- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
ZimmerZoom #2152 üzenetére
Nem veled van a hiba! A 60Hz-et én is meglátom az lcd monitoron!
Meg van az új UV-szűrős izzóm, remélem 1-2 héten belül végre kész leszek, ahogy az időm engedi. -
Dr Smoke
aktív tag
Sziasztok!
Van egy eladó 250W/D izzóm és hozzá két FC2-es foglalat, ha kell valakinek priviben jelentkezzen. Az izzó kb. egy órát ment! -
Dr Smoke
aktív tag
-
Dr Smoke
aktív tag
Ma volt egy próba vetítés. A kép közepe megfelelő volt, de a széle sötétebb és életlen. Miért?
-
Dr Smoke
aktív tag
Ugye a kondenzor lencse hőálló és kiszűri az UV-sugarakat?
-
Dr Smoke
aktív tag
A mai nap tanulsága, hogy a fémhalogén izzóhoz foglalat kell. Eddig azt hittem, hogy a sörösdoboz aluminiumból van, de ezek szerint tévedtem, mert, amit a lámpa mögé tettem azt pillanatok alatt szarrá égette.
Jövő héten veszek foglalatot és a lámpa köré valami masszívabb fémből csinálok burkolatot, addig jegelem a projektet.
Egy valamire azonban jó volt a teszt, meg tudtam állapítani, hogy kb mekkora lesz a képméret. Olyan 3m-ről két méteres képátlót értem el! Az lcd még nem volt a rendszerben, fő az óvatosság! -
Dr Smoke
aktív tag
Ez nekem egy kicsit hihetetlennek tűnik!
Ma végre szétkaptam a monitort, csak azt nem, miért nem lehet úgy szétszedni, hogy ne törjön le valami apró pöcök a burkolatról. Ez már a harmadik, amit szétkapok és valami mindig letörik. A fresnelt is sikeresen elvágtam az 1mm-es fémvágó koronggal. Befogtam szorítóval az asztal és egy deszka közé, hogy még véletlenül se repedjen el. Jó kis olvadt műanyag szag lett.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1992 üzenetére
Köszi, tudom mondtad tegnap, de azt olvastam ma a neten, hogy átengedi az ablaküveg az uv-t!
Én nem értek hozzá, gondoltam hátha még valaki helyesel rá.
-
Dr Smoke
aktív tag
Nem UV-szűrős az izzóm. Elég az, ha elé teszek kb fél centi vastag üveget vagy kell még más is?
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
csapos2 #1969 üzenetére
Remek! Köszönöm szépen!
Kicsit visszaolvastam, tehát ha levágom a 4 "sarkát" akkor már szét lehet szedni?
Már csak egy flexet kell szereznem, aztán jövő héten összerakom!
És ha ez így jól fog működni, akkor rendelek egy 31cm-es fresnelt, mert a monitorom az tuti jó, mindenféle értelemben! -
Dr Smoke
aktív tag
Megvan a monitorom! Egy Benq FP557s. Gyönyörű a képe, éles és tiszta és még maga a monitor is egyszerűen gyönyörű! Lehet nem lesz bátorságom szétszedni.
16ms és 450:1 kontrasztarány! Tökéletes projektor lesz belőle.
Egy kérdésem azért lenne, az lcd-t hogy kell berakni a két fresnel közé, hogy a vetített kép orientációja jó legyen? -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
zsomi25 #1961 üzenetére
Az ffc issues azt jelenti, hogy a panel mögötti nyákokat nem lehet kihajtogatni, mert az őket összekötő kábel rövid. Ahogy a képen is látható, általában ilyen L alakú. FFC kábelt lehet rendelni külföldről, ha esetleg ilyen a monitorod, pl az IzzoTektől, de jobban jársz, ha olyan monitort választasz, amelyiknél a listában NO vagy OK szerepel!
Sajnos én is belefutottam egy ilyen monitorba és el kellett adnom, de a többiek okulása végett feltettem a listára. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Dr Smoke #1949 üzenetére
A kíváncsiság nem hagyott nyugodni! Írtam egy e-mailt a srácnak. Tehát a monitor egy NEC 1400M. A kábelt toldani kellett, mert rövid volt. A másik meg az, hogy ez a kontrasztarányos dolog nekem egy kicsit kezd magas lenni, mivel ennek a monitornak 170:1. Vagy nekem rossz a szemem vagy tényleg nincs rajta elmosódás. Ez akkor most, hogy is van?
-
Dr Smoke
aktív tag
Ma hozzájutottam a vetítő optikámhoz (415/3,6). Mikor a pofa átadta, úgy meglepődtem, hatalmas, kisebbre számítottam. Itthon lemértem és ugyanakkora, mint amelyiknek a képét Csapos belinkelte! Gigászi!
-
Dr Smoke
aktív tag
[Ilyet] szedett már szét valaki? A tulajdonságai alapján nagyon jónak tűnik, csak kérdés, hogy alkalmas-e a célra.
-
Dr Smoke
aktív tag
Csapos! A nagyobbik optikád alkalmas a vetítésre?
Pont egy ilyen peraméterekkel rendelkező optikára csaptam le a vaterán!
Fresnel már van, égő is (5200k, 250W, hála Ödönnek, majd jelentkezem a többi cuccért is)! Csak lassan haladok, mert egyesével szerzem be a cuccokat a pénz szűke miatt, de igyekszem. Remélem pár hónapon belül kész lesz! -
Dr Smoke
aktív tag
-
Dr Smoke
aktív tag
Hali!
Problémába ütköztem! Van egy fémköpeny, ami az LCD burkolja! Egyszerűen nem tudom kicsavarni a csavarokat!!! Valami ötlet? Mindenkinek simán kijöttek?
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
mrkatona #1320 üzenetére
Tudom, hogy nem a legjobb, de első próbálkozással nem akarok egy drága monitort elb@$zni! Ha sikerül cserélve lesz természetesen!
A noti lcd-ről letettem, mert szallagkábelt is kellene forrasztani hozzá, de az nem megy, úgyhogy marad a monitor és a középső 800x600-as részét használnám és megpróbálkozom egy 150W-os izzóval, sokan mondjátok, hogy 250-es kellene, de drága az áram. -
Dr Smoke
aktív tag
Mit gondoltok erről a [monitorról]? Jó lehet? Utána néztem, a frissítése 25ms, ami tudom nem egy világbajnok, de átmenetileg jó lenne.
-
Dr Smoke
aktív tag
Gondolkodtam egy kicsit! Tehát trapézkorrekciót a második fresnel döntésével lehet elérni! De mi van ha a lencsét döntöm és a második fresnel fixen marad? Szerintem így is lehet, nem? Tervezgettem egy kicsit és a lencse döntését sokkal egyszerűbben meg lehet oldani. Szerintem...
OFF: Ödön légyszi olvass privátot!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1244 üzenetére
ÁÁÁÁ Ödön, az írásvetítőben is két fresnel van, csak össze van ragasztva! Ezt kell kettészedni és közérakni az LCD-t a jobb képminőség érdekében!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1229 üzenetére
Hol vetted? Mert nekem is kellene valami lencse!
-
Dr Smoke
aktív tag
Ez szerintetek jó lenne lencsének?[lencse]
-
Dr Smoke
aktív tag
Valaki magyarázza el, miért kell olyan vetítőlencse, amelyiknek a fókusza megegyezik a második fresnelével.
Egy diavetítőből kiszedett lencse nem jó a célra? -
Dr Smoke
aktív tag
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
CsizmaKo #628 üzenetére
Nem tudom, de ez a felbontás nem túl kevés, hogy másfél méteres képet vetíts!? Én úgy gondolom, (javítsatok ki, ha tévedek) de minimum 640*480-as felbontás kellene, mert különben nagyon kockás a kép! Igaz hogy a dvd felbontása kisebb ennél, de a 480*234 szerintem elég szerény és nem fog élvezhető képet adni!
-
Dr Smoke
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- KERESEM! Thermaltake The Tower 300, 500
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1200W Gold Aura Edition Tápegység!
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest