- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SFAkos
aktív tag
Persze, hozzáteszem azért ezek a laptopok amúgy se játékra vannak kitalálva. Csak nekem laptop mindenképp kell, összeállítani egy jó asztalit mellé jó monitorral meg még-egyszer ennyi, vagy több. Ahhoz meg most nincs "kedvem".
Mindennapi használtban nem észrevehető / nem is jelentkezik, lehet a laposok fele nyáron throttlingol egy ilyen terhelésnél. De azért a pasztázásom nem lehetett túl jó, ha most már nem csinálja...
Van egy párezer forintos cooler-master hűtőpadom is, semmit nem ér vagy csak fél fokot és nem mutatkozik meg
De azért, feelingből használom
-
sch_a
addikt
Persze, hogy érdemes. Nekem mióta visszakaptam nincs gondom vele. Még most a nagy melegben sem, pedig még a hűtőpadot is kivettem alóla, mert zavart. Nem nevezném típushibának, mert ez sajnos a legtöbb notebookban előfordul. A gyári pasztázás általában amúgy sem sikerül a legjobbra, de ha mégis, akkor is kiszárad idővel. Ismerősöm "ugatott", hogy szar Lenovo így meg úgy mikor szervizbe kellett küldeni a gépem, aztán megnéztük az ő Samsungját és még durvábban throttlingolt, mint az enyém. De hát hogy ő úgyse veszi észre használat közben, ezért nem küldi javítani... Erre lehetne mondani, hogy akkor minek vesz valaki ilyen gépet, ha nem használja ki? Ennyi erővel vehetett volna valami intel atomos csodát is. Mert hogy ahogy terhelné a procit, a melegedés miatt máris visszaveszi az órajelet 800mhz-re. Szóval igen, megéri visszaküldeni. Vagy ha már nem garis, akkor házilag újrapasztázni.
-
myke01
senior tag
Akkor mi a pálya a "CPU Thermal Throttling" problémával? Úgy "látom" majdnem mindegyikünk G580-asa csinálja a CPU+GPU stressz teszt alatt ,amikor rendesen "izzasztásra" kerül a proci+VGA páros.
Érdemes ezzel a problémával egyáltalán szervizbe küldeni ? Úgy értem ,hogy csinálnak vele valamit ,hogy megszűnjön a fenti jelenség?
Valaki küldte már be ilyen problémával a G580-t szervizbe? Tapasztalat? -
-
-
mg105
senior tag
Ja bocs, azt hittem Z500-ról beszélünk. Biztos van a neten ahhoz is, elvégre sokkal több embernek van G580-a. Én a média szín- és képjavítását kikapcsoltam, ahogy van, egy jól beállított megjelenítőn a médiás tartalmak is szépek lesznek (illetve nekem perverzióm, hogy azt lássam, amit a rendező megálmodott
)
-
Impressa
őstag
Ha a LEM fut ( köszi, ez jobb
) ilyenkor automatikusan azok a beállításoknak kellene érvényesülni-e, így akartam mondani.
Számomra sem egyértelmű a dolog, és én sem kaptam erre még választ, hogy melyik programnak van nagyobb prioritása erre vonatkozólag.
Nálam viszont pont fordítva van, mindegy mit állítok be a WM-ben, a LEMbeállításait használja a laposom.
Driver: bocs, akkor félreértettelek, igen én mindent a gyártók oldaláról szedek lenne, kivéve az Nvidia, amit automatikusan jelez a program (ahogy AMD Power is írta), most legutoljára nem jelzett, de rájöttem azért, mert én állítottam át az aut. keresést, hogy havonta keressen, ne hetente. A Lenovo oldalára nem járok, mert ott tényleg minden őskövület, persze ez erősen függ milyen gépről van szó.
-
Impressa
őstag
Ha a Lenovo Management fut, ilyenkor automatikusan azok a beállítások érvényesülnek.
Én személy szerint nem bízom külső programra a drivereket, azokat magam szeretem leszedni a gyártó oldaláról. Számomra az nem logikus, hogy egy adott eszközhöz tartózó driver, más forrásból újabb verziót mutat, mint ami a gyártó oldalán található.
A BIOS vagy chipset driver különösen fontos szerintem, hogy csak a saját oldaláról származzon.De több fórumtársnál is olvastam már, hogy ezeket a progikat használja (Driver Genius,Driver Checker) és nem volt még vele gondja.
-
szimisi
tag
A driveres témához annyit tudok hozzászólni, hogy nekem a Windows Update leszedett egy új Intel video drivert és utána behalt a fényerőszabályozás. Úgy sikerült megoldani, hogy visszapakoltam a Lenovo.com-ról a drivert... Az nVidia drivert viszont lehet érdemes az nvidia.com-ról szedni, bár én nem vettem észre sok változást, de biztos van valami.
-
szaszii
tag
Nem tudom mennyi az átlagos boot idő ennél a típusnál. Nekem is hasonló konfig van a tiedhez, annyi különbséggel, hogy 130 ezerért vettem és az enyémben Intel® Pentium Dual Core™ B960 / 8GB / 1000GB / NVIDIA GeForce GT 635M van. (7 ezer plusz pénzt bőven megért a RAM és a HDD duplázása.
Nekem is frissen telepített Home Premium van rajta, mivel az Ultimate-et úgysem használom ki. Automatikusan csak az alap programok indulnak, minden mást kiszedtem. Nekem is körülbelül 3 perc, mire feláll a rendszer és használható lesz. A bajom csak annyi, hogy az Üdvözöljük felirat után néha fekete képernyő jön be egy kis ideig, vagy bejön az asztal, de az ikonok jelennek meg később, illetve a hang mindig csúszik az asztal megjelenéséhez képest.
Elviekben jól lett felrakta a Win7, nem tudom mi lehet ennek a pár hibának? az oka. A windows partícióján 8 giga üres hely van, SSD nincs nekem sem. A boot időt levettem 30s-ről 5-re, bár sokat nem dobhat rajta, mivel csak ez az egy op.rendszer van a gépen, amúgy se tudna másból választani. -
zoleee24
tag
Igazad is van meg nem is
Én úgy akarok recoveryt csinálni, hogy minden fel van telepítve, driverek, általánosan használt szoftverek, egy alap jól működő rendszer. Ezt azért nem dobod össze 30 perc alatt
. A restore meg nem lehet több mint 30 perc kb. 1 tb HDD-ből meg fussa azért egy 20-30 gb-os hidden particióra.
MrRL19
Ahogy a másik topicban már sokan megírták neked, IGEN megy, egyébként beírod a youtube-ba a típust és megnézheted magad is.
-
samp1998
csendes tag
Jó nekem a pénztárcával nincs problémám
De már úgy döntöttem hogy inkább kiadok 17k-val többet és meg veszem a [Lenovo 366678-at]
Még egyszer köszönöm a segítséget -
-
sch_a
addikt
Az összes notebookban egy szutyok a dvd meghajtó, legalábbis ebben az árkategóriában biztosan. Én ki is szedtem, nincs rá szükségem. Ezen a fényerős dolgon meg nagyon fennakadtál. Ha ennyire fontos, húzd újra a rendszert. Win8-on csak az alap windowsos fényerősségjelző csík jelenik meg, a nagyobb gond az, hogy így a CapsLock, NumLock és a touchpad ki-be kapcsolását se jelzi semmi. Plusz az energy managemantből is eltűnt az az opció, hogy az akkumulátort csak egy bizonyos szintig töltse fel.
-
surgyi
senior tag
Szia! Ez a meghajtó probléma nekem is jelentkezett első perctől. Viszont azt vettem észre, ha nem a nyitó gombot használva teszem bele a lemezt, hanem Intéző/Sajátgép/Cd-dvd meghajtó...ekkor kiírja nincs benne lemez és kilöki a tálcát. Így behejezve a lemezt, nekem beolvassa.
Próbáld ki, kíváncsi vagyok nálad bejön-e? -
Impressa
őstag
Nálam mozog control panelen is. Az a Lenovo energy management szoftver amire szükséged van. Ezt kell újra raknod.
Értettem, amit mondtál, igen a számítógépnél régen kirakta. Először nekem is furcsa volt, de rájöttem nem hiányzik annyira. Szerintem ez szoftver kérdése, hogy ott létre hoz-e ikont vagy sem.
-
Impressa
őstag
Szia!
Az értesítési területen külön ikont nem fog kitenni neked. Nekem sincsen.
Viszont, ha be szeretnéd külön kapcsolni, akkor nézd meg fent van-e a Lenovo YouCam ezzel be tudod kapcsolni a kamerát, és mindenféle effektust ki tudsz próbálni "magadon"
a start gombra kattintasz és ott beírod a keresőbe.A fényerő változik, és csak a control panelen nincs változás, próbáld meg újra telepíteni a programot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- OTP Bank topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged