Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
őstag
Jó kis felvétel. Kew, ezek a vízpartos részek.. még mindig nem tudjuk merre van?

Rivaul:
Kikerekedett a szemem.

-
Rivaul
addikt
Megette a nyulunkat a kutya

Nah jo, nem. Csak tul nagy itt a csend, gondoltam megtorom

-
Lompos48
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Gombát meg az ember nem emészti meg, és nem sok gondot okoz. Átmegy rajta.
Ez így nem igaz! A gomba embernek nem emészthetetlen csak nehéz megemészteni.
-
z123456789
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Arra gondolj, hogy mennyi örömet tudnál neki okozni.

De persze, ez a te döntésed.
-
Merseyside
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Vigaszt nyújtana. Én is gondoltam már arra, hogy mi lesz ha a farkassal történik valami és arra jutottam, hogy soha nem feledve Őt, de lenne utána is németjuhászom.

-
Sirandrish
legenda
válasz
z123456789
üzenetére
Sokat gondolkodtam már rajta, de nem megy. Annyira fájt/fáj az első elvesztése...
-
z123456789
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére

Szomorú. Nagyon meg tudja szomorítani az embert a kutyája elvesztése. Igazságtalan hogy nekik 5-10-20 év jut csak. :S
De ettől még lehetne egy másik blökid.
Bővülne a topic is. 
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én is kidobott kutyát fogadtam be,amit már halálra ítéltek.
2 éve van itt,őrzi és védi a portáját,de a családtagokat beengedi és szereti,gyerekeket is-persze ez kölcsönös.Na és még szép is ahhoz képest,hogy keverék. -
Sirandrish
legenda
válasz
philoxenia
üzenetére
Segítettem...a kutyumat például egy építkezésen találtam..és úgy vittem haza.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
Segíts Te is egy kutyán, a befogadottakat nagyon lehet szeretni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
z123456789
üzenetére
Tavaly május elsején vesztettem el a 14 éves kutyusomat. Megfogadtam hogy nekem többé nem kell kutya. ..a szívem szakadt meg.
Szüleimnek viszont ajánlottam egyet amit a Nyíregyházi allatbarat alapítvány oldalán láttam, és azonnal belezugtak
Szegényke egész télen egy tv doboz mögött bujkált hogy legalább a szél ne érje. A baj hátsó lába teljesen ki volt fordulva a csípőjébol. Szerencsére mára a lábán (és ezen a pisilésen kívül )minden okes vele, és hát imádják
Engem meg boldoggá tesz a tudat hogy segítettem neki jó helyre kerülni. -
Sirandrish
legenda
Köszönöm mindkettőtöknek. Továbbítom az ötleteket/javaslatokat

-
kew
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem szimplán csak görénykedik és feszegeti a határokat.
Határozottan szóljatok rá, ha bepisil, nem kell azért nagyon leszidni, de érezze, hogy ez most rossz dolog volt.
A kanapéról meg tiltsátok le, ne gondolja, hogy övé ott minden és szabadon garázdálkodhat.Egyszer volt nálunk egy vendég kutyus, kb 4-5 hónapos volt . Ugyan ezt csinálta, lementünk vele pisilt, kakilt. Aztán hazaértünk, felmászott a kanapéra, ránk nézett és odapisilt. Baromi idegesítő volt
Sajnos akkor nem nagyon volt gyakorlatunk a nevelésben és szerencsére csak pár napig volt ott, de többször eljátszotta ezt.Határozottan kell vele bánni, és abba fogja hagyni szerintem.
-
bb0t
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Örömpisi létezik, de az pár csepp formájában szokott jönni, vagy egy sugár, de nem egy az egyben maga alá vizel. Ez simán lehet a megpróbáltatásai miatt, de én azért nézetnék egy vérképet, vizeletet, vesefunkciót mert a sok pisi cukorbetegség jele is lehet.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Merseyside
üzenetére
Azt én nagyon jól tudom, de pl ma a második pisinél nem történt semmi amit úgy élhetett volna meg. Mármint, nem csináltunk semmit, aztán egyszer csak...
-
Merseyside
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de az örömtől is előfordulhat.
-
Sirandrish
legenda
Heyho! Lenne egy kérdésem...remélem ti tudtok rá válaszolni.
A szüleimnek van egy kutyájuk...nem rég fogadták örökbe egy alapítványtól. Körülbelül 8-12 hónapos lehet.
Egy TV-s doboz fagyoskodott szegény, de mára szerencsére nyoma sincs a szenvedéseinek. Kivéve a bal hátsó lábát, de azt most röntgenezték, majd kiderül mi lesz vele. Ezen kívül egy aranyos, imádni való és nagyon boldog kutyus.A gond vele az hogy gyakran bepisil. Ami önmagában nem furcsa, de mellé alig iszik valamit.
Ami még érdekessé teszi a dolgot, hogy amikor a szüleim dolgoznak reggeltől estik akkor kibírja két vagy max 3 sétával. Viszont ha otthon van valaki, akkor napi 5 séta mellett is bepisil. Mai történet..meglátogattam őket. Reggel volt lent a kutyus, 8 körül. Fél 12 körül vittük le, és amikor a pórázt adtuk rá, ott összepisilte magát. Lementünk, még lent is pisilt. Felmentünk és fél 2 körül egyszer csak felugrik a kanapéra, és telibepisált egy díszpárnát. Eközben semmit sem ivott a kutyu. Egy igazi kis adrenalinbomba a kutyus...gyakorlatilag egy másodpercre sem áll meg. Ugrál, játszik, minden ilyesmi.Mitől lehet ez a pisilés?
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Á, azt nem mondtam, talán majd ha lesznek tényleg minőségi tartalmak.
Ez egy akciókamera csatornája, ide csak csinálgatok videókat. A saját csatornámon agilitys videók vannak de nem sok és nem jó. 
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Itt a tavasz, garmadával gyártom majd a videókat.
A saját csatornámon van pár már. 
Így már értem.

-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Szoktunk firzbizni csak mi nem bohóckodunk közben.
1 perctől van a frizbi utána pedig kew Marcija hóembert gyilkol. 
Csak azt nem tudom, hogy a bb0t-ból hogy következik mindenkinek a buffy?
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Eddig is gabonamentessel etettem nem chappivel, a fehérje tartalom közti eltérés 13% de az azért tudott, hogy a halas tápok magasan a legjobbak bármelyik jó márka esetén. TOTW lazacosa vs Orijen csirkése...
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
A sok növényi rostot fogyasztók, tehát a vegetáriánusok többet termelnek. A fehérjedús táplálék keményíti, a szénhidrátok lágyítják. Formáját és állagát lényegében víztartalma határozza meg, amely 65-75%. További 25%-ot tesznek ki táplálékunk emészthetetlen alkotói (növényi rostok, cellulóz), a bélnyálkahártyáról lelökődött hámsejtek, a barna színt is meghatározó epefesték (szterkobilin), emésztőnedv- és mirigyváladék-maradékok, 12-18% zsírsav, szervetlen anyagok, valamint a bélbaktériumok, mintegy 9%-ban.
-
Rivaul
addikt
Én ezt a végtermék dolgot nem értem. Mármint a mennyiséget. Mielőtt kiléptem a bullosktól, ott is pont ezt írták. Etess barf-al és észreveszed hogy alig van ürülék, nem úgy mint a tápnál. Ezt meg is indokolták hogy a kutya mindent hasznosít és ez mekkora jó.
Ezzel nincs is bajom. Én se szeretek sok xart szedni de ennyi. Józan paraszti ésszel nekem pont a fordított történet tűnne logikusnak. Ha a tápba megvan minden ami kell, akkor a többletet kilöki. Ha csak xart párologtat, akkor tuti nem volt elég a bevitt cucc.
-
bb0t
őstag
válasz
erik365
üzenetére
Nem lihegem túl csak érdekel. Mindennel így vagyok, mindennek szeretek utánanézni, szeretem tudni mi miért van úgy ahogy, illetve, hogy mi a jó. A volt szomszédom snauzere élt vagy 20 évig. Minden nap a kutyaboltban vásárolt nyers protein cuccot adott neki meg sajtot. Nem mondom, hogy csak út járható, de attól még érdekel. Pl. vehetsz májkrémet a boltban mert jó az illata, meg gyerekkorodban valószínűleg kaptad meg szeretted, pedig ha látnád miből van akkor tuti rá se néznél többet. Az ami a felszínen van gyakran teljesen hamis.
-
erik365
senior tag
Nekem a Bolognese meg vadászik, mióta nem kap enni, így azt eszik amit elejt
.
Kicsit túllihegitek ezt a dolgot nem gondoljátok? Szerintem egy jó minőségű tápban megvan minden amire a kutyának szüksége van. A végterméken meg úgyis látod ha valami nem oké, meg szőrén, kedvén stb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789
üzenetére
abban azért biztosak lehetünk, h a kutya magától nem búzát meg zöldséget enne. izfokozókkal teletolják, ő meg azt hiszi az is faja cucc.
tápok esetén azt el tudom hinni, hogy húsból van, viszont emberi fogyasztásra alkalmatlan húsokból. logikusan csak ezek érhetik meg tápgyártói szemmel. és ettől a kutyának baja se lesz.
nekik nem kell változatos táp, nem kell maniókagyökér, stb. ahogy szűz lányok ültette legelőkön zenével boldogított frissen vágott életerős marhákat se raknak a kutyakajába. aki elhiszi, ő dolga.
sztem igenis durván fehérjedús tápja lenne a blökiknek, ha önállóan válogatna. ha az rohadt, v bőzlő, neki teljesen jó. nekem gyanúm, h ebből van a legjobb táp is, inkább azzal van bajom, hogy csomó tápba még ez se kerül bele, és nyomatják a búzát, rizst. ami meg nem gyári táplálékforrása.
viszont gazdi veszi meg a tápot, nem a kutya, azért olyan szöveget kell rárakni, mintha az embernek lenne jó. azt mégse irhatják rá, hogy rizs nincs benne, de betegségben elhullott állatok meg igen.
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Nekem kialakult, hogy hogyan etetek, mi jött be és miről mit gondolok. Nem tudom mi az, hogy szabályosan etetés, de attól, hogy valaki száraz kenyérrel tömi a kutyáját attól az én hozzáállásom nem fog megváltozni. Viszont az emberek és a különböző weboldalak úgy osztják az okosságot mindenféle indoklás és magyarázat nélkül, hogy azt öröm nézni. Éppen ma olvastam egy cikket amiben azt írták, hogy a konzerv jobb mint a száraz táp. Ezt így leírták két mondatban, tényszerűen. Agyrém. Manapság bárki megírhat bármit, nem kell hitelesnek lennie úgyhogy vigyázni kell ki mit hisz el.

-
z123456789
addikt
Én hétvégén hallottam olyat is hogy "van amikor csak száraz zsemle van itthon, azt azt adom neki".
Szóval én mától kiléptem a szabályosan etetők köréből, nem is vitatkozom senkivel e téren.
A túl sok fehérjére nekem azt mondták - mert amúgy megkérdeztem, hogy ne az legyen hogy más hülyeségét hajtom indok nélkül - totál nem életszerű. Az hogy X kiló szín marhahúsnak megfelelő táplálékot viszünk be a kutya szervezetébe naponta PL. Én egyet értek ezzel. Nekem jó indok, arra hogy elhiggyem. Már hasonlítottuk itt korábban a testépítéshez a dolgot (kellő infó by Rivaul
), csak meg kell nézni. OK, az nem feltétlenül természetes anyag. De ha valaki csak sonkát meg szalonnát zabál, az sem természetes, és nem is egészséges. Elég súlyos szövődményei lehetnek a túlzott húsfogyasztásnak az emberi szervezetben. Ahogy az sem természetes ahogy sok gyurmagyuri kinéz. Le kell rágatni a kutyával a csirkelábról a porcokat, ahogy az öregek csinálták régen minden télen. Ott az izületvédelem.(#25960) bajnokpityu
Lehet nem jön le a szövegemből, de egyet értek 100%-ban. Annyit hozzáteszek, hogy és ha élete végéig tesztelik és meglesz az eredmény? Akkor mi van? A kutya kimúlik, és jön egy teljesen másik kutya aki ismét "két egyforma kutya sincs" alapon különbözik.
-
bajnokpityu
félisten
mert csak részleteket tudunk, h mi jó, és mi kevéssé. de két egyforma kutya sincs, pláne nem tesztelték őket életükön át ugyanazzal a koszttal. és ezt a jó nagy mocsarat használják ki sokan, táp és nem táp gyártók.
addig marad az, hogy próbálgatni, és amivel jónak tűnik, azzal kell etetni.
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Az a baj mindenki mondja a saját meggyőződését de indoklást senkitől sem hallok. Ez a jó vagy az a jó, de hogy miért azt senki sem mondja, ez így csak fél információ.

-
z123456789
addikt
Én pár hete el lettem hajtva hasonlók miatt, és pár kérdésre azóta sem jött válasz.

Még mindig etetem a gabonás tápot a kutyával, meg mellé a két másik tápot + kapja a forrázott húst+zöldséget egyszerre. Az első pár napban volt gáz a végtermékkel, azóta normalizálódott. A kutya kicsattan, a szőre ugyan úgy csillog, és dús. Azt nem tudom hogy a hús etetés miatt, vagy a porcos végű marhalábszár miatt tisztultak le a fogai, de patyolat tiszták a tápos etetéses korszakkal ellentéteben. (Akkor is kapott fogtisztító sticket.)
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem emészthető kajáknak is lehet nagy szerepe és jó hatása az emésztésre. Pl. a gabonafélék rost-anyagának.
Nálunk úgy tűnik bevált a Platinum, minden tekintetben.
-
bajnokpityu
félisten
Gombát meg az ember nem emészti meg, és nem sok gondot okoz. Átmegy rajta. Ugyanakkor értelme nem sok, inkább tápanyag lenne helyette, csak az meg pénzbe kerül .
Elözö blöki az acanat nem birta, nekünk semmi gondunk az orijennel. Ö is szereti, papiron jó cucc, kula meg kevés és jó állagú. Ha túletetem, akkor kezd el hígulni.
-
bb0t
őstag
válasz
Daffni2
üzenetére
Én az állítás azon részét nem értem miszerint a gabonát nem tudja megemészteni és ezért nem ártalmas. Ezt valaki megmagyarázná?
Viszont ez a tenyésztő azt írja eléggé benne van a takarmányozásban mert ez a szakmája. Egyébként a saját tapasztalatom alapján nem igazán szimpi az extra magas fehérjetartalom, mióta Orijennel etetek csak a gond van. Alig várom, hogy elfogyjon. -
bb0t
őstag
Újabb megállapítás etetéssel kapcsolatban. Mi a véleményetek róla? (Egy border collie tenyésztővel beszéltünk az etetésről, ő pl. ragaszkodik hozzá, hogy egy éves korig 28% alatti fehérje és 16% alatti zsírtartalmú kajával etessen a gazdi. (A totw egyébként pont 27 és 15.)
"A növényi fehérje nem gáz, mivel meg sem tudja emészteni igazából...
a baj ott kezdődik, amikor szójával próbálják a fehérjét pótolni, mert a benne lévő fitoösztrogének az ösztrogénhoz hasonló hatásokat okozhatnak, ezzel csontfejlődési zavart is, hiszen a csontosodás befejeződését a hosszanti növekedés befejeződését részben a nemi hormonok termelődésének kezdete állítja le..." -
rwin5
őstag
Üdv! Pár napja vettem észre, hogy a kutya eszi a kertben a megművelt földet, nem kilószámban de bele bele csócsál, meg füvet is szokott de az megszokott a kutyáknál szerintem. Aztán olvastam a googléban, hogy gyomorsavnál szokott, hogy a kutya enni szokta. Valaki tapasztalt már hasonlót? Illetve állatpatikában kapható gyomorsavra (már ha ez a probléma) valamilyen recept nélküli gyógyszer? Az étrendje nem változott, Josera tápot kap rizzsel.
-
Dorian
félisten
Buborék bordájánál volt ilyen pár hónapja. Mindent összeparáztunk, h tüdőrák meg bordatörés meg ilyenek, persze azért az volt az esélyes amit végül a doki is mondott: zúzódás miatti trauma, pár hét és elmúlik. Így is lett.
Viszont ha hónapok óta megvan, az azért kérdőjeles dolog... -
bb0t
őstag
Nucky fején hónapok óta van egy púp. Már több orvosnak is megmutattam de megtapintották és azt mondták nem kell vele foglalkozni. Kemény, bőrrel együtt mozgó ellaposodó csomó. Olyan mint ha több kicsi gömböcske lenne egymás mellett. Az utóbbi időben sötét lett kicsit. Megmutatom nemsoká orvosnak de eléggé aggaszt.

-
-
madgie
titán
A kutya általában nem adott pályán, műnyuszi után fut, hanem random irányváltásokkal. De nyugodtan győzködhettek a témában, végül is csak 13 éve fotózom, gőzöm nincs, miről beszélek
Micro 4/3-ban még PDAF sincs (egy gép kivételével), a kontraszt AF egy egyszínű kutya esetében, kicsi zavarosabb háttérnél úgy le fog maradni, mint a huzat. -
bb0t
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Egyszer fotóztam egy Coursing versenyt. Tudod, ahol agarak futnak a nyúl után. Volt alkalmam kitapasztalni, hogy kell éles fotót csinálni erről a témáról.
Én micro 4/3-os géppel fotózok. A telefonos képeket ne nevezzük fotózásnak. Nem azt mondtam, hogy nem kell hozzá gyakorlás vagy kicsi tudás, de jó fénnyel és jó beállításokkal nem olyan nehéz megoldani. -
Dorian
félisten
válasz
z123456789
üzenetére
Hátteret el kell mosni, persze a téma maradjon éles. Ilyen fotóhoz DSLR gép kell, egy minél jobb fényerejű objektívvel.
madgie,
Ilyen témánál (kutya méretű "tárgy" tőle viszonylag messze lévő háttérrel) azért nem ördöngösség, h a kutya éles legyen a háttér pedig elmosott. A téma távolsága is eléggé fix. -
madgie
titán
Gondolod. Egy tükrös géppel meg főleg nehezebb ezt elkapni, mint a sportok 99%-át. Miért? Mert ott általában szűk a mélységélesség. Egy telefonnál bokátóp tokáig éles minden, ott csak a pillanatot kell elkapni, nagyobb szenzoros gépeknél viszont kritikus az élesség pontos helye is.
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Ezt speciel nem én fotóztam, de nem nagy ördöngösség.

-
z123456789
addikt
(#25923) rwin5
Na azért egyrészt Buffy szerintem nem ma kezdte a fotózást, másrészt meg szerintem ilyen képet csak tükrös géppel tudsz csinálni. Fentiek szerint. Mik vannak otthon, mesélj!
(#25926) Dorian
Ez lenne a jogos. Mármint az igazán jogos, de utána Rivaul járhatna a bíróságra önbíráskodásért, meg megbélyegeznék hogy gyökér kutyabuzi. Fejekben van a probléma, ezt jól tudjuk. :-/ -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Nálunk azért nem ilyen rossz a helyzet, lekopogom bár nemrég volt egy mérgezéses eset valamelyik lakótelepen. Nem értem én se miért mondják be, aki nem elég kreatív az is tudja hogy kell...

rwin5: Ez egy dslr géppel készült egy Nikonnal de nem is az a lényeg. Akkor tudod megfagyasztani a pillanatot úgy, hogy ne mosódjon el ha rövid a záridő. 1/1000 vagy kevesebb. Ehhez jó fények kellenek mert félautomata módban az isot megdobja.
Siriusb: nem az én érdemem

-
Rivaul
addikt
Az a baj hogy lassan félek sétálni vinni a kutyát. Egyre több barom szór ki minden xart mióta a híradóból ötletet kap. Vagy a másik hogy az antiszociális fax kutyák, póráz nélkül nekimennek az enyémnek. Pár napja úgy kellett egy közepes termetű valamit lerúgnom Boniról. A kis csaj meg csak nézte ahogy a 2x akkora kutyája próbálja megharapni. Nem tudom hogy kutya ösztön vagy bull, de Bonci nagyon szépen elkerülte a fogakat, hiába volt háton és a póráz által korlátozva. Csak pár karcolást szedett össze. Mondom a gyereknek hogy faxért nem kötöd meg ha nem bírsz vele??? De az csak állt és nézett a fejembe. Mikor megyek odébb akkor nevet a barátnőjével hogy legalább nem az övét harapták meg... Egy pillanatra gondoltam hogy visszamegyek és megcibálom de felesleges. Minél hamarabb ki akartam inkább Bonit zökkenteni. Szerencsére fél perc múlva már olyan volt mint ha mi sem történt volna. Szóval vagy azt nézem hogy mit zabál meg, vagy azt hogy épp mi próbálja őt megzabálni... Király...
A kutyád meg ritka debil pillanatba kaptad el

-
bb0t
őstag
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére

-
z123456789
addikt
(#25909) bb0t
Egyet értek.
(#25910) Rivaul

(#25911) Dorian
Egy PH-ra való regisztrálás, sokaknak felér egy komolyabb elme teszttel szerencsére.
Az az első szűrés.(#25912) bb0t
"...lényegesen magasabb képzettségű, jobban kereső, városban élő férfiak..." és falusiak is és szebbek is.

(#25913) erik365
Mai második top sziporka.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
Kiindulási alap: az emberek nagy többsége segg-hülye.
Tehát egy általános kutyás fórumon is az.
Francia bulldog FB csoportban is kivertem párszor a biztosítékot, amikor felszólaltam, h nem kéne plüsskutyaként bánni szerencsétlenekkel. Azóta ugyan tag maradtam, de nem jelennek meg a falamon az idióta posztok, azt letiltottam.
Ezért jók a PH-hoz hasonló jobban moderált, kicsit válogatott közösséget vonzó fórumok, itt kevesebb a hülye, akik meg megjelennek, azokat a többség helyre rakja. -
Rivaul
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Az a szep hogy utalom a facet es csak a bullosok miatt regisztraltam pont. De hogy ott hasznosat meg nem tudtam meg az biztos. Ugyhogy ennyit errol

-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Jó idegrendszer és helyes nevelés kell ahhoz, hogy biztonságban legyen egy kicsi gyerek bármilyen kutya mellett. Egyébként én nem szeretem mikor gyerekek nyúzzák a kutyákat, valahogy azt kell nekik megtanítani kicsi korban, hogy tisztelje és ne játékszerként vagy plüssállatként tekintsen rá. Azzal sem értek egyet mikor kisgyerek kap egy kutyát, egy kutyáról gondoskodni nem egy gyerek feladat. Kb. 16 év amikortól azt mondom, hogy mehet de akkor is csak úgy ha azt látom, hogy különösen érdekli a dolog.
-
z123456789
addikt
válasz
Rivaul
üzenetére
(#25898) Rivaul
Ne szívd mellre! Hagyd ezeket a csoportokat! Nem kell az ilyen silány fórumokra járni, mit gondolsz, én miért nem voltam itt már egy hete?
Csak vicceltem. 
Amúgy meg az ilyen mindig igazolja azt a tényt, hogy a facebook az internet pöcegödre. Kevesen vannak, akik úgy, és arra használják, amire hasznos lenne... Szerintem nem vagy hülye, igazad van. Az oktatónk bull párti, és rendszeresen teszi fel a privát idejében készített utcai jeleneteket (sétálás, bicajozás), amikor a jól szocializált pit esetét demonstrálja, egyéb utcaszökevényekkel szemben. Azt akutyát még nem hallottam/láttam ugatni sem élőben, sem videóban azon kívül mint mikor mondja neki hogy "hangot!".(#25896) philoxenia
Végem.

(#25906) bb0t
Sulis oktatónk is mondta, hogy agyas-agyatlannak bullja van ma már sajnos. Pont azért amit te is írsz. És bár egy jó idegrendszerű kutya mellé tényleg lefektethetsz egy csecsemőt, attól még azok a kutyák nem erre valók. Fénykorát éli, mint anno a NJ. Sajnos ebből lesznek a túltenyésztések. :S -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Sajnos ez a fajta a testi adottságai és az ereje miatt vonz egy egyszerűbb réteget. Sok ostoba ember választ ilyen kutyát mert menő. De még a normális kutyatartók között is ritka az aki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a kutya nevelhető. Ma is ismerőssel frizbiztünk és odaszaladt hozzánk egy - távolról azt hittük - husky kölyök, de aztán kiderült, hogy már 5 éves. Kérdeztük hogyhogy ilyen kicsi, nemes egyszerűséggel azt válaszolta a gazdi, hogy ekkora maradt. Egyébként a kutya után futni kellett mert amerre akart ment és nem hallgatott a gazdájára. Néhány viccesnek szánt kijelentéssel nálam egyből kiverték a biztosítékot. Mondták, hogy nem ő van bent a lakásban hanem ők vannak bent a kutya lakásában mert ő úgy gondolja. Az emberek többsége aranyosnak találja, hogyha van egy neveletlen öntörvényű kutyája de nem igazán tudom, hogy miért.
A bullusok pedig kifejezetten büszkék arra, hogy az eb "kemény" és "megvédi magát ha b@sztatják" (=odamegy hozzá egy másik kutya). -
Rivaul
addikt
Ilyeneket gyakorikerdeseken olvastam. (leesett a huttorol a kutyam es huzza a labat meg remeg, mikor nyugszik meg?) Ez konkret kerdes. Szoval ott toroltem magam. Itt elnezegettem a kepeket de a sok fulvagatas meg maihoz hasonlo dolgok miatt szerintem ezt is ejtem. Es csodalkoznak hogy miert rossz a megitelese ezeknek a kutyaknak. En mar ertem. Mert hulye a tulajok 80%...

-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Nem érdemes belemenni, már én is megtanultam. A hülyeség határtalan főleg az ilyen fb csoportokban. Én a szegedi kutyások csoportban vagyok benne és minden nap van valaki aki kiveri a biztosítékot már nem is nézem. Legutóbb azt kérdezte valaki, hogy ha a kutyája nem eszik 2 napja, bágyadt és pár napja szedtek ki belőle kullancsot akkor mit csináljon, vigye orvoshoz? És ezeknek a discuss-oknak az a vége, hogy te vagy bunkó amiért olyan gonoszakat írsz, szegény felelős gazdinak.
-
erik365
senior tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Nagy az a bizonyos állatkert valóban. Nekem Winston csak 4,5kg , és még ő is feléri ésszel(meg lett neki tanitva) , ha neki megy 1,5kg os csivava(volt már ilyen) akkor hatát fordít neki és otthagyja. Nem az a megoldás, hogy a nagyobb megeszi a kicsit mert a kicsi szabadon van...
-
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Ez egy bull fórum. Ott nagyon sokan vannak. Bár a többség a rongyrázós nekem harci kutyám van fajta, de azért vannak normálisak is. Bonit se érdekli semmi. se kori se bici semmi. Még a kva kóbor macska se ami ki akarja zabálni a halat a tóból egész nap

philoxeniaLehet igazad van. Már többször akartam törölni magam de sok a kutyukról a kép és azt szeretem. Csak néha elkövetem azt a hibát hogy nem szűröm ki a betűket amiket oda "okádnak"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A saját csatornámon van pár már. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)