Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz w.miki #154817 üzenetére

Nálam 15 mm vastag ragasztott tömör csaphornyos parketta van halszálkában rakva, dupla keretfrízzel és 333×333 mm hidegburkolat sakktáblába rakva. A parketta az én szerelmem volt, feleségem rám hagyta. A többi helyiségbe megmutattam neki egy rakás vinyl padlót, nem tetszett egyik sem, így lett hidegburkolat.

Elvonatkoztatva a hendikeppemtől: mindenképp ragasztott burkolatot tennék, tetetnék. Nincs az a lebegő, huppogó érzés, mint a klikkes, alátétes padlók esetében. Stabilabban áll, nem mozog, nem nyikorog, nem recseg, nem ropog, nem ugrik szét, nincs rá panasz. A vinyl, spc vonalon a klikkes kivitel + alátét felára kb annyi, mint amennyivel drágábban a ragasztósat adják. Az aljzat minősége mindkettőnél ugyanolyan fontos, hiszen az az 1-1,5 mm vastag alátét sok hibát nem tolerál úgysem.

Voltam német szálláson, ahol minden vinyllel volt burkolva, a zuhanyzó is. Le volt ragasztva és sokkal biztonságosabb volt, mint a hidegburkolat: kevésbé csúszott, mégis tisztán lehet tartani. Persze azt nem tudja, mint a hidegburkolat, hogy például a sütőből egyből a kőre teszi ki feleségem a tepsi süteményt hűlni... :D

PVC, a mai anyagok már nem borzalmasak, modern gyártástechnológia eredménye. Van homogén (egyrétegű, tömör, általában szemcsés, vagy márvány mintázatú) és heterogén (többrétegű, dekoros), jellemzően tekercses anyagok.
    Vinyl, a PVC mai megnevezése, hogy sima megszokásból ne köpje le élből az ember.
    LVT (Luxory Vinyl Tiles), a darabolva árult vinyl padló, akár klikkes, akár ragasztós. Fa, kő, stb hatású, keskeny téglalap, vagy épp négyzet formátumú.
    SPC (Stone Plastic Composite), hasonlít a vinylhez, de a hordozóréteg egy kompozit, ami méretstabilabb. Ebből is van ragasztós és klikkes is. Ezen egy nyomtatott vinylfólia adja a dekort, amint a kopóréteg van.
    Maga a kopóréteg mindegyiken egy kaptafára megy: valami műgyanta, vagy melanin réteg, aminek vastagsága a kopásállóságot adja, a textúrája pedig a tapintást. Fa erezetű, érdesített, akármi.

De még mindig nem válaszoltál arra, hogy csak a lóvét virítod, vagy dolgozni is akarsz bármivel is?

Ijk: tippre személyes tapasztalatok híján az előítéleteit hangoztatja, mint én is tehetném a szilikonmellű nőkkel kapcsolatban. Nem tudom, miért nem tetszik, sose próbáltam. :D

Új hozzászólás Aktív témák