- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz
Sefter #32353 üzenetére
Elméletileg igy
Step 3-ig kell megcsinálni.Ha tudod, hogy melyuk a konvertálandó partivio akkor:
sudo tune2fs -O extents,uninit_bg,dir_index /dev/sda1Az aláhúzott helyére kell a megfelelő particiónevet beírni.
megtekintés: sudo fdisk -l
(nagybetű /kisbetűre figyelni , valamint a szám (nulla) és a betű sem keverendő)
ELŐTE ADATMENTÉS !!!!
-
_Dumber_
őstag
válasz
MZsoltee #31959 üzenetére
Nekem egy 32-en 4 linux van.
Openbox saját, gnome, xfce, kde. Arra használom, hogy családomban hirdessem az igét. Simán működik.
Egyedül a grub-ot volt egy kicsit macera rárakni (telepítő nem boldogult vele), de arch alol kézzel simán felment.A 2 és 3 pont szerintem sem fog menni
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #31781 üzenetére
elemezünk egy kicsit:
locate - ez egy parancs, amivel azt üzenjük a gépnek, hogy valaminek a filerendszerbeli helyét mondja meg.
mail.log - ezt a filet keressüklehet, hogy kell a sudo elé. Ugyanis: felhasználóként csak olyan könyvtárakban keres, ahol van is joga körülnézni.(van olvasási joga) sudo-val rendszergazdai jogokkal keres, tehát mindenhova joga van benézni.
ha nem kaptál rá semmi kimenetet, akkor nem talált semmit.
add ki még sudoval, és ha arra is üres lesz a kimenet, akkor nincs ilyen file. -
_Dumber_
őstag
válasz
|DavidWoody| #31519 üzenetére
Igen van.
Venni kell egy eredeti win-es DVD-t a boltból. Azzal nem kell Penre való kiírással tökölni.
A win kiírása itt offtopik, és egyébként is warez. !!A linux ingyenes, így kiírása se ütközik semmilyen törvénybe. Nem úgy a winnél...
-
_Dumber_
őstag
válasz
PumpkinSeed #31370 üzenetére
Működő rendszerparticiót nem fogsz átméretezni linux alatt (szerintem). Mindenképpen le kell csatolni. Ez ssh-n nem hiszem hogy menni fog
-
_Dumber_
őstag
válasz
PumpkinSeed #31366 üzenetére
Be tudsz linkelni egy képet amin látszik hogy hogyan néz most ki a 16Gb?
(gparted, fdisk -l, stb) -
_Dumber_
őstag
válasz
helltp #30835 üzenetére
Természetesen a vége neked szól (úgyhogy még egyszer .. bocs a dupláért de az off hülyeség volt tőlem):
Nálam így néz ki:
[w7temp]
path = "megosztási út"
browseable = no
writeable = Yes
read only = No
force create mode = 0777
directory mode = 0777
guest ok = Yesvalamint a [global]-ban ezek is kellenek:
map to guest = bad user
guest ok = yesnem teljesen erről szól a beszélgetés, de mivel smb.conf-ot is érint, szerintem itt olvasgass egy kicsit. Hátha találsz értékelhető infót:
[link] -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #30837 üzenetére
Szerintem itt nem ez a gond.
Samba az hálózati elérés. Arra való, hogy a win olvassa és írja a linuxos (vagy más opredszeres) gépet hálózaton keresztül. Nem kell NTFS-nak lenni !!! (nálam sem az)
Ergó: a win nem ugyanazon a gépen van..Nálam így néz ki:
[w7temp]
path = "megosztási út"
browseable = no
writeable = Yes
read only = No
force create mode = 0777
directory mode = 0777
guest ok = Yesvalamint a [global]-ban ezek is kellenek:
map to guest = bad user
guest ok = yesnem teljesen erről szól a beszélgetés, de mivel smb.conf-ot is érint, szerintem itt olvasgass egy kicsit. Hátha találsz értékelhető infót:
[link] -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #30526 üzenetére
Nem Arch, hanem Chakra
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
CanibelZ #30037 üzenetére
2 módszer van.
1. A linux alapból egy külön particiót ajánl. (legalábbis a telepítő). Ez azért utólag ad egy kis munkát, de csak addig, amíg a particiót létrehozod. (Ha elég nagy a winyód, és 10 Mb hely nem fog hiányozni, akkor már most meghagyhatod neki.). Ha megvan a helyed akkor 2 perc az egész.2. A win egy fileba menti, de ezt a linux is meg tudja csinálni... Nemrég hívták fel erre nekem is a figyelmemet.. Egyáltalán nem bonyolult, és utólag pár perc az egész.
-
_Dumber_
őstag
válasz
CanibelZ #30035 üzenetére
Csinálj 3 particiót:
1 WIn - NTFS
2. Mint - ext4
3. Adatok - NTFS.A win nél ne legyen a "adatok" particion a felhasználó sokmindene. Ezen csak a közös cuccokat tárold.
A MINT telepítesekor nem kell külön HOME-ot megadnod, csak egy particiót csatolj fel ez a "/" legyen.Hibernálás - Felfüggesztés.
Hibernáláskor lementi a RAM tartalmát egy fileba. (ezért kell mindenképpen SWAP a linuxnál) és kikapcsolja a gépet (akár a elektromos hálózatról is lehűzhatod, vagy kiveheted a laptop aksikát, de még szét is szedheted). Újbóli indításkor lefut a bios, majd visszatölti a merevlemezről a RAM-ot, és ott folytatja ahol abbahagytad. Ezért a linuxon kicsit nagyobb SWAP kell mint az aktuális RAM méreted.
Felfüggesztés - Kikapcsol mindent csak a RAM-nak ad egy kis kakaót.. minden úgy marad ahogy hagytad. Mikor visszakapcsolod akkor mindent visszakapcsol és egy pillanat alatt van újra géped. DE- ha közben elveszed a elektronokat tőle (kihúzod a konyektorból, szétszeded..stb) akkor oda az utolsó állapotod.. Újra fog bootolni legközelebb.
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #29927 üzenetére
Nem csak a színek mások. 😃
Máshogy működik belül a rendszer, és máshogy áll kézre.
Egyszerűen leírva egy példával:
A tálcát az egyiknél megfogod az egérrel, és oda húzod ahová akarod. A másiknál ezt beállitóprogramban teszed meg, a harmadiknál átírsz egy konfigfilet, ugyanakkor tippelhetsz melyik való gyengébb gépre. Persze ettől kicsit összetettebb, de ebből talán érted különbséget. -
_Dumber_
őstag
válasz
korobi #29892 üzenetére
Megjegyeztetni nekem sem sikerült.
Írtam egy scriptet, ami induláskor ellenőrzi, hogy rá van e csatlakoztatva a külső monitor.
Ha igen, akkor az xrandr-t úgy állítja be , hogy használja is kiterjesztett képernyőként, ha nem akkor meg csak a lapos képernyője marad.
A scriptet a felhasználó autostart file-ba indítom. (indítható kézzel is)script:
#!/bin/bash
IN="LVDS1"
EXT="VGA1"
if (xrandr | grep "$EXT disconnected"); then
xrandr --output $IN --primary --auto --output $EXT --off
else
xrandr --output VGA1 --primary --mode 1280x1024 --rate 75 --pos 0x0 --output LVDS1 --mode 1366x768 --pos 1280x256
fi -
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #29862 üzenetére
És ők a kezelhetőbbek.. nem úgy mint a Win.. aki egy bedrogozott apáca.
Szerintem fejezzük be, mert kitiltanak
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
whbear #29854 üzenetére
Ez is igaz..
(Megjegyzem szerintem a fejünkben ugyanaz fogalmazódik most mindkettőnknek, így ez nem vita, csak hangos gondolkodás
)
Nem érdemes még ugrálnia a distrók között. Ha egy kicsit visszanézed még pár hsz-el ezelőtt mérhetetlen öröm fogta el, mikor sikerült 3 paranccsal terminálból telepíteni. (DittyCat: meg ne sértődj
). Mi is jártunk annó ilyen szinten.. ki előbb, ki később...
Lényeg az, hogy szerintem ki fogja próbálni, el fog jutni oda is... csak nem most. Ha mindent a nyakába zúdítunk akkor lehet csak összezavarodik és akár meg is utálhatja a linuxot.
Várjunk vele míg totálisan beleszeret a linuxba és akkor majd erősebben noszogatjuk(hölgyek már csak így: érzelmi alapon működnek
)
(Igaz az is elveheti a kedvét, ha valami nem működik)
-
_Dumber_
őstag
válasz
whbear #29850 üzenetére
Lehet, hogy Neked megy az MTP az eszközöddel, és nekem sincs gondom az enyémmel, de az Övé más.. más eszköz, más hiba.. egyáltalán nem biztos, hogy az ARCH vonal megoldás erre. Egy ARCH-on.. ott vannak a legújabb programverziók, de gondolom ilyen multimédiás cuccot azért a MINT is elég gyorsan átvesz.
Annak ellenére mondom, hogy nekem ARCH+Openbox van
Egyébként tényleg mindenki húzódozik az ARCH-tól, de a Manjaro az nagyon jó a kezdőnek.
Gondolom itt senki sem ajánl Debian netinstall-t kezdőnek, hanem inkább Ubuntu vonalat, és abból is a telepakolt MINT-et.
Ugyanaz Arch vonalon a Manjaro, mint debian ősvonalon a MINT. (most vonatkoztassunk el a Debian - Ubuntu különbségtől) -
_Dumber_
őstag
válasz
King Unique #29776 üzenetére
Rpm-et sehogy.
Libre telepitésekor meg fogja kérdezni, hogy milyen nyelvi csomagot akarsz, meg azt is hogy milyen összetevőketNem vagyok gépnél, de ha jol emlékszem most váltottak a
libreoffice-still névre -
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #29724 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a program meg van, de a bal alsó indítómenüben nincs benne, és ezért nem találja.
Ugyanakkor terminalból nem szerencsés grafikus programot futtatni, mert ha valamiért bezárod a terminált akkor azzal megölöd a progit is, normális kilépés (esetleges adatmentés) nélkül -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #29644 üzenetére
Nekem Audacious van fent...
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
N0zer0 #29626 üzenetére
akkor elmented valahová a /home mappát.
az ötlet jó , de kezdőnek nem működik.
A mostani /home a cinnamon-hoz van belőve. Ha feltesz egy új felületet, akkor az install hozza a neki kellő beállítást is (értsd: olyan lesz mint a promo fotókon). Ha ezt felülírja a régi /home elég könnyen járhat úgy, hogy valami config eltűnik/elállítódik/felülíródik.. legrosszabb esetben el sem indul a KDE. Ehhez a művelethez kell egy kis gyakorlat..Szerk:
A belakásról:
Nekem 2 partíciót használ a gépem : egyen van a linux, egyen meg az adtaim (fényképek, doksik, videok).. ez nem a klasszikus /home mappa, hanem egy másik partíció, amit mindig mountolok akár több rendszer alá is... ez akár lehet NTFS-, és akkor a win is látja.. (eleinte nekem is az volt).. (a /home ezen kívül a felhasználó config fileait is tartalmazza)
Ha az előző bekezdés minden szavát még nem érted, az nem feltétlenül gond, de legyen ez az első házi feladat, hogy MINDEN szavát megértsd meg. Hidd el elengedhetetlen a linuxhoz.
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #29618 üzenetére
Amiket megfogalmazol egyre biztosabb vagyok benne, hogy KDE-vel kell neked a gép. - egyenlőre.
Szerencséd van, mivel ubuntu alapú KDE a KUBUNTU elég jól sikerült.. én nagyon sokat használtam, és meg voltan teljesen elégedve vele.
Ezen kívül még a Chakra és a Manjaro-KDE amik megint nagyon jók, de ezek Arch alapúak... ha már belevágtál az ubuntu vonalba, egyenlőre ne keverd őket.. bár megpróbálhatodÁllítólag ezen (KDE) az MP3-ad is működni fog, valamint olyan képernyőre tehető és mozgatható nyalánkságokat is találsz amit plasmoid-nak hívnak. Tálcát is oda teszel és annyit amennyit akarsz, .. a startmenü is egy plasmoid, annyit és olyat raksz ki amennyit és ahová akarod. Ráadásul képernyő (PLASMA) is sokféléd lehet, és ez még nem is a virtuális képernyő
.. nem is ragozom.. ki kell próbálnod !
Persze ez a cinnamon-on is megoldható .. és a conky-val bármilyen DE alatt képes vagy bármit kirakni, csak más módszerrel (text file szerkesztés). A KDE-n meg vonszolható egérrel.. ez talán kezdőknek könnyebb.
Eleinte én is a KDE-t használtam, aztán fél év után már tudtam, hogy mit-hol szeretnél látni a képernyőn, és képes is voltam ezt megírni egy-két text fileban.. na akkor váltottam openboxra.
Most minden fix a képernyőn, de cserébe sokkal gyorsabb a gépem.. -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #29575 üzenetére
Még mindig az ekkor feltett eredeti Arch van fent.
Működik és kész..
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #29573 üzenetére
Tiszta Arch alól jelentem itt is minden rendben...
uncsiiiii -
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #29564 üzenetére
Azt, hogy mit ismer fel és mit nem azzal még ne foglalkozz. Lényeg, hogy elinduljon.. azaz a gépedben lévő fix dolgokat felismerje. Mindent lehet utána finomhangolni, ha már fel van telepítve.
Akkor ezek szerint kipróbáltad a Mint 17-et Cinnamon felülettel. Ha Ubuntu vonalon indultál el, akkor próbáld még ki ugyan így DVD-ről a
Kubuntu (ez Kde felülettel van)
Xubuntu (Xfce)
Ubuntu (eredeti )
Elementaryezzel nagyjából ki is végeztük a módosítás nélküli ubuntu alapú distrokat. (persze van még - pl a gnome alappal - de azokat elő kell "állítani". DVD-ről nem pálya.. és most nem is az a cél)
Ne feledd.. amit látsz kinézet az a fejlesztők által megalkotott színvilág.. itt BÁRMIT elő lehet később állítani. nem úgy mint a win-nél.
Ui: Telepítésnél vigyázz nehogy letöröld a wint. Ha oda érsz jelentkezz, mert kapsz egy jó leírást itt valakitől, hogy hogyan csináld gond nélkül.
Előzetesen azt ajánlom, hogy próbálkozz win alatt a virtalbox programmal. Ott sem lesz olyan gyors mint nativan, de ott már egy állandó (nem DVD-s) rendszert kapsz amit már kedved szerint mókolhatsz.
Ha már telepítetted, akkor a magyarítás is a helyén lesz...
szerk:
ubyegon2:
"..biztosan dob egy hátast!"Hogy Ti miket nem mondotok.. szégyelljétek magatokat
Igaz ez előző mondatom helyett először én is ezt írtam:Ha már telepítetted, akkor a nyelv is a helyén lesz...
.. aztán gyorsan kitöröltem -
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #29552 üzenetére
Elolvasva az előző hsz-eket, együttérzek veled
Olyan ez mint aki beszabadul egy idegen állatkertbe 5 gyerekkel, és mindenki kiabál, hogy én most a zebrához, és meg a vízilóhoz mennék... Te meg ott állsz és fogalmad sincs mi merre van. Azzal a különbséggel, hogy most azt sem tudod hogy néz ki egy vízilóNem tudok, most ez előzőekhez hozzátenni semmit, de nem is akarok, elsőre elég ennyi is Nagyon jó ötleteket kaptál mindenkitől..Azt javaslom, hogy ne ijedj meg. Próbáld ki mindet és utána már konkrétan tudsz kérdezni.. Egyenlőre ne holnap akarj áttérni winről, de előbb utóbb letörlöd.. ebben biztos vagyok.
99%, hogy mindened működni fog linux alatt is.
Üdv a klubban ! -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #29506 üzenetére
Nem .. sima HDD... csak windows csinálta a particiókat annó.. és hát.. nem sikerült tökéletesen eltalálnia.. picit idébb vagy odébb, nem számít
-
_Dumber_
őstag
Én nem tudom pontosan idézni,mert nem azt a grub-ot használom, de nálam 2 hiba is van.
Egyik az, hogy sokáig nem csinál semmit. Keres gondolom, vagy feltérképez, de konkrétan üzenet nélkül áll... és mikor folytatja akkor sincs semmi üzenet.
Másik, hogy néha kiírja, hogy a sda4-en nem talált értékelhető oprendszert. Ezt kb 4-5 sorban különböző infókkal. Persze hogy nem talál.. mert az sda4 a kiterjesztett partícióm maga, amiben benne van a sda5,6,7,8,9.
Lehet, hogy az első hiba is ezzel függ össze.Egyébként nem volt ez mindig így, mert eleinte jó volt. Az ARCH most is jó. (Megjegyzem mostanában nem particionáltam újra. egyszer csak ezzel jött...)Csak a manjaronak van gondja. Az is igaz, hogy az ext4-re mindig kapok hibát, hogy nem megfelelő helyen kezdődik, de nem okozott még más gondot.
-
_Dumber_
őstag
Kevés otthon a gyerek, vagy nincs Disney csatorna?
(bob.zxr-nél csak Nickelodeon van? )Szokjátok, mert ez marad
Egyik legjobb szerepe a troll elleni küzdelem
Sajnos csak az eleje van fent, de ez a csattanója -
_Dumber_
őstag
válasz
King Unique #29473 üzenetére
Van.
Sőtt negyedik és ötödik, és mittudoménhanyadik is.Minden distro vonalnak más a csomagkezelője amivel telepítesz.
Arch (és leszármazottai), Debian (és leszármazottai), Gentoo, Suse., Fedora .. stb.
Ugyanakkor egy distrohoz is többféle van. (Pl: Arch - pacman, yaourt, Vagy Debian - apt-get, dkms)
Ezek szolgáltotásokban különböznek, de most ebbe ne menjünk bele -
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #28895 üzenetére
Nem lesz
Csak a 3.16 -
_Dumber_
őstag
válasz
andronymus #28257 üzenetére
Hopsz..
Lehet, hogy visszaadom a stafétabotot CPT.Pirk kollégának.Ezt még próbáld meg, bár előbb sem engedte telepíteni, ugyanakkor itt megtalálod source-ban is.
A kimenetet nézve be sem tudja azonosítani, úgyhogy lehet tényleg driver gondod van (bár ennek menni kéne nyílt driverrel is).
-
_Dumber_
őstag
válasz
andronymus #28255 üzenetére
Bemásolod, hogy az xrandr utasításra mit ír ki?
-
_Dumber_
őstag
válasz
andronymus #28253 üzenetére
tedd fel légyszi az xrandr progit, és add ki
$ xrandr
kérek egy kimenetet ide.
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
andronymus #28249 üzenetére
Kezdjük ott, hogy mire vannak rádugva azok a monitorok?
-
_Dumber_
őstag
Olyannyira, hogy mikor bejött az UEFI, akkor csak a win indult el rajta, mert azt tudta csak hitelesíteni, és volt olyan samsug lapos amire megpróbáltál rátenni egy linuxot, akkor vihetted alaplapcserére szervízbe.
Pletyka szerint többekközött azért hozták létre, hogy a rendszer boot közben csak a hitelestett kódokat tudja bootolni, és a virussal szennyezettet ne. (Csak megjegyzem, hogy ezek szerint a microfosnak a linux egy szennyezett kód
Magyarán a Linux egy vírus). Ehez képest a virus röhögve be tud bootoltani bármit
A GPT-ről meg annyit, hogy egy linuxon (de egy win-en is) lehet több kisebb partíciót összefűzni, és akkor már home usernek szükségtelen is...
-
_Dumber_
őstag
szerintem nem jó
shutdown -P 4:00 -- 4 órakor
shutdown -P +400 -- 400 perc múlvaman ezt írja:
The time string may either be in the format "hh:mm" for hour/minutes
specifying the time to execute the shutdown at, specified in 24h clock
format. Alternatively it may be in the syntax "+m" referring to the
specified number of minutes m from now. "now" is an alias for "+0",
i.e. for triggering an immediate shutdown. If no time argument is
specified, "+1" is implied. -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #28034 üzenetére
Nem piszkálni akarlak, de a virtuális módnak semmi köze a live-hoz.
Attól hogy virtuálisra van valami telepítve (vmware, vagy virtualbox), egyáltalán nem törvényszerű, hogy valami beállítás elvesszen, lévén, hogy ott is HDD/SDD/vagy hasonló-ra ment, csak virtuális parítíción.A live az más.. ott töröl minden beállítást, mert az tényleg RAM-ba dolgozik.
-
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #28036 üzenetére
Hát ez a legrosszabb megoldás.
A linuxon van olyan amit nem kellene? Valószínű nincs mivel az előbb ítélted halálra...
Ebben az esetben miért nem telepíted újra? Előtte formázd meg azt az első partícót, majd teleptítsd fel az sda5-re, vagy akár az elsőre a linuxot újra. -
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #28015 üzenetére
sejtettem, hogy fent van.. passzolom
Délután felraktam virtuális gépre az ubuntut, majd liveról bebootoltam és ezt csináltam:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l
Disk /dev/sda: 8589 MB, 8589934592 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 1044 cylinders, total 16777216 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x000638dc
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 2048 1677311 837632 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 1679358 16775167 7547905 5 Extended
/dev/sda5 1679360 16775167 7547904 83 Linux
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda5 /mnt
ubuntu@ubuntu:~$ su
Password:
su: Authentication failure
ubuntu@ubuntu:~$ sudo su
root@ubuntu:/home/ubuntu# mount --bind /dev /mnt/dev
root@ubuntu:/home/ubuntu# mount --bind /proc /mnt/proc
root@ubuntu:/home/ubuntu# chroot /mnt
root@ubuntu:/# Es bent vagyok^C
root@ubuntu:/# grub-install /dev/sda
Installing for i386-pc platform.
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
Installation finished. No error reported.
root@ubuntu:/# Es keszNálam ennyi volt, de 32bit és nem GPT-s
Próbáld megcsinálni (#28006) CPT.Pirk ötletét(ezen is látszik, hogy a bootflag a swapon van,ami természetesen hülyeség, de grub esetén ez tök mindegy !)
-
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #28003 üzenetére
Na itt megállt a tudomány....
A sda5 rendesen fel lett akkor csatolva, és a tartalma is OK....
csak a chroot az ami nem képes elindulni, mert nem talál parancsértelmezőt......
Nincs másnak ötlete?folytassuk darabonként (az off-ként jelölt már volt)
sudo mount /dev/sda5 /mnt
su
mount --bind /dev /mnt/dev
mount --bind /proc /mnt/proc
mount --bind /sys /mnt/sys(chro berása után a tab-ra mit ad ki?)
chroot /mnt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest