Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
intel majd áraz úgy, hogy vásárlókat fogjon. Az biztos, hogy az indulás nehéz lesz de más út hosszú távon nincs mint a volumen.
-
tasiadam
veterán
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
Nem gondolom ennyire derűsnek a helyzetet. A samsungnak sincs nagyon "modern"? chipje, bérgyártónak ők is bérgyártók, de náluk is előfordul, hogy a saját termékeiknél a TSMC jobb. Ráadásul ugye a TSMC-nél azok vannak, akik sokat fizetnek, hogy jót kapjanak, másoknak meg lehet kínában, a GloFo-nál, és a samsungnál nézelődni. Korábban a nokia is gyártatott 5G chipeket az intellel. Ha akad szabad kapacitás és nem kell high end minden is, és az olcsóság a lényeg, megtalálják őket.
-
ergoGnomik
tag
Amit eddig olvastam és hallottam ezzel kapcsolatban, azok alapján nekem az a benyomásom, hogy az Intel terve az, hogy bérgyártóvá válik, aminek az egyik ügyfele lesz a saját processzor részlege. Ezzel két probléma van: nincs a TSMC-vel versenyképes csúcs gyártástechnológiája és nincs bérgyártóként sem tapasztalata, sem múltja. Így kifejezetten nehéz ügyfeleket fogni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a legjobb gyártástechnológiákat nagy volumenben igénybe vevő cégek nem ritkán az Intel versenytársai. Az Intel korábbi viselkedésének etikai vetületét figyelembe véve elég merész lépésnek tűnik gyártatni náluk olyasmit, amiből versenyelőnyt biztosító ötletek juthatnak át a konkurenciához. Ezt a fajta bizalmat megszerezni meglehetősen nehéz menetnek látszik.
-
tibaimp
nagyúr
Szerintem most az Intel kb. bármit is bérgyártásba adna, csak profitot termeljen...
-
tasiadam
veterán
Én eddig abban a hitben voltam, hogy a már nem használt nodeokat adják bérgyártásba, mint pl a 32 22 14 és valamely 10nm-t, de nem az újat.
-
Chiller
őstag
Hát ideje is volt, mert az RU-k akkora böhömök mint egy ló, és melegednek is mint a kazán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged