- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
hati
addikt
Sziasztok!
A DTV 2.0.1.92-es verzióját használom és nem megy az ütemezett felvétel.
Ha beállítok egy ütemezett felvételt, s nem lépek ki a DTV-ből, akkor a felvétel sikeresen lezajlik. Amennyiben kilépek a progiból, a DTV-t sem indítja el az ütemező.
A háttérben fut a DTVschdl és a WFWiz. Már újratalepítettem a progit, elötte kipucoltam a registry-t is, de nem segített. Mitha az DTVschdl, nem találná a DVBTAP-ot, de persze semmi hibaüzenetet nem ad, csak nem indítja el a felvételt.
A WinfastPVR nincs fent a gépen, így azzal nem akadhat össze.
Van vmi ötletetek erre? -
hati
addikt
válasz
#65675776 #3750 üzenetére
Ok. Csak kíváncsiságbólból, hány bit kéne az eredeti kép visszadásához?
A 12 bit az kompromisszum, ahogyan pl. az mp3 is az. Azért is írtam, hogy túl nagy méretű fájlokat eredményezne, illetve ha úgyis veszteségesen tömörítik, akkor meg mindegy. Valóban minek magas bitmélységben digitalizálni, ha utána egy 800kb/s-es YUV-ba tömöríti vki. -
hati
addikt
Sztem vmi kódlap hiba lehet, mert az xml fájlban van hosszú Ő és Ű, csak az EPG-be nem rakja ki. Kikerestem egy nevet és összehasonlítottam, de azért ellenőrizd le Te is.
Vajon miért fejleszti még a PVR-t a leadtek, ha a DTV mindent tud, amit a PVR, s még többet is? Eszembe sem jutna ismét felrakni, annyivaljobb a DTV! -
hati
addikt
bzoley!
Rájöttem, téged miért nem zavar, hogy mutatja a nem használt csatornákat is az EPG. Nekem csatornák össze vissza voltak szétszórva, ahogyan az automatizmus megtalálta azokat, s ami nem kellett, az elöl kivettem a pipát. A csatorna tallózásnál nem is vette figyelembe, csak az EPG-nél. Most feltoltam mindet az elejére, így a nem használt csatik az EPG-nél hátulra kerültek, s immár valóban nem zavaró.
Nekem overlay-ben és vmr9-ben van háttér, vmr-ben nincs, de úgy meg remeg a képe a TV-outon. A fenébe, pedig pont jó lett volna.
Az EPG-nél nektek van Ő és Ű? Nekem O és U van helyette, pedig az xml fájlban még jól van. -
hati
addikt
Ha már az osd-nél tartunk, nem tudod vhogyan kitenni osd-re, hogy ha felvétel folyik, akkor jelezze azt (pl. rec felirat). Ha kirakom TV-re a képet, hogy dvd felvevőnek használjam, akkor ugye nem látszik a kezelő panel, tehát semmi visszajelzésem nincsen, hogy távírányítórol elindítottam a felvételt, vagy sem.
-
hati
addikt
Szia bzoley!
Szted van esély rá, hogy amiket felsoroltam 5leteket, vmi is belekerül mostanában a DTV-be, vagy más fontosabb javítások vannak még soron elötte? -
hati
addikt
Közben ki is jött Beta 2.0.1.90
Version: 2.0.1.90 ~ 28 June, 2006 (Shuk)
1. WinFast DTV will auto switch to H.264 video, the hotkey ''ctrl + x'' is no more necessary. (France, UK, Singapore)
2. Full translation in Romanian
3. The remote control function is improved. (M.V.P)
4. The EPG function is improved. (M.V.P)
5. There are more options for sleep timer mode.
6. Update TV logos for France, Singapore.
7. PVR2000 hareware encoding. (by James)
8. Bug fixed : The control panel disappeared in some situation.
9. Set HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\WFDVB-T\PCIAudioOn to 1 to enable the LR6652 PCI Audio. (For internal testing only)
[link] -
hati
addikt
Nem sértődtem meg, csak nem akarok erőszakosnak tűnni. Amikor a fejlesztőknek írsz, írd, h nem egyedül a saját nevedben írsz, hanem létezik egy ''DTV'' fórum Mo-on, ahol ezt többekkel már kitárgyaltad.
5letek:
Sok PVR/HTPC progit próbáltam már, melyek tudtak ütemezetten felvenni, azokban hasznos lehetőség volt, hogy meg lehett adni egy a kezdésből levonódó és a befejezéshez hozzáadódó alapértelmezett időt, mert valszeg más országokban sem az előre meghírdetett időpontban kezdik a műsorokat sugározni. Tehát pl. minden EPG-ben beállított felvételt kezdje mondjuk 10 perccel korábban és fejezze be 20 percel később, s akkor talán nem marad le a film vége.(mindez egyénileg állítható módon, kinek mi tetszik)
Kiszedni a nem használt csatornákat az EPG-ből.
(A miért pont úgy néz ki az osd, a feleségem kérdése volt, amikor büszkén mutattam Neki, h már ezt is tudja ez a progi) Tényleg jó lenne, ha lehetne rajta 1-2 tulajdonságát állítgatni. A nehezét megcsinálták, az, hogy beleégetik-e a programba vagy kivezetik a paramétereket egy beállító felületbe, már egyszerű dolog lenne.
Progressziv felvétel, minden codec számára. Enélkül a livetv félkarú óriás, de aviknál is jól jönne.
A szűrők kezelését Te is említetted, ez nekem is jól jönne. Sok PVR progi valósidőben képes felvétel elött szűrőkön átfuttatni a képet, s akkor nem kell utólag azért átkódolni az anyagot, mert alakítani akarunk rajta.
Amiket itt leírtam, kb. 3 különböző program tudja, de egyik sem egyszerre. Ha a DTV ezeket tudná, akkor messze verné mindet. (legalábbis az én szememben) -
hati
addikt
Az epg osd működik, bár nem túl esztétikus. Majd idővel lehetne finomítani rajta. Pl. betűméret, helye a képernyőn, szine, megjelenítés ideje. Sztem, ha ennyire komolyan veszik az 5leteinket, akkor érdemes nyüstölni őket, mert egy szuper progink lesz hamarosan.
Inkább irjunk le minél több hibát vagy újítási kérést, mert, ha nem is mind kerül bele, vesztenivalónk nincsen.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Van egy igen idegesítő hiba a DTV ütemezett feladatában. Amikor EPG alapján kijelölök egy műsort, hogy fel szeretném venni, akkor szépen beállítja a kezdés és befejezés idejét. Persze, tapasztalt felvevő, nem hisz a műsorújságnak és módosítani akarja a kezdés és befejezés időpontját. No ekkor jön a gond. Amikor átírom a kező időpontot, mondjuk 10 perccel korábbra, akkor a befejezés időpontját is módosítja a kezdőtátumra.
Persze vissza lehet állítani, s elmeteni, de ez sztem idegesítő hiba.
-
hati
addikt
Ezzel az élő műsor sugárzással az a baj, h amig nem lehet prograsszív az mpeg2-n kívűl más kodek is, addig itt is ronda csíkos lesz a kép. Azaz ebben a formában használhatatlan.
-
hati
addikt
Szia!
Néhány 5let a DTV továbbfejlesztéséhez:
EPG:
- kiszedni a nem használt csatornákat
- OSD-re rakni (egy távirányító gonbra lehetne rárakni) esetleg csatornaváltásnál is jelenjen meg
- ne kelljen kézzel beimportálni az xml fájlt. Ha egyszer megmutattam, hogy hol van és összepárosítottam a csatornaneveket, akkor legközelebb, frissítse magától, ha frissül az xml fájl. Az xml fájlt úgyis lehet ütemezetten frissíteni.
- progressive felvétel nem csak mpeg2 -nél
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Ha már az OSD-hez nyúlnak, jó lenne, ha ki lehetne írtani az OSD-re, hogy éppen felvétel zajlik-e (pl. kis piros pötty, vagy record felirat piciben), mert így semmi visszajelzés nincsen. Persze ez csak akkor gond, ha htpc-nek használom a gépet és messziről távírányítom a progit a kép meg egy TV-re van kirakva. Ilyenkor nem látszik csak a tv adás képe teljes képernyőn, s nem lehet megmondani, hogy elindítottam a felvételt, vagy sem.
Esetleg az interlace/progressziv lehetőség nem mpeg2 felvételnél is?
[Szerkesztve] -
-
hati
addikt
Felraktam az új DTV-t.
A memória foglalás sokat javult, de még mindig sokallom. Most 20M ram és 95M virtuális memót foglal nálam, felvételkor ez felmegy 70M és 160M-ra.
Az xmltv támogásról írhatnál picit többet. Hogy is kell ezt használni?
Köszi a sok hasznos infót és fáradozást a DTV fejlődésének ügyében. -
hati
addikt
Meg tudná nekem nézni vki, hogy a dvtab.exe mekkora memóriát foglal le futás közben?
Konkrétan a virtuális memória használat érdekelne. Nekem 20M a normál és 390Ma virtuális használat.
Köszi, -
hati
addikt
Sziasztok!
Vki próbálta már a dtv-t ütemezett felvételre bírni úgy, hogy a PVR is fent volt a gépen? Nekem ugyanis nem megy. A wizard csak a pvr tudja elindítani. Pontosabban, ha fut a dtv, akkor elindul az ütemezet felvétel, de ha kilépek belőle, akkor már nem tud magától elindulni. -
hati
addikt
válasz
KisApám #3134 üzenetére
Mekkora volt közben a proci kihasználtság? Soha nem ugrott fel 100%-ra?
Nekem nem szokott elcsúszni divx-nél sem.
Milyen divx profilt és verziót használsz?
Én ezzel a progival szoktam felvenni, [link]
Jó tulajdonsága, h mutatja, ha volt képkocka eldobás közben.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
válasz
Lord Serius #3130 üzenetére
Persze, h lehet, csak olyan kodeket válassz ki, amihez encoder is van a gépeden, nem csak dekóder.
-
hati
addikt
Nagyon jó az új DTV, sztem jobb, mint a PVR. Már csak a távírányító kezelő részt kellene átírniuk, hogy a dtv-t indítsa, ne a pvr-t. Legalábbis, ha fent van mind a kettő, akkor nekem a pvr-t indítja. Esetleg ezt is szóvátehetnéd a fejlesztőknél.
-
hati
addikt
Nem tudjátok, hogy van-e remény az időzített felvételek működésére a DTV-esetén?
-
hati
addikt
válasz
#65675776 #2398 üzenetére
Mondjuk, ha mindent fog tudni analog tunerekkel is, akkor innentől feleslegessé fog válni a PVR, mert a DTV sokkal jobban konfigurálható.
- kikapcsolható az azonnali visszajátszás
- lehet min és max értéket adni az mpeg2 kódolásnál az átlagos mellett
- nekem az utsó PVR és driver kettős hangelcsúszással vett fel, itt eddig ezt még nem tapaszaltam, de még tesztelem ezügyben.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Sziasztok!
Felraktam a DTV 2.0.1.68 -at a PVR mellé, de a DTV nem talál capture eszközt. Ti tudjátok használni a winfast tv2000 xp expert-tel?
[Szerkesztve] -
hati
addikt
új driver: [link]
-
hati
addikt
Új winpvr. Próbálta már vki?
ftp://ftp.winfast.com.tw/tv_tuner/WinFast_PVR/application/051027/ -
hati
addikt
Sziasztok!
Írtam a Leadteknek az felvétel leállítása utáni idegesítő automatikus lejátszással kapcsolatban, hogy jó lenne, ha kikapcsolható lenne, ill. arról, h a fix bitrátás mpeg2 valóban nem fix. Pár órán belül jött is rá válasz:
Dear Sir,
About the automatice play function, we had notify our developers.
Maybe the future version WinFast PVR will support an option to disable it.
The bitrate problem, that is codec issue, we had notify cyberlink for fix.
Thanks for your inquire.
Best regards
Leadtek Service
Marketing Department, Leadtek Research Inc. -
hati
addikt
válasz
avantissimo #1092 üzenetére
Sziasztok!
ÚJ PVR progi jött ki. Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Bluetooth hangszórók
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest