Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vlezsak1993

csendes tag

válasz n0is3es #27532 üzenetére

Ilyet még nem pipáltam.
    Nekem is cm10.0 van jelenleg a telómon.
    Ez milyen progi?
    Smartflashtoolal próbáltad már visszatenni mondjuk a V30B hunt?
    bubus66 oldalán megtalálod a leírást, ha nem.
    Lehet, hogy én is visszaállok ICS-re, azon túl, hogy tetszik a cm10.0, és a hibákon, amiket korábban leírtam, azokat még elfogadnám, de még egyszer nem találta meg a műholdat, hosszú várakozások után, lakatlan területeken sem. (cm 10.0 2012. november 13.) Elvileg ez egy stabil verzió..
    Ránézésre mondjuk azt mondanám, hogy ez smartflashtool.

Godlike79:
    Az a verzió, amit írtál,műxik cm 10.0 alatt, köszi! :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz kriszpontaz #27529 üzenetére

Közben cm10.0-ra váltottam.
    Ebben más volt a tünet a youtube legújabb verzióával.
    Elkezdte betölteni a videókat, de mindig kifagyott, mielőtt betöltöttek volna a vidik.
    Egy régebbi verzió, aminek meg volt nekem az .apk-ja, el sem indult.
    Viszont az 5.5.27, amit írtál, úgy tűnik, hogy működik. :)
    Pár nap alatt tapasztaltam egy bugot, kikapcsolt állapotban nem mutatja a töltési fázist, csak a töltés ikonja van a képernyőn, és az alsó billentyűzetsor villog.
    Ha lehúzom a töltőt sem változik ez az állapot. (cm10.0 2012.november 13.)
    Az alsó billentyűzetsor, ha kikapcsolom a kijelzőt, néha elfelejt kikapcsolni, csak utólag kapcsol ki.
    De összességében eddig jobban tetszik, mint az ICS. Gyorsabban betölt, több a szabad ram, szabadabb beállítási lehetőségek.
    Mondjuk volt már, hogy sok csesztetés után a kezdőképernyő, és a menü lényegesen belassult, és újra kellett indítani. Holott bőven volt szabad RAM.
    Most a CM11-et várom, hogy kijöjjön egy stabil kiadás. :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz Mika1227 #27525 üzenetére

Menü, beállításokra mész, utána alkalmazások, és ha a legfrisebb verzíód van, akkor a letöltéseknél már ott lesz elvileg a youtube, rámész, és frissítések eltávolítása.
    Én a google playt úgy állítottam be, hogy ne frissítsen automatikusan, a youtube miatt.

Godlike79:
    Nekem a frissítés eltávolítása is megoldotta szerencsére, de lehet, hogy még később ennek is hasznát veszem.

• vlezsak1993

csendes tag

válasz Ixion77 #27523 üzenetére

De akkor hogy lehet az, hogy ezzel az akksival most rendben van? Maradjon is így, ne is kelljen vele foglalkoznom! :D
    A régi panelnél nekem is volt olyan, hogy nem látta a sim kártyát, aztán ha kivettem, visszatettem, volt hogy nem 1. alkalomra, de látta, mondjuk ez a sim miatt is lehet, de más készülékeknél nem volt ilyen gond ugyan azzal a simmel, szal.. :F
    Szeretem ezt a telefont, ha éppen nincs vele gond, de amennyi nyomora volt már, mióta meg van, azt már nem is tudom fejben tartani.
    Most panelcsere után ez a merülési gondom volt, SD kártya eldobálása ICS V30B alatt, meg van egy újabb probléma is:

A youtube legújabb verziója egyetlen videót sem játszik le, először azt hittem, hogy ááá mobilnet, biztos foscsi az internet, de az itthoni wifivel sem. Azt írja ki, hogy Probléma a lejátszásnál, újrapróbálkozáshoz érintse meg. (Vmi. ilyesmit jelent magyarul) Minden videónál ez van már egy ideje, akár hányszor próbáltam.
    Ha eltávolítom a frissítést, akkor a régi verzió mindent lejátszik, de a legújabb semmit, és ez nem az internet miatt van szerintem.
    Ilyet pipált már esetleg valaki? :) (ICS V30B, és V30C alatt is ugyan ez a tünet, panelcserém után még rendben volt a youtube a legújabb verzióval is.)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz Braien724 #27516 üzenetére

Nekem is megfogta az oldalt a víruskereső, de felül jobb sarokban ha a skipre mész, akkor le tudod tölteni a recovery.img-et, és a másikat is ugyan így. :)
    Az előbb próbáltam ki, amit bubus66 leírt, azzal a módszerrel be lehet lépni a recoverybe ICS-n. És ha készen vagy, bármikor megnyitod a terminált, és csak beírod, hogy reboot recovery, és bent vagy a recoveryben.
    Még arra lennék kiváncsi, hogy milyen kombinációval lehet elindítani a recoveryt, ha ki van kapcsolva a telefon?
    Szükség esetén, ezt is jó, ha tudja az ember. :)
    Ez nekem nem működött:
    [link]

Mika1227:
    Nekem a régi panellel, és a kicserélt pár hetes panellel is csinált olyanokat, hogy lemerült viszonylag gyorsan, és utána még vissza lehetett kapcsolni, volt, hogy a töltöttség 5%-on volt bekapcsolásnál, és feljebb ment, töltés nélkül.
    Annó akkumulátor kalibrálással kísérleteztem, egy ideig mintha jobb lett volna, aztán ugyan olyan kaksi volt.:F
    Emlékeim szerint annó akksi csere ezt megoldotta, de egy Optimus L3-nál amelyik akksi ennél ezt csinálta, ott nem produkált ilyen tüneteket.
    Most az új panelnél is előfordult olyan, hogy egy éjszaka alatt 90%-ról 11%-on volt reggel a töltöttség, használat nélkül, ICS alatt, normálisan futó folyamatokkal, kikapcsolt kijelzővel.
    3 akksim van, ezután az eset után rögtön cseréltem, annál is viszonylag gyorsan merült, és lemerülés után vissza lehetett kapcsolni. Hiába töltöttem mindig fullra, merítettem le, nem igazán javult ez a helyzet.
    Most a 3.-ik akksival úgy tűnik rendben van, nem tudom visszakapcsolni lemerülés után, hosszú idő után sem, és a merülést is arányosnak találom.
    Mindegyik 3,7V-os, szal. nem értem. Én nem mernék rá megesküdni, hogy az akksik miatt van ez.
    Talán a panel nem szereti mindegyiket? Egy rutinos ember véleményét szívesen meghallgatnám erről! :)
    Az L7-nél ilyen tünetet pl. soha nem tapasztaltam a szűk 1 év alatt.

Az SD kártya eldobálása nálam is többször jelentkezett, mióta az új panel van is, ICS V30B alatt. A régi panelnél is csinálta ICS V30B-nél, most V30C van rajta, egyenlőre még nem dobta el.

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok!

Nem írtam már kb. 1 éve, mert közben LG Optimus L7-et használtam, ami 1 évig sem bírta, jelenleg gariban van, mert megdöglött az érintőképernyője. :(((

Olvastam korábban, hogy másnak is gondja volt a P970-nél a bekapcsológombbal, és a töltéssel meg a hangszóróval.
    Ezek nálam is voltak+ térerő elment, amikor mindenkinek volt, és csak reboot után jött vissza, ahogy a hívás üzenet visszadobálások, amikor a térerő rendben volt, sőt még normális módon váltakozott is az erőssége, és csak reboot után tudtam ilyenkor arra a használni a telefont, amiért telefonnak hívják. :(
    Ezeket a hibákat bátran kijelenthetem, hogy nem egy aktuális ROM hibái voltak, mert minden hivatalos és nem hivatalos verziónál előjöttek.
    Kb. 1 éve lett kicserélve a bekapcs. gomb/töltés/hangszórójért felelős alkatrész. Ez nem változtatott semmit a problémán.

Hosszú idő után kb. 1 hónapja vettem elő a telefont, az L7 érintőképernyő problémájakor. A bekapcs/hangszóró egyáltalán nem ragált, az usb kábelre hol igen, hol nem, végül egyáltalán nem.
    Az USB kábellel való variálással indult el a telefon ez idő alatt. Számítógépre dugva is csak a töltés indult el a vége fele, nem érzékelte az USB kapcsolatot.
    A lényeg, hogy pár napja kicseréltük csak az alaplapját egy másik használtra, eddig úgy tűnik, hogy a telefon minden funkciója hibátlanul működik. :)

ICS V30B volt rajta, az előbb frissítettem a hivatalos LG Mobile Support Toolal, V30C-re frissített. Magyar nyelvet nem látok benne, mondjuk el vagyok nélküle.
    Bele lehet varázsolni anélkül, hogy babrálnék a Rommal?
    Azt még nem próbáltam, hogy a CWM működik -e, de simán a rom manager nem oldja meg, ha nincs benne?
    Nekem a legjobban a TWRP recovery tetszik, az feltehető valahogy rá szerintetek/érdemes rátenni?

• vlezsak1993

csendes tag

válasz saphancs #25732 üzenetére

Nekem úgy tűnik, hogy igen. :)
    flexibilis szalagkábelesnek tűnik az alkatrész, ez a power gomb:

[link]

ez meg a hangszóró:
    [link]

Bubus66: Sztem. ezt fogom csinálni, de mielőtt megrendelném az alkatrészt, előtte lesz még egy utam a szervízbe, ahol finoman szólva is hülyének néztek, és 14500-at elkértek a jack csatlakozóért úgy, hogy papírt nem kaptam a dologról, és valószínűleg csak bekamuzta a szervizes, hogy a hangszórót és a bekapcsológombot is megcsinálta, szerencséje volt, hogy amikor kiadta a telefont, akkor éppen működtek ezek a dolgok. De pár nap telt el, és a bekapcsológomb teljesen halott, és a hangszóró is hülyéskedett a szerviz óta.

• vlezsak1993

csendes tag

http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=200855289655

Nah, erről mi a véleményetek? Szerintem ez megoldaná a problémáimat, talán még a töltési gondokat is. :)
    Arra tudok gyanakodni, hogy a szervizesnek nem is volti lyen alkatresze. Mondjuk nem biztos, hogy én magam vállalkoznék ennek a kicserélésére, mondjuk vannak youtubon videók.
    Jó lenne újabb szerviz nélkül megúszni. :-)

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak! :-)

• vlezsak1993

csendes tag

Úgy tűnik, hogy elkiabáltam a dolgokat.. Ugye korábban írtam, hogy szervízben volt a telefonom és állítólag 14500-ért bekapcsológombot, hangszórót, és jack csatlakozót cseréltek.

A bekapcsológomb úgy tűnik, hogy teljesen meghalt. Ugye korábban sokszor nem reagált, most már egyáltalán nem regál. Visszatettem a gyári 2.2-es android verziót smartflashtoolal, ugyan úgy nem reagál, tehát ez most már sztem 100%-ig biztos, hogy nem egy aktuális android verziónak a hibája.
    Így magyarul a kijelzőt csak úgy tudom életre lehelni, ha a telefon bekapcsolt állapotban van, ha valaki megcsönget, vagy ICS-nél asszem be lehet állítani, hogy ne kapcsoljon ki a kijelző. De akkor le sem merülhetek soha, mert akkor rakhatom újra az op. rendszert, mert ugye ha a hangerő +-ot nyomom, és rádugom az usb kábelt, akkor előjön az S/W upgrade, és smartflashtoolal megcsinálom, ahogyan most is csináltam. Bekapcsológombot is cseréltek, persze.....!

Leszereltem a telefon hátulját most először, maga a gomb az így könnyen le is jött, ahogy a hangerő + - gomb is (egy gomb), csak azok éppen működnek így is, ha kisujjal benyomom, mert így csak úgy tudom benyomni, ahogy a bekapcsológombot is, ami ugyan úgy nem reagál, mint amikor rajta van a gomb. Nem tudom, hogy értitek -e. :) Akkor mit csináltak a szervízben a bekapcsológombbal?..
    A hangszóró is érdekes, hogy a szűrőjében, vagy mi a neve, ugyan úgy benne van az a kis kosz, mint mielőtt leadtam a szervízbe. És ugyan úgy kicsit recsegős nagy hangerőn, mint volt. Meg eleve, ha nem volt mindig süket, akkor nem volt hibás a hangszóró sztem., én csak próbálok logikusan gondolkodni. Lehet, hogy át lettem verve, de még ha valóban ki is cserélték a hangszórót, akkor sem hiszem, hogy az a probléma megoldása, mert a tünet alapján nem rossz a hangszóró. Tegnap egyébként egy telefonomnál süket volt, és ugyan úgy ki kellett hangosítanom, de a következő telefonomnál (ami pár perccel később volt már jó volt, úgy, hogy újra sem indítottam a telefont. Egyébként úgy tűnik, hogy feketén lett megcsinálva, mert semmi papírt nem kaptam róla, tehát még bizonyítani sem tudom, hogy én valaha jártam ott. :S

Az egyetlen nagy változás, amit elmondhatok a szervíz óta, a jack csatlakozó. Látom a telefon panelét, nem tudom, hogy a jack csatlakozót hogy tudták kiszerelni az alaplapból (ha okostelefonoknál ezt így hívják), de az tényleg meg lett csinálva.
    Sztem. a szervízben ugyan úgy nem jöttek rá a dolgokra, ahogy én sem, lehet, hogy a jack csatlakozón kívül máshoz nem is nyúltak, és papír nem volt róla, tehát elkértek 14500-at a jack csatlakozóért.. Lehetséges. :S

De ha még ki is cserélték a hangszórót, akkor sem hiszem, hogy az az időszakos elnémulásosdit megoldaná, mert nem rossz a hangszóró. Ez a probléma egyébként már a gyári 2.2-es android verziónál is néha előfordult, de az utóbbi időben már 90%-ban süket volt. A bekapcsológombot pedig ahogy nézem, hogy így előttem van az (alaplap), azt nem is nagyon lehetne leválasztani róla. De nem vagyok szakértő, tehát inkább nem szólok hozzá. :D

Szal. szerintem a szervízben a jack csatlakozón kívül a többi dologra ugyan úgy nem jöttek rá, ahogy én sem. Sztem. ennek a telefonnak úgy, ahogy van ki kellene cserélni a panelét. Az normális, hogy fél percig szürke szemcsés volt a kijelző már 2 alkalommal is, mintha meghalt volna, és utána újraindult a rendszer pl.? És még amiket korábban írtam.. De ha (alaplapot) cserélnének benne, az már majdnem egy új telefon ára lenne nem? Az érintőképernyő az még hibátlannak tűnik, bár az a billentyűzetes para egy időben, hogy törlést nyomva pl. egy csomó betűt begépelt, lényegében öntörvényűen működött a gyári billentyűzet is, ez nem tudom, hogy mire vezethető.. Amikor ez az időszak volt, hogy gyakran előjött ez a tünet, akkor mind1 volt, hogy milyen billentyűzet volt éppen beállítva. Az előlapot nem tudtam leszedni, így nem látom át az egészet.
    Valaki esetleg vélemény? :)
    A szervizbe kedden visszaviszem, de több pénzt nem fizetek ennek az adócsalónak, az tuti! Egy szót nem szólnék, ha minden remekül működne, amik elvileg meg lettek csinálva.. NAV-hoz, vagy fogyasztóvédelemhez azért nem látom értelmét fordulni, mert hivatalosan ez meg sem történt, mivel nem kaptam papírt róla. Ha ez az ürge tojni fog a dologra, akkor lehet, hogy Pestre viszem, azt hiszem, hogy valaki ajánlotta az Orion Oktogont, vagy egy LG szervízbe talán. :)

Bocs, legközelebb igyekszem rövidebb lenni. :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz Huroq #25653 üzenetére

Én Szombathelyi vagyok, egy maszekhoz vittem, tegnap délelőtt adtam le, és délután fél 4-kor már jött is a telefon, hogy készen van. Hangszórót cseréltek, jack csatlakozót, meg a bekapcsológombot. 14500-ért csinálták meg, úgy tűnik, hogy minden rendben. A hangszóró cserét én azért vonnám kérdőre, mert ha nem mindig süket akkor értelemszerűen nem rossz a hangszóró, de mind1, szervíz óta úgy tűnik, hogy jó, de lekopogom.:D
    Ugyanakkor mondtam, hogy igaz, hogy csak amióta az ICS V30b van fent időnként előfordul töltési gond is.
    Ilyen pl., hogy 20%-nál kiírja, hogy akkumulátor feltöltve, és nem tölt tovább, csak ha lehúzom a kábelt, és visszadugom. Erre úgy igazából, vmi. olyasmit mondott, hogy minden verziónak meg van a maga fogyatékossága, hááát.. Másnál is előfordult már ilyen ICS V30b-vel?
    Az SD kártyát am. nekem is gyakran eldobálta régebben ICS V30b alatt, de egy jó ideje már nem fordult elő. :)
    Olyan is volt régebben többször is,hogy a térerő rendben volt, és visszadobálta a hívásaimat, akár kit próbáltam hívni, az üzeneteim nem mentek el, és engem sem tudtak elérni, de újraindítás után ez mindig megoldódott, tehát sztem. nem lehet azt mondani, hogy a t-mobilenál zavar volt, de szívesen hallanék erre is vmi. magyarázatot.
    Remélem, hogy most egy jó ideig nem lesz vele komolyabb gondom. :)

A kérdésed alapján én max. arra tudok gondolni, hogy talán tesztelték a SIM/SD kártya csatlakozóját, vagy kipróbálták másik kártyákkal, és úgy vélték, hogy a telefon ilyen szempontból nem hibás.. Ez csak egy tipp.

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok! :)

Úgy döntöttem, hogy elviszem szervízbe a telefonom, mert eléggé sok gondom van vele.

A jack csatlakozó már egy jó ideje olyan, hogy akármilyen fülhallgatót dugok rá, a kezemmel oda kell szorítanom, hogy érzékelje, hogy be van dugva.
    A hangszóróelnémulásos jelenség, ami eddig újraindítás után mindig megoldódott, (Úgy, hogy a hangerő maxon ((és nem jelentkezett gyakran)) most már újraindítás után sem szokott rendben lenni. Az utóbbi időben kb 90%-ban süket a hangszóróm, és csak kihangosítva tudok telefonálni. Ez a jelenség az összes eddigi android verziónál, amik a telefonomon voltak jelentkezett (Beleértve a gyári 2.2-t) de mint írtam, korábban újraindítás után mindig megoldódott, és nem fordult elő gyakran. Ma újraraktam az ICS V30b-t bubus oldaláról, azután fél napig működött a hangszóróm, de azóta megint süket.
    A bekapcsológombom is egy ideje vacakol, gyakran kb. 5x meg kell nyomnom, hogy reagáljon a készülék.
    Volt olyan is, hogy lefagyott a telefonom,utána egy idő után szürke szemcsés volt a kijelző kb. fél percig, és utána indult újra.
    Amióta ICS V30b-m van, (Ez a korábbi android verzióknál nem volt) gyakran megáll a töltés, és kiírja, hogy feltöltve, holott közel sincs feltöltve. Volt olyan, hogy 5%-nál írta ki, hogy felöltve. :F
    Szintén amióta ICS-m van gyakran eldobálja az SD kártyát, (bár az utóbbi időben ez nem volt) de újraindítás után ez mindig megoldódott, és olvastam, hogy ez másoknál is jelentkezett, akik ICS-t használnak.

Szerintetek hova érdemes vinnem a telefonom? T-mobilehoz, vagy inkább az LG-hez?
    Ha valaki, aki jobban ért hozzá, szívesen olvasnám a véleményét.

Előre is köszi! :)

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok!

Boldog/Békés karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves fórumlakónak! :)

Kb. másfél hete tettem fel az ICS V30B-t bubus oldaláról, korábban már írtam, hogy nagyon elégedett vagyok vele, leszámítva egy jelenséget ami minden eddigi romomnál előfordult, és itt is visszaköszönt, (sztem. nem a romok bűne) a hangszóróm megsüketülése, és ilyenkor csak kihangosítva tudok telefonálni, ameddig nem rebootolok. Reboot után már mindig jó volt. De ebben a kb. másfél hétben, amióta az ics fent van, még csak egyszer volt ilyen.

Viszont van egy újabb jelenség, ami 2 napja van, korábban soha nem volt. Töltési gond..
    Tegnap kb. 22%-nál kiírta, hogy az akkumulátor feltöltve, és nem töltötte tovább. Lehúztam, visszadugtam, aztán egy idő után megint kiírta 40% körül, hogy feltöltve. Megint lehúztam, visszadugtam, azután feltöltött 100%-ra. Ma 4%-nál írta ki, hogy feltöltve. Oké, ha a kezemben van észreveszem, és lehúzom, visszadugom, de ha mondjuk nem nézek rá mialatt a töltős rajta van, mert más dolgom van, akkor azért eléggé ciki, hogy ha mondjuk csak 4%-ig tölt fel, én pedig azt hiszem, hogy teljesen feltöltött, mert már órákig rajta volt. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mi a véleményetek? :)
    Am. gondolkodtam azon, hogy érik egy szervíz erre a telefonra, mert pl. a jack csatlakozóm nár régóta eléggé rossz, akár fülhallgatót dugok be, akár hangfalat, soha nem jó az érintkezés. Lényegében akkor nem rettegek attól, hogy kilazul, ha a kezemmel odaszorítom a vezetéket. Egy jack csatlakozó csere megoldaná szerintetek ezt a problémát? Más is van így rajtam kívül?
    Meg ez a hangszóróelnémulás sem gondolom, hogy normális dolog, de nem hngszóróhiba, mert akkor reboot után sem működne. :S Egy korábbi hozzászólásomban minden jelenséget leírtam, amik az elmúlt szűk 1,5 évben voltak, amióta meg van a telefonom. A véleményeket/tanácsokat várom, és előre is köszönöm szépen! :)
    (A 23451-es hozzászólásomban írtam le minden érdekes jelenséget. Am. bocs, mobilról vagyok)

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok!
    Kb. 1 hete tettem fel az ICS V30b-t bubus oldaláról, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve minden szempontból! Miután feltettem rootoltam is, és kitöröltem belőle pár gyári appot, amik nem kellettek. Eddig én ebben most a tökéletes rendszert látom.. :D Meglátjuk, hogy mit fogok írni pár hónap elteltével. :) Nagyon tetszik, hogy pl. be lehet állítani energiatakarékos módra, és én állíthatom be, hogy hány százaléktól váltson át. A kezelőfelületet is coolnak tartom! A kamera, a GPS műhold a vonaton kb. 15 mp alatt talált jelet. :) Úgy gondolom, hogy pár nagyon hasznos dologgal kiegészítették ezt a frissítést, amik a korábbiakból hiányoztak. :)
    Ez a telefon kb. 1,5 éve van meg nekem, ez idő során időnként volt egy pár megmagyarázhatatlan jelenség (Minek nevezzem.. :D) amikre nem lehet sztem. ráfogni, hogy a rom miatt voltak/vannak. Ilyen pl. a hangszóróelnémulás, és az ezzel egyidejűleg készített hangfelvételek süketsége. Hosszú időn át gyakran előfordult, hogy akivel beszéltem telefonon nem hallottam (hangerő maxon volt) csak ha kihangosítottam. A hívott fél sem hallott engem, ilyenkor a kihangosítás orvosolta a problémát. (Mintha tönkrement volna a hangzóróm. És ezzel egyidejűleg (A hangszóró némaságával) a hangfelvételeim tartalma helyett, csak egy ilyen szörcsögős háttérzaj volt. Rendszerújraindítás mindig orvosolta a problémát. Volt, hogy hetekig nem volt, de volt, hogy egy héten többször is. És nem nagyon lehet sztem ráfogni, hogy rom, mert gyárinál is előfordult, a 2.3.4-nél, és a bubus féle v20s romnál is, és az ICS-nél is, az elmúlt egy hét során, pedig azt hittem, hogy ez a tünet már megszűnt. Másnál is jelentkezett már ilyen tünet? :) Az utóbbi 1-2 hónapban a billentyűzetem hülyéskedett sokat, volt hogy törlésre begépelt mindent, vagy vot olyan, hogy egy betűnyomásra is írt pár sort össze vissza, és mind1, hogy melyik billentyűzet van beállítva, a gyárinál is ugyan úgy csinálja időnként, mint anysoftkeyboard. De egy ideje most nem öntörvényűsködnek a billentyűzeteim, csak maradjon is így! A legújabb jelenség, ami korábban soha nem fordult elő, pár hete jelentkezett először, azt hiszem, hogy 2x volt eddig, hogy térerőm/internetem látszólag rendben volt, mégis minden hívásomat visszadobálta a telfon, ahogy az üzeneteimet sem tudtam elküldeni, és engem sem tudtak elérni. Hálózatújraindítás nem oldotta meg -e 2 alkalommal a problémát, de a reboot igen. Tehát voltak ilyen érthetetlen jelenségek, amikor feltettem az ICS-t, azután kiváncsi voltam, hogy ezekből a problémákból mennyi köszön vissza. A hangszóróelnémulás pár nap után visszaköszönt, amin ezúttal is csak a reboot segített. És ha csináltam volna felvételt, akkor vszínűleg. az is süket lett volnq, mert mindig amikor a hangszóróm süket volt, akkor azzal egyidejűleg a hangfelvételeimen is a tartalom helyett csak ilyen háttérzúgásszerűséget lehetett hallani. Tehát ezekután nem tudom ezekre a dolgokra ráfogni, hogy a romnak a fogyatékossága.. De am. ezzel az ICS-vel egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve! :) Az akkum is úgy veszem észre, hogy jobban bírja. :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz kois21 #19878 üzenetére

Sztem. próbáld meg smartflashtoolal feltenni a v10a-t, nyomd a + hangerőgombot, és utána dugd rá az usb-t. (telefon legyen kikapcsolva mielőtt elkezded.)
    Elvileg, ha nyomod a + hangerőgombot, és rádugod az usb-t, akkor b kell jönnie egy olyannak, hogy S/W upgrade. Utána már smartflashtoolal meg tudod csinálni. Én így hoztam rendbe a telefonom, amikor összeomlott a rendszer, és bekapcsolásnál mindig csak kiírta, hogy LG, és nem indult el. :)
    Ha nem tudod, hogy hogy kell használni a smartflashtoolt, a 19877-es hozzászólásnál lévő linken le van írva.

• vlezsak1993

csendes tag

válasz firemanus82 #19695 üzenetére

Ki tudja.. :D:D De nem valószínű, mert ment mindig a számláló, és nem hallottam ez esetekben a másik felet, amint kihangosítottam, egyből hallottam, de remélhetőleg ez a jelenség már a múlté! :D Magától megoldódott probléma, de lekopogom!! :D Most a billentyűzetem öntörvényűsködésének kellene megszűnnie, mert már kezd az idegeimre menni! :D

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok!
    Az utóbbi időben kezd elegem lenni a billentyűzetemből, és az a baj, hogy mindegy sztem., hogy milyet használok. Akár a gyárit, akár anysoftot, akár go keyboardot. Időnként törlés gombra bepötyög magától minden félét, vagy egy betűre is elkezd magától irogatni, stb. Nem hiszem, hogy a rom lenne a hibás, mert már korábban, amikor tiszta V20s-em volt fent is csinálta időnként. Jelenleg a software verzióm V20s, és a factory pedig V20o, van hogy nem csinálja ezt napokig, de van, hogy egy nap többször is, volt már, hogy feladtam miatta facebookos üzenetváltásokat. Valaki esetleg tudna tanácsot adni, hogy ez mitől lehet? :) Gondoltam, hogy vírus is lehet, de átvizsgáltattam a rendszert, és úgy tűnik, hogy nincs semmi. :)

Nem ez volt az egyetlen ilyen érdekes problémám az elmúlt bő 1 évben (amióta a telefon meg van) Kb. fél évig gyakran előfordult, hogy elnémult hangszóróm, és süket csend volt, akivel beszéltem ő volt, hogy hallott engem, volt hogy nem, és csak kihangosítva tudtam telefonálni mindaddig, amíg nem indítottam újra a rendszert. És azt is megfigyeltem, hogy ezidő alatt, mialatt a hangszórómnak nem volt kedve működnie:D, a hangfelvételeimen is tartalom helyett csak ilyen háttérzúgásszerűség hallatszott. Volt, hogy hetekig nem volt, volt hogy 2 naponta előjött a probléma. Ki/bekapcs mindig orvosolta a problémát. És ezt is úgy tapasztaltam, hogy romtól független jelenség volt, mert a 2.2-nél is volt, a 2.3.4-nél is, és a bubus féle V20S-nél is volt az elején. Érdekes módon kb. negyed éve már nem jelentkezett ez a helyzet, most úgy tűnik, hogy a billentyűzet öntörvényűsködése lesz az új jelenség.. :D Valaki esetleg tudna valami logikus magyarázatot adni ezekre a dolgokra? Vagy szoftverfogyatékosság lenne, nem lehet veld sokat tenni? :) Előre is köszi!
    Bocs, kicsit hosszú voltam! :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz vlezsak1993 #19432 üzenetére

Illetve nem minden teljesen ugyan olyan, mint a múltkori V20s-emben, bocs. A beállításokban külön kategóriákra vannak osztva az egyes beállításcsoportok. Tehát pl device és azon belül: Hang, kijelző, jelzés.. Wireless&networks: Wifi,bluetooth.. De egyébként ez is jobban tetszik. :) A felső menüsort úgy értettem, hogy az akkumulátor jelzés pl. ugyan olyan, mint a V20-oban, de pl. az idő kék, és a 3g jelzés is olyasmi, mint az ezelőtti V20s-emben, csak az is kék. A status bar sztem. teljesen olyan, ahogy gondolod. A háttérképek is ugyan azok, mint a korábbi V20s-emben, ahogy a menüsor is teljesen ugyan olyan, mint a korábbi V20s-emnél. Nagyjából ennyi! :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz bubus66 #19419 üzenetére

A Factory Versiom: LGP970AT-00-V20o-216-30-Mar-03-2012 A SW Versiom: V20s a Firmware pedig 2.3.4 a Kernel pedig 2.6.35.7
    Am. lehet, hogy működött volna azzal a leírással is, amit linkeltél, de onnan én nem is próbáltam. Lehet, hogy félreértettük egymást.
    Írtad, hogy a BB lehet, hogy V20o maradt (Megjegyzem nem tudom, hogy mi az a BB:) Mind1, nekem eddig még egyetlen romom sem tetszett ennyire, mint ahogy most ez összességében tetszik. Majd a használat során lehet, hogy kiderül néhány bibi, bár ne derülne ki! :D
    Am. igazad van, akkor nem a V20o rootját csináltam, azt akkor csináltam, amikor a Superuser.zipet raktam fel.
    A status bart már tudom, köszi! :)

A V20s-t clockworkmodból tettem fel, de előtte meg volt a wipe data+factory reset+a format system is. Nem tudom, hogy hogy tudtam volna feltenni smartflashtoolal, mivel a zipen belül nem láttam azt a 2 fájlt. (CP, AP)
    A képernyőlezárás és a felső menüsor mégis olyan mint a V20o-ban volt, de ez nekem nem is baj, mert jobban tetszik. Minden más eddig úgy látom, hogy olyan, mint amikor a régi V20s-m volt fent,(pl. a kioldás is ((illetve a kioldógomb és a némítás gomb grafikája jobban tetszik))) mielőtt összeomlott a rendszer. De ezt a V20s-t most az oldaladról szedtem le. Nekem ez így most maga a tökély, :D és ha nem lesz gondom, akkor szerintem most egy ideig nem piszkálok semmit. :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz bubus66 #19129 üzenetére

Köszi, megpróbáltam, amit írtál, de nem működött ez a módszer. Már kezdtem elveszíteni a reményt, hogy valaha helyreállítom ezt a telefont, de szerencsére sikerült! :)
    -E leírás alapján csináltam: [link]
    Miután ezzel végeztem teljesen olyan volt a rendszer, mint újkorában. Gondoltam, hogy rom manager segítségével felteszem a V20s-t, na de ugye nem volt rootom, a clockworkmodot pedig sehogyan nem tudtam előhívni (valószínűleg az is megdöglött) Rengeteg billentyűkombinációval próbáltam, amiket a neten írtak.
    Nah szal., tehát miután sikeresen feltettem a gyári romot, azután frissítettem az LG Mobile updaterrel, jó, azután fent volt a 2.3.4, ezután -e leírás alapján: [link] sikeresen rootoltam a V20O-t. Ezután már rom managerből be tudtam lépni a clockworkmodba, (illetve már miközben a V20O rootját csináltam is belépett a clockworkmodba..)
    És leszedtem az oldaladról a V20s-t, illetve leszedtem, amit korábban linkeltél, aminek segítségével használat közben világítanak a gombok. Wipe data/factory resetetet csináltam+format systemet, azután feltettem az oldaladról leszedett V20s-t+amit korábban linkeltél, hogy használat közben ne aludjon ki az alsó gombsorvilágítás. Ez a folyamat is sikeresen lezajlott. :))
    Ami tetszik, ugyanakkor aggaszt is: Legutóbb a V20s-t egyik linkelt hozzászólásodból töltöttem le (foxymaxykeresere) ez volt a neve.Ez már volt egy pár hónapja. És másmilyen volt a kioldás grafikája, és a felső menüsor. Töltés közben egy villámszimbólum volt a felső menüsorban. Most, hogy az oldaladról szedtem le, ugyan olyan a töltés jelzése, mint volt. A menüsor ugyan olyan mint abban a V20s-ban, amit korábban raktam fel, ami nagyon tetszik is. Így baromira tetszik az egész!! :) A kérdésem: Te változtattál valamit, vagy összekeveredhetett 2 vagy több rom? Az nem hiszem, hogy lehetséges, mert wipe data+factory resetet és a format systemet mindig megcsináltam.
    A status Bart nem igazán tudom, hogy micsoda, és hogy hogy lehet görgetni. :)

• vlezsak1993

csendes tag

válasz bubus66 #19129 üzenetére

Köszi, megprobalom, ha lesz idom. :)
    Am. igen, biztos, hogy a recoverybe akartam belepni. Egy un. quick boot nevu programban arra nyomtam, hogy recovery, es azutan allt elo a helyzet, amit az elozo hsz-ban irtam.

• vlezsak1993

csendes tag

Sziasztok!
    Egy érdekes probléma állt elő a telefonomnál. Google playről leszedtem egy olyan programot, amivel újra tudtam mindig indítani a rendszert, illetve a recovery modba is egy érintéssel be lehetett lépni a program segítségével. Legutóbb, mikor a recoveryre mentem, nem indult el többet a rendszer, és azóta sem indul el. :( Kiírja, hogy LG, és nem történik semmi. Akksit már nagyon sokszor kivettem és visszatettem, de sajnos a helyzet változatlan. Gondoltam arra, hogy ha be tudnék valahogyan lépni a clockworkmodba, akkor már nyert ügyem van, de oda sem tudok belépni, hiába alkalmazom az elvileg bevált billentyűkombinációt. Am. bubus féle V20s romom volt fent, nagyon meg voltam vele elégedve. Mielőtt összeomlott a rendszerem előtte már hülyéskedett az addig jól bevált anysoftkeyboardom. Törlésre elkezdett irogatni, meg hasonló érdekes dolgok voltak. :) Szerintetek összefüggésben lehet a problémám, hogy nem bír bebootolni a telefonom azzal, hogy én arra mentem, hogy recovery? Vagy ez csak véletlen egybeesés? :) Gyanakszom arra, hogy a recovery modban nem tud elindulni, es vmi. miatt nem tud kikerulni belole. Na mind1! A lenyeg, hogy ha nem tudom visszatenni normal modba (ha egyáltalán ez a helyzet :D) akkor újra kellenr sztem. flashelni a telefont. De hogyan? :) Kutyaszorító egy helyzet ez.. :D És ha sikerülne, akkor melyik romot ajánlanátok leginkább mostanság? ICS-re nem tudom, hogy még érdemes -e várnom. :) A Bubus féle V20s rom nekem bevált eddig.
    Köszi előre is! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés