileg meg lehet adni az SMB hitelesítési adatait, ez nekem nem sikerült, felcsatoltan viszont megy. Tehát fstabban csatold a hálózati megosztást tetszőleges helyre, aztán sudo mount -a a terminálba és menni fog.
szerk: aktívan dolgoznak a fiúk ennek a megoldásán, mivel tényleg gáz hogy nem megy egy sima böngészett megosztás esetén. Eddig is így volt persze, de egyre zavaróbbak az ilyen jellegű hiányosságok.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Frawly #59800 üzenetére
Én sem rajongok a Debianért, de:
1) a Debian mögött elég sok ember áll, elég sok csomag is van, de direkt nem a legfrissebbet erőltetik, ott ez az "üzletpolitika".
2) ez rolling esetében elvárás, egyébként szerintem nem. Nem rolling rendszereknél is nagy a szórás, lásd Debian és mindenki más.
Desktopon szerintem perverznek kell lenni a Debian használatához, de szerveren van létjogosultsága.
-
Dave™
nagyúr
válasz
alitak #59576 üzenetére
Na de akkor hogy érted, hogy systemd-vel indítva? Annak kellene lennie az alapértelmezettnek, vagy Mintnél maradt az upstart? Csak nem... (azért utánanézek) Az, hogy mitől romlott el passz, de a kapott hibaüzenetet megmagyarázza, ha te systemd-vel indítottál volna ő pedig upstarthoz akar csatlakozni, mert ez eléggé ellentmondásos.
-
Dave™
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #59562 üzenetére
Az oké, csak ennek mi köze a vason futó OS-hez? Mert a fenti hiba valami inithez kötödő dolognak tűnik, és azon értetlenkedem, hogy mit keres ott az upstart, amikor Ubuntu 15.04 óta systemd van használatban. Valamint az is furcsa, hogy a kérdező explicit módon leírja, hogy "ha systemd-vel indítom..." - nekem ebből az jön le, hogy egyébként upstarttal szokta
Tehát ez inkább valami sys init hiba lesz, nem virtualbox, nem is értem ez hogy jött a képbe (meg hogy tudna néhány virtualbox csomag rendszerborulást okozni egy hoston).
-
Dave™
nagyúr
válasz
zoltanz #59541 üzenetére
Túl kellene azon lépni, hogy ez valami negatív dolgot jelent, mert nem az. A BoB által kiemelt pont mondjuk elgondolkodtató, hogy a hibajavítások is késnek a szoftverekhez, ennyire nem mélyedtem el benne, ez mondjuk tényleg probléma, de úgy általában az, hogy a kernel régi, a csomagok régiek meg lassan jönnek az új kiadások az maga a konzervatív definíciója. Ennek is vannak előnyei, meg hátrányai, ahogyan a másik végletnek is. A mi mennyire hasznos újdonság meg nézőpont kérdése, ha nincs akkor nyilván "nem is akarom használni", ha meg van akkor már csak kipróbálom és lehet szívesen használom a jövőben. Rolling rendszer nyilván nem lesz belőle (nem is kell), tehát ezt-azt meg lehet oldani, igen, csak kérdés mennyi értelme van adott rendszer keretein belül.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Apollyon #59537 üzenetére
A Debian az összes mainstream disztribúcióhoz képest konzervatív, ami a kernelek/csomagok naprakészségét illetve úgy általában a kiadási ciklusokat illeti, ez szerintem nevezhető ultrakonzervatívnak, de ez nem pejoratív jelző részemről, hanem egy megállapítás. Az Arch meg bleeding edge, ami ugyanígy értelmezhető pejoratív kijelentésnek is, pedig az is csak egy jelző. Kb. a két véglet naprakészség tekintetében.
Én nem vagy a terminál ellen, ilyet nem is mondtam, de az, hogy önkényesen választ alapértelmezett hangeszközt és ennek felülbírálásához konfigfájlt kell szerkeszteni nem felhasználóbarát 2018-ban, de már 5 éve sem volt az. Fstabot szerkesztek szívesen meg máshol bőven belefér, de egy ilyen alap dologhoz ne kelljen már. És mindezt multimédiára meg általános felhasználásra kihegyezett rendszerekben. Kell a Pulseaudio, akinek meg nem tetszik, leszedi. Aztán ha emiatt nem mennek majd alkalmazások, akkor eldönti mi a fontosabb, az elvek vagy a gyakorlat.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Apollyon #59535 üzenetére
Nekem csak adott a Pulseaudio: sokkal könnyebb paraméterezni és rugalmasabb, mint közvetlenül az ALSA. Ahol eddig használtam mindenhol flottul ment, amikor közvetlen ALSA-t kellett volna (XBMCbuntu vagy mi volt), ott iszonyatosan körülményes volt és nagyon nem volt felhasználóbarát már egy olyan egyszerű dolog sem, mint hogy két eszközből melyik legyen az alapértelmezett. A Pulse ezeket mind borzasztóan egyszerűvé teszi, és azért mert Linux, nem érzem szükségét ilyen alap dolgokhoz is konfigfájlokat szerkeszteni. Valamiért a disztribúciók többsége is ezt preferálja és ez az alapértelmezett, tehát nem hiszem, hogy annyira ördögtől való lenne. Ettől még nem lesz Windows. A systemd-vel kapcoslatban jóval kevésbé látok objektíven, de olvasgattam a témában és ott is nagy a megosztottság, ami azt jelenti hogy nem egyértelmű a kérdés. Akinek a Unix filozófia és a tradíciók a fontosak az nyilván ekézi, más meg látja benne a hozzáadott értéket. Az azért sokat elmond, hogy az egyébként ultrakonzervatív Debian is átállt rá, szinte minden más disztróval együtt. Gondolom senkit sem kényszerítettek, csak mérlegelték az előnyöket/hátrányokat.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Apollyon #59469 üzenetére
Ja, kár is az új verziókat használni, régen már mindent feltaláltak ami jó, csak elrontani tudják
Viccet félretéve ennek is megvan a maga közönsége meg a maga előnyei, de azért látszik, hogy jogos a konzervativizmusra vonatkozó kritika. Akinek viszont megfelel a régebbi, ott nincs semmi gond, kell ilyen is.
-
Dave™
nagyúr
Most csak ránéztem Debian alatt, és se Spotify, se Vivaldi, se Gravit desginer nincs a belső tárolókban, ergo ezeket össze kell legózni innen-onnan. A Jessie-nél még a Kodi-hoz is külön tároló kellett ha jól rémlik (de Wheezy-nél biztosan). Az AUR-ban meg minden egy helyen van, még az olyan egzotikumok is, mint a Synology kliensei. Nekem ez utóbbi sokkal kényelmesebb. A KDE pedig az 5.8-as verziónál tart, ami 2016 október 4-én jelent meg (igaz azóta nyilván frissült jópárszor, de na, most tartunk az 5.12.3-nál, ami már a következő LTS és a sokadik köztes verzió azóta). Ezek után talán nem kritikus azt mondani, hogy régiek a csomagok.
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan olvasom vannak megoldások arra is, hogy .deb-et telepíts, bár tény, hogy nem az ajánlott kategória. Mindenesetre ez azért elég marginálisnak tűnik szerintem, bár ha téged személyesen érint nyilván sokkal nehezebben éled meg. Az azért elég furcsa, hogy amint kijön az új SP, megszűnik működni egy telepített régi változat, folyamatos kapcsolat van a fejlesztő szervereivel? Vagy időkorlátos? Azt látom, hogy béta.
-
-
Dave™
nagyúr
Ugyan nem használtam, de ez nem Manjaro-specifikus, hanem KDE. A mellette lévő autostart mappa viszont használatban van (itt vannak az automatikusan induló alkalmazások), és az működik is.
colomb2: oké, csak azért írtam, mert az is KDE specifikusan van ott (Arch szerint), a grafikus alkalmazás is ennek a kivezetése, és ez működik is. A scriptesről nem tudok nyilatkozni.
426os: a fogyasztás - hőtermelés - zaj azért ettől függetlenül összefüggő fogalmak, remélem ezt belátod. AC üzemmódban is működik a TLP.
-
Dave™
nagyúr
A TLP-t ha feltelepíted, akkor automatikusan fut, konfigurálás nélkül is érezhetően kitolja az akkumulátoros üzemidőt, amit úgy ér el, hogy optimalizálja az energiafogyasztást, aminek következtében kevésbé melegszik a géped, ami pedig jótékonyan hat a ventilátor fordulatszámára is. Pl. nekem Surface Pro-n nagyon ette az Ubuntu a telepet, a TLP után viszont sokkal kevésbé melegedett, így sokkal kevesebbet is ment a ventilátor. Ilyen értelemben tud segíteni.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #59406 üzenetére
Itt tudsz szavazni te is, ha nekifekszel összejöhet a 12% is!
Már bocsánat, ha neked az jut eszedbe Elton Johnról elsőként, hogy buzi... én egy lovaggá ütött híres emberként hivatkoztam rá, de csak most látom, hogy nem is ő volt, csak hasonlított rá
-
Dave™
nagyúr
Alapesetben szerintem csak akkor történik ilyen, ha létrehoztál egy ablakszabályt, hogy adott alkalmazás adott asztalon nyíljon meg. Egyébként mindig azon nyílik meg, amelyiken éppen vagy. Ha a fenti nem áll fent esetedben, akkor lehet véletlenül rossz asztalon vagy, nem? Ha nem használod a többi asztalt, ki is kapcsolhatod.
-
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
A TLP alapból telepítve van és fut is Manjaron. Ami nálad a gond, az valószínűleg a dGPU, mivel a KDE erősen támaszkodik a GPU gyorsításra a felület rajzolásakor. Integrált GPU mellett ez nem sok vizet zavar, de a dGPU jóval többet eszik. Nálam simán bírja úgy, mint Windows alatt, de én integrált Intelt használok kizárólag. Ezzel kellene valamit kezdeni, nem a TLP és hasonlók lesz a megoldás.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Slownz #59259 üzenetére
Ritkán előfordul, nem tudom miért van. Ubuntun azt csináltam, hogy a régebbit (ami nem futott) levettem a tálcáról, az újat kitűztem. Manjaron ritkább, fél év alatt eddig kb. kétszer láttam, érdekes módon egyszer vissza is váltott magától normál egy ikonra. Valahogy nem százas nekem a Spotify ablaka, pl. az ablakszabályok is csak bezárásig működnek nála, minden másnál megjegyzi a rendszer.
-
Dave™
nagyúr
válasz
mefistofeles #59277 üzenetére
Van egy logikája, de ha megérted akkor már egyszerű lesz és szerencsére következetes a teljes rendszeren keresztül. Próbáld ki a latte dockot is a panel helyett/mellett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
mefistofeles #59275 üzenetére
Gondolom widget, jobb gomb, eltávolítás (ha zárolva vannak a felületi elemek, akkor először azok feloldása - tálcán jobb gomb).
Szerkesztő mód (pöttyözés a panel szélén vagy jobb gomb), aztán jobb gomb a widgetre és eltávolítás.
szerk: akkor lehet sima link a kuka mappára, ez esetben fájlkezelő asztal mappából tudod törölni pl. A másiknak működnie kell, szerkesztő módban van csak eltávolítás, csinálj screenshotot hogy mit látsz a jobb gombos menüre.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Rimuru #59256 üzenetére
Először oda akartam írni, de ott nagyon kevesen vannak, meg egyelőre talán jobb ötlet javaslatokat megosztani ott, amiből lehet készíteni egy listát. Látni láttam ezt a sylpheedet, de ronda, meg GTK is (mondjuk ez nem ritka párosítás). Szerintem a Geary lesz aztán talán hamarosan megjelenik a Vivaldié, az meg helyzeti előnnyel indul úgyis mert be lesz építve a böngészőbe (a mutt kiesik, mert ugyan nem írtam, de nekem az email kliens az grafikus, a muttot meghagyom a perverzeknek).
-
Dave™
nagyúr
Tudtok valami értelmes email klienst?
IMAP, 3 account, normális kereső, lehetőség szerint kevés erőforrással érje be, nem hátrány ha letisztult, előny ha Qt alapú. Mondom mit ismerek és miért nem jó:
Thunderbird:
A keresője siralmas, de ronda és GTK is. Plusz a betűméretekkel is furcsaságokat csinál néha, de meg kell hagyni, hogy stabilan és hibátlanul működik.Evolution:
Jön vele a fél Gnome, nagyon össze vannak drótozva, KDE alá semmi értelme.Geary:
Nagyon fapados, meg GTK, de vészmegoldásnak elmegy, csak hátha van jobb is.Kmail/Kontact:
Innen jövök, nagyon jó lenne, csak a beállítása horror (ez a kisebbik gond), a nagyobbik az Akonadi, rengeteg erőforrást (sok száz MB) használ teljesen feleslegesen.Trojitá:
Nagyon jó lenne, csak nem kezel egynél több accountot (agyrém, de ennyin múlik).Mailspring:
Nem begyere, hogy account kell hozzá és nekik adom meg a fiókadatokat...Kube:
Nagyon béta/alap, bár működik, de ennél lehetne kicsit szofisztikáltabb (mint a Geary/Trojitá).Lehetne akár electron alapú is, csak legyen letisztult és a két gmail accounton kívül kezeljen egy hagyományos IMAP fiókot is.
A Vivaldi levelezőjére várok, csak az kérdéses mikor jelenik meg, addig kellene valami...
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz
zoltanz #59206 üzenetére
Itt van egy jó keresőszó.
Hát te nagyon vicces vagy
gksu-val futtatsz egy kínai fejlesztésű böngészőt, ami az egyik legnagyobb kínai cég, az Alibaba group tulajdonában van, és te oktatsz
Egyébként ateista vagyok és veled ellentétben én utánanéztem annak, amit használok
-
Dave™
nagyúr
válasz
Rimuru #59197 üzenetére
Olvass utána azért. Az üzleti modell - a google-lel szemben - nem erre épül, így nincs rá szükségük, elég részletesen beszámolnak róla több fórumon is, a szkeptikusok pedig keresgélhetnek a kódban is. Plusz mint mondtam az alapító JvT is bizonyított már az Operával meg a köré szervezett közösséggel, neki már pusztán bemondásra is elhiszem (de azért jó dolgot elolvasni a technikai oldalát is).
-
Dave™
nagyúr
válasz
zoltanz #59194 üzenetére
Például rákeresel? Személyes javaslatom amúgy a Vivaldi, szépen megpatchelték a chromiumot, pakoltak bele egy rakás plusz fícsőrt is, és szépen testreszabható. Plusz az a Jon von Tetzchner van mögötte, aki az Operát is alapította.
szerk: Nem azt írtam, hogy nem használják sokan az UC browsert, elvégre kínai fejlesztés, most is az Alibaba tulajdonában van. Ha neked nem fontos nekem sem az, hidd el, csak jeleztem, hogy érdemes utánaolvasni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
zoltanz #59191 üzenetére
UC Browser? Bátor vagy. Gksu-val meg főleg. Nézz utána hogy áll security és privacy terén. Egy reklámszűrőt bármely normális böngészőn fél perc telepíteni.
A Chrome alapúak is hazatelefonálnak egyébként a Google-nek, a Vivaldi az egyedi üdítő kivétel, azt szépen megpatchelték (legalábbis amiről tudtak/amit felfedeztek).
-
Dave™
nagyúr
Ez teljesen normális, nálam pl. a home/david/NAS alá van becsatolva a NAS NFS-en, és 2+ TB a mérete, vagy a mnt alá a második HDD, az közel 2TB, és az OS egy 256-os SSD-n van. Amint lecsatolod eltűnik a foglalás.
zoltanz: értem hogy miért jó a diagram/grafikon, de grafikus környezetben (amikor ezekre tényleg szükség lehet) van rá jobb megoldás is, mint egy terminálos alkalmazás. Ha meg konzolban vagyok, akkor a glances-féle megközelítés praktikusabb szerintem, és sokkal több információ látszik egyben, mint a karakteresen megoldott grafikonokkal. Ez kicsit olyan öszvérmegoldás szerintem.
Mert grafikusan vannak sokkal jobbak, konzolban meg nem elég informatív. Minek használsz pl. Nano-t meg Libreofficet is? Kb. ugyanaz a kérdéskör.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Battlefield 6
- Yettel topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest