Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Google Pixel topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrovszky
csendes tag
LED-es vilagitas eseten szerintem az lesz a kulcs, hogy milyen vastag az LCD panel, es mekkorak a pixelek. Ha vastag, es a pixelek relativ kicsik, akkor csak a kozel parhuzamos sugarakat engedi at, ha nem, akkor szellemkepes lesz a vetitett kep. Kiprobaltam egy lezermutatoval, az en LCD-m meg kozel 45°-os szogben is atengedte a fenyt, tovabbi kerdes a fenyerocsokkenes – ezt ugye nehez igy megallapitani.
Nagy fenyereju, pontszeru fenyforras nem letezik, azt hiszem, ezt leszogezhetjuk, ezzel egyutt meg remenykedem, hogy meg lehet uszni a lencseket! Tegnap vettem egy feher fenyu halogen izzot (12V, 100W, ~3500K, ~2300lm, 2-3000h, UV-Control, 600Ft). Az izzo atmeroje 11mm, az izzoszal kb. 4-5mm szeles es kb. 1mm vastag lehet. A kerdes az, hogy az izzoszalat az optikai tengelyre (azzal parhuzamosan), az LCD-tol mintegy 50cm-re elhelyezve, egy 10-szeres nagyitas mellett milyen lesz a vetitett kep?
Az ilyen allasu, 1 mm-esnek tekintheto izzoszal fog-e elegendo fenyt kibocsajtani?
A 9,5°-os beesesi szog mellett a vetitett kep szelei mennyivel lesznek sotetebbek?
Ha belulrol matt feketere festem a dobozt, elnyeli a szuksegtelen fenysugarakat?
Hogyan oldjam meg a hutest?
Lehet, hogy erdemes lenne beiktatni egy vekony tukrot, hogy ne kelljen akkora dobozt kesziteni?
Ket tukor es egy prizma? – Prizmat honnan lehetne szerezni?
Leginkabb ezek a kerdesek foglalkoztatnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 10
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Hobby elektronika
- Elsötétül a Steam Deck, ha letöltés fut a háttérben
- Google Pixel topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Revolut
- További aktív témák...
- NZXT Kraken Z63 280mm RGB WHITE (RL-KRZ63-RW) - Garancia
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1200W 80 PLUS Titanium Tápegység!
- Ujabb Prémium ólacska INGYEN MPL-el Phanteks XT PRO ULTRA
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum 30 hónap garanciával!!! AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest