Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs_dy
tag
Sziasztok!
Kinéztem két légtisztítót. 50m2 alatti helységben kéne. Ezek közül ajánlott valami hosszabb távon ár/érték arányban? Geek vagyok hozzá, tud valaki segíteni?
https://www.sharplegtisztito.hu/sharp-fpj60euw-plasmacluster-hepa-filteres-legtisztito.html
https://www.sharplegtisztito.hu/sharp-ki-g75euw-plasmacluster-hepa-filteres-legtisztito-parasito-3377.html
Köszönöm!
-
törölt tag
Kérdés, mennyit számít, hogy pl fent (vélelmezhetőleg a készülék tetején vagy fene tudja pl philips-nél)
Vagy a készülék alsó részében pár centire a talajtól van az érzékelő?
-
vonyarc
tag
Rosszul írtam, 2S a tipusa.
-
vonyarc
tag
Lehet valahogy reszetelni a szűrő elhasználtságát jelző 0%-ot új szűrő vásárlása nélkül?
2H a készülék.
Köszönöm. -
-cobra-
aktív tag
Köszi megnézem.
2H elvileg tudja az ütemezést appon keresztül, bár olvastam valami mizériát az EU/kínai szerverrel kapcsolatban. Időkapcsolóm van itthon, viszont nem tudom ha áram alá kerülnek ezek, akkor csak standby-ba kapcsolnak, vagy pedig a legutóbbi beállításon működnek tovább. -
-
-cobra-
aktív tag
Köszi a válaszokat, akkor ez majd kiderül. További kérdéseim lennének, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi. Egyelőre úgy gondoltam, hogy az emeleti gyerek- és hálószobába vennék 1-1 légszűrőt (18+19m2), mert úgy vettem észre, hogy a fenti szobákban jelentősebb a porosodás, így gondolom a szálló por mennyisége is (csak padlófűtés van az egész házban és a nyitott lépcsőházban gondolom sok minden felszáll). Feleségem érzékeny az éjszakai zajokra (sajnos az én horkolásomra is
), így kicsit tartok az éjszakai használattól. Jól gondolom hogy ezek AUTO állásban is 7/24 mennek, tehát nagyon tiszta levegő esetén sem kapcsolnak ki? Úgy látom a 2C-t nem lehet ütemezni, így ha nem akarom hogy éjszaka menjen, akkor minden reggel-este kapcsolnom kell kézzel, igaz? Ez esetben akkor lehet a 2H lenne jobb választás nekem. Ahogy nézem a Banggood price history-t volt már ez 90$ is (jelenleg kuponnal 125$, ami gyakorlatilag hazai ár), reménykedem, hátha lesz valami jó kis 11.11-es akció.
-
-cobra-
aktív tag
Még egy kérdés: a hálószobában/gyerekszobában használunk télen ultrahangos (Medisana) párásítót, mert a padlófűtés miatt nagyon száraz bent a levegő. Sokszor szemmel láthatóak a szobában a finom pára/víz részecskék amikor besüt a nap, nem fogják ezek a részecskék bezavarni a légtisztítót?
-
ntomka
nagyúr
válasz
-cobra- #2955 üzenetére
20-30 között a legtöbb készülék már kapcsol egy magasabb fokozatot. Most nézd meg újra ezt a táblázatot.
Amúgy a pollen nem a 2.5-ben jelenik meg, inkább a 10-ben. De még attól is nagyobbak többnyire. Ahhoz pollen térképet vegyél. Szóval amikor azt látod, hogy a PM2.5 és 10 érték tök jó, attól még lehet pollenből Dunát tudnál rekeszteni. Légúti allergiával egyáltalán nem túlzás venni egy ilyen gépet, mindegy milyen tisztának érzed a levegőt, meg fogsz lepődni mikor mellette vagy pl. parlagfű szezonban.
Kint eső után a legtisztább a levegő. A szél sem mindig jó, mert lehet PM2.5 helyett hoz egy adag PM10-et vagy a mezőről a pollent.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen esetben indokolt/szükséges légtisztító vásárlása? Kecskeméten lakom, megnéztem az idei statisztikát PM2.5-re és úgy látom, hogy általában elég alacsony ez az érték erre felé. Ráadásult a mérőállomás a belvárosban található, én pedig a város szélén, nagy erdős terület mellett lakom, feltételezem itt még jobb a helyzet.
Olvastam, hogy a lakásban lévő port részben csökkenti a légtisztító - de mi elég gyakran porszívózunk (HEPA szűrős Elux és Roidmi F8)-, illetve allergiás időszakban hasznos - viszont nyilván nem tudjuk megúszni a parlagfűs időszakban a gyógyszer szedését.
Nem szeretnék "feleslegesen" vásárolni, főleg hogy két szintes a ház, így eleve min 2 készülékben gondolkodom (Xiaomi 2C-re gondoltam).
Mi a véleményetek? -
Champipi
aktív tag
Rákerestem a mostanában divatos vertikális mohára. Izlandi Zuzmó néven fut. Nagyon ígéretesnek tűnt légtisztítás gyanánt.
Aztán kiderült, hogy ez elszottyadt kóró, csak lefújják zöldre és odaragasztják egy falapra.
Halott növény, lefestve. Méregdrágán.
Marad a légtisztító.
-
MTünde
csendes tag
Hello,
Ne gondold, hogy egy légtisztító kitakarítja a port a lakásból, nem fogja beszívni a lerakódottat, csak a levegőben keringő nagy részét.. Nekem párásító-légtisztítóm van, ionos, a porszemeket megköti, lerakódik, azaz nem lélegzed be. Porszívózni, port törölni, padlót is fel kell törölni rendszeresen.Nekem 1-2 nap alatt minimálisra csökkent, ma már lényegesen tisztább a levegő és nem áll a por a bútorokon takarítás után egy órával már. -
Horkica
friss újonc
Üdvözlet! Egy osztályba szeretnék fertőtlenítős légtisztítót venni. 23 ember van a teremben, a terem 51 nm és 5 m a belmagasság (265 a légköbméter). Melyik készülék lenne Önök szerint használható? Köszönöm a segítséget!
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Mennyire megoldott a Sharp légtisztítók szervizelhetősége?
Ment már tönkre valakinek?
Ettől kicsit tartok hogy nincs minden sarkon szervíz. -
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vettünk egy Xiaomi Mi Air Purifier 3H-t. Ha volt kérdés itt sorry, de így nem találtam meg:
-Mennyire muszáj megtartani a user manualban leírt távolságot az elhelyezésnél? Oké, biztos hatékonyabb, ha be van tartva, de vajon mennyivel.
-A teszteken olvastam, h jó pár nm2-t tud megtisztítani, de nehezen hiszem el, h a sok-sok fallal elválasztott helyiséggel is tudna mit tenni, így ezek alapján feltételezem oda érdemes tenni, ahol kvázi középpontban tud lenni.Köszi!
Üdv!
-
zserrbo
aktív tag
válasz
macii97 #2939 üzenetére
Én ütemeztem, hogy napi 4x menjen manuális fokozaton 15 percet és még 2x 5 percet nagyjából elosztva reggel 10-től este 9ig. A manuálist pedig a legnagyobb fokozatra állítottam. 10 után pedig átkapcsol éjszakaiba reggelig.
Illetve csináltam egy olyan profilt, amit kattintásra indítok el maxon, manuálisban szintén és egy 15 percet.
Amúgy most lesz 6 hónapja lassan, hogy meg van. Még nem cseréltem benne szűrőt, de minden hónapban leporszívózom. Illetve rendeltem ilyen pamut anyagot, amit rátekerek, hogy a nagyobb szemű port az fogja meg. Lehet nem ér sokat, de már elhasználom.
Kíváncsi leszek rá, hogy fogom magam érezni ősszel, télen mellette, de eddig jobb volt tőle a levegő.
-
ribarszki
őstag
válasz
speedernet #2944 üzenetére
Nem
-
speedernet
aktív tag
Ha a Banggoodról rendelnék Xiaomi légtisztítót akkor tudnám itthon érvényesíteni a garanciát?
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
30 m2 körűli helységbe milyen legtiaztítót érdemes venni?
Nem kell a legdrágább csak legyen rendes minőség és használható. -
zazenke
őstag
válasz
macii97 #2937 üzenetére
járasd manualisba mert ha közvetlen környezetébe nem jut pollen attól te még prüszkölsz tőle messzebb. Ez nagy hátrányuk a légtisztítóknak hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a fizika törvényeivel + szerezz valamilyen nagyobb teljesítményű ionizátort is (ne ózonizátort) kiegészítésnek.
-
-
macii97
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Xiaomi Air Purifier 3H.
Bekövetkezett amitől "féltem", 001-et mutat a cucc.vagy rossz a cucc, vagy tényleg tiszta a levegő nálunk.
Várható volt végülis, falu, zöld környezet, van szárítógépünk stb, de vagyunk páran itt lakók allergiások, legalább nekünk legyen pihentetőbb az alvásunk.
Az app-ban remekül tudtam időzíteni, hogy minden nap menjen pár órát magasabb teljesítményen, utána visszaálljon automatára.
Kíváncsi vagyok, ha főzünk vagy felverjük a port reagál e rá majd valamit. -
Jarod1
veterán
Sziasztok ! a BW-AP1 hez hol tudok majd szűrőt rendelni ha cserélni kell?
-
toshiba300
tag
Sziasztok! Tudtok mondani tippet azzal kapcsolatban, hogy hol tudnám leadni a Xiaomi air purifier elhasznált szűrőjét?
-
noorbertt
őstag
Tudnátok ajánlani minőségi ionizatort?
-
Champipi
aktív tag
Elképesztő drágák ezek a légszűrők. Pedig egy sima ventillátorból áll, meg egy HEPA szűrőből meg egy műanyag házból. Ezek közül a HEPA szűrő mondjuk 20 000 Ft, de semmi nem indokolja, hogy egy ventillátor és műanyag ház miatt 140 000 Ft legyen egy ilyen készülék.
USA-ban amazon-ról 100 USD-ért veszel olyat ami nagyon jól szűr és két szobába veszel kettőt mégis olcsóbban jösz ki.
A légmosók (Boneci, Swiss-O-Air) is elképesztő drágák, pedig tök egyszerű készülékekről van szó
-
zazenke
őstag
válasz
tibcsi2012 #2923 üzenetére
ezért kell olyan légtisztítót venni ahol megfelelő számú fordulatszám fokozat van. ez hiányzik a sharpból is
-
tibcsi2012
csendes tag
Én vettem a Phillips series 4000 est az automata módban nagyon jól szűrte a levegőt de éjszakai mód olyan gyenge volt hogy szinte semmit sem ért. Automatán meg nagyon zavaró ha érzékel valamit egyből maxra kapcsol. A levegő kifújása sem tetszett mert felfelé és jobbra és balra fúj kicsit.
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Lett véve egy Xiaomi MI Air Purifier 2H légtisztító, de sehogy nem tudom a telefonnal összekapcsolni. A mobilra letöltöttem az Xiaomi Home alkalmazást, csináltam profilt, de eszköz hozzáadásnál nem talál semmit. próbáltam váltogatni a régiót/nyelvet, resetelni a légtisztítót, de semmi. A telefon egyébként látja a légtisztító wifijét. Milyen általam nem ismert digitális szertartásra lehet még szükség??
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Air Purifier Pro-m, ami a kis kijelzőjén 40-60% között mutatja a szűrő élettartamát, míg az applikációban 20% körül mozog, ami szerintem a reális érték. Elvileg legújabb FW van rajta. Mi okozza ezt, hogyan lehet megoldani?
-
ntomka
nagyúr
válasz
gigollo #2919 üzenetére
Nem szokott sok lenni, csak egy ventilátor nagyjából. De a készüléken is fel kell legyen tüntetve a max teljesítményfelvétel. Attól többnyire kevesebbet fogyaszt.
Szerk: 47W
(#2916) Cece04: Ha tényleg probléma a száraz levegő mindenképp párásítósat vennék. Két legyet egy csapásra. Persze karbantartásban plusz költség. Konvektorral az a jó, hogy párásítani is könnyű vele: edénybe víz a tetejére. Ezt próbáltátok?
-
gigollo
tag
Sziasztok, kaptunk egy zepter therapy airt, és sehol nem találom, hogy mennyit érdemes bekapcsolni automata uzemmodba a keszuleket? Vagy mehet korlatlanul egesznap?
-
Cece04
tag
Sziasztok,
70nmes lakásba szeretnék
légtisztítót, éjszaka a hálószobában, nap közben pedig a nappaliban üzemelne. Nagyjából egybenyitva 40nm.
[ezt a sharpot] néztem ki, nagyjából ez a 140-150 lenne a keret rá, pozitív, hogy van benne párologtató is és ti is jókat írtátok a márkáról úgy általában és a szűrő is ennél tart a legtovább.[ez] a másik amit néztem, e mellett az szól,hogy elvileg nagyobb a kapacitása, illetve, hogy gázt is mér, jelenleg konventorral megy a fűtés télen szóval ez egy szimpi funkció még akkor is , ha van szén monoxid mérőnk/riasztónk. viszont ebben nincs párologtató, ami szinten jól jöhet majd a konvektor miatt, mert száraz a levegő eléggé tőle. Az, hogy ez okos kevésbé szempont, illetve designra is jobban bejön, de ez sem döntő szempont.
Mit gondoltok, vannak még pro/kontra ötletek, esetleg más típus ?
-
zazenke
őstag
válasz
vipnolf #2913 üzenetére
csak azok az ionizátorok károsak amik a negatív ionok mellett(ami hasznos és jó) határérték feletti pozitív iont is termelnek ebből lesz az ózon. Ezeknak a gépeknek van ozonszaga valamilyen mértékben attól függőően hogy mennyit termel. engem egyébbként zavar ez a szag. na ezt egyáltalán nem lehet érezni egy olyan ionizátornál ami úgylett tervezve hogy pozitív ion ne keletkezzen csak bőven határérték alatti. Ekkor azonban bukod az ozon fertőtlenítő és" szagtalanító" hatását . Marad a negatív ion mely feltőlti a porszemeket és azok összetapadva kicsapódnak a levegőböl a felületekre így tisztább lesz a levegő azokon a helyeken is ahová a légtisztító légáramlatai már nem érvényesülnek.
-
vipnolf
aktív tag
sziasztok!
sikerült szert tennem egy Philips 2000i-re egészen pontosan Philips AC2729/50
Első tapasztalatom, hogy nem is olyan rossz nálunk a levegő mint gondoltam, igazából lehet nem is kellene légtisztító. Sőt a páratartalom is meglehetősen magas volt. Mindegy, beüzemeltük a hálóban és aludtunk egy jóttélen, úgyis menni fog a fűtés + a szárítógép, kevesebbet lesz nyitva az ablak, biztosan hasznos lesz.
A kérdés viszont: utólag vettem észre, hogy ez a készülék nem tud negatív ionokat kibocsátani, abból vettem észre, hogy hiányzott az iserős édeskés illat, ami ezeket a készülkeket jellemzi.
Kérdésem, hogy szerintetek hosszú távon gondolkodva inkább gyorsan cseréljem le egy ilyen tudással felvértezett készülékre? Avagy másképp kérdezem: a negatív ionoknak milyen valódi élettani hatásuk van? Lehet erről olvasni a zepter és hasonló mágiák oldalán, de azokban nem nagyon bízom....előre is köszönöm a választ
Zoli -
ribarszki
őstag
Én használok hozzá ilyen filtert. Körbetekerem, leragasztom és 2 havonta kidobom. Akkor már nagyon koszos, de belül a gyári hengeres szűrő tiszta. Persze mikronnyi szennyeződések biztos átmennek rajta, de a nagyobbakat megfogja. (Persze ha a mikronnyi eltömíti a gyári hepaszűrő pórusait, akkor nem tudom van-e értelme ennek a filternek. A lelkemet megnyugtatja
)
-
duke
aktív tag
Szerintetek ennel Xiaomi legtisztitonal porszivozassal meglehet tisztitani a szurot ? Nem mondom hogy kibirhatatlanul draga, de azert jo volna ha tisztitassal meglehetne novelni az elettartamat.
Vagy menthetetlenul eltomodik a szuro, es meg egy kicsit sem lehet rajta javitani ? -
Jarod1
veterán
Xiaomi air 3h ról mi a véleményetek?
-
Egon
nagyúr
válasz
zazenke #2903 üzenetére
Van olyan is, csak 215K, az meg már túl van az ingerküszöbön.
Egyébként nekünk az allergének szűrésén túl, még fontos szempont az is, hogy a Covid ellen is érjen valamit (ha esetleg a kölkök hazahozzák a suliból), és a párásítós modellek vonatkozásában olvastam csak antivirális hatásról, kifejezetten a koronavírus tekintetében (de lehet rosszul kerestem). -
zazenke
őstag
eddig adott hozzá 5 db szürőt melyet 2 évente ajánlott cserélni (persze ez csak marketing ez a saját tapasztalatom) . most ad hozzá 1 szürőt amit 10 évente kell cserélni (valószinű ez sem igaz). Ez sharpos koppintás . Továbbá a 19 decibell csak légszűrő módban igaz a párásítás erre még rátesz de ezt nem találom sehol mint műszaki adatot . Régebben még ezt is közölték az enyém párásítós párjánál. DAIKIN MCK75JVM ez most már kifutó modell de nagyon elgondolkoznék egy összehasonlításon mert lehet jobb vétel még mindíg. Az új modellhez mégcsak nem is találtam itthoni forgalmazónál csere szürőt bár ez biztosan hamarosan változik. Én inkább kétévente tennék bele új szürőt és nem tízévente. a réginek jobb is a fordulatszám elosztása zaj szempontjából is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest