- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
dudzsi #67850 üzenetére
Próbáld ki a Plex-et, az UMS-nél figyelni kell, hogy mit állítasz be, a csík az átkódolást ill. a stream-et mutatja. Ha olyan anyag van ami a progi adatbázisa szerint a tv-d nem tudja akkor átkódolja, ha nem értesz hozzá akkor nem tudod kijavítani a conf fájlban az adatokat.
-
blakey
titán
válasz
Tangerine #67519 üzenetére
Mert ez a videó nem arról szó, már rengetegszer volt róla szó. Valós képet ilyen videókból nem kap az ember és ezeknek nem is az a célja, mindegy, hogy honnan származik. Saját szemünkkel kell megtapasztalni és kiválasztani a nekknk tetszőt. Azt is el kell fogadni, hogy másnak más tetszik, persze nem biztos, hogy a jobbik és ez akkor van a helyén ha az illető a helyén tudja kezelni és tisztáűban van a dolgokkal.
-
blakey
titán
válasz
olasz69 #67381 üzenetére
Külső forrás esetén ami digitális hangot tud az már csatlakoztatható közvetlenül az erősítőbe. Namost, ha HDMI-vel csatlakoztatod a tv-re, akkor mi a túrónak kell a tv-ből kivezetni a hangot amikor e lejátszóról is mehetne? HDMI ARC-on keresztül is van hang, de azt nem tudom, hogy visszafelé is az érintetlen hang közlekedik. Természetesen a tv "lejátszója" kiküldi a hangot akár 5.1-ben is. Firmwarek között is lehet eltérés, tehát van amelyikben korlátozzák aztán véletlenül nem és utána megint, de régebben is volt olyan, hogy egyik típus tudta, másik meg nem.
(#67384) aram01
A passtrough a saját leejátszójára, tunerére vonatkozik, tehát azzal miként bánjon a digitális kimenet.(#67386) aram01
Én ezt értem, de ez ilyen, DAC-cal, akár HDMI-ből kivarázsolható az 5.1, de ahhoz olyan átalakító kell ami HDMI-ből optikai és koax kimenetre alakít.(#67387) olasz69
Továbbra is értem, a gyártók meg így vélekednek, ennyi. -
blakey
titán
válasz
Szállító76 #67277 üzenetére
Én mindent kikapcsolok mivel beállítom a képet, nem tudom, hogy milyen hatással van a képre, nem foglalkoztam vele, de gondolom lejjebb veszi a fényerőt meg a kontrasztot, esetleg a háttérfényt.
-
blakey
titán
válasz
Szállító76 #67274 üzenetére
Oké, milyen gyári mód? AV1-en Scart, HDMI, egyéb? Antenna esetén automatikus vagy magas a jó, semmi értelme változtatni ha nem tudod, hogy mit csinál, HDMI esetén alacsony a jó, Scart esetén magas, mást úgysem tudsz választani. De írtam, hogy Haladó1-ben van választási lehetőség.
-
blakey
titán
válasz
Szállító76 #67272 üzenetére
Milyen módot használsz? Milyen bemeneten?
-
blakey
titán
válasz
Szállító76 #67267 üzenetére
Az app-ot kipróbálom KK-en.
Vesa akkora amekkorát mérsz, az nem változik a leírás meg igen.
Milyen fekete szint? Haladó1-ben állítható, nekem némileg kalibrálva van, ezért használom ezt a módot.szerk.
Huawei G7-re települ, KK. -
blakey
titán
válasz
Nightman1 #67264 üzenetére
Ha mindenki a természetességre törekszik,akkor minek a "feketénél is feketébb"???
Ebből vannak félreértések, ha tudod mi a fekete akkor gondolom látod is, ha nem akkor nincs miről beszélni. Minden kikapcsolva, nincs dimming, stb, IPS esetén a fekete jószándékkal is 85%-os fekete azaz szürke, VA olyan 93% körül van, plazma olyan 97% és az OLED az ami 100%.A feketének is van "mélysége", stb, ha nem ért valaki hozzá, akkor legalább ne vonbja kétségbe a dolgokat. Amúgy, ha valami tetszik akkor nem kell vele foglalkozni, hanem élvezni az áltatal nyújtott produkciót.
Ha meg adásnál nézed,akkor a fekete körüli fényesebb képtartalom úgyis úgy veri át a szemed hogy feketének látod a sötétszürkét is.
Ez nem az lg hibája ez az ips.Kalibráció ill. jó kontraszt esetén ez nagyon minimlisra csökken és ha ott szürke akkor annak is kell látnod.
-
blakey
titán
válasz
olasz69 #67254 üzenetére
Nos nem a típus mellett vagyok kitartó, mivel mindegyiket használom így tudom, hogy mi a jó, az IPS-nek szebb színei vannak így, ebben a formában nem igaz, úgy viszont igen, hogy dobozból kivéve jobbak a színek a VA-hoz képest, de kalibrálás után már nem igaz, ha jól kalibrálható a panel akkor a színek 99"-ban megegyeznek, tehát egyik sem lesz szebb, de úgy kell érteni ahogy írom.
-
blakey
titán
válasz
direwolf #67246 üzenetére
Egyáltalán nincs különvéleményem, inkább helyén kezelem a dolgokat. Most mindkét paneltípus itt van melettem (TV).
Semmit nem jelent, hogy IPS-t raktak a monitorokba, TN után megváltás volt, VA-t akkora méretben nem gyártottak így hátránnyal indult, mert már elfogadható kijelző volt a monitorokba ill. plazma meg egyáltalán nem volt, jelenleg OLED sem nagyon gyakori.
Médiában dolgozom, kalibrálni kell a kijelzőket. -
blakey
titán
válasz
MrBazsi #67239 üzenetére
Szerintem nem érdemes a YT-on megnézni, többnyire promóciós tesztek, semmire sem jók. Otthon, saját szemmel kell megnézni. LG tv-k 90%-a IPS-re épül, ők ezt fejlesztették, csíszolgatják, nem feltétlenül azért rakják bele, mert az a legjobb, hanem mert ez a sajátjuk, nyilván a felső kategóriába jobbat tesznek és az elektronika is jobb, Samsungnál meg pont fordított a helyzet.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
luckyman #66163 üzenetére
A plex mire jó, miért jobb, mint a gyári, miért van mindenki oda érte?
Csak app-pal "tökéletes", mindent lehet vele csinálni, a minősége meg olyan mint a forrás. Lehet időre tekerni, ugrani, betűméretet változtatni, színt is lehet választani. Borítóképek, leírások, stb-k vannak. Megjegyzi amit néztél, lejátszási listát lehet csinálni. Semmit nem kell frissíteni, telepítéskor kell vele foglalkozni kb. 10 percet, utána minden magától csinál, semmit nem csinálok vele kb. 1,5 éve csak a szervert ill. az app-oz frissítem ha jön rá, ennyi. Serviio-t is használtam, az alap DLNA, semmi extra és nem jobb, UMS jobb, szerintem. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Nightman1 #66038 üzenetére
Szerintem nem tipikus magyar hanem tipikus emberi tulajdonság. Nehogy azt hidd, hogy a fejlett nyugaton nem ez van. A kapzsiság bennünk van, ha másért nem, dacból, persze akinek nem inge ne vegye magára. Én többnyire nem foglalkozom az akciókkal, de ha akkor van valami amit épp megvennék és nyugodtan meg tudom oldani akkor megveszem, de vadászni nem szoktam. Idén mindent megvettem, 5 héttel ezelőtt és mindent jó áron.
-
blakey
titán
válasz
clyvejhamma #65953 üzenetére
Teljesen okés a 650V, még a hangja sem rossz, maga a készülék is szép, egy kicsit azért állítgatni kell, hogy nagyjából jók legyenek a színek, de nem vészes. Nekem lassú a webOS 2.0, hozzá kell szokni, mert bekapcsolás után eltelik fél perc mire minden használható lesz ill. a menühöz nem úgy kell hozzáállni ahogy azt általában megszoktuk, hanem inkább számítógép "aggyal", mert úgy van kialakítva.
-
blakey
titán
válasz
clyvejhamma #65941 üzenetére
Hibátlan semmi nem lesz, de egy VA paneles LCD sokkal jobb kontraszt és feketével bír, ezt sok LCD után írom, ill. itthon van egy 650V és csak annyit sajnálok, hogy nem VA paneles, minden más rendben van vele, a Pana VA paneles tv sokkal jobb képet ad. Nem 178 fokból kell nézni egy tv-t hanem max 150 fokból és onnan teljesen okés mindegyik. H6400-asban VA panel van, de, hogy melyik, azt meg nem mondom neked, tény, hogy nem a legjobb, mert láttam. Egy jó VA mellett esélye sincs az IPS-nek.
Hozzáteszem, hogy ettől még jó és lehet szeretni. 32"-os méretben meg nincs jobb választás a 650V-nél, pontosan ezért vettem ilyet.(#65942) aram01
Ezen miért kell csodálkozni? Mindig is jobb volt, rossz beidegződés ami a monitoroknál "epült be az emberi agyba", mert ott TN és egyéb rossz paneleket használtak, VA-t nem nagyon gyártottak olyan kicsi méretben. -
blakey
titán
válasz
clyvejhamma #65939 üzenetére
Sajnos nincs, csak IPS van, pedig jó lett volna egy VA.
-
blakey
titán
válasz
Black Dragon #65671 üzenetére
Másképp fogalmaznék, BEEY IPS panel, BEED VA panel, döntse el, hogy neki mi tetszik.
-
blakey
titán
válasz
Rico45 #65617 üzenetére
A Plex a saját appjával a "tökéletes", azzal minden funkcó elérhető és arra épül az egész. Természetesen van "külső" DLNA elérése is, de azzal nem teljes, nincsenek borítók, leírások, esetleg felirat-, hangváltás, távoli elérés stb.
A gépre telepített Plex szervert be kell állítani, meg kell osztani mappákat, stb, egy felórás "móka", utána mindent magától csinál. -
blakey
titán
válasz
zserrbo #65556 üzenetére
Jó tv, de 120e-ért is jó tv. Ebben a méretben kevés a jó tv, nekem ebben a méretben kellett egy és ezt találtam a legjobbnak, ha minden szempontot figyelembe veszünk. Gondolom 1 db-t adtak ennyiért (már elfogyott), 2 hete nem szerepel a honlapjukon, semmilyen szinten. Én 120e-ért vettem és nem bántam meg, gyerekek szeretik.
-
blakey
titán
Várható volt. A TV amit 3 hete vettem (32LF650) 120e-ért, már nincs fent a honlapon (lehet, hogy holnaptól jóval drágább lesz) ahol vettem, ott tegnap 125e volt, a ED honlapján a 32LF632 114e volt, most 145e.
Mindent megvettem ez elmúlt 3 hétben, nyomtató, TV, tablet, stb, mind drágább vagy nem kapható.
-
blakey
titán
Mindenki arra voksol amire akar, lehet valamit fanatikusan, elvakultan szeretni és lehet tárgyilagosan is nézni, nekem minőségi IPS és VA paneles tv-im voltak/vannak, VA a nyarő. Mindkettő kalibrálva.
Egyet viszont senki se felejtsen el, "Out if the Box" az IPS jobb lehet, de csak egyes gyártóknál, mert van olyan gyártó amelyik a VA-t rosszul állítja be.
-
blakey
titán
válasz
Black Dragon #65437 üzenetére
az IPS a nyerő.
-
blakey
titán
válasz
headhunter #65404 üzenetére
Ez olyan kérdés amire a választ te magad fogod megadni, amelyik tetszik azt vedd és ne foglalkozz azzal, hogy háttér vagy él ledes ill. IPS vagy VA. Soha nem foglalkoztam ezekkel ha tetszik a "látvány".
-
blakey
titán
válasz
koxkids #65379 üzenetére
Nem törvényszerű a DSE jelenléte és a mértéke is változó. Nálam jelenleg egyik tv-n sincs, előtte volt 2 tv-men, egyiken elég zavaró volt, másikon minimálisan volt jelen.
direwolf: ST50-en, már elég régen volt, kár, hogy már nincs, de ahogy írtam, emberi szem is képes "odanézni" egy-két foltot.
-
blakey
titán
válasz
direwolf #65369 üzenetére
Most komolyan, érted amit olvasol? Ki írta, hogy nem látja? Lehet, hogy többet is észre veszek mint amit kéne, viszont apró, kisebb hibákkal megtanultam élni. Egyszerű kérdésre egyszerű választ várok, nem vitázni szeretnék. Van ennél jobb dolgom is. Ha a DSE, felhősődés zavaró akkor lépni kell, soha nem írtam olyat, hogy úgy kéne hagyni, viszont mint mindennek, ennek is vannak fokozatai. DSE minden tv-n van, ne lovagollj a Direct LED-en, meg hasonlókon. Fogadd el.
17 "lapos" tv-vel a hátam mögött van némi rálátásom arra, hogy melyik milyen. -
blakey
titán
Valamilyen szinten a mérettel is összefügg, de a legnagyobb gond, hogy a gyártók nem minden esetben figyelnek oda. Ha nem zavaró akkor ne foglalkozz vele. Monitorok ebből a szempontból azért jobbak, mert jobban odafigyelnek az összeszerelés során, ennek oka, hogy a felhasználók sokkal közelebbről és tulajdonképpen "szakértő" szemmel használják a monitort, míg a tv-n "csak" műsorokat néznek
-
-
blakey
titán
válasz
Tarlóbetyár #65067 üzenetére
A szolgáltaó hibája, bizonyos jelerősség/jelminőség alatt előfordulhat.
-
blakey
titán
válasz
Slowman #64995 üzenetére
Természetesen a tv lehet kábelen, működik az úgy is. Beállítási gondok vannak nálad, hogy mivel azt nem tudom, innen távolból nehéz megállapítani. Ha gyenge jelre hivatkozik akkor mégis wifin csatlakozol, csak ebben az esetben hivatkozik gyenge jelre, esetleg a másik eszköz van wifin. Ha minden eszközödön jók a beállítások akkor egyből látnia kell a tartalmakat, nálam mindegyik tv, BD lejátszó, médialejátszó látja a tartalmakat, mindenféle különösebb beállítás nélkül. Az egyik legfontosabb beállítás a szerver ill. a router oldalon van, ha ott minden okés akkor az eszközök csatlakoznak és működnek.
-
blakey
titán
Azért csaló, mert feltett egy képet amin látszik, hogy netes mivel a hálózati csatlakozó sem EU? Semmit nem jelent a kép, főleg ha nincs oda írva, hogy saját. Az ára sem jelenti azt. Akkor lenne csaló ha látatlanba kifizettetné veled és valóban mást kapnál. Lehet, hogy személyes találka esetén minden tisztázódott volna. az olcsósága sem jelenti egyből, hogy csaló. Persze, semmi sem kizárt, de az indoklásod nem bizonyítja, hogy csaló.
-
blakey
titán
válasz
fecosrac #64704 üzenetére
A router "csak" 2,4 GHz-en kommunikál, ennek max. átviteli sebessége 100Mbit/s (ne tévesszen meg a 450 megy 600), ennek elégnek kell lennie a filmek átviteléhez, nézd át a beállításokat, nézd át, hogy a tv n-es wifir csatlakozik-e vagy sem, wifi analyzerrel (telefonon) nézd meg, hogy mennyire telítettek a csatornék és olyat válassz ahol kevesebben v. épp nincsenek, netán a leggyengébb a többi wifi jele.A szerveren (gépen) is ellenőrízd a beállításokat, egyáltalán megfelelően csatlakozik-e a hálózathoz, n-es wifi-n csatlakozik-e vagy sem. Valamelyik eszköz nem elég ehhez a mérethez, a router, megfelelő beállításokkal képes továbbítani az anyagot.
-
-
blakey
titán
válasz
macilaci78 #64643 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Szállító76 #64508 üzenetére
1. Erre nem tudom a választ, de nem sok, szerintem.
2. A TV a képen a fogadott jel frekvenciáját mutatja, azt, hogy mennyin működik soha nem fogod látni.
3. Azért sárga, néha, mert, gondolom, scart-on (néha) bekapcsolsz valamit és automatikusan átvált, ha manuálisan váltod át akkor fehér. -
blakey
titán
-
blakey
titán
Ezek közül semmi sem fontos, ha az általad kiszemelt ill. megvett tv-nek tetszik a képe, azzal ne foglakozz, hogy edge vagy direkt.
(#64256) Mr K
Milyen tv-ről van szó? Nálam be lehet állítani, hogy mindkettő aktív legyen, azaz be van dugva a jackbe a cucc és a tv hangszórója is szól. Nem kell ki-/be húzni. -
blakey
titán
válasz
Cheesy #64245 üzenetére
Optikai kimenetet használd, ott minden kimegy, scarton nem megy ki csak az adás, semmi más. A másik amit esetleg használhatnál az az ARC képes HDMI kimenet, ehhez ilyen erősítő is kell és akkor azon is megszólal minden. Én az optikaira szavazok, analóg csatlakozás esetén létezik optikai-RCA átalakító.
-
-
blakey
titán
válasz
direwolf #64232 üzenetére
, ez nem így van, de lényegtelen.Ha egy panel, függetlenül attól, hogy milyen, de 100%-osra kalibrálható akkor nem lehet színhelyességben gyengébb a másiktól ami másmilyen típus, tehát ha a VA panel 100%-os RGB-re kalibrálható akkor az IPS nem lehet jobb, nem lehetnek szebb színei. Gondolom ez érthető. A lényeget úgyis leírtam.
IPS feketés 0,11 cd/m2 (nagyon jó indulattal), VA feketéje 0,03 cd/m2, akkor ez hányszoros különbség, majdnem 4X, szóval van bőven különbség, kontrasztnál is ez a szitu, 4-5x a különbség.
(#64231) Balázs1986
Azért arra figyelnek, hogy ne kerüljön bele másmilyen panel. -
blakey
titán
Ez most nagyon hosszú lenne. De ajánlani mindenki azt ajánl amit:
1. ő vett és nagyon jónak vél
2. ímád, istenit, fan
3. olvasott és mindenki csak azt ajánlotta
4. tapasztalato szerzettt mindkét oldalról
stb.Nekem mindkettő van, sok LCD-m volt, tudom melyik mire képes. Alapjáraton az IPS-t könnyebb beállítani, mert nem annyira bonyolult a "színrendszere", de kalibrlás során elvész az ilyen előny és a VA jobb kontrasztja, feketeszintje sokkal jobb képet ad, mellesleg a betekintési szögre vonatkozó dolgok sem feltétlenül igazak a jó VA (PSA) rendelkezik olyan betekintési szöggel, hogy az már ne zavarjon.
Egyébként ebben a topikban többnyire IPS-t fognak ajánlani, mert az LG inkább azt használ (95%-ban), tehát aki az LG-t szereti az az IPS-t is szereti. -
blakey
titán
válasz
opti06 #64219 üzenetére
ips: +jobb színek +jobb betekintési szög
A színekkel nem feltétlenül értek egyet, egy jó VA nagyon brutál és jó színekre képes, betekintési szög igaz lehet ha gyengébb a VA, de egy jobb VA már ebben sem szenved hátrányt, uh. összeségében VA a jobb, mondom úgy, hogy mindkettő van és nem a leggyengébb fajtából.
(#64217) koko1238640
Monitornak monitort vegyél, elbújhat a Dell-em mögött, tv-zésre jó, de monitornak nem annyira. 1m-re kéne ülnöd, hogy normálisan tudd kezelni. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #64033 üzenetére
Egyikötöknek sincs igaza vagy mindkettőtöknek igaza van, de általánosságban a Direkt LED-es joibb eredményt hozhat, de a rossz diffuzor mindent tönkretesz, tehát lehet, hogy az üzemben vagy a tervező asztalán az Edge LED-eshez jobban tudnak alkalmazkodni, de ez nem azt jelenti, hogy az a jobb, de fordítva is igaz lehet. Nekem mindegyik volt, most csak Direkt LED-es van, nincs DSE, foltosodás, bevilágítási hiba, tehát ez jó, volt Edge LED-esem, ott volt DSE, nem volt bevilágítási hiba, foltosodás minimális.
Ne azt nézzétek, hogy Edge vagy Direkt hanem azt, hogy hibás-e a megjelenítés vagy sem. Szerintem mindegy milyen ha hibamentes a kép.
-
blakey
titán
válasz
#41133696 #64017 üzenetére
Adott volt, kukázni meg nem akartam, gyerekeknek meg nagyon jó.
Ha úgy használod akkor ki kell húznod vagy menüben állítgatnod, hogy legyen hang a tv-n is, persze ha nem akarsz a tv-n hangot akkor oké. Én nem hagyom, hogy a gyerekek húzogassák a kábelt meg menüben túrkáljanak, így szokták meg az előző tv-n is, szóval ez a jó megoldás nálunk, ha kell bekapcsolják a 2.1-et és szól, ha meg nem akkor a tv-n szól. ennyi.
-
blakey
titán
válasz
#41133696 #64008 üzenetére
Ha azt választod amit írtam, akkor párhuzamosan lehet használni a tv ill. a jack-re csatlakoztatott eszközt is, nálam is be van dugva egy 2.1-es hangrendszer aminek be van állítva egy kimeneti hangerő (50), a tv hangereje a tv-t irényítja és külön tudom vezérelni a hangrendszer hangját a saját tekerőjével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest