Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
w.miki #154817 üzenetére
Nálam 15 mm vastag ragasztott tömör csaphornyos parketta van halszálkában rakva, dupla keretfrízzel és 333×333 mm hidegburkolat sakktáblába rakva. A parketta az én szerelmem volt, feleségem rám hagyta. A többi helyiségbe megmutattam neki egy rakás vinyl padlót, nem tetszett egyik sem, így lett hidegburkolat.
Elvonatkoztatva a hendikeppemtől: mindenképp ragasztott burkolatot tennék, tetetnék. Nincs az a lebegő, huppogó érzés, mint a klikkes, alátétes padlók esetében. Stabilabban áll, nem mozog, nem nyikorog, nem recseg, nem ropog, nem ugrik szét, nincs rá panasz. A vinyl, spc vonalon a klikkes kivitel + alátét felára kb annyi, mint amennyivel drágábban a ragasztósat adják. Az aljzat minősége mindkettőnél ugyanolyan fontos, hiszen az az 1-1,5 mm vastag alátét sok hibát nem tolerál úgysem.
Voltam német szálláson, ahol minden vinyllel volt burkolva, a zuhanyzó is. Le volt ragasztva és sokkal biztonságosabb volt, mint a hidegburkolat: kevésbé csúszott, mégis tisztán lehet tartani. Persze azt nem tudja, mint a hidegburkolat, hogy például a sütőből egyből a kőre teszi ki feleségem a tepsi süteményt hűlni...
PVC, a mai anyagok már nem borzalmasak, modern gyártástechnológia eredménye. Van homogén (egyrétegű, tömör, általában szemcsés, vagy márvány mintázatú) és heterogén (többrétegű, dekoros), jellemzően tekercses anyagok.
Vinyl, a PVC mai megnevezése, hogy sima megszokásból ne köpje le élből az ember.
LVT (Luxory Vinyl Tiles), a darabolva árult vinyl padló, akár klikkes, akár ragasztós. Fa, kő, stb hatású, keskeny téglalap, vagy épp négyzet formátumú.
SPC (Stone Plastic Composite), hasonlít a vinylhez, de a hordozóréteg egy kompozit, ami méretstabilabb. Ebből is van ragasztós és klikkes is. Ezen egy nyomtatott vinylfólia adja a dekort, amint a kopóréteg van.
Maga a kopóréteg mindegyiken egy kaptafára megy: valami műgyanta, vagy melanin réteg, aminek vastagsága a kopásállóságot adja, a textúrája pedig a tapintást. Fa erezetű, érdesített, akármi.De még mindig nem válaszoltál arra, hogy csak a lóvét virítod, vagy dolgozni is akarsz bármivel is?
Ijk: tippre személyes tapasztalatok híján az előítéleteit hangoztatja, mint én is tehetném a szilikonmellű nőkkel kapcsolatban. Nem tudom, miért nem tetszik, sose próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Projektor topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest