- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
kinéztem már én is egy ideje a Daikin légtisztítókat és úgy látom, most jött el az ideje a beruházásnak.
MC55W vagy a nagytesót (MC80Z) néztem ki. (101 és 155.000-ért).A kérdés, hogy ekkora házban, melyiket érné meg venni és hova tennétek? (92 m2)
Kíváncsi vagyok, hogy Ti mit gondoltok.
Akinek már van ilyen gépe, a szálló por esetleg kevesebb lett, allergia tüneteket enyhültek?Köszönöm!
-
Uyuarasy
tag
En reggel vettem egy Aldi-s gepet az itteni es mas ajanlasok utan, telen-nyaron eleg meleg lakas paramentesitesere, mivel a kereszthuzat sajnos eleg ritkan oldhato meg.
Az elso benyomasom eleg pozitiv, a muanyag burkolat nem a legszebb viszont a felhasznaloi elmeny par oras probalgatas utan eleg jo. Ha nem zavar hogy nem "okos" akkor szerintem ajanlott (homersekletet es paratartalmat mas eszkozzel merek, az volt a terv hogy okoskonnektorral kapcsolgatom majd az Aldi-s eszkozt, de ugy nez ki jol mukodik magatol is...
)
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Páramentesítő berendezéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, egyelőre sajnos nem találtam más topicot, talán ehhez áll legközelebb.
Volna egy 16 nm-es fürdőszoba ami folyton párásodik, és a penészesedés is elindult. Van esetleg olyan márka vagy típus ami ajánlott? Esetleg olyan, amit kifejezetten kerülni kellene?
Ha jól olvasom pont a mai naptól lenne aldiban is elérhető páramentesítő. Mennyire ajánlott választani ilyet? Mennyire használható?A segítségeteket előre is köszönöm!
-
BlackJack21
tag
válasz
mcwizard #4742 üzenetére
Nekem is ez a Daikin van, tavaly 139900Ft-ét hoztam el kamatmentes részletre, lehet most is van ilyen lehetőség, illetve volt egy 30 napos próbalehetőség is, ami alatt vissza lehet küldeni, ha nem tetszik. Most, ha kicsit visszaolvasol, akkor kicsit drágább, de van 10%-os kupon is rá, így már jó vétel.
Auto módban használom, alap és közepes ventilátor sebességet alig lehet hallani, maximális fordulaton azért van szélzaj, de az sem zavaró. alap sebességen jobban hallom a flash streamer sziszegését, mint a ventit. -
mcwizard
tag
válasz
BlackJack21 #4741 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a tudásom és a tapasztalatom ezen a téren kb 0, csak 3 napja bújom az internetet és a fórumot, hogy informálódjak.
Légtisztítók közül ezekkel szimpatizálok most:
Xiaomi Air Purifier 4 Pro
Daikin MC55W
(Ismerősi körben van xiaomi, egy régebbi verzió, ők dícsérik, de itt a fúrum alapján a Daikin felé húzok)Nálam a pára a nagyobb probléma én úgy gondolom. 65-75% közt változik, főzéskor a konyhában 80 fölé is megy. Szellőztetéskor lemegy 50 körülire. Ha hidegebb van kint, akkor még kevesebbre, de kb 20-30 perc és megint 60 fölött van minden helyiségben. Ilyenekkel mérem. Penész is akad majdnem mindenhol. (Régi ház, szigetelés nélkül, új ablakokkal).
Páramentesítő még ennyire nem konkretizálódott bennem, de holnap lehet útba ejtek egy Aldit -
BlackJack21
tag
válasz
mcwizard #4739 üzenetére
Egybe gépről én sem tudok.
Most lesz az aldiban páramentesítő, nálunk ilyen működik ~8 éve. Most hibásodott meg, egy indítókondenzátort kellett cserélni.
A fogyasztási adatokat tekintve, a páramentesítő 400W-ot, a légtisztító meg 15W-ot használ.
A légtisztító a hangzatos marketing ellenére sokkal egyszerűbb berendezés, mint a párátlanító(gyk. egy mobil klíma).
Így én ( ha van hely), akkor két külön gépet vennék. Ami még döntő ok lehet, hogy a párátlanító nem csendes. ellenben a (Daikin) légtisztítónkkal. -
Fercsa
senior tag
válasz
mcwizard #4739 üzenetére
Ilyen paros nincs egyben. Parasitok vannak legfrissitovel egyutt kombinalva.
Szoval ez kulon keszulek lesz, ahogy leirtam mar regebben (keress vissza) 4-500W alatti paramentesitok nem ernek semmit. Azon is el lehet gondolkodni, hogy mobil klimat veszel, mert nem sokkal tobb es az ujaknak mar mind van paramentesito funkcioja.
Legtiszto teren daikinrol tudok nyilatkozni, ajanlott, akar a legkisebb is ami most akcios is. Emellett sokan hasznaljak az ikea legtisztitoit is.
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Légtisztító és páramentesítő vásárlás előtt állok. Abban kérnék segítséget, hogy léteznek "értelmes" kettő az egyben készülékek, vagy külön páramentesítő és külön légtisztító eszközben gondolkodjak inkább?
Köszönöm előre is a segítséget! -
II.Démonlord
tag
sziasztok
Valaki használ Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite gépet? MIk a tapasztalatok, használható okostelefon nélkül is? Szeretnék venni egyet ajándékba. Egy kis lakásba (szerintem ott a nappali+konyha lenne lerakva kb 20 m2) kellene, van egy kutya és mellette az illető dohányzik is. A marketing szöveg szerint müködnie kellene, de érdekelne hogy van e valakinek konkrét tapasztalata. -
updog
őstag
válasz
Dalai Láma #4705 üzenetére
Írni kell az ügyfélszolgálatnak a weboldalon keresztül (azután mondták el, miután bevittem - feleslegesen - személyesen
), elbírálták, hozzák az újat, viszik a rosszat (mondjuk kicsit furcsa hogy így bemondásra, dehát IKEA, jófejek).
-
Colinka
tag
Sziasztok!
ROWENTA PURE AIR PU3030F0 -ról lenne-e a csoportba esetleg valakinek tapasztalata?
Azt olvastam hogy kb félévente kell szűrőt cserélni ami kb 15.000 Ft, de most alzán 30.000 Ft-ért nem tartom rossz vételnek.
Amiért szükségünk lenne rá:
központi szellőzőből jövő szagok mentesítése, illetve a nagyon gyors porosodás kivédése. -
noorbertt
őstag
válasz
BlackJack21 #4727 üzenetére
Remélem elírás
-
draco31
veterán
Hello!
Teljesen tudatlannak mondanám magam a témában, ezért inkább kérdezek.
Tesónak keresek ajándékot. Nem is inkább a légtisztítás a cél, bár sokat panaszkodik, hogy hamar porosodnak a cuccok. Panellakás-társasház szerű akármiben laknak. Hanem inkább a szagsemlegesítés. Főzéskor keletkező illatokat-szagokat, illetve van valami az épület szennyvíz rendszerével, és néha vannak nem kellemes szagok amiatt.
Egy ilyen cucc meg tudná ezt oldani? Vagy kellene bele szénszűrős betét a szagok miatt? Kb. 20e-ig van erre megoldás? -
noorbertt
őstag
válasz
JamesHun #4722 üzenetére
Tuti nem lesz akkora akció, én is inkább kisebbre megyek majd tesztnek és utána a nappaliba a nagyobbat ha mindenki boldog.
Lesz ott is BF? Megvárom akkor már ha idáig lusta voltam.Van itthon Xiaomi airpurifier 2 és a 3h de nem estem hasra, sőt sajnos a 3h elkezdett zorogni a szenzornál, alirol van csere de annyira nem jó kütyü..
-
zazenke
őstag
pl egy Beurer LB 55 végtelenül egyszerű masina 375w fogyasztással kisebb zajjal mint a legalsó fokozatod több mint duplaannyi meleg párát készít és nincs hűs érzés tőle a szobában télen mint eseteg az ultrahangosnál. De csak fűtési szezonban praktikus mert klímával még ezt is visszahűteni nem célszerű. 36 ft al számolva kiszámolhatod hogy ha a nap 24 órájában megy de nem kell akkor mennyi a tarifa. 288 ft körül és ez egész hónapban már 8600 ft ami nem lenne sok csakhogy ezzel szerintem át is léped a hónapokra leosztott rezsihatárt. kb 4 hónap az amikor párásítani kell. Nekem ilyen van én szeretem mert pofon egyszerű és csak bugyogó hangja van miután elérte a forráspontot . egy nagyon pici venti van benne ami kisegíti a forró gőzt. Nálam ez 50 m2 en szépen felnyomta a párát. Még digitális szabályzó sincs benne csak két teljesítmény fokozat és egy leállító uszó kapcsoló (reed relé) mely megállítja ha kifogyott a víz. nagyon egyszerű citromsavval takarítani is elég 2-3 hetente. primitív egy jószág
-
WiZARD
addikt
-
zazenke
őstag
igen viszont így nem kerül ki a vízkő a levegőbe és csapvizzel is mehet. viszont ahogy írtam ne fog tudni nagymennyiségű párát kinyomni alacsony fordulatszám mellett. Szóval mind a 3 megoldásnak van előnye és hátránya is . én a melegpárásítás híve vagyok de csak 50 m2 en lakom ott nincs számottevő áramszámla generálás nem esem át vele a rezsicsökkentett határon sem . főleg mióta ki van cserélve a bejárati ajtó azóta már 30% alá nem esik le télen a pára mely ugyan kevés de el lehet vele vegetálni párásítás nélkül is.
-
WiZARD
addikt
válasz
zazenke #4716 üzenetére
thx
Van 1 tárcsás "párásítónk" (Sharp KC-D40EUW), mondjuk abban a tárcsát havonta lehet vízkőteleníteni, évente csere.Másik szobába keresek valamit.
(központi hővisszanyerős szellőztető van, ami télen nagyon száraz levegőt eredményez. Bár igazi megoldás ebbe lenne légnedvesítő, de az kicsit nagyobb tétel)
-
zazenke
őstag
ha az egy olyan vizet csinál mint az autós boltokban levő ioncserélt víz akkor nem lesz fehér por mindenhová kirakódva . Ez miatt nem szokták ajánlani az ultrahangos párásítókat pedig a legnagyobb teljesítményűek vízhozamban. És ez miatt én sem szeretem. De jó minőségű ioncserélt vízzel vagy desztvízzel jó működik. ha ezek a feltételek nem állnak fenn akkor télire forralás elvén működő meleg párásítók a jók mert abba mehet csapvíz is és az áramszámla az beleadódik a keletkezett hő miatt a fűtésbe. De ez nyilván csak télen járható út persze pont ilyenkor szokott száraz lenni a levegő..De ha neked tökéletes a vízlágyítód akkor te fogod a legolcsóbban megúszni. Mert a melegpárásítónak mégiscsak van költsége mert árammal fűteni drágább és az ioncserélt víznek is van költsége. Bár egy plusz előnye mépg van a melegpárásítónak hogy baktérium és csiramentes párát bocsát ki lévén hogy forralja a vizet. aztán ott van a harmadik megoldás a tárcsás párologtató amit alkalmaznak a léágtisztítók. Hátrányuk hogy csak úgy van nagyobb vízhozamuk hogy a ventilátoruk is nagyobb fordulaton mennek de ennek hangja van nem is kicsi. Csendes fordulatnál meg alig párásít és egy szellőztetésnél elveszik a nehezen összetornázott pára. Egyszóval ki kellene próbálni hogy mit tud a vízlágyítód úgy is hogy először megveszed a leggagyibb ultrahangos párásítót és csak utá veszel esetleg nagyobb vízhozamú igényes modelt ha látod hogy sehol sincs vízkőpor kirakodás a gép körül illetve hidegebb bútor felületeken stb . ennek kell ám 1 hét is mire láthatóvá válik. annak semmi értelme hogy párásítás címszóval vízkőport tüdőzöl le és ez nagyon finom por nem véletlen hogy a természetben ilyen jelenség nem igazán van
-
JamesHun
addikt
Illetve ha a kisebb Daikin kevés lenne a vírusok és bacik ellen, akkor a Tesla Smart Air Purifier Pro L jó lehet alternatívának?
-
JamesHun
addikt
Daikin Légtisztító MC30Y ban ugyan az a szűrő van, mint a nagyobb testvérében (MC55W)
Nem nagy a nappalink és ha csak a teljesítmény a különbség, akkor nem kéne +40.000 et kiadni feleslegesen. -
WiZARD
addikt
Ha itthon van központi vízlágyító és ~5nk-ra van belőve a víz, az megfelelő lehet ultrahangos párásítóba?
-
A214
aktív tag
Sziasztok ,gyerekszobába milyen hideg párásító érdemes venni, konkrét típusra van ajánlott ?
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ~62nm-es lakás, amiből ~50nm-ert tesz ki a nappali, ahova szeretnék egy légtisztítót / párásítót vásárolni.
Tetőtér, elég nagy a por és száraz a levegő + van egy macsek.
Elég laikus vagyok még a témában, így szívesen fogadom a tapasztalatot / véleményt ezzel kapcsolatban.
A keret 130-150ezer ft maximum.
Ezt néztem ki:
- Boneco H300 Hibrid
- Boneco H400 HibridEsetleg valakinek van konkrét tapasztalata ezzel a készülékkel vagy javaslata, alternatívája másra?
Előre is köszönöm.
Üdv.:T. -
robag93
aktív tag
Van értelme ezeknek a szűrő köré tekerhető előszűrőknek?
-
törölt tag
-
Dalai Láma
őstag
-
Lkinga
friss újonc
Sziasztok,
Kicsit alsóbb kategóriában melyik készüléket ajánljátok és megéri e venni valamelyiket?
Xiaomi smart air purifier 4 lite
Xiaomi smart air purifier 4 compact
Ikea förnuftig
Philips ac0819/10Köszi szépen!
-
updog
őstag
válasz
zazenke #4702 üzenetére
Amúgy most nézem, ha jól értem IKEA termékekre ha máshogy nem írják, 24 hó gari van, nekem még pont benne van, viszem is vissza
-
zazenke
őstag
válasz
Dalai Láma #4695 üzenetére
nézd meg benne a ventillátor tipusát hátha rajta hagyták a matricát utána lehet bele keresni tipus alapján belevalót aliexpress stb
-
gabro0
őstag
Áh, láttátok a Daikinnál a MC80Z modellt? [link] Ez az cég első WiFi-s modellje.
Napokban beüzemeltem egy VOC érzékelőt és egyre inkább fontolóra veszem ezt a légtisztítás dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest