- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
intel majd áraz úgy, hogy vásárlókat fogjon. Az biztos, hogy az indulás nehéz lesz de más út hosszú távon nincs mint a volumen.
-
tasiadam
veterán
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
Nem gondolom ennyire derűsnek a helyzetet. A samsungnak sincs nagyon "modern"? chipje, bérgyártónak ők is bérgyártók, de náluk is előfordul, hogy a saját termékeiknél a TSMC jobb. Ráadásul ugye a TSMC-nél azok vannak, akik sokat fizetnek, hogy jót kapjanak, másoknak meg lehet kínában, a GloFo-nál, és a samsungnál nézelődni. Korábban a nokia is gyártatott 5G chipeket az intellel. Ha akad szabad kapacitás és nem kell high end minden is, és az olcsóság a lényeg, megtalálják őket.
-
ergoGnomik
tag
Amit eddig olvastam és hallottam ezzel kapcsolatban, azok alapján nekem az a benyomásom, hogy az Intel terve az, hogy bérgyártóvá válik, aminek az egyik ügyfele lesz a saját processzor részlege. Ezzel két probléma van: nincs a TSMC-vel versenyképes csúcs gyártástechnológiája és nincs bérgyártóként sem tapasztalata, sem múltja. Így kifejezetten nehéz ügyfeleket fogni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a legjobb gyártástechnológiákat nagy volumenben igénybe vevő cégek nem ritkán az Intel versenytársai. Az Intel korábbi viselkedésének etikai vetületét figyelembe véve elég merész lépésnek tűnik gyártatni náluk olyasmit, amiből versenyelőnyt biztosító ötletek juthatnak át a konkurenciához. Ezt a fajta bizalmat megszerezni meglehetősen nehéz menetnek látszik.
-
tibaimp
nagyúr
Szerintem most az Intel kb. bármit is bérgyártásba adna, csak profitot termeljen...
-
tasiadam
veterán
Én eddig abban a hitben voltam, hogy a már nem használt nodeokat adják bérgyártásba, mint pl a 32 22 14 és valamely 10nm-t, de nem az újat.
-
Chiller
őstag
Hát ideje is volt, mert az RU-k akkora böhömök mint egy ló, és melegednek is mint a kazán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest