- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
htmtimcsi
tag
válasz
Boreas86 #1994 üzenetére
itt leirtam és ez nekem ment. esetleg ami hiba lehet benne hogy su helyet inkább sudo kell.
"sudo gedit /etc/modprobe.conf" na jó volt benne még1hiba.valahol ezt irták hogy így kell:
options snd_hda_intel model="lenovo"de előbb igy probáld:
options snd_hda_intel model=lenovo
azt már nem irom hogy forditsd ujra az alsa drivert,mert ezt javasolják még; de ez meg nekem nem jött össze, és nemtudom hogy müködne-e neked.
még ezt javaslom megnézni:
[link]
bár angol. de tudsz angolul akkor gugli a barátod és "lenovo n200 ubuntu sound" ra dobál ki linkeket. -
htmtimcsi
tag
válasz
Boreas86 #1968 üzenetére
"Speakers / sound system. I had to add "options snd_hda_intel model=lenovo" to /etc/modprobe.conf."
szóval gyakorlatban így nézne ki: terminalba ird: "su gedit /etc/modprobe"
jelszot beírod.
amugy ebben a fileban láthatsz példákat hogy lehet options megadni.
majd a legutolso sorba ezt irod: "options snd_hda_intel model=lenovo"
lement és ujrainditod.esetleg lehet hogy igy kell "options snd_hda_intel model=lenovo position_fix=1"
a position fix érték lehet 0,1,2. a nulla az alap azt nem kell probálni. a 1vagy2 re kell állitani.
amugy ez azt csinálja hogy amikor rádugod a fülest akkor a laptop elhalkujon és csak a fülesre küldje a hangot. -
doktor úr
aktív tag
válasz
Boreas86 #1968 üzenetére
Nekem ez segített (Lenovo 3000 C200)
Tehát engedélyezed a "backports" frissítéseket, majd terminálban futtatod ezt:
sudo apt-get install linux-backports-modules-generic
-
Tyren
aktív tag
válasz
Boreas86 #1925 üzenetére
Mi számít használatnak? Nem egy sok hurcolásra tervezett gép, de nem vészes. Én egy fél évig használtam, táskában egy három hónapo át aktívan cipeltem is. Azt hallottam hogy az ezüst érsze az könnyen karcolódhat, úgyhogy azért arra vigyáztam. Most már több mint 5 hónapja anyukám használja, de ő alig mozdítja meg, be van betonozva az íróasztalára, de megterhelés azért van. Gémkapcsozott papírok, tűzőgép, olló, meg ilyenek azért szoktak landolni rajta néha.
Szumma szummárum: Most néztem meg lámpa altt alaposan. 1db 1mm-es karc van a gép jobb sarkán. Valszeg még az én időmben találkozhatott egy ajtóval, vagy hasonló. -
Rás
csendes tag
válasz
Boreas86 #1669 üzenetére
az nem az én blogom
csak kommenteltem ott, de tény hogy bosszantó hogy alaplaphibás a cucc... hogy miért nem tudom :S, érdemes vele számolni de én ezzel együtt is jó vételnek tartom... 200k alatt nem tudom milyen C2Dou alternatíva van ahol széria a wifi/BT/webkamera és hát a bónusz ujjlenyomat olvasó.
a virtualizációval úgy vagyok hogy lehet most nincs nagy hasznomra de nem egy évre veszek laptopot, pláne nem egy IBM/Lenovo-t
tehát még jól jöhet... legalábbis ha Linuxot akar rátolni az embe tuti hogy jó pont. Ami szerintem lényegesebb a C2D-ban hogy sokkal jobban tudja magát leszabályozni valamint a teljesíménye ezek mellett magasabb is (ahogy én eddig kivettem a tesztekből, én Dothan 1.6G-ról válotttam szóval ahhoz tudok max viszonyítani).
Szóval mivel a szervíz összességében korrekt volt így én így is ajánlani tudom a gépet, szerintem az áráért nagyon korrekt masina.
-
Rás
csendes tag
válasz
Boreas86 #1656 üzenetére
Attól függ:
A T7100-asban már mindenféle földi jó van: Core2Duo virtualizáció, amit mostanában el tudsz képzelni minden... Memória jelenleg olcsó... Vistát úgysem használnád... (Vista licencel tudod az XP-t legálisan infóim szerint de nekem az ugyanilyen konfig+512Mb RAM teljesen frankón fut Ubuntu7.10-el, kivéve az SD kártyaolvasót, az ujjlenyomatolvasó fut csak a PAM modulja bugzik még kissé)
A másikban ugye ott a memória, jóval régebbi proci ami teljesítményben, szolgáltatásban, fogyasztásban is gyengébb. Szerintem a két procci között árbna nagyjából 30ezer Ft a különbség...Ezek alapján talán könyebb lesz választani.
Szervíztapasztalat:
Én egy 769-B8G (PN: TY2B8HV)-t vettem bő egy hónapja: T7100 proci, 512Mb RAM+ ajándék még egy 512-es modul, 120G vinyó 15,4 glaretype WXGA kijelző meg az apróságok (webcamera, ujjlenyomat olvasó, AGN wifi, BT). Egy hét után totál meghalt a gép lásd itt.
Azóta elhoztam a gépet rendesek, pontosak gyorsak segítőkészek voltak. Azért lett három hét a meló mert 2 hetet vártak alkatrészre(alaplapcsere).
Szóval a központi szervízt összességében ajánlani tudom, de nem árt kicsit észnél lenni az ilyen telefonos dolgoknál (szerintem a szervizes magánakciója volt a fenti linken olvasható beszélgetés)...A géppel is elégedett vagyok, egy Clevo M450C után meg főleg... De mondjuk Asusokkal összehasonlítva is teljesen korrekt összeszerelésben, nekem amúgy is a konzervatívabb dizájn jön be.
-
Rás
csendes tag
válasz
Boreas86 #1651 üzenetére
nem core hanem sima Pentium
amúgy az intel oldalán le lehet ellenőrizni:
Intel proci táblázat -
Bibby
addikt
válasz
Boreas86 #1596 üzenetére
Megérte, a gép továbbra is nagyon jó, jól összerakott, a billentyűzet remek, masszív az egész (Acer, asus tényleg nem ilyen jó összeszerelés szempontjából).
Nekünk celeron m530 van, de nincs játék vagy erőforrászabáló dolog, így folyamatos használattal (net, videók, zene, töltögetés) sem melegszik a processzor 52 fok fölé.
A ventillátor tényleg szinte mindig megy, van akit ez zavarna van akit nem, nem hangos, nem arról van szó, de egy csöndes szobában hallod azt a bizonyos "gépzúgást" (amit ugye asztali gép mellett is hall az ember, de ez egyébként halkabb).
A touchpad gombok feketék, az egész belseje az, én nem láttam szürkét. -
GeeF
csendes tag
válasz
Boreas86 #1593 üzenetére
Hát perpillanat nem vagyok tőle túlzottan elragadtatva :/
Egyenlőre netezés és kisebb logikai játékok mentek rajta. Komolyabb dolgokba nem vágtam bele, mert az állandó elszállásra próbáltam mindenféle szoftveres megoldást találni. Sajnos semmi nem használ, semmi rendszert nem találtam abban sem,hogy mikor kapcsol le.Megy a szervízbe.
Szerintem nézz meg egy ilyen gépet élőben mielőtt belevágsz. A TFT kijelzőtől se vágtam magam hanyatt.Nagyon érzékeny a betekintési szögre, és valahogy nem az a minőség nem beszélve arról,hogy tükröződik benne minden ezerrel.1 év gari van rá, ha akarsz +2 évet az 40.000. -
GeeF
csendes tag
válasz
Boreas86 #1591 üzenetére
Üdv,
szerintem a 2.al jársz jobban, ha van XP telepítőd. A vista egyrészt lassabb, másrészt folyamatosan csörgeti a vinyót. A gép ventillátora az üresjárattól eltekintve folyamatosan viszonylag hangosan pörög, elég ha scrollozol Ez független az oprendszertől.Illetve azt tapasztaltam,hogy a Vista "takarékos" üzemű beállításánál a ventillátor folyamatosan halkan pörög, nem reagál erős felpörgéssel a legapróbb terhelésnövekedésre. Az én gépemen (3.) a touchpad gombjai feketék.A gépben egy viszonylag jó webkamera is van (ty2bahv típusban).
Sajnos az én gépem spontán kiakpcsol működés közben, ma viszem vissza a boltba.
Feltehetően vmi hardverhibája van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest