Keresés

Aktív témák

• -Devil-

aktív tag

válasz Marcus #20 üzenetére

Ez igaz! :) Ezzel nem törlöd ki a TCP/IP protokollt! A rendszerben jelen van, de nincs ''közvetlenül hozzákapcsolva'' a hálókártyához. A TCP/IP a WinDSL protokollnak, meg a társainak kell. Kábelnet-nél nemtom pontosan, hogy hogyan van, de ADSL-nél nem kell a hálókártyához közvetlenül kötni a TCP/IP-t.

• -Devil-

aktív tag

Na! Leírom az én verziómat! :)

Nálam is ugyanez volt a helyzet. Egyetlen hálókártya van a gépemben, csak az ADSL miatt. Tehát nincs hálózatom, csak a net miatt kell a hálókártya! Ha neked van, és TCP/IP protokollt használsz, hogy elérd a hálót, akkor ezt ne csináld, amit írni fogok.

A lényeg: Nem kell fix ip címmel babrálni, meg ilyen marhaságok. Egyszerűen lekéred a Hálózat Tulajdonságait. A menüben kijelölöd a hálókártyád, és megnyomod a ''Tulajdonságok'' gombot. Válaszd ki a ''Kötések'' fület. Vedd ki a pipát ebből a sorból:
    ''TCP/IP -> (itt van a hálókártya neve, pl. 3COM, Realtek, stb.)''

Utána indítsd újra a gépet. Megjegyzem, ez CSAK akkor jó, ha nincs saját hálód, és csak net elérésére használod a hálókártyád. Nekem Axelero-s ADSL-em van, a hozzáadott CD-ről a WinDSL protokollt tettem fel és tökéletesen működik minden.

Aktív témák