- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
bzoley
veterán
Néhány hozzászólással korábban:
"Nekem eddig csak Vista x64 + 4GiB RAM esetén akadt vele problémám, ez esetben ugyanis a hw encoder hibásan működött. Ez viszont általános, minden hw tunert érintő probléma, amit a Leadtek napjainkra orvosolt (legalábbis a PVR3000 Deluxe és a PxDVR3200 H esetén). Persze ehhez a legfrisebb (mind a két tuner esetén beta, azaz nem WHQL) driver és PxDVR3200 H esetén legfrisebb PVR2 kell.
32 bites OS alatt nem volt vele semmiféle problémám."Vagyis nincs vele semmi gond.
-
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #349 üzenetére
Vagyis lehet, hogy nem is a PVR2-vel volt gond?
Az, hogy az os megpróbál megtiltani dolgokat, nekem nem túl komfortos. Ha le akarom törölni az explorer.exe-t, azt ne kezelje szívügyeként.
A számomra fölösleges, értelmetlen kérdéseire sem vagyok kíváncsi.
Mint a mellékelt ábra is mutatja, akadnak, akik nem csak használni, de irányítani is akarják a géptet. Átlag felhasználónak nagyon hasznos funkciókkal rendelkezik, a saját, és mások érdekében jobb, ha nem is kapcsolgatnak ki semmit. Egyébként tegnap kellett újraraknom a Vista-t, még nem volt időm testreszabni, de már idegesít a tűzfal, hogy mindenre amit kiküldök a netre, rákérdez, hogy tiltom, vagy engedélyezem. Nem nekem való az ilyesmi -
bzoley
veterán
válasz
andrás007 #340 üzenetére
Csak m1HD van, más csatorna jelenleg nem elérhető, és már az is csak egy hétig lesz.
Melyik PVR2 van fönn, a legfrissebb ajánlott hozzá(2.0.3.16). Ha ezzel nincs kép, akkor rendszerkarbantartásra van szükség, mert valahol hiba van benne.
Esetleg használd ezt.eziskamu:
Engem csak a program megjelenése, felépítése, működése zavart.
A többi csak szükséges rossz. -
bzoley
veterán
válasz
eziskamu #335 üzenetére
Az SAA7134 - legalább is a neve alapján - nem tűnik olyan gázosak. Sok kártyán SAA7131, vagy kisebb található, ezekből láttam néhányat. A képek nem rosszak, persze a PVR2 sokat javított rajta
, én egy ideje SAA7136E-n élvezkedem, és egyelőre egy jobbat tudok nála. A Conexant viszont már sok évvel ezelőtt is élvezhető képet adott. Nem volt véletlen az Expert népszerűsége.
-
bzoley
veterán
válasz
eziskamu #297 üzenetére
A fésűsödés egy dolog, attól még a kép lehet szar. Az is. Ettől függetlenül a topic címében szereplő kártyát elajándékoztam, és egy NXP-s kártyát használok. PVR3000 után a PxDTV2300H-nak van a legjobb képe. A korábbi chipset-eket nem érnek semmit, de azért akad olyan, ami használható.
-
bzoley
veterán
válasz
eziskamu #272 üzenetére
Szerintem a zajt kívülről szedi össze, a kábelen keresztül. Volt már gondom zajjal, amit leginkább a cpu hűtő "erősített", de azt nem a kártya szedte össze. A coax helyezgetésével, további árnyékolásával, sikerült csökkentenem a zavarást. Sok kártyát, közvetlenül a vga alatt használtam, nem volt velük gondom.
-
bzoley
veterán
válasz
eziskamu #261 üzenetére
1. igen, lehet választani, vagy az egyikbe gudod a kábelt, vagy a másikba
más választási lehetőség nincs, de minek is lenne? Üzemmódot meg a PVR2-ben választhatsz.
2. A Speci-nél az én elnevezésem van, korábban ennyi infójuk sem volt, vagyis állíthatóságot biztos, hogy nem írtak. Az össz lehetőség, hogy az erősítő be, vagy ki van-e kapcsolva. Azt nem tudom, hogy elérhtő-e a PVR2-ben.
Ez alapjában véve csak egy kis nyereségű közösítő, ha nagyobb igényeid vannak, ahhoz venned kell egy "igazi" erősítőt. -
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #203 üzenetére
Szerintem te rossz tévé típust választottál ki, amikor beállítottad a jelforrást. Neked sima analóg tévé kell, smmi más extra, belteri, meg ilyenek. Mindenre nemet kell mondani. Csatornakeresésnál megtalálja(ha szerencséd van) a 36-ost.
PVR2-ben a hardveres előnézet elől elveszed a pipát, leokézod, ennyi.
Nem kell a lemezről telepíteni semmit. -
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #200 üzenetére
Ha a PVR2-ben be van kapcsolva a hardveres előnézet, akkor te már egy felvett videót látsz, ez később jelenik meg. A dupla hang attól lehet, hogy kábelen, és a PCI buszon is átmegy a hang, ez kis késéssel ismétlődik. De ez csak MCE-re érvényes. Ott le kell tiltani a kábeles bemenetet, vagy a Media Centerben kell állítgatni valamit, ha lehet.
De nem ártana, ha egyszerre csak egy programmal fogllkoznál. Az MC úgy is olyan, amilyen, azzal sokat szösölni nem érdemes.
A hibaüzenet lehet a codec telepítésének, regisztrálásának hiánya, ezt kézzel kéne megtenni. A hozzá szükséges fájl az oldalamon perpill nem elérhető, de anélkül is megoldható. Keresgess a hasonló topic-okban, le van írva. Esetleg telepítsd a PVR2-t rendszergazdaként, ha nem tetted volna. -
bzoley
veterán
Szia,
1, Kapni nem nagyon lehet ilyen kábelt, én legalábbis még sehol nem láttam. Barkácsolnod kell. Ha a forrasztás nem a te asztalod, akkor szerzel egy akármilyen kábelt, amin van jack, majd levágod mindkét kábel egyik végét, majd színre szint módszerrel, zárlat mentsen "összecsomózod".
2, A VideoStudio csak azért van a dobozban, mert jól mutat, mint extra. Az csak egy videoszerkesztő szoftver a kevésbé használható fajtából. Külső forrásból digitalizálni ugyanúgy a PVR2-vel kell, mintha tévéből vennél fel, csak a megfelelő forrást kell kiválasztani(kompozit, komponens, egyéb).
Amúgy az, hogy a program hibával elszáll-e, egy másik kérdés. Vagy nem szeret valamit a rendszerben, vagy hibás, etc. Egyszer kipróbáltam sok évvel ezelőtt, azóta tudom, hogy nincs rá szükségem. -
bzoley
veterán
válasz
zooltaan #156 üzenetére
Biztos, hogy jók az elemek? Ki tudja, lehet, hogy csak ennyi. Fehér, vagy fekete a vevő?
Szerintem, ha rossz lenne, akkor egy-egy gomb, vagy az egész egyáltalán, nem működne.
Pár kombót már kipróbáltam, mondjuk két méteren belül használtam mindig, de gondom soha nem volt. -
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
Hungary.ini törölve a telepítőből, mindenki oldja meg a névbeírást, ahogy akarja.
Egyébként ha előbb szétnézel egy kicsit, esetleg olvasol is, talán nem kellett volna ennyit írnod, fölöslegesen. Az igaz, hogy hiányos az ini, de beta verzió, nem kötelező használni.
Sebaj, egy gonddal kevesebb. -
bzoley
veterán
Kevesebb smiley-t, ha lehet.
A .40-es nem rosszabb, mint a többi, telepítési hibáról lehet szó. Egyedül a digitális adások listája nem kompatibilis teljesen az újabbakkal.Előfordulhat furcsaság az EPG-nél, főleg az MTV, VH1 csatornáknál. Gondoltam rá, hogy kiszedem a zavaró csatornákat, de áthidalható máshogy is a probléma.
Törölj minden EPG fájlt a program mappájából(remélem nem kell mondani, hogy a program nem fut közben), EPGDataA.db, EPGDataA.db.txt, XMLTVCHMap.dat, és XMLTV.raw.
A hibás csatornákat nevezd el másképp, pl:VH1hun, MTVhun. Mentsd el a listát, indítsd újra a programot, majd importáld a műsorfüzetet. Az átnevezett csatornákat nem fogja felismerni, neked kell hozzárendelned a megfelelőt. A csatornanév felülírása legyen kipipálva, ezzel normális neve lesz a csatornának. A későbbi frissítésekkel már nem lesz probléma. Újratelepítés után kell csak alternatív nevet használni. -
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
A Pinastudió miatt talán azért nem indult a PVR2, mert a másik talán használta(feltételezés).
Vista-ra normális mp3-at még nem találtam(nem is nagyon kerestem, de az Aud-X használhatónak tűnik, egy-két beállítással.
Az össze-vissza felbontás programhiba miatt van, régebbiekkel nincs ilyen gond, de azok meg valószínüleg a kártyát nem támogatják.
Amúgy mi értelme egy hardveres káryánál mpeg4-gyel kínlódni, főleg kisebb felbontásokban -
bzoley
veterán
Esetleg próbáld ki másik slot-ban is a kártyát. Mivel aránylag új alaplapod van, nem biztos, hogy minden tökéletesen működik még, főleg x64-es Vista-n. Az, hogy ez egy olyan programon mutatkozik, ami kényes a rendszer állapotára, előfordulhat. Ha meg még a kártyát is "elfelejti" néha, akkor ott még más gebasz is lehet. Hasonlók miatt cseréltem alaplapot a múlt héten, mondjuk az egy kicsit más eset.
Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Mobilinternet
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest