Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz Des1gnR #30799 üzenetére
Ez igy van sajnos.
Erre jo pelda a vizszigeteles kulteri teraszburkolasnal. Sok jo burkolo mar nem hajlando jarolap ala vizszigetelest tenni, mert tapasztalata szerint hamar elvalik ahol hasznaljak.
Kideritettem h tenyleg igy van, ha nincs viszigeteles a betonaljzat alatt, akkor valoban hamarabb feljon, mintha nem lenne.
A 80%a pedig anelkul keni fel a draga anyagot, hogy meggyozodne rola h lenne. Jelzem a tervezo sem jelote h legyen, hanem elintezi azzal h vizszigeteles (a kivitelezo felelossege a technologia helyes alkalmazasa), es egymasra mutogatnak ha baj lenne belole.
De ugyanez a dorken lemez. Szigoruan tilos agyagos foldnel a labazati szegeteleshez rakni. Erre sok helyen berakjak hogy meg jobb legyen.
En sok munkafolyamatnal megneztem es beszeltem a technologussal, es ugy csinaltattam meg ahogy a gyarto eloirta. Lett is puffogas belőle...
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Pár dolgot kérdeznék - megerősítésképp.
Megállapodtam a tulajdonossal, adott 0-ás igazolást a vízműről, valamint KK tartozása sincs +6e ft-ban van az egyenlege.Beszéltem ma az ügyvéddel, jövő héten szerződnénk (azért pörgetjük ennyire, mert 2 hét múlva már a haszonélvező édesapa külföldön tartózkodik és nem tudna személyesen jelen lenni és nem akarjuk bonyolítani a dolgot). Én már elküldtem minden személyes adatot, tul. lapot (én vagyok a vevő, de lekértem már), birtokbaadás napjának dátuma, fizetési ütemezést, részletfizetési kérés lehetőségét az illetékre.
A jó hír, hogy a fizetést követő napon már birtokba is adnák az ingatlant.
Kérdés: meglesz az adás-vétel. Lemond a haszonélvezetről a szerződéssel egy időben az édesapa.
Átutaljuk a pénzt. Gondolom a tulajdonos visszajelez az ügyvéd részére, hogy megkapta az ellenértéket.
És onnan hogyan tovább?
Másnap megyek hozzájuk egy birtokba adási formanyomtatvánnyal, felírjuk a mérőórákat és ideadja a kulcsot és ennyi? Van bármi más ami fontos ezen ponton?Ezt követően:
Utána én intézhetem is a felújítási munkák szervezését, vagy az a tuti, ha már át vannak írva a közművek stb?Adna erről valaki infót, köszi
-
félisten
Másnap megyek hozzájuk egy birtokba adási formanyomtatvánnyal, felírjuk a mérőórákat és ideadja a kulcsot és ennyi? Van bármi más ami fontos ezen ponton?
Zárcsere.Utána én intézhetem is a felújítási munkák szervezését, vagy az a tuti, ha már át vannak írva a közművek stb?
Ha a földhivatali nyilvántartásban Te vagy a tulaj, potyautasok nélkül, akkor szabad a gazda. Mondjuk ha áram kapacitást szeretnél bővíteni min. 32A-ra, akkor először EON-nál át kell iratni + ha fűtésrendszert szeretnél cserélni, akkor a gázműveknél ugyanez... stb.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
axioma
Topikgazda
"Átutaljuk a pénzt. Gondolom a tulajdonos visszajelez az ügyvéd részére, hogy megkapta az ellenértéket."
Azert ez igy durva lenne, ha a visszajelzes nelkul nem kerulne a nevedre. Alapvetoen a szerzodeskor az ugyved alairatja veluk es ugyvedi letetbe rakja, hogy a nevedre irathatod. Ezt o kiadja akkor ha vagy az elado erre engedelyt ad, vagy o leellenorzi hogy teljesitettel.
(Nalunk amugy pont azert mert maceras - kft - az elado, kikotottuk hogy az ugyvednel osszejovunk es AFR utalunk, amit igy ott helyben elismernek. Igaz nalunk sajat szamlara kerult a hitel es tudjuk onnan, ezaltal mar koztes lepes nelkul tudjuk vinni a foldhivatalba a papirt.)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MrCsiT #30792 üzenetére
A szakik nagy része okádék munkát végez, és előadja azt, hogy a szakmája olyan szintű tudást igényel, mintha legalább MTA állandó tag lenne. Egy frászt, ezek jellemzően vérprimitív dolgok, amit egy átlagos kézügyességű ember gond nélkül elsajátít. Ami feléjük billentheti a dolgot: szerzámozottság, rutin, létszám. Vannak olyan melók, amiket nem tudsz egyedül csinálni/kell mindenképp a segítség. Plusz könnyen lehet kókányolás belőle, ha nem olvasol utána. De az szerintem is nonszensz, ami az elmúlt években itthon történt az építőiparban. Néhány szakinak csődbe kell mennie, hogy észhez térjenek.
-
favagoJoska
tag
válasz Vision #30805 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek. Ráadásul óriási divatja van itthon fosatni az embereket, hogy ha magad merészelsz megcsinálni valamit abból óriási tragédia lehet. Magad fested be a falat? Egy év múlva tüdőrák a penész miatt. Szlovákiából hoztál klímát a nyaralódba és nem akarsz 70-100 ezret kifizetni a felszerelésért? Le fog robbanni az épület oldala a klímagáz miatt. Le akarsz rakni néhány csempét? A minimum hogy ki fog hullani, de lehet még komoly sérülés is belőle. Ez nem vicc, ilyenekkel riogatnak.
Aztán van olyan hogy öregapám aki 8 osztályos volt szebben felrakta a falra a csempéket - és 30 éve ugyanúgy állnak azok - mint a szaki a belvárosi lakásban, ahol még surlófény sem kell és látszik hogy egy csempe sincs rendesen síkban. -
rwin5
őstag
válasz Vision #30805 üzenetére
Pont ezt beszéltem legutóbb bútorasztalossal, aki volt nálunk, hogy kegyetlen munkák vannak. És többségük előadja, hogy több befektetés volt kitanulni, mint egy orvosi egyetemet kijárni. Speciel én nem sajnálnám az órabérüket sem, ha tényleg profi a munka. Legutóbb munkahelyen volt, hogy a gipszkartonost 2x hívtuk vissza kb 1 hét alatt, mert olyan okádék - rosszul kivitelezett munkát csináltak (egy kb 5 nm-es felületen összesen). / és az a vicc, hogy ajánlott szaki volt a netes értékelések alapján (nem én intéztem amúgy, én csak szemtanúja voltam az egésznek)
-
Kobe
veterán
mondjuk egy bútorasztalos tényleg nagyobb befektetés, vagy pariban van azzal mint az orvosit kitanulni.....normális méretű műhely bérlése, meg a normális szerszámok, gépek sem épp 2 fillérbe fájnak, simán el kell locsolnod jópár millát, mielőtt egy sima falipolcot összeraknál
-
veterán
Asztaloson belül is sok kategória van. Sokaknak nincs profi műhelyük, hanem leszabatják az árut, megcsináltatják az élzárást (élzáró gépe amúgy nagyon kevés asztalosnak van), és összeállítják a bútort. Egy sztenderd konyhához/beépített bútorhoz ennyi elég.
Aztán persze van a csúcskategória (asszony egy ilyen manufaktúrában volt tervező), ahol még mindig nincs meg minden gép, hanem kiadják szakágaknak. Például a mi konyha-frontjainkat nem ők lakkozták, mert speciális technikát igényelt, hanem átvitték ahhoz a csapathoz, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak.
Meg ez is olyan téma, hogy táblásító gépet nem fog tartani egy mezei épületasztalos, mert az életben nem rendelnek tőle tömörfa bútort. Persze ettől még az alap szerszámozás is milliós tétel, de nem beláthatatlan összegekről beszélünk.
-
sakal83
addikt
Latom mindent szeretsz megcafolni...
Egy mezei asztalos bemegy a lapszabaszatba, leszabatja a ceggel a megtervezett butort, es osszerakja a helyszinen. A munkalapot elvagja, az ajtozsanerok helyet kimarja, es kb ennyi a meloja az oszecsavarozas elott...
Nalad gondolom a fodemszigeteles is agysebeszeti melo, ami siman 300e/nap/fő
Te epitoipari szaki vagy?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát, én most egy standard orvosi egyetem elvégzését értettem a dolog alatt, ami Magyarországon például kifejezetten olcsó, talán 10 millióból meg is van. Nem természetgyógyászt és sarlatánt írtál.
De amúgy nem kötekedni akartam, nem az orvosi egyetem szál volt itt a lényeg. Csak máshol is hangoztatják folyton a szakik, hogy milyen sokba került a szerszámozás.
-
Kobe
veterán
válasz sakal83 #30812 üzenetére
biztos igy van, nálam pl a mezei asztalos mindent a saját, teljesen gépesített műhelyében (inkább csarnokában, kb 3-400 nm) csinált, élzárással stb együtt, már a műhelyben is kompletten összeállította az egész bútorzatot + egyes beépített cumókat már ott beszerelt a könnyebbség végett. Előtte meg szépen elküldte a méretarányos terveket, látványterveket. Szállítás alatt meg érdemes lett volna lefotózni a cuccokat, az összes költöztető vagy fuvaros megirigyelte volna, minden elem több réteg fóliában, sarokvédővel befedve, elemek között filcszőnyeg + gurtnival kikötve mindegyik.
Mondjuk asszem ő a tapsi által említett lakkozásos technikát is helyben csinálja, családban olyat is csináltattunk vele
A helyszínen egyedül a mosogatótálcának a helyét vágta ki, mert azt ide rendeltem, nem hozzá a műhelybe
a műhely + géppark + lokál árukészlet ami van nála, azért alsóhangon belefájt 10-20 misibe, és ez mondjuk vidék, kisebb vásárlókörrelDe nyilván van az a szint amit tapsi is mond, a postaládába cetlibedobálós asztalos, meg aki mindent külsős helyszinen vágat / csináltat, aztán elmókolgat a garázsban vele
de szakkontárért nem kell meszire menni, lásd pl az előző vadonatúj, 0 perces konyhabútor, ami nálunk be volt építve, ezt is műhellyel rendelkező asztalos csinálta.....aztán mégis tök jó kis szerszámos szekrény lett belőle vidéken a fészerben, mert annyit ért
Szóval lehet hogy nem bonyolult a munkafolyamat, de baxhatod az egészet ha olyan szakival csináltatod akinek pont 0 az elköteleződése, vagy a hivatástudata, az még a 100M+ gépparkkal is max tüzifát fog neked tudni gyártani. A minőség nem feltétlen ár függő.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok,
CSOK Plusszal kapcsolatban lenne kerdesem.Jelenleg egy masfel szobas lakasban elunk egy gyermekkeles egy kutyaval, 1-2 even belul tervezzuk a kistestvert es szeretnenk kertes hazba koltozni (hogy BP marad vagy agglo az gondolom mindegy). Eleinte sima piaci hitelben gondolkoztunk, de nyilvan olcsobb lenne a vegyes, ehhez ha jol ertem ket lehetosegunk van:
1. mivel elso kozos ingatlanunk lesz, ezert a haz max. erteke 80M lehet, onerobol kellene felujitani, viszont annyira nem lehet rossz allapotban (lakhatonak kell lennie a folyositas elott) es a lakcimbejelentesre (tehat az esetleges vezetekcserekre, nagyobb munkakra) 90 napunk lesz
2. itt olvastam korabban, hogy a meglevo lakasunk egy reszet ha a felesegem nekem ajandekozza, akkor az lesz az elso kozos ingatlanunk es kitolodik a keresesi limit 130M-ig (ahol mar boven vannak a keresesi felteleknek megfelelo, kb. azonnal koltozheto hazak)
Atsiklottam esetleg valami felett? Nemreg volt egy elegge hasonlo cipoben jaro kerdezo, ott az volt a javaslat, hogy a “nagy haz” elott erdemes lenne egy koztes lepest beiktatni, pl. kertkapcsolatos lakas formajaban.
Koszi!
-
TrollBalint
addikt
válasz Uyuarasy #30815 üzenetére
Kérdezz rá ügyvédnél, de én úgy tudom, ha neked ajándékozza, akkor olyan, mintha "vetted volna", és indul az 5 év. Ha azon belül adjátok el, akkor fizetned kell (nyilván csak a Te részed után arányosan). Legalábbis nekünk anno ezt mondta egy ügyvéd kb. 5-6 évvel ezelőtt, de azóta ez változhatott is.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
tag
Koszi mindenkinek, nekunk is egyre szimpatikusabb a masodik opcio, atszamolom megegyszer aztan megbeszelem az ugyveddel.
-
goodboy007
senior tag
Szia Uram,
[Nyugdíjból vásárolt lakás érdekel?]"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
rwin5
őstag
sziasztok,
ha adás-vételi szerződésbe ki lett kötve, hogy az ingatlant szeptember 1-től lehet fizetni, de a birtokbaadás nem lehet korábbi, mint szeptember 15.Ki lesz fizetve az ingatlan valószínűleg szeptember 1-én és az eladó még is átadná 15-e előtt, akkor ez lehetséges ügyvédi procedúra nélkül megcsinálni? Vagy mivel a szerződés kimondja világosan rögzítve, hogy NEM lehet 15-e előtt, így esélytelen megkerülni és meg kell várni a 15-ét, annak ellenére is, ha az eladó átadná korábban?
Vagy, mint racionális, kérdezzük az ügyvédet? -
veterán
A birtokbaadási jegyzőkönyvet bedátumozzátok szeptember 15-re, tanúk, és csókolom. Ez csak az órák átiratása miatt releváns, de feltételezem, hogy nem kezdesz hirtelen marihuána ültetvényt üzemeltetni, szóval azt a pár kwh-t fizetheti nyugodtan az előző tulaj.
Amúgy ha a szerziben ez van (amúgy mi értelme volt ezt így belefogalmazni?), akkor attól nem lehet eltérni papírozás nélkül. -
rwin5
őstag
válasz Vision #30823 üzenetére
Úgy volt, hogy a tulajdonosnak kell kb ~ 1 hónap a kiköltözésre, aztán most kiderült, hogy van szülői ágon lehetőség külföldre költözni munka végett és sos ki lett pakolva az egész ingatlan. Így át tudja adni hamarabb.
Akkor meg lesz várva a 15-e hivatalosan.big off: birtokbaadás előtt, nem mer a tulajdonos se mit kezdeni a pénzzel, mert addig szerintem el lehetne állni mindkét félnek a szerződéstől ?
Ez most egy nagyon elvont példa, de tegyük fel, holnap fizetve lesz az ingatlan, ő már el is költi a pénzt birtokbaadás előtt én meg 3 nap múlva kitalálom, hogy elállnék a szerződéstől, akkor ő nem tudja visszaadni a pénzt mert elköltötte. Nincs szándékba ilyen részünkről, de ettől tart az eladó is kb. röviden ennyi. Mert lakást akar venni, csak a Dunántúlon (én sem értem az összefüggést a külföldre költözéssel), mi meg az Alföldön vagyunk jelenleg.
De eredetileg amúgy is 15-e után volt megbeszélve, csak most merült fel pont a hétvégén, hogy még is belefért volna korábbi időpont is.kicsit zavaros, de remélem valamennyire érthető többszöri olvasásra
-
Mercutio_
félisten
Ügyvéddel nem konzultáltatok?
Szerződésbe azt írja be, hogy legkésőbb 15-éig birtokba adás, és akkor nincs ilyen problémázás.Btw az ingatlan tulajdoni jogának az átruházása, és a birtokba adás egyébként is külön téma. Sokszor a vételár 95-100%-ának kifizetésével hozzájáruló nyilatkozatot ír alá a régi tulaj, hogy a tulajdonjogodat az ügyvéd bejegyeztetheti a földhivatalnál, onnantól már nem nagyon van elállásra lehetőség.
A vételár egy kisebb részét 1-5% szokták visszatartani/ügyvédi letétbe helyezni, tulajdonba adásig, ha bizalmatlan a vevő.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
robag93
aktív tag
Megérkezett a CSOK+, legombolt az ERSTE majd 100 000 Ft.-ot utalási díjként. Ez marhára nem korrekt, mert ha én utalom megoldom máshogy. Szerintem ez a TKM-ben sincs benne, akkor viszont jogosan tudnám megreklamálni. Mit gondoltok?
-
attiati
veterán
Sakal83-al mi történt?
-
robag93
aktív tag
válasz Csabroncka #30831 üzenetére
Ja, még ami aztán tényleg parádé, hogy "papíron beadott" utalás, így természetesen még drágább.
Nyilván más opció meg nincs. Ez nettó szopatás. -
Segal
veterán
válasz robag93 #30834 üzenetére
Senki sem tartott pisztolyt a fejedhez hogy vedd igenybe a bank szolgaltatasait...
En azt mondom ez legyen a legnagyobb veszteseged az eletben."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axioma
Topikgazda
válasz robag93 #30836 üzenetére
engem is idegesitene, de nem tudom mit lehet csinalni - panaszt irhatsz persze konkret hivatkozas nelkil is, kerdes mi lesz belole
tkm jo kerdes, mert a ktsg nem a csok+ folyositasakor, hanem annak felhasznalasakor tortent, me'g ha automatizalva is, igy _szerintem_ nem a csok-hoz tartozo ktsg [de nezd meg a definiciot, minket nem erint, nem tudom, es csak laikus jogerzekem mondatja] -
axod
tag
válasz robag93 #30836 üzenetére
Én is Erste-n keresztül vettem fel, de szerintem ez minden banknál így zajlik. A saját számládra folyosítja a bank, ezt egyből zárolják és onnan utalják át. Ennek költsége attól is függ hány féle hitelt veszel fel (CSOK, MFB, ÁFA visszatérítés stb., ezt mindet egyesével utalják és terhelik). A IV. Kölcsön Folyósítása részben találod meg, ahol kifejezetten felhatalmazod a bankot, hogy a saját számládról átutalja.
Nem korrekt sajnos, ezt max. úgy lehet kivédeni, ha eleve olyan csomagot nyitsz (akár átmenetileg), amivel az utalás kedvezményesen kivitelezhető. -
Mercutio_
félisten
Azt mondjuk nem értem, miért nem közvetlenül az eladónak utal a bank, hisz gondolom a jelzálog bejegyzés se a vevő nevére fog szólni a hitelösszeg tekintetében
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #30839 üzenetére
ez egy technikai lépés, nyitnak egy a hitelszámládhoz kapcsolódó technikai számlát, amin kb 1 percig van rajta az összeg, ha éppen jókor nézel rá a webbankra akkor még talán egy plusz számlát is látsz a fiókodban 1-2 percig, aztán annyi, eltűnik
szimplán azt akarják elkerülni vele, hogy ha valami gebasz van az utalásban, ne tudj más célra belenyúlni a folyósított összegbe, vagyis kb ne a media markt felé vedd az irányt belőle -
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #30842 üzenetére
gondolom valahogy össze kell vezetni a részedre nyitott hitelszámlával a ténylegesen folyósított összeget, meg az értéknapot és így egyszerűbb
na meg ha a te neved alól megy ki, és olyan a bankszámlád, akkor a bank egy szép tranzakciós illetéket is be tud szedni rajtad
van olyan bank is ahol ez gyakorlat -
Drizzt
nagyúr
I am having fun staying poor.
-
axioma
Topikgazda
válasz Drizzt #30844 üzenetére
lehet hogy nem bp-agglo az erdemi kulonbseg ezekben, hanem az ingatlan hirdetesi araval van osszefuggesben (nem a netto megkeresesek szama, hanem a bazishoz viszonyitott novekedese)
lassan a chatgpt jobban elemezne' az adatokat (vagy direkt szandekos az a nezopont, ami mashova iranyitja a figyelmet, ez is lehetseges - pl. ott van az a "me'g" szocska az agglonal, ami az adatokbol tuti nem kovetkezhet, csak a szerzo fogalmazta bele, de jo esellyel semmit nem jelent mert az se biztos hogy szandekosan...) -
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #30389 üzenetére
[DH tranzakciobecsles, 2024. augusztus: 9323]
Refi:
- 2021. augusztus: 11304
- 2022. augusztus: 9748
- 2023. augusztus: 8213I am having fun staying poor.
-
Segal
veterán
válasz Drizzt #30846 üzenetére
Ahhoz képest hogy pár hozzászólással ezelőtt épp arról szó a cikk, hogy beindultak a befektetők, ez a 10k alatti szám erős visszaesés a múlt hónaphoz képest...
Persze ugye kiveséztük hogy a múlt hónapban az emelkedő kamatpara okozhatta a nagyobb számot, de ezekszerint mégsem dübörgünk még az ingatlanpiacon...
Persze most már hónapról-hónapra némi emelkedésre fogok számítani ahogy "zuhannak" az állampapír kamatok meg közeledik majd a pmap aranykor vége."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Drizzt
nagyúr
Metodikát továbbra sem ismerünk egyik statisztikáról sem pontosan, ami nem jó. Ha azt feltételezzük, hogy mindkét info igaz, akkor a magyarázat két irányból is könnyedén jöhet: egyfelől a több érdeklődés eltart egy ideig míg tranzakció formájában realizálódik. Másfelől az is változik, hogy milyen arányban konvertálódik egyáltalán az érdeklődés eladássá. Azt, hogy az augusztusi csökkenést magyarázzák szabadságolásokkal, eléggé gyenge érvelésnek érzem. Máskor ez a júliusi adatokban szokott főleg nyomot hagyni.
I am having fun staying poor.
-
Mercutio_
félisten
válasz Drizzt #30848 üzenetére
Nekem a hívásszám is sántít, gyanítom a telefonszám felfedése funkció használatát számolják, ami nagyon nem jelent tényleges telefonhívást. Leginkább arra használom, hogy a számra rákeresve lássam nem ingatlanos-e valójában (bár ez se zárja ki teljesen persze)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
Topikgazda
Na ilyen kovetkezmenyek miatt lehet aggressziv az mbh lakashitel-arazasa... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest