Hirdetés

Aktív témák

• renegade

aktív tag

válasz Flashcash #61 üzenetére

OK, szépen sorban.
    1. Ha olyan 'találmányról' olvasok, ami ellenkezik pl. a tömeg-ill. Emegmaradás törvényével, azt én véletlenül sem merném tényként kezelni-még kísérleti stádiumban sem. Engem nem zavar, ha valaki ezzel kísérletezik (ha ennyire ráér :) ), de legyen már bennünk valamennyi egészséges kétkedés... Tudod, ez kb olyan, mint ha találsz egy képet a neten, melyen Bin Laden hátulról megküldi Busht, arra sem fogsz komolyan hivatkozni, pedig ki tudhassa, akár valódi is lehet...
    2. Tényleg nem szólaltam meg, már a sokadik hozzászólásnál leltem a témára, előfordul az ilyesmi még a legjobb családban is.
    3. A fizikához pl. én sem értek mélyebben, ezért ebben a témában nem fogok túl sokat vitázni (nagyjából meg tudom ítélni, hogy minek-mennyi realitása lehet, ez minden), de kutató vegyész lévén azt bizton állíthatom neked, hogy a vízből kémiai úton soha az életben nem fognak annyi energiát nyerni, mint egy szénhidrogénből. Ezt e termodinamika biztosítja számunkra. Természetesen fizikai úton elméletileg lehetséges hatalmas energia kinyerése akár a vízből is (mivel tömege van), de ahhoz egy megfelelően miniatűr, különleges atom-vagy fúziós reaktor (lenne) szükséges, ez egyelőre elég macerás - különben ha ezt megoldják, akkor már mindegy, hogy vizet vagy joghurtospoharat dobálsz bele)

Aktív témák