- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
höhö, ma megviccelt a tv.
Csatornafrissítés kikapcsolva, szoft frissítés kikapcsolva.
És amikor bekapcsoltam, láss csodát, az összes csatornát, átpakolta, és sorszámozta.
Az 1 es helyen lévő M1 HD-t átdobta az 542-es pr. helyre. Ki látott már ilyet!
még jó hogy ez egy "Ősrégi" LW 5590 és van rajta link loader, így a pc-n korábban mentett csatornalistából 3 perc alatt vissza lehet tenni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Arthuro_Adam #22737 üzenetére
nem
csak az adott bemeneten lehet, nemhogy felvenni nem tudsz,
még csatornát /bemeneti forrást sem fogsz tudni váltani ha felvétel van. -
huncutka1029
addikt
válasz
vati182 #22728 üzenetére
pl ennyiért hírdetik
tavalyi hírdetés ez bontatlan vacsi új volt!Most vacsi újan ennyi még egy helyen lehet kapni
ehhez viszonyítsd, hogy már a 3-ik generáció jött ki azóta.
Tehát 2011-es ár 235.000
2012 ár 170.000
2013 ban???? 120.000 én ennél többet nem hiszem hogy kapsz érte -
huncutka1029
addikt
válasz
kmarci25 #22674 üzenetére
Még az is lehet, hogy neked van igazad.
Lehet hogy én is egy gyökér öszeesküvés elméletes vagyok?
Minden esetre közel két éve vagyok itt, ebben a fórumban aktívan, nem minden állításom légből kapott, és alaptalan, higgyétek el! minden évben amikor kijönnek az új szériák, periódikusan ismétlődnek ugyanezek a tipusú problémák, dilemmák.
frissít, nem frissít, jobb volt rosszabb volt, stb.
Általános tapasztalatom, hogy egy két a mult hetihez hasonló fw malőr után, a tulajok nagy része kikapcsolja a frissítéseket.ha a tv-t használnád, észrevetted volna a "butulást"is.
Ezt a megjegyzést nem értem. Használom a tv-t, de leginkább megjelenítőként, mert sztem arra való. Az, hogy bedőlünk annak, hogy smart, az más kérdés. A fusot használom a smartból és semmi gondom vele, sőt...
pontosan erre értettem, ha nincs playered, és a smartot használod, bizony sokszor mellé fognak a programozók, és eltűnnek, gyengülnek olyan funkciók, opciók amik előtte ált. jobban működtek.
-
huncutka1029
addikt
válasz
kmarci25 #22669 üzenetére
azért nem bántad meg, és azért vitatod az állítást, mert külön playert használsz, és csak 4 csatornát nézel.
ha a tv-t használnád, észrevetted volna a "butulást"is.
Pl youtube apps, gondok, Dlna gondok, stb, hogy ne soroljam mindet.
ugyanez volt jellemző a 2011-es modellekre is.
űnem véletlenül kapcsolta ki mindenki, a fw frissítést, és atalálták ki a downgrade-et... -
huncutka1029
addikt
válasz
gaben88 #22656 üzenetére
IR hackkel.
Olvass vissza, sokszor leírták kollégák is, linkek is vannakSzinte mindennapos téma
hogy ne kelljen beírni a kereső szót sem -
-
huncutka1029
addikt
válasz
pentium4 #22625 üzenetére
ha visszaolvasol a fórumon, láthatod, hogy a smart rész, és a beépített media player elég gyengus.
Pl NAS-ról nem lesz lehetőséged hangsávot, vagy feliratot választani., csak USB tároló esetében elérhető...
Ha külső média lejátszód van, akkor nincs baj,mert ez esetben a tv csak megjelenítő.
Síma tv adásra is kiváló, ha megfelelő minőségű jelforrás an hozzá.
Az internet böngészés, és az ehhez hasonló fícsörök amik minden tévén és nem csak lg gyengék még.
nincs elegendő hardveres háttér hozzá. -
huncutka1029
addikt
na igen lg ferdeszemű mérnökei nem arról híresek, hogy elsőre, másodikra bug mentes vagy ésszerű FW-vel rukkolnak ki.
Ezért tanácsolom mindenkinek, hogy felejtse el a frissítést.
Ha működik, akkor felesleges updatelni, mert tuti mindegyiken elvesznek valamit, ami addig jó volt -
huncutka1029
addikt
de miért így?
Ha a tré hómos boxodon van hdmi kimenet, (gondolom van, ha HD tévéd is van..)
Azt az 1 hdmi portra dugod, akkor a jack rca kábellel minden forrás hangja szólni fog.a hangfalakon.
Vagy rosszul láttam, és nincsen a hangfalad hátulján RCA bemenet? Én úgy látom ott figyel, az kell neked! -
huncutka1029
addikt
jack rca a füles kimenetbe a tv.n.úgy láttam van rajta rca bemenet a hátlapon.
Hangfal max hangerőre, és a tv távirányítóval hangerőt tudod majd szabályozni.10-12 hangerőn már jónak kell lennie.
Már sokszor linkeltem, most neked is megteszem, hátha találsz benne neked tetsző ötletet is
ezt fusd át -
huncutka1029
addikt
Tegyünk tisztába két fogalmat
A Smart menü, és az input vagy source menü egymástól független, és semmilyen hatással nincsenek egymásra!
Akinek nem megy az input és a smart, nézze már meg a beállításokat
Az automatikus szoft frissítés be van e kapcsolva! ha igen, akkor i kell lőni!
Mert abban az esetben felhasználótól függetlenül is képes frissíteni..
továbbá javaslom, hogy a home beállítások biztonság ( kis lakat a jele (lw-sorozaton legalább is)
a bemeneti blokk opciót ellenőrizzétek le.
ha az valamiért aktiválódik, akkor hasonló jelenséget produkál!
Csak HDMI bemenet lesz aktív. a többi bementetet is le kell ellenőrizni egyenként, és kikapcsolgatni a forrást.
Egyértelműen FW hiba okozza a tömeges jelenséget, szerintem tényleg meghackelték az Lg szervereit. -
huncutka1029
addikt
válasz
petya2012 #22490 üzenetére
Szia
Persze kérdezz nyugodtan
(már meg is tetted)Meg kell kérdezned a szolgáltatódtól, hogy van e nála lehetőség a CI modulos használatra.
Pölö a tréhóme-nál nem támogatják, a többi szolgáltatónál működik a dolog, de van ahol a kártyát és a modult párosítják, csak így adják / működtetik. Van olyan szogáltató ahol bérelheted, a modult, de általában meg kell náluk vásárolni.
A képminőségben nem sok változás van, ha a boxod HD-képes, viszont valóban csak egy távirányító kell, és a saját tuneren keresztül behangolt adást képes a tv rögzíteni DVR vagy timeshift.
És a kép beállításoknál is jobb a "választék" a saját tuneren, mint külső forrásból. -
huncutka1029
addikt
Ezért nem érdemes állandóan frissíteni a szoftvert.
Káröröm, de ezerszer leírtuk, hogy nem érdemes frissíteni, ha nincs vele baj, mert az új FW-k mindig bug-osak, és csak a gond van belőle., visszafelé pedig nem nagyon lehet downgradelni! -
huncutka1029
addikt
válasz
Balinov #22479 üzenetére
Szia,
Először is hangold be a földi sugárzású adókat a Légi bemenet kiválasztásával.
Akkor látni fogod a HD adások minőségét.
nincs tuti recept a beállításokra, mindenki a saját szeméhez ízléséhez állítja.
Függ attól is menyire világos a helyiség, milyen az adás, stb.
sajnos magadnak kell kitapasztalni.
Ha nem tányéros tévéd van, akkor javasolnám, hogy nem STB-t kérj, hanem egy kártya modult, és akkor a tévén tudod közvetlenül behangolni a csatornákat, nem kell + 1 távpiszka, és fogyasztó a hálózatba.
Bár úgy tudom, a tányérosnál is van lehetőséged comax modult kérni.
ez azért is fontos, mert ha külső forrásból jön a tv adás pl boxból, akkor nem lesz time shift, és dvr használatára lehetőség. -
huncutka1029
addikt
szia, nincs mit,
Az előző HSZ-edre 3 usb port van, nem kettő.
Az egyik kifejezetten a HUB támogatás miatt. ergo
1 port wi fi stick
1 port MM vevő egységnek
a maradékra pedig egy ilyen hubot javasolnék, ez működik a 2011-es okos tévékkel is, miután a hub támogatás aktiválva van.
oda akár 4 eszközt is lógathatsz.
Youtube, csak korlátozottan jó, és ahhoz kifejezetten jobb a vezetékes net.
Ha böngészőből nyitsz youtube videót, ami mondjuk HD, bizony ki fog akadni, mert kevés a memória a puffereléshez.
ezt inkább csak "B-terv"-nek javaslom.
A beépített Youtube alkalmazás kicsivel jobb, de az meg elég lassan dolgozik.
Lm 620 Vs 640 , ha ugyanannyi az ára, természetesen akkor mindig a nagyobb jobb elven én s hajlanék a 640-re.
ez a herz mizéria, meg csak bullshit, ne merülj bele.
Semmi vibrálást, remegést nem fogsz látni, lehet akár 24, 50 100 vagy 15897Hz is
hidd el ez is csak egy marketing fogás, hogy több lóvét akasszanak le rólunk. -
huncutka1029
addikt
válasz
HarryDEC #22449 üzenetére
de bizony van olyan ami nem tükröz.
Pl a 2011-es Lw sorozat.... Azok egyáltalán nem tükröződnek. nekem van kettő is, az egyik a gyerek szobájában, hátamögött az ablak, és nem látod benne......
Sőt ugyanott van egy samu ta300 monitor tévém ugyanabban a szobában, háttal az ablaknak, az sem tkrözA nappaliban is felkapcsolhatom az olvasó lámpát nem tükröződik benne.
Ez volt a legfájóbb változás a 2012-es sorozatnál.
A local dimming nem kkifejezhető pénzben, mivel hardweriled tudja a 620 is, csak szoftveresen bekapcsolható.
De nem hiszem hogy hogy ilyen opció bekapcsolása miatt + két 9K-s kiegészítő beépítése miatt "jogos" a +30 K többlet kiadás
Ha ezt veszem alapul akkor az LD olyan 10-12K- ba kerül.Ennyiért bárkiében bekacsolom
-
huncutka1029
addikt
Re-tech beelőzött,
Bocsi, én nem tudhattam hogy rossz kérdésre kereszel jó választ.DE azért az utsó megjegyzésedre:
Sérülékeny a műanyag keret? Ezzel nem feltétlenül értek egyet, minden tv műanyag kerettel van, ebben az árkategóriában.
Azt láthatod, hogy a 640 től felfelé a cinema scrren-es tv-k elején üveglap van ezzel "erősítve", védve a kijelzőt.
ezek viszont erősen tükröződnek, tehát ha olyan szobád van, ahol oldatról, vagy hátulról van fényforrás (ablak, olvasólámpa stb) igen zavaró tud lenni.
A 620 félmatt kijelzős, amik szintén tükröznek kicsit, de sokkal kevésbé zavaró.
Érdemes ezeket is figyelembe venni.
A wi-fi-ben csalódni fogsz, nem olyan stabil és gyors mint a kábeles (utp, lan) kapcsolat.
és árban is van jó kis különbség. átlag 45.000 Ft
Ha végig gondolod, a wifi stick kb 9000 ft + magic motion 8-9000 ft ha ezt összeadod az átlag 42" LM 620 árával Ami 169-188000 között mozog: még mindig 200K alatt vagy, szemben pl a az LM 660 220K-s átlagárához képest.Azért ár- érték arányban nem mindegy!
lm660 tükröződés
itt egy másik -
huncutka1029
addikt
kedves cd930,
Ez nem egy árgép oldal, hanem led lcd tv fórum.
Ide azok írnak, akik már megvették, vagy azt tervezik, hogy Lg tv-t vesznek.
És a típus működésével kapcsolatos kérdéseket tárgyaljuk k.
Arról, hogy hol a legkedvezőbb az ára, google testvért kérdezd.Mi nem tudunk ebben segíteni, főleg azt nem tudjuk megmondani, melyik ad 3 év garit, és ingyen hitelt....
Ágép, árukereső, stb oldalakon.
620-tól felfelé mindegyik 6xx sorozat ugyanazt a szoftot, és panelt tartalmazza.+mm távirányítót a konvencionális helyett
660 /669/ 670 színben tér el, ezt is minden héten megkérdezik, a fórumon is működik kereső,
Legyél kedves használni, kulcsszavakra. -
huncutka1029
addikt
válasz
rokefeller #22381 üzenetére
DLNA-n keresztül nincs lehetőség (sajnos) a felirat, és hangsáv váltásra,csak az elsődlegesként beállított nyelvet, és feliratot jeleíti meg.
Ha ez nem a magyar, akkor cumi van, lehet átbűvészkedni, vagy törölgetni a felesleges yelveket, feliratokat.Ez azért szomorú egy 200+ os tévénél.
-
huncutka1029
addikt
válasz
atti1848 #22360 üzenetére
Én a helyedben ezt tenném.
Hívd fel őket, kérdezz rá hogy valóban a magyar garanciális feltételekkel mindenben egyező szolgáltatást adnak e, ha a válasz igen, akkor olvasd fel nekik az előző hsz-ből az idézett előírást, azzal a megjegyzéssel, hogy ez a Fogyasztóvédelmi hivatal hivatalos tájékoztatása.Ha a válaszuk nem, akkor is megfogtad őket, mert egyértelműen megtévesztettek, az meg már büntetőjogi ügy is lehet. De szerintem eddig nem fog eljutni.
Hidd el,ha határozottan lépsz fel, nem lesz "kec-mec", jönnek és viszik majd a tévét.
De neked kell tudni, hogy mit vállalsz be, vagy, mennyire tudsz kiállni az érdekeidért.
Nem akarom minősíteni a boltot, hiszen nem ismerem őket, De nem túl szimpi ahogy megpróbálnak költségekbe verni.
Aztán még azt is kitalálhatják, hogy nem rendeltetés szerűen használtad a tévét, azért romlott el.
pölö: túl gyakran váltottál csatornátrossz poén de.....
Mondjuk én elég vehemensen védem az érdekeimet, és ha kell, tényleg elmegyek a fogyasztóvédelemig is.
Hidd el ez a varázsszó, meg a "médiához fordulok".
Ezek mindig használnak.
Tudják ők jól, hogy nem kóser amit csinálnak, nem hiszem, hogy bevállalnak egy akár több milliós büntit egy szállítás miatt.
DE ha a bolt a közeledben van, és ne okoz gondot bevinni, lelked rajta! De átvételi elismervényt kérjél!
Ilyen előzmények után, én nagy ívben kerülném őket! -
huncutka1029
addikt
válasz
atti1848 #22356 üzenetére
Igen mindenképpen, másként nem tudatosul bennük, hogy sérülésmentesen adod, és úgy is kell visszaadniuk.
Másrészről ez gennyes dolog a bolttól, mert a szállítást és az ehhez kapcsolódó költséget is nekik kell vállalni, ez is a magyar garanciális feltételek része.
10kg-ot meghaladó súly esetén, illetve ha jól tévedek még méret is van ami felett kötelességük ezt elszállítani, illetve javítva visszavinni. Közben megtaláltam a vonatkozó törvény magyarázatát:idézet:
Félrevezető tájékoztatás az igényérvényesítéssel kapcsolatos költségekrőlJellemző például, hogy a kötelező jótállás hatálya alá eső fogyasztási cikkek esetében a cégek arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy az el- és visszaszállítás költségeit nem viseli a cég. Ez a jogsértő tájékoztatás különösen a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható termékek esetében sérti a fogyasztók érdekeit. Ilyenkor a fogyasztó kénytelen ezeket a költségeket saját maga állni, annak ellenére, hogy a Kormányrendelet szerint elsősorban az üzemeltetés helyén kell megjavítani e terméket. Amennyiben pedig a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazónak kell gondoskodnia.
Szóval, erre fel kell hívni a figyelmüket! és be kell fenyíteni őket egy fógyasztóvédelmi feljelentéssel!
keményen!
-
huncutka1029
addikt
válasz
atti1848 #22353 üzenetére
szia,
A fénykép jó dolog, de akkor fényképezd le, mikor ott van a futár aki el fogja vinni, másként nehéz utólag bizonyítani, hogy tényleg sérülésmentesen csomagoltad vissza.És ha visszakapod, akkor is a futár előtt üzemeld be, nézd körül, csak utána írja alá bármit.
Nagyon fog utálni a futár érte, de végül is te fizettél a tévéért, nem ő.Amúgy attól hogy nem az LG szerelője viszi el, még nem jelenti azt, hogy nem szakemberek szakszervízben fogják javítani.
-
huncutka1029
addikt
válasz
atti1848 #22339 üzenetére
aham, jó lesz ha holnap kimegy a szerelő, és ha szerencséd van, nem kell neki a kiszállást kifizetni.
Ha elolvasod a gari jegy mellékletet, amit kaptál, az van rajta, hogy az ármátrix üsz-ét kell hívni ha gáz van.
Az első amit kérni fog a magyar lg-s gari jegy, az meg neked zugye nincsen...Én azért a helyedben még egyszer beszélnék velük, nehogy kellemetlen csalódás érjen.
Bár szívből kívánom, hogy ne legyen igazam.
Tisztelt vásárló "a készülékhez mellékelt garancijegy alapján a Magyarországon érvényes garanciális feltételekkel megegyező szolgáltatásra jogosult esetleges meghibásodás esetén javítási igényét ügyfélszolgálatunknál jelentheti be"
Ebben a fejlécben minden benne van! Bolti gari és szürke import mintapéldája.
Koolyan mondom, még egyszer kérdezz rá az lg szervízre! -
huncutka1029
addikt
válasz
stormy8906 #22298 üzenetére
az első 2012-es modell a második 2013-as. tehát a különbség kb 1 év...
lm620 műszaki adatok -
huncutka1029
addikt
válasz
DarthRoni #22293 üzenetére
analóg, vagy digitális adást állítottál be?
egy 1920 x 1080 felbontású kijelzőn sajna elég ratyin néz ki a normál sd adás, főleg akkor, ha nagyítod teljess képernyőre.
ilyen tévén analóg adást nézni bűn, próbáld ki hátha van új fw, vagy próbálj bejutni a service menu-be, talán ott van valami szoftveresen bekapcsolható képjavító. -
huncutka1029
addikt
válasz
met1975 #22295 üzenetére
milyen ötletem legyen sávszélességre?
Ezt nem nagyon értem.
ha lan vagy wi.fi hálózatot hozol létre, ott a pc-router között nincs sávszálesség kérdés, amit a portod és a router bír, megy az adat.
Tapasztalat, hogy a lan kábellel stabilabb a kapcsolat dlna lejátszásnál kevesebb az akadás, és pufferelés mint wi-fi kapcsolódásnál. -
huncutka1029
addikt
válasz
met1975 #22289 üzenetére
Szia,
Úgy látom te sem használod a keresőt!
Na mindegy, ahhoz, hogy pc-n lévő tartalmakat láss tv-n, kell egy úgynevezett DLNA kliens program.
Van ezer meg egy, mindenki másra esküszik.
néhány amit használhatsz:
xbmc
plex
serviio
nero media home
Ezek egyikét feltelepíted a pc-re
megadod a programban a megosztani kívánt tartalom helyét,
és kész.
fontos, hogy a megosztani kívánt mappák is "megosztottak" legyenek, tehát az otthoni hálózat minden tagja számára elérhető legyen.
Sokszor kell a router beállításait is módosítani, pl dhcp forwarding, illetve ip/ dns kiosztás automatikus legyen,hogy minden a hálózatodra kapcsolódó eszközt egy hálózatra "fúzzön"fel. -
huncutka1029
addikt
válasz
cintula187 #22230 üzenetére
szóval ,
ha webshopban vásárolsz, e digital, és pc dream kivételével (lehet van még 1-2)
mindenütt bolti garanciát fogsz kapni.
ami annyit tesz, hogy nem az LG szervízt kell felhívnod, ha gáz van, hanem a boltot ahol veszed /vetted a tévét,
és ők viszik el, javíttatják, a velük szerződött szerelővel, aki nem biztos hogy lg szervíz, illetve esetenként külfödön van.
Mindenképpen érvényes a gari, csak ha külföldön van szervíz szerződése a boltnak, akkor tovább tarthat a javítás. Természetesen a javításért, és a szállításért,( amennyiben a hiba blablalbla, tudod) nem kell fizetned ebben az esetben sem
És az sem hátrány, ha olyan webshopot keresel, ahol már többen vásároltak, illetve legalább 2-3-4 éve üzemel.
Akkor lehet gáz , ha megszűnik, és vagy átalakul, akkor nehéz a garit érvényesíteni.
Most nem írnék megbízható (általam megbízhatónak tartott) webshopot, mert a végén reklámmal vádolnának.
De ha visszaolvasol, akkor találsz rá utalásokat az én hsz-eimben, -
huncutka1029
addikt
válasz
The IT guy #22078 üzenetére
Szia,
ajánlom neked a plex media szervert,
ez a program automatikusan le tudja konvertálni real time-ban a dts-t stereo-ra. DLNA lejátszás közben.
LW sorozatú 2011-es modellek esetében is ez volt a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás. -
huncutka1029
addikt
válasz
Cole86 #22056 üzenetére
ezért kell megnézni a boltban, és ha hibás nem elhozni.
az enyémen is van egy a bal felső sarokban, kék sub, és vörös sub pixel nem jó benne.
általában szerencsére kiesik a látómezőből, főleg a tv logók vannak ott.tegnap írták, milyen feltételekkel cserélik a pixel hibákat.épp neked írták!
[link]
olvass vissza -
-
huncutka1029
addikt
válasz
TOLEDOO #22051 üzenetére
ha a hangolásnál bejelölted az automatikus csatornarendezés opciót akkor igen
ellenkező esetben a prlist gomb megnyomása után a programszerkesztés (pirps gomb asszem)
ráállsz a csatornára, és az ok gomb megnyomása után a felugró menüben van az új sorszám megadás lehetősége -
huncutka1029
addikt
válasz
Tompie #22037 üzenetére
nézd meg nem e pixelhibás
paint-tal készíts 3 képet
1 zöld
1 vörös
1 kékméretezd 1920 x 1080 pixelre és mentsd .jpegbe
ezt tedd egy pendrivera és vidd el.
ki fogják bontani, be is kapcsolják, ha a pent rádugjátok akkor a három képet betöltve azonnal látszani fog ha valamelyik sub pixel vagy fő pixel hibás. -
huncutka1029
addikt
válasz
nemjóbácsi #22045 üzenetére
igen lehet,
ha használod a keresőt minden kérdésedre választ kaphatsz.azokra is amit még fel sem tettél,
előtted már több százan feltették. -
huncutka1029
addikt
válasz
sesomaru1989 #21957 üzenetére
-
huncutka1029
addikt
válasz
olahjana #21905 üzenetére
azért elgondolkodtató, hogy hivatalos magyar, és nincs benne magyar régió...
Hogy jó e a gari levél amit kaptál? Hát majd kiderül, ha valami baj lesz. (persze ne legyen!)
Azért én a helyedben felhívnám az Lg-t és lekáderezném a céget akitől vetted.
Mert oké, hogy webshop, meg minden, de ha kamu gari jegyet adnak, akkor ott baj van.
A boltok többsége nem árul zsákbamacskát. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gyb001 #21903 üzenetére
nálam fülesből megy ki a tévéken a hang aktív hangfalakba, és nem tapasztaltam ilyet.
Mondjuk a hangfalak hangereje max-on van, és így a tévé hangerő szabályozóval állítom a hangerőt.
10-12-nél feljebb nem kell venni.
próbáld meg úgy, hogy a dvd-n maxra állítod, és kezdd el a tévén is hangosítani.Ha nem megy akkor csak az optikai átalakító marad...
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gyb001 #21898 üzenetére
a képről úgy tűnik, csak az AV2 in az aminek a hang bemenetével össze tudod hozni.
Legalább is szerintem.
Legolcsóbb, audió rca kábel, tv füles kimenete, bekötöd a dvdbe a két rca-s végét, és meghallgatod mit szól.
külön kell majd tekerészni a tévé, és a dvd hangját
vagy veszel egy ilyet,
és kiviszed a hangot optikán a tévéből, és be rca.n a dvdbe -
huncutka1029
addikt
válasz
Tompie #21874 üzenetére
én januárban javíttatam velük az LW5500-at.
kevesebb mint 1 hét alatt kész volt.(és még jól is jártam, mert 5590-es alaplapot tettek bele)
Tavaly volt egy MM távpiszkám szintén tőlük, elvesztette a kpcsolatot, és pár perc után már csak ki-be kapcsolásra volt jó, ha levettem a vevőegységet, és újra csatlakoztattam, akkor 10-15 percig jó volt majd kezdte újra. Egyszer Pesten jártam, nálam volt, megkerestem Őket,ott helyben szó nélkül cserélték.
(Jóféle.hu)
itt írtam
Szóval, nem tudom kinek mi baja velük, nekem még csak jó tapasztalatom volt velük. -
huncutka1029
addikt
válasz
Tompie #21866 üzenetére
Ez nagy kamu duma barátom: Kétséged ne legyen hogy ez nem szürke
Valamennyi termékünkre Dupla Garanciát adunk!Mit jelent a Dupla Garancia?
A garancia időn belüli meghibásodás esetén a telefonon vagy e-mailben történő bejelentést követően a PlazaMarket futár szolgálata INGYENESEN elszállítja a vásárolt terméket és az adott MÁRKASZERVÍZBE továbbítja azt. A megjavított terméket a PlazaMarket szervizes szakemberei a visszaszállítást megelőzően újra át ellenőrzi a terméket, hogy Ön csak is kizárólag olyan terméket kapjon vissza ami tökéletesen működik.
Így duplán garantáljuk, hogy a megvásárolt terméke kifogástalan állapotban kerül vissza Önhöz.
A szervizbe és a vissza szállítás díját is a PlazaMarket fizeti, így KÉNYELMESEN és INGYEN történik a garanciális javítás.
Ez annyit jelent, hogy szürke importos, és nem valószínű, hogy magyarorzságon fogják javítani.
A többi meg parasztvakító duma.
A gyártói gari annyit tenne, hogy nem Őket kell hívni, hanem az LG mo ügyfélszolgálatát, és Ők küldenék ki a saját márkaszervízüket..... -
huncutka1029
addikt
válasz
#16729600 #21814 üzenetére
Na ez jó dolog akkor az Lm sorozatban,
Mert LW-nél (2011) még csak bemenetet sem enged váltani felvétel alatt.-felvétel folyamatban, ha bemenetet vált a felvétel leáll.
leállítja a felvételt, és megnyitja a bemeneti listát?
igen mégis (mégsem)Szóval, mivel nem volt olyan egetverő műszaki fejlődés a két széria között, kivéve a dts talán, egészen biztos, hgy felvétel közben tudsz bemenetet váltani?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Arthuro_Adam #21807 üzenetére
A 2,5" ös notihoz való samu vinyókat szereti
-
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #21798 üzenetére
a termékismertetője szerint ezeket tudja:
(*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/ *.mkv/*.avi/*.divx)
DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
De csak USB-n keresztül játssza le, a leírás alapján.
netcast képes, de sehol nem írja, hogy DLNA képes.
Talán ezért? -
huncutka1029
addikt
válasz
Arthuro_Adam #21791 üzenetére
még nem találkoztam olyan tévével, ami (milla alatt van, és) usb 3.0 támogatása lenne.
De ettől függetlenül azért használható velük a 3.0 mert viszafelé kompatibilis a 2.0 csatlakozással.
természetesen pont a gyorsaság különbség az a mi nem fg érvényesülni.... -
huncutka1029
addikt
válasz
olahjana #21794 üzenetére
Eu garancia:
Szürke gari levél nincs hologrammos matrica rajta. Ez a "standard" uniós gari papír
Elvileg mindenütt el kell hogy fogadják.
Gyakorlatilag viszont, mivel Magyarországon vagyunk, ez etrmészetesen nem működik..
Ugyanis Mo-n az LG Magyar kft által forgalmazott termékekre köt csak garanciális szerződést a cég a magyarországi márkaszervízekkel. ugye hozzá viszed, a javítás költségét ők nem neked, hanem az LG magyar Kft-nek számlázzák.
Mivel az országba több forrásból, több termék jön be, mint amit ők forgalmznak, A "szürke importos" készülékek javítási költségeit nem fogják átvállalni.
Vállalja az aki behozta az országba.
Ettől üggetlenül megjavítják, csak ki kell fizetned.
Ezért van az, hogy ha weshopban vásárolsz, és gáz van, akkor nem az LG márkaszervízbe kell vinned, hanem vissza a boltba ( ez a bolti garancia) és majd ők viszik a velük szerződött Lg szerevízbe. ami lehet hogy nem magyarországon van, ebben az esetben a javtás hetekig is elhúzódhat.
Vásárlás előtt tehát érdemes tájékozódnod, hogy melyik webshop, vagy bolt milyen feltételekkel és háttérrel rendelkezik. -
huncutka1029
addikt
válasz
TOLEDOO #21748 üzenetére
mindkettő jó hozzá, 500 GB felett, már 3,5" nál ajánlott a külső tápos vinyó,
főleg, ha nem 5400 Rpm hanem gyorsabb a hdd.
1Tb -t még gond nélkül kezelnek a tévék, bár van néhány típus, amivel nem működnek rendesen.
A samsung g2-sorozzattal, (2,5) nekem 320 Gb, és 500 GB, gond nélkül működik.
320 GB-> nálam 157 óra sd vagy 60 óra hd adás rögzítésére elég.Ha lejátszásról van szó, akkor is viszi ugyanúgy.
Bár szvsz max 500 Gb-os hddt érdemes ráakasztani, arra azért fér film rendesen. -
huncutka1029
addikt
válasz
TOLEDOO #21744 üzenetére
Szia,
természetesen lejátssza, nem kell médiabox hozzá, általában gond nélkül játssza a .mkv fájlokat.
Amennyiben bluray iso-t szeretnél lejátszani, ahhoz kel a box, vagy pc.
Sőt nagy többségét DLNA-n keresztül számítógépről, vagy NAS-ról is lejátsza.
Bár utóbbi két esetben a hangsáv, és feliratváltás nem lesz elérhető, és ha wi-fi hálózaton játszod le, előfordulhat, hogy akadozni fog, sokszor megáll( pufferel) -
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
ricsike81 #21665 üzenetére
akkor várhatsz évekig, mert minden évben jön újabb, aminek majd esik az ára.
Nagyon rossz taktika, ezt várni, lesni, mert folyamatosan hergeled vele magadat, hogy miért most, miért itt, és miért ezt vetem, és mi van ha lesz még olcsóbb, jobb ennél?
Tavaly is volt aki hoppon maradt, mert a forint romlás miatt nem vette meg időben, és utána meg drágultak....
Ha már rászántad magad, akkor vedd meg, és élvezd, utána ne is nézd az árakat.
Én 230-ért vettem 2011-ben az LW5500-at, és most a guta kerülgethetne, mert egy két helyen még lehet kapni, és csak 188K-ba kerül.
DE le@om, akkor vettem, akkor is tetszik -
huncutka1029
addikt
válasz
latis666 #21656 üzenetére
nem írtál hülyeséget,
ezért jobb a cinemaxos szemüveg, mert elég vastag a kerete ahhoz, hogy a körülvágás után is takar a keret.
madoxx:
Azért gondold meg ha az egyik fél világos háttér előtt van, a másik sötét előtt, természetes hogy áthallik, hiszen minden 2-ik soron max fényerő van, amit nem tud szűrni a polár szűrő.....
ilyen formában mindig lesz áthallás gyári szemüveggel is. -
huncutka1029
addikt
válasz
latis666 #21649 üzenetére
én sem voltam hajlandó 4K-t kiadni 2 szemüvegért,
én i a cinemaxos 200 forintos szemüvegből fabrikáltam hozzá.
Jó, egy kicsit körbe kellett vágni a lencsét, mert nem teljesen szimmetrikus, és kellett egy kis ragasztó a kerethez, mert eltörtem az egyik illesztő tüskét a kereten, de semmivel sem különb, vagy rosszabb mint a gyári. Nyugodtan meg lehet csinálni, csak arra kell vigyázni hogy ne fordítva tedd bele a keretbe (külső-belső oldal) mert akkor nem lesz jó.
Persze annak akinek van fölös 4,000 Forintja annak nem kell ügyeskedni.
ha így van áthallás, akkor a gyárival is van. -
huncutka1029
addikt
válasz
zsorzso #21633 üzenetére
ilyen áron, már kapsz egy logitech x 530 5.1 -et is nekem most van egy ilyen is, ez van a nappaliban, mióta meghalt a házimozi erősítőm.
Fülesen van ez is, és nagyon szépen szól!
Ha a kettő közül kellene választanom, amit linkeltél, én a Genius SP-HF 2020 Aktív hangfalat választanám, nekem a másik kicsit túl futurisztikus kinézetű egy nappaliba. -
huncutka1029
addikt
válasz
zsorzso #21629 üzenetére
Én itt néztem, ebben a leírásban ott virít az optikai hang bemenet, és a koaxiális is.
Meg kell nézned élőben mi is a szitu.
Nekem füles kimeneten van az 5.1 hangfal szett, teljesen jó az is, és még élvezhető is.
Ebben az esetben is kimegy minden jelforrás hangja,
mondjuk nálam a hangfalak max hangerőn vannak,
És csak a tévé hangerőszabályzójával állítom a hangerőt.
teljesen jó max 10-12 hangerőn nézzük, este ha csend van kint, elég 6-7 en döngetni.
Így csak egy rca audió kábel árába fáj a hangosítás( kb 160 Ft)
már linkeltem párszor
DE esetleg érdekelhet -
huncutka1029
addikt
válasz
kiscsako #21628 üzenetére
Sajna az adatokat tuti buktad, mert egy teljes formatálást csinál a tv.
formázás:
Startmenü kezelés, lemezkezelő,(win 7 a felügyeleti eszközöknél is elérhető a partíciók létrehozása menüben) nél ott látni fogod a dvr partíciót, ott kijelölöd, és op rendszertől függően felugró menü, vagy jobb klikk, és formázás.
Ügyi a gyerkőc,
Engedd rá a pécpre is, lehet hogy rájön hogy lehet dekódolni a dvr fájlokat. -
huncutka1029
addikt
válasz
kiscsako #21624 üzenetére
a gyerek megformázta a vinyódat DVR-hez.
Ami rajta volt az bukta.Windows alatt lemezkezelővel újra lehet NTFS-re formázni.utána újra lehet használni pc-vel, és a tv-vel háttértárként.
Ara figyelj, hogy a home menüben navigálva, a felvételi listához érve, lesz egy lemez inicializálása opció, azt ne nyomd meg újra.
Vagy kapcsold ki a dvr módot a tévén., illetve az is jó, ha másik portra dugod a vinyót, akkor nem is ajánlja fel a dvr-hez. -
huncutka1029
addikt
válasz
#20844032 #21609 üzenetére
Azért a 3D mélység, állítás használhat
a távolságokat én sem tartom optimálisnak. én 42" nézek 3,5 méterről, ott jó a 3D, bár vannak konvertált, vagy gagyi források, ahol szétesik a kép kicsit,
elvileg 2 értéken lehet állítani, a mélységen(térhatáson), és a nézőponton.
-10 és +10 közötti értékeket enged, de csak USB, vagy HDMI csatlakozásnál, DLNA-n keresztül nem elérhető, illetve 2D 3D konverziónál is csak a nézőpont állítható
LW 5500- esetében.
A többinél nem tudom hogy van e több lehetőség... -
huncutka1029
addikt
válasz
Google Nexus #21594 üzenetére
sajna nincsen más megoldás
ha nem a tv-nek megfelelő fw-t töltesz le, azzal hazavágod.
Mielőtt a filmet kiírod usbre töröld belőle a felesleges feliratkat, nyelveket, vagy az legyen az elsődleges amit néni szeretnél.
elvileg usb-ről a q-menüben elérhetőnek kell lenni a hangsáv és a felirat választásnak. -
huncutka1029
addikt
válasz
Google Nexus #21589 üzenetére
ha smart tv, akkor netre csatlakozol vele majd a home meüben a szoftver frissítés opciót kiválasztod
utána ellenőrzöd van elérhető frissítés, és a tv felajánlja a frissítést.
Ha nem megy, vagy nincs net a tv közelében
akkor leformázol egy pendriveot Fat32 re,
létrehozol rajta egy LG_DTV (szószerint így nagybetűvel) mappá
majd ebbe bemásolod az LG terméktámogatás oldaláról letöltött, és kitömörített fw-t.
pen a kikapcsolt tv-be,
bekapcs
frissítést elfopad
újraindul
élvezi az új szoftvert
:-) -
huncutka1029
addikt
válasz
huncutka1029 #21565 üzenetére
akinek van egy kis háttér ismerete,
itt talál leírásokat, és progit a tv fw (.epk) kicsomagolásához, és szerkesztéséhez. -
huncutka1029
addikt
válasz
#20844032 #21479 üzenetére
azért az oldalirányú eltéréseket jobban tolerálja a technológia, a függőleges betekintési szög az a mi erősen korlátozott.
Ne ijeszd halálra a kérdezőt.
Tehát azért ha nem tökéletesen szemben ül a tévével, bizonyos kereteken belül azért élvezhető marad a 3D hatás. Most pontos szög értékeket nem írnék le, mindenki utánanézhet a gugliban -
huncutka1029
addikt
válasz
panpeter92 #21453 üzenetére
nem haragszom,
Nem kell mindenkinek azonos véleményen lenni.
lehet hogy a fogyasztással kicsit elszámoltam magam, a plazma csak a cinema screen- tévéknél nem tükröz jobban.Kb itt vagyok 3 éve a fórumon, és más fórumokon is, sőt talán már régebben is, egy két témában.
Több ismerősöm is dolgozik értékesítő üzletekben, úgyhogy tudom milyen arányban vesznek az emberek ilyen tévéket.Hogy az aktív jobb térhatást ad? kétlem, ha annyival jobb lenne, akkor a mozikban is ez lenne, és még ki sem tértem a cross talk-ra, a villogásra. arról nem beszélve, hogy mennyivel fényesebb realisztikusabb a passzív, annak ellenére is hogy efffektíve a felbontás kisebb.
Csak nézd meg egymás mellett a két technológiát. Én tényleg hányingert kapok és jojózik a szemem az aktívtól, ezért is választom a passzívot!
Nézd meg tavaly hány új aktív 3D gyártó jött ki passzív technológiás tévékkel.például itt. de segítek: sony, toshiba, panasonic.
Akkor miről beszélünk?Az aktív 3D tagadhatatlan nagy előnye a valódi full hd kép. de idén már ez sem lesz egyértelmű előny, ugyanis véletlenül pont az LG jön az UHD 4K felbontású tévékkel.
Tehát mielőtt sértegetésekbe bonyolódsz, a saját véleményed miatt, olvasd végig az előtörténetet, és a hátteret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest