Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #30004 üzenetére
[DH tranzakcióbecslés, 2024. június: 9323]
Refi:
- 2021. junius: 13615
- 2022. junius: 10859
- 2023. junius: 7120I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
"Budapesten majdnem 1 százalékkal csökkent a kereslet éves szinten. A vármegyék közül Somogy könyvelhette el a legjelentősebb, 19 százalékos keresletcsökkenést. “Ez részben azzal magyarázható, hogy a Balaton környékén jelentősen nőtt a kínálat az elmúlt időszakban, de az eladók árai nem mindig találkoznak a vásárlóerővel” – tette hozzá a szakember. A legnagyobb keresletélénkülés tavaly júniushoz képest Zala és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben történt, ahol 14, illetve 12 százalékkal több telefonos érdeklődés érkezett az eladó lakóingatlanokra."
I am having fun staying poor.
-
werszomjas
addikt
Ma is igaz, hogy próbaidő alatt nem nagyon adnak hitelt a bankok?
Van bármi enyhítő körülmény? (magasabb fizetés lett, a két cégváltás között csak egy szombat, vasárnap telt el, stb)üdv
-
Csabroncka
addikt
válasz werszomjas #30204 üzenetére
Igaz, eleve a jövedelemigazolások visszamenőleg 3 hónapra szólnak...
pl.: link"in medias res"
-
TrollBalint
addikt
válasz werszomjas #30204 üzenetére
A 3 hónapot szerintem pont a próbaidő miatt kérik. Ha tudsz olyat hozni, akkor azt jelenti lejárt a próbaidőd és nem fog egyik napról a másik megszünni a munkaviszonyod. (Banknak tök mindegy, hogy Te jössz el, vagy ők dobnak ki, nekik az kockázat, hogy nem lesz onnan fizud és ők nem tudják, hogy Te mennyire akarsz / fogsz másikat keresni, főleg, hogy mennyire fogsz találni) És ezen nem enyhít a magasabb fizetés sem. (ha nincs, akkor mindegy, hogy magas fizu nincs, vagy alacsony )
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Revolit
senior tag
válasz TrollBalint #30206 üzenetére
Teljesen rugalmatlanok, 2019-ben, amikor pörgött a gazdaság, IT főleg, mondtam, hogy van egy új ajánlatom, és bele mentek, hogy ne legyen próbaidő, adnak nyilatkozatot is róla. Nem, legalább 3 hónapja egy helyen kell dolgozzak. Úgyhogy el kellett csúsztatni kezdést...
-
Revolit
senior tag
válasz astorre19 #30208 üzenetére
Próbaidő dolog mellett ez volt a másik, feleségemnek határozott szerződése volt, de mivel még sok idő volt hátra, nem érdekelte őket. Előtte járt le egy fél évvel kb, és újra hosszabbították meg talán pont 3 évre akkor, hogy ne évente kelljen. De elvileg éves se lett volna baj. Szóval ez meg tökre nem érdekelte őket kb. Lehet azért is, mert "csak" adóstárs volt, nem tudom.
-
axioma
Topikgazda
-
werszomjas
addikt
válasz TrollBalint #30206 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Bár nem értem, nyilván az én érdekem fizetni a hitelt, a bank csak nyerne vele, mert ha nem fizetek, kapom a büntetést és viszi a házat, ami pl 2x annyit ér, mint amennyi hitelt felveszek rá.
Az sem lehet ilyenkor opció gondolom, hogy csatolok egy tőzsde számlát, amin amúgy ott van a hitel összege, amit fel akarok venni?, vagy épp van a nevemen egy másik ingatlan, ami szintén ér annyit, mint a felvenni kívánt hitel?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
pit stop
addikt
válasz werszomjas #30214 üzenetére
Plusz fedezetet szeretik, de a bank nem ingatlanos - ő nem akarja a te ingatlanod árulni ha bedőlne vagy bármi, hanem pénzzel akar kereskedni.
Tőzsde szerintem nem számít, az a navot fogja érdekelni, ha illetéket kell fizetni és szeretnél könnyítést.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
TrollBalint
addikt
válasz axioma #30212 üzenetére
tanároknál - szigorúan csak elvileg, mert gyakorlatilag nem szokták betartani - egyszer vagy kétszer lehet ilyet, utána határozatlan idejűvé kell váljon a szerződés. Valami törvény, vagy jogszabály van erre.
werszomjas: ha van a neveden egy ingatlan, az sima ügy, jelzáloghitel és kész. Tőzsdei számla szerintem nem jó, mert mi van, ha holnap felteszed és bukod az egészet? Az meg hogy a hitelfelvevő érdeke fizetni a hitelt nem feltétlen egyértelmű. A bank nem tudhatja, hogy nem-e csak arra játszol, hogy megkapod a pénzt, aztán eltűnsz. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlannal - ha nem fizeted - annyira nem jár jól a bank, mert azt annyiért tudja eladni, amennyiért megveszik*, de ha nem veszik meg, akkor csak a költsége van vele... fizetni a számlákat, vagy a kiköttetést, közös költséget, az ügyintézőt, aki ezzel foglalkozik... Pár helyen már leírták, hogy annyira nem egyértelműen nyereséges a banknak, hogy egy 80-90%-ban beterhelt ingatlant utána elad.
*ha jól emlékszem úgy van, hogy ha nem veszik meg az ingatlant, akkor lejebb viheti az árát, de azt hiszem max a becsült értékének a feléig talán. De erre csak haloványan emlékszem már
-
axioma
Topikgazda
válasz pit stop #30215 üzenetére
Az a baj, hogy hiaba adsz barmennyi fedezetet, 20 eve volt csak fedezetes hitel, most viszont kotelezo jovedelemoldalrol is vizsgalniuk (raadasul szigoritottak tudtommal, hogy mit vehetnek figyelembe).
Ezzel szivunk most mi is... amelyik bank meghitelez az nem ad epitesi hitelt, szoval jo nagy kombinalgatassal jon csak ki. -
TrollBalint
addikt
válasz axioma #30217 üzenetére
Úgy tudom régen is "néztek" jövedelmet, de annyi volt, hogy odaírtad mennyi a jövedelmed (fekete + fehér együtt), most viszont már csak a hivatalos, amiről papírt tudsz vinni. Covid óta meg az albérletből befolyó bevételt nem is annyira, vagy egyáltalán nem veszik figyelembe.
-
axioma
Topikgazda
válasz TrollBalint #30218 üzenetére
kb. semmit ami nem hivatalos magyar brutto (alkalmazottkent), nekem a fizum tobb mint 1/3-a nem szamit, pedig apeh-es igazolasban benne van, berjovedelem a tipusa... de nekik az se jo
-
Oppenheimer
nagyúr
Eleg izgalmas almom volt, de az itt relevans resze az az, hogy egy olyan tarsashaz szerepelt benne, ami kitett onmagaban egy varosnegyedet, a kozos reszeken hatalmas belso terek voltak, tok modernul nezett ki az egesz.
Kileptem a lakasbol es a folyoso utan egy olyan ter fogadott hajnali kettokor, ahol nyitott latvanykonyhan a ott elotted keszitettek a kajat a szakacsok, lenyegeben egy meno etterem, kozben szolt a zene, tok nagy elet volt, tele ertelmes kinezetu emberekkel.
Masik nagyobb belso teren egy kisebb techno buli volt.
Hol vannak olyan tarsashazak amikben ilyen magas szintu szolgaltatasok vannak?
Dubai? New York?
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
félisten
válasz Oppenheimer #30220 üzenetére
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Meg tud valaki abban erősíteni, hogy ha 2020-as CSOK-om van, két gyermekkel és a harmadik 12 hetes magzat már, akkor a 2.6m feletti összeget 10m Ft-ig elengedik ha bemegyek a bankba és kérhetem a 4m jelzálog elengedés a kormányablakban?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Revolit
senior tag
Legjobb tudásom szerint nem fogják megemelni a CSOK-ot 10 misire, azt előre kellett lenyilatkozni, hány gyereket vállalsz. Teljesen más feltételek, főleg a büntiben pl. Akkor mindenki csak kettőt vállalt volna (vagy egyet), nem vállalja be a hármat. 99.9%-ban biztos vagyok benne, hogy nem így működik.
szerk.: a 4m elengedést természetesen kérheted!
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Hát nem tudom, nekem egy ismerősöm visszafizette a két gyerekes CSOK-ot, hogy felvegye aztán a három gyerekest. De lehet más miatt. Mindenesetre én eddig teljesen abban a tudatban voltam, hogy amire megkötöd a szerződést, arra kapod a támogatást. Járj utána, hátha megadják 10 millióig a támogatást, akár felhívod bankot, a 4 millió elengedést meg online is lehet amúgy igényelni, ügyfélkapun.
-
őstag
-
axioma
Topikgazda
Na ugy tunik sikerul mindenbol kifognom a bonyolultat... az elado egy ceg, es jelen infok szerint van egy nav vegrehajtas rajta 2021-es. Mar az ugyvedet is kerdeztem (majd valaszol), de tulparazom, ha attol felek, hogy a nav rateszi az ingatlanra a kezet pont most, az adasvetel es a hitel kifizetese napja kozott?
-
sakal83
addikt
válasz axioma #30232 üzenetére
Mi a cegnel ezt figyeljuk a szerzodoknel es minden esetben igazolast kerunk h mi alla hatterben es joggal velemenyeztetve kockazatot kezelunk.
Ha nem mutatja be, nincs deal sztem.
Az a baj, hogy a vh megelozi a szeljegyetva tulajdoni lapon emlekeim szerint. En az egyik hazamnal kuzdottem a beruhazo allando vhival. Folyamatosan fizettem a vegrehajtonal es szamoltuk le a vetelarbol, amig keszult a haz.
[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
Sziasztok,
ha jól emlékszem, páran hirdetésszám alapján vezettétek, hogy ingatlan.com-on mikoriak a hirdetések. Ha valakinek van még egy ilyen up-to-date adatbázisa, örömmel fogadnám! -
Morgenstern
tag
Nagyjából most 34257xxx körül járunk. Erősítsetek meg vagy cáfoljatok.
-
axioma
Topikgazda
válasz Morgenstern #30240 üzenetére
vasarnap esti hirdetesfigyeloben volt 342578xx kezdetu szam, az biztos
nyilvan lehet olyan amit nem latok es meg frissebb -
dnelb
veterán
válasz Morgenstern #30240 üzenetére
34256xxx -ről tudom hogy max pár napos lehet .
-
Rust Cohle
csendes tag
Hiába kerestem, a Monolit Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-ről és a korábban épített ingatlanjaikról nem találtam semmit a neten. Valaki esetleg nem tud róluk további infókat? (Kivitelezés minősége, referenciák stb.)
Nincs a cégnek honlapja, a Teve Corner-nek sincs és csak az ingatlan.com-on hirdetik a projektet:
https://lakopark.ingatlan.com/tevecorner?page=3#lakaskinalat -
concret_hp
addikt
válasz Rust Cohle #30243 üzenetére
e cégjegyzékben / beszámolóban megnézted? ha véletlen kiderül hogy max 1 éves a cég, akkor meg is fejtetted
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Rust Cohle
csendes tag
válasz concret_hp #30244 üzenetére
Megnéztem, 2012-ben lett bejegyezve és egy váci panel a székhely.
-
Kickass
őstag
válasz Rust Cohle #30243 üzenetére
Cégjegyzék alapján 2012 óta létező köztartozásmentes cég. Ez még nem jelent semmit csak annyit, hogy nem egy eldobós cég.
szerk.: már meg is van akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Elotorlesztesnel melyik valasztas szolott a rentabilisabb lenni? A torlesztoreszlet csokkentese, vagy a futamido roviditese?
igazabol arra lennek kivancsi, hogy melyikkel jarok jobban, ha a torlesztoreszlet marad ugyanannyi es a futamido rovidul - es emiatt tobb toket torlesztesz benne, mert a kamat lecsokken - vagy ha a reszletet csokkented, annyival tobbet teszel felre es annyival tobbet elotorlesztesz kovetkezo alkalmakkor
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest