- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FunkyBoy #2920 üzenetére
Az is lehet a probléma, hogy az új kártyákon bizonyos sávokban érzékenyebb a tuner (tehát nem hogy rosszabb, hanem jobb). Ez okozhat zajosodást, akkor viszont egy szűrővel kiküszöbölhető a probléma.
A másik kérdés, hogy milyen frekvenciájú a zaj? Amennyiben 50Hz, vagy annak valamelyik felharmónikusa, akkor tápellátási probléma is lehet, amire a tunernek csak a TV-része érzékeny. Azért egy leválasztós kísérletet mindenképpen megér, csak azért mert rádión nem jelentkezik, még lehet az a probléma. -
törölt tag
Friss, ropogós DTV: [link]
-
törölt tag
A Pinnacle esetén a HW-vel nem nagyon van gond. Viszont a SW gyakorlatilag használhatatlan. És a körítés nulla, MPEG2-ért külön fizetni kell... A Leadtek esetében van jól használható SW (a HW-vel sincs semmi probléma, sőt), és be lehet szerezni a Leadtek oldaláról egy bizonyos szempontok alapján mégjobbat, adnak hozzá egy rakás programot, és MPEG2 encodert. Mindezt nagyjából ugyan azon az áron. Lehet választani.
Valódi PiP csak két (vagy több) tunerrel lehetséges. Emellett kell hozzá olyan progi is, ami hajlandó ezt kihasználni. Ez megintcsak nincs sok. -
törölt tag
válasz
FunkyBoy #2894 üzenetére
Mit értesz azon, hogy súg? Ha zúgásról van szó, akkor lehet akár földhurok is.
Tonyo: Pinnacle-t mindenképpen megéri lecserélni erre. Ég és föld.
Kép a képben csak olyan szinten van, hogy a felvett (vagy timeshifting) és az élő adás egyszerre megjeleníthető. Valódi PiP-hez két tuner kellene. -
törölt tag
válasz
Gabriel Dawn #2886 üzenetére
Nem.
-
-
törölt tag
válasz
wassermann #2855 üzenetére
Állítottam egyszer is, hogy sw függő?
-
törölt tag
válasz
wassermann #2851 üzenetére
Nem kell átdugni, anélkül is megy a dolog.
Ribi: Hidd el én sem légbőlkapott információt hangoztatok. De szerintem nézd meg itt [link]. Lehet én vagyok vak, de sehol sem látok OEM TV2000XP-t.
Úgy látszik a Leadtek megint image-et vált doboz téren. Mintha profibbnak akarna kinézni, az eddigi szabados helyett.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Amateur #2837 üzenetére
Innen: [link] Ez a legújabb verzió.
Másik codec-kel kipróbáltad?
ABE: A tuner nem bírál felü semmit. Ő csak átadja a jelet a hangkártyának. Lehet hogy a külső bemenetről érkező jeleket nem tudja a hangkártya felkeverni, csak azokat amelyek a PCI-buszon keresztül érkeznek. Esetleg megpróbálkozhatsz a Bemenet digitalizálása funkcióval (ha van ilyen egyáltalán).
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
zoltan_m #2835 üzenetére
1. Amennyiben a bemenet (felvételi) hangerőszabályzón tetted mindezt, akkor ott nem némítasz, hanem kiválasztasz. Azaz a pipát nem is tudod kivenni csak úgy, hogy egy másik bemenetet választasz ki.
2. Lehet rosszul értelmezem, de ez interlace problémának tűnik. Az újabb PVR verziókban van lehetőség választani az interlaced és a progressive felvételi mód között. Próbáld meg az utóbbival.
A gép bőven elég akár az MPEG2-höz is. (Az mondjuk érdekelne hogyan raksz bele egy A64-et egy A7N-E lapba (ha van olyan egyáltalán). Gondolom A8N-E akart lenni.) A NOD32-t felesleges kikapcsolni, nem zavar a legkevésbé sem, lévén minimális erőforrásigénye van. -
törölt tag
válasz
Amateur #2831 üzenetére
Ha PVR-ről van szó, akkor a Capture Settings oldalon (ez a legelső a beállító panelen) van egy Split File (MB) kapcsoló, és beállítható érték. Emellett a többi limitet is le kell tiltani.
Erről van szó, így kell kinéznie ha nem akarsz semmit sem korlátozni:
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Amateur #2829 üzenetére
Gondoltam, hogy a progi csinálja, de Te mondtad ezt neki, ezért írtam, hogy ne darabolj. Tiltsd le ezt a funkciót semmi értelme sincs.
Alapvetően mindegy milyen codec-kel próbálod ki. A lényeg, hogy jó nagy file-t hozz létre. Ha nem akarsz órákat szöszmötölni egy próbafelvétellel, akkor bármilyen MJPEG codec jó. A PICVideo-t pl beállítod 20-as minőségre és kb 15 perc után lesz vagy 10GB-nyi fájlod. De használhatod akár a HuffYUV-ot is, hasonló eredményre számíthatsz. -
törölt tag
''Lassan semmi előnye nem lesz a DTV-vel szemben.''
Lehet ez a cél. A PVR ugye nem tud mit kezdeni a digitális tunerekkel, a DTV viszont kezeli az analógokat. Ergo az egy univerzális program. Gyanítom a DTV normális szintre fejlesztése után a PVR fejlesztése leáll.
A PVR telepítőjéből ki lehetne venni az a puttyogást. Rohadtul idegesítő tud lenni! Akárcsak a programban a screenshotkori kattogás. Bár ezt könnyedén ki lehet pusztítani.
Hehe: most nézem, hogy az újban le lehet tiltani...
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Csak sikerüt elérned, hogy benne legyen a magyar nyelv.
Azt viszont nem értem miért a kínai az alapértelmezett. Egyéb változást nem tapasztaltam egyelőre. Frameless bug továbbra is él, és nem jegyzi meg az ablak utolsó helyzetét sem. Meg persze az időzített felvétel sem működik.
-
törölt tag
Utolsó előtti driver: [link]
Itt van az összes driver: [link]
Az eddig megjelent PVR-ek: [link]
DTV (jelenleg csak egy verzió): [link]
És a fejlesztői oldal: [link] Innen tudod letölteni a legutolsó beta-kat és egyéb érdekes dolgokra is lehet lelni rajta. Viszont az x64-es driver eltünt róla.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
danteshell #2695 üzenetére
Én is azt vettem észre, hogy a Kelet-európai országokra állítva biztosabb a hang megtalálása. Fokozottan igaz ez a nem Leadtek programok esetén. (Nálam jelenleg Croatia (Horvátország) van beállítva.)
-
törölt tag
válasz
kretenallat #2671 üzenetére
Ha a Hungary-val nem működne, akkor Germany-vel vagy Serbia-val kell próbálkozni. A hibát valószínűleg az okozza, hogy SECAM-ként kezeli nálad is Magyarországot.
-
törölt tag
A DTV sok szempontból jobb program. Pl azért mert nem szórakozik a hangoláskor, és sok új szolgáltatása van. Viszont a programozott felvétel része egyelőre nem működik analóg tunerrel.
A Germany-t azért szokták ajánlani, mert a Hungary még mindig azt jelenti, hogy SECAM, ellenben a Germany-vel, ami mindenképpen PAL. -
törölt tag
A második két kérdésre egyértelműen igen a válasz.
Az első már érdekesebb. Az újabb PVR verziókban (az idén megjelentekben) van lehetőség exportálni/importálni a csatornalistát. A régebbiekkel kissé bonyolultabb a helyzet, igazából nem is tudom hova menti.
Közben találtam a DTV-ben egy bug-ot. Ha Frameless Mode-ra váltok akkor bekapcsolja az Always on Top funkciót is, de ezt nem jelzi. Tehát ezt engedélyezni és letiltani kell egyszer, hogy normálisan működjön a Frameless Mode.
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
Nincs vele semmi baj. Sőt. Mivel aránylag új, ezért néhány dolog még hiányzik belőle, de ez is alapvetően csak a legutolsó véglegesre igaz. A Beta-kban ezeket kijavították. Beta állapota ellenére kifejezetten stabil.
Engem igazából csak egy dolog zavar: teljes képernyőn nem tünteti el az egérmutatót, illetve ha megmozdítom az egeret, akkor kissé átméretezi a képet és alul hozza fel a vezérlőpultot. -
törölt tag
Nekem spec nem hiányzik ez a funkció a PVR-ből. Ami sokkal fontosabb: beállítod rendesen és onnantól kezdve stabilan megy e program. Ugyan ezt pl nem lehet elmondani a Pinnacle tuneres programjairól: egyrészt mocskosul terhelik a processzort, másrészt iszonyat hulladék a felépítésük, és még csak nem is találnak meg minden csatornát, tehát mindenképpen kézzel kell belőni néhányat. De el lehet tüntetni a keretét. Hurrá!!!
-
törölt tag
A Winfast DTV-vel mostanság mindenki meg van elégedve. El lehet tüntetni a keretet róla (Frameless mode). Csak a legelején bemenetet kell változtatni, mivel alapból digitális tunert keresne. Olvass vissza pár tíz hsz-t, meostanában ez a legfőbb téma.
Valódi PIP viszont sosem lesz, mivel a kártyán csak egy tuner van. Sőt a DTV-ben ilyen sincs, mint a PVR-ben. -
törölt tag
1: Amennyiben az ablak keretét akarod eltüntetni, akkor azt el kell felejtened, mert nem lehetséges. Legalább is a PVR-ben. A DTV lehetőséget ad ilyenre.
2: A PIP csak úgy működik, hogy a felvett és az élő műsort tudod egyszerre nézni, működik Time Shifting esetén is. A valódi PIP-hez, tehát a két csatorna egyidejű nézéséhez, két tuner szükséges. -
törölt tag
8k körül az RM van. Az is a régebbi chippel készül. Nincs rajta rádió és nem jár mellé videoszerkesztő szoftver.
Ami az Expert mellé van: break-out kábel, rádióantenna, driver CD, WinFastDVD, távirányító és annak érzékelője, ULead Video Studio 8 (ez nem jár az RM mellé), ULead Cool 3D 3.0.
Legalább is a Leadtek oldala szerint. [link]
A PVR2000 létezik zacskósban is. A TV2000 nem.
De mocskosul le vagyok maradva!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Balinov #2480 üzenetére
Ez a program igazából csak a Device ID-t írja át. A HowTo-txt utolsó sorában ott a megoldás: BTEEPROM 107D 6606. Illetve van ott egy TV2KPROM.exe is.
Hogy visszafordítható-e? Igazából csak tudnod kell az eredeti Device ID-t és azt kell visszaírnod. Azt meg a BTDUMP.exe-vel előzetesen ki tudod olvasni.
A 107D a Leadtek Vendor ID-je. A 6606 a TV2000XP Deluxe Device ID-je.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Balinov #2471 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a kártyát kellene flash-elni, hogy Leadtek-nek higgye a PVR/DTV. A szükséges eszközöket megtalálod itt: [link]. A tömörített file-ban van leírás a teendőkről (meglehetősen rövid és lényegretörő).
penene: Itt megtalálod mit kell tenned, hogy analóg tunerrel is működjön a DTV: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Thommer #2467 üzenetére
Ez van, Én is tapasztaltam. A DScaler vagy a drivert, vagy az Overlay rendszert nem állítja alaphelyzetbe kilépéskor. Ha elindítasz egy másik hasonló célú alkalmazást, akkor az nem tudja azt használni rendesen, kilépéskor pedig oda állítja vissza, ahol indításkor volt. A megoldás egyszerű: nem kell DScalert használni.
Verziószámról: tipikusan a közzététel dátuma alapján szoktuk azonosítani a driver-t és a PVR-t is. -
törölt tag
Felraktam a 2.0.1.71 Beta-t. Mikor elindítottam kishíján összefostam magam: elkezdett csehül vagy szlovákul beszélni!
A LANGENG.dll-en kívül letöröltem az összes nyelvi file-t még mielőtt szívrohamot kapok. Azóta gyorsabban is indul a progi.
-
törölt tag
válasz
gelbelex #2454 üzenetére
Gondolom igen. Legfeljebb a HW codec támogatása lehet kérdéses. Mivel nekem TV2000XP Expertem van, nem tudok mást mondani, minthogy ki kell próbálni. Lehet, hogy ez a verzió nem támogatja, de a következő már fogja. Amikor először felraktam, még az Expert-tel se ment. Mostmeg...
-
törölt tag
válasz
Sátán44 #2444 üzenetére
Ez részlet kérdés. A rövid rajzos útmutatóban a teljes család szerepel.
Az 1. model a Winfast TV2000XP RM.
A 2. a Deluxe.
A 3. az Expert. Ha Expertet veszel, akkor mindenképpen a 3. modellt kapod.
A 4. tán a DV2000.
Az 5. a PVR2000.
Az utóbbi kettő lehet fordítva van, majd előveszem a füzetecskét. -
törölt tag
A deinterlace nem a tuner szolgáltatása, hanem a decoder chip-é. Hogy pontosan hogyan paraméterezhető azt nem tudom, ahhoz a drivert kell átírni. Egyébként sokat nem jelent, mivel csak azon a látványon javít, amit a monitoron látsz TV-nézés közben. A felvételi minőségbe csak akkor szól bele, ha progresszív módban veszel fel. Ha félképesben, akkor nem.
-
törölt tag
A PVR és a DTV a decoder chipben található hardware-es deinterlace-t használja. A DScaler-ben állítgatható dolgok mind software-esek. Ez pedig mindenképpen az erőforrásigény növekedését okozza.
A DScaler-t én is kipróbáltam. Röviden tömören: rémálom a beállítása. A hanggal elég komolyan meggyűlik a baja, de néha még a tuner behangolása is problémás lehet. Emellett keresés közben könnyen lefagy. Ilyenkor csak a Task Manager-ből (Feladatkezelőből), vagy a Taskbar-ról tudod kilőni. Viszont akkor egyből újra is indíthatod a gépet, mert az Overlay-t nem állítja alapállapotba. Ez pedig ahhoz vezet, hogy nem fogsz látni semmit az Overlay ablakot használó alkalmazásokben (TV-programok, videolejátszók...).
[Szerkesztve] -
törölt tag
Registry buzerálás nem működik, mindig a WFTV-t indítja el, akkor is ha a WFDTV könyvtárat adom meg a Wizard-nak. Ha átnevezem a WFTV.exe-t akármire és a DVBTAP.exe-t WFTV-re, akkor nem csinál semmit a Wizard. Pech.
Viszont nem tudom átnézted-e a context menüjét a DTV-nek. Van ott egy olyan, hogy Frameless mode. A PVR-ben sokakat zavart a keret. Hát a DTV-ben el lehet rejteni.
Viszont a DTV és a PVR (060210) könyvtárában is találtam egy érdekeset: [link].
penene: [link] Egyelőre csak ebben az egy verzióban létezik. -
törölt tag
Az Add... dolog nálam se működik rendesen.
Régi driverrel is működik a távmachinátor.
Nem probléma szerintem a 720x576 mint max felbontás, úgyis ezt várja el a legtöbb DVD Authoring program (vagy 704x576, azaz full D1 kell nekik), ráadásul ez a DVD max mérete is.
Ha a Wizard az időzített felvételek miatt kell, akkor az nem probléma, nem kell görcsölni vele, benne van a DTV-ben is (a villáskulcs alatti ikon). Ha távcucchoz, akkor bizony kellemetlen.
Egyébként ha szétnézel a DTV telepítési könyvtárában, akkor ott megtalálod a WFFM nevezetű alkalmazást (rádió ugye) és a WFWiz-t is. Persze kérdés mit csinál, ha nem találja a PVR-t. Azt ugyanis nem szedtem le, tehát nálam azt indítja el, nem a DTV-t. Talán a Registry buherálás segít...
gelbelex: A legújabb PVR 2006. 02. 10-i dátummal lelhető fel.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
sTemplar #2309 üzenetére
A PicVideo MJPEG alapú veszteséges tömörítő codec.
A HuffYUV színtérkonverziót végez (RGB32 -> YUV, RGB24 -> YUV), emiatt veszteségmentesnek tekinthető.
penene: A PVR használni tud bármilyen Direct Show (DS) vagy Video for Windows (VfW) kompatibilis codecet. Márpedig a Windowsos codecek 100%-a ilyen, különben nem működnének. Egy feltétel van még: a Registry-ben mindenki számára hozzáférhetőként kell bejegyezve legyen. Nem minden codec ilyen. Tipikus ellenpélda a PVR MPEG2 codec-e, amit csak a PVR-ben tudsz használni.
A DVD szabvány eléggé szerteágazó. Tartalmazza pl a 352x288-as felbontás mellett MPEG1-be tömörített adatfolyamokat is.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
sTemplar #2286 üzenetére
Mivel csak a koax esetén jelentkezik azt kellene ellenőrízni. Hurok még véletlenül se legyen benne!
birkuci: MPEG2-t csak akkor érdemes újratömöríteni, ha nagyon nagy bitrate-tel vetted fel. Egymenetes tömörítés esetén ugyanis alapvetően gyenge minőséget eredményez. Utólagos tömörítésre minden esetben legalább kétmenetes tömörítést kell alkalmazni (ez igaz minden erre képes codecre!).
Ha a létező legjobb minőséget akarod, akkor tömörítetlenül kell felvenned. Ez viszont zabálja a helyet. Ezért valami gyengén tömörítő codecet kell használnod. Pl HuffYUV (2-3x tömörítés) vagy PicVideo (beállítástól függően 2-10x tömörítés. 18-as beállításnál már közel tökéletes). És csak ezután tömöríteni a célformátumba. Felvenni minden esetben 720x576, ebből bármit csinálhatsz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
''Nemtom nektek van-e quick install guideotok, de nekem az XP modell 3-as van... ahol bemutatja a kártyákat.. az a legbutítottabb...''
Ezt a következtetést miből vontad le? Abból, hogy ennek a legalacsonyabb a PCB-je és ezen van a legkevesebb chip? Megsúgom mindez nem jelent semmit! Az enyém is ver. 3-as, mivel az az Expert. (A 2-es tán a Deluxe, az 1-es pedig az RM. Mindkettőn BT878 van, ami képességeiben szerényebb mint az Experten található.) -
törölt tag
Nálam a 2006. 01. 10-i PVR simán vesz fel MPEG2-be. Az azt megelőző 2-3 verzió nálam is szabotálta ezt.
A távirányító legfeljebb 0,2-0,3s-ot késik nálam, a billentyűzetre azonnal reagál. Mindez a legutolsó előtti driverrel (2005. 06. 10.) és a legutolsó PVR-rel (lásd fent).
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 1 / 2
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest