- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naigen
aktív tag
válasz
Khelben #6822 üzenetére
Köszi a gyors választ. Én is gyorsan döntöttem, aztán olvasgattam és más is képbe jött, aztán még egy
. K73 a 2 hdd hely miatt vonzó, de nincs usb3, n7110 a 3 év gari és az usb3 miatt, viszont a hdd cseréhez szét kell bontani a gépet rendesen, plusz a hűtésről mindenki mást mond, g770 volt az első választottam, igazából egy 2. hdd-t, vagy egy msata slotot el tudnék még viselni... A remegő kijelzőt olvastam, de asztaliként lenne használva, ott meg tán nem sokat mozog
Mondjuk a hangzás az csalódás.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Khelben #6797 üzenetére
Na, ma voltam benn egy boltban, ahol sok notebook van egymás mellett, és úgy néz ki, az én szememmel van a baj, mert mindegyiket ugyanolyannak láttam, mint a lenovo-t: lilának. Még a ledes asztali monitorokon is látszik, mintha a háttérvilágítás nem fehér, hanem lila színű lenne. De legalább megnyugodtam, hogy ez nem bug hanem feature
-
Khelben
nagyúr
válasz
Khelben #6797 üzenetére
Erre valaki? Azóta elszórakoztam a beállításokkal, sikerült levinnem tűrhető szintre a dolgot, szemből nézve már nem venni észre a lilulást, de oldalról nézve határozottan lila a kép, fekete alapon pedig remekül látszik, hogy a bevilágítás lila és nem szürke, mint más monitorokon.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Khelben #6803 üzenetére
Igen, a Lenovo-knál is van szoftver az akksi- és energiagazdálkodásra. Valóban Lenovo Energy Management a szoftver neve, de úgy rémlik, nem minden Lenovo notebook-családnál hívják így.
Én csak ajánlani tudom a használatát, 80%-nál abbahagyja a töltést, ha az élettartam növelését állítjuk be. Ezáltal nyilván kevesebb lesz az üzemidő, de hosszabb az élettartam.
Aki sokat használja a gépét, méghozzá úgy, hogy nagyrészt rajtahagyja a töltőn, annak ez a beállítás nagyon jelentősen lassítani fogja az akksija elhasználódását.Az akksi-elhasználódás mértékét egyébként a BatteryBar nevű, ingyenes változatban is elérhető programmal tudjuk követni, ami a Windows tálcáján mutatja a töltési/hátralévő időt is.
-
Throme
veterán
válasz
Khelben #4576 üzenetére
Most néztem egy bolt kínálatát és úgy látom igazad van. Érdemesebb az olcsóbbat venni mert alapból jobb a "vas" csak a RAM meg a vista amivel több a drágább verzió.
Ha már veszel + RAM-ot, lehet érdemesebb 2GB-t venni. Gondolom nincs nagy különbség árban. Igaz nekem 2Gb-vel is jól megvan a gép... Garanciális dolgokra is rá tudsz majd kérdezni a helyszinen... -
Throme
veterán
válasz
Khelben #4569 üzenetére
Nézd én azt írtam amit én csinálnék, mert bármilyen komoly meghibásodás esetén a bolttal vagy a szervizzel fogsz kapcsolatba lépn, nem a fórumozókkal.
Szerintem meghibásodás esetén te pakolhatod vissza a régi cuccokat, akkor is megkérdezik, hogy "kedves uram/hölgyem mi történt a géppel, mi a hibajelenség?"
Ott vagy bevallod, hogy más alkatrésszel próbálkoztál, vagy nem. Ha ügyesek a szervizben, vagy a csavarokon látszik a "külső behatás" akkor a garanciális szerződésben foglaltak szerint fognak eljárni.
Ez pedig nem biztos, hogy egyezik a fórumon elhangzottakkal (RAM, HDD, ODD, bill...stb).Én úgy vagyok ezzel, hogy a boltban eladnak egy konfigot (hardvert) és egy szoftvert ami garantáltan megy azon a konfigon (ha oprendszerrel veszed). Ők erre tudnak garanciát vállalni.
Amit pluszban veszel annak is van garanciája, de az már egy másik szerződés.Elő is kerestem a jótállási feltételeket amit én kaptam, hogy végre konkrétumokról is beszéljünk:
"A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha"
- ..."a hiba rendeltetésellenes használat, átalakítás, "....
- " a hiba nem megfelelő vagy hibás kiegészítők, kellékek, adathordozók vagy szoftver alkalmazása, programvírus".......Tehát ha kicserélsz valamit és az működik akkor király, jól jártál. Ha nem akkor az kellemetlen lehet.....
Másrészt - szerintem - van lehetőség konfig módosításra ha a bolttal megbeszéled, hogy neked egy kiválasztott konfig kell, de kérsz bele még RAM-ot, akármit.
Egyébként elég sok konfigurációs megoldás létezik N500-ra.
Ezekből csak van olyan ami neked is megfelel. -
Throme
veterán
válasz
Khelben #4565 üzenetére
Én azért felhívnám a céget ahol vettem a gépet, vagy a szervizt!
Valamint átböngészném a garancia papírt....Mi van, ha nem támogatott gyártó alkatrészét építed be? Ha a beszerelés során történik valami?
Lehet a cég saját kezű szerelésre vállal garit.Én annó asztali gép alkatrész vásárlásánál megkértem az eladót, hogy a proci hűtőt, procit és alaplapot szerelje össze. Én is meg tudom csinálni, de rontsa el ő ne én!Akkoriban könnyen le lehetett sarkazni a proci magot (most nem tudom már milyen megoldások vannak) és akkor kuka....
Ne felejtsük el a garanciális javítás a szerviznek költség! Ha tud kibújik az ilyen felelőség alól! Fogyasztóvédőkhöz járkálni, meg pereskedni nem tudom ki szeret?!
Megnézve a gép alját a RAM-hoz, HDD-hez és talán még a procihoz is hozzá lehet férni. Nincs matricával leragasztott csavar, vagy hasonló "védelem". Tehát fizikailag kivitelezhető lenne a dolog, csak ugye azok a fránya szerződések, és szabályok nem biztos, hogy ezt engedik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest