- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
válasz
mauimagic #1395 üzenetére
Most valójában melyikek azok a nyilatkozatok, amiket semmi értelme előre kitölteni majd papír alapon kinyomtatni, mert úgyis az online beadáskor kell azt megtenni. De az esetben milyen módon kerülnek rá a tanúk? ( Azt és az aláírásom helyettesíti az elektronikus hitelesítés? )
-
tothbe
addikt
válasz
mauimagic #1296 üzenetére
igen, jól tudod. A szerződésnek és a számlának egyeznie kell.
Egro ezt csak úgy tudjátok megoldani akkor, ha vagy keresel más szakit, aki anyagot is tud számlázni vagy pedig te magad veszed meg az anyagokat a boltból számlára és a szakival csak munkára szerződtök és így számláznia is csak munkadíjat kell. -
Smiro
senior tag
válasz
mauimagic #1242 üzenetére
Erre írtam, hogy engem is érdekel, hogyan kell okmányolni. Konkrétan vettem bútorlapokat és ami kellett még beépített bútorokhoz, lépcsőhöt, mindenről a nevemre készült számla. Az asztalos csak munkadíjról csinált szerződést, számlát. Kell-e valamit beírni külön az anyaghoz, vagy a beszerzett anyag és munkadíj kódja mivel fedi egymást, rendben van így?
-
siege5
aktív tag
válasz
mauimagic #1235 üzenetére
Nem kell, egyértelműen csak azt kell a vállalkozói szerződés megfelelő pontjaira felvinni amit a vállalkozó számláz neked. (Ha csak egy tételként munkadíjat, akkor is érdemes nem túl bonyolultan de részletezve felvinni a szerződésre, már ha több mindent is csinál. Tehát a számlához képest lehet több tétel a vállalkozói szerződésen már ha az beleillik a számlán található tételekbe, ellenben ez fordítva már nem lehetséges) Minden más a te neveden lesz ezek szerint, így magaddal nem köthetsz szerződést.
-
kirkri
addikt
válasz
Ha a vállalkozónak nincs köze az anyagbeszerzéshez, akkor miért vinné fel a szerződésbe? Szerintem ezt csak a számlaösszesítőbe kell felvinni.
Javaslom, hogy ha bármilyen kétség merül fel valakinél, akkor írjon a otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu címre. Kétszer volt kérdésem feléjük, 0-24-ben dolgoznak, így az este 10 után elküldött kérdésemre mindkét esetben másnap reggel 10 óráig megjöttek a válaszok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne írjon a topikba, csak ezek elég fontos dolgok ahhoz, hogy biztosra menjen az ember, az meg leginkább az Államkincstárnál tudható meg. Hacsak valaki nem kérdezett már rá ugyanerre a témára, akkor max. a saját véleményét tudja megosztani.
-
Smiro
senior tag
válasz
Ez engem is érdekel, aktuális és sürgős probléma.
Kérdésem ezen túlmenően, hogy vállalkozó adhat-e úgy anyagszámlát, hogy nincs mögötte vállalkozói szerződés és beépítési számla (munkadíjról), illetve ezt a számlát elszámolják-e nekem? A munkadíj oldal teljesen kész, anyag számla hiányzik még valamennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest