Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
fater001
üzenetére
Akkor anál nem lehet gyárilag állítani...max Sentinelben tiltás (topic), + egy jobb rack is számít talán.
(#10999) DeFranco:
tudom,google...kábelhossz 2,5"-eknél kényes dolog,nem 1-nél okozott gondot,vsz túl hosszú esetén áramerősség csökken,de Y-al használva,az se sokkal hosszabb. Netán hosszabítóval megtoldottad? -
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Még valaki említette, hogy neki a 25 cents árnyékolt kábel hozta el a kánaánt.
Honnan szerzek én árnyékolt kábelt? Mellesleg a 25 centi elég rövid... -
fater001
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Tudom, hogy parkol, de nem ilyen durván!! Mikor a gépben volt semmi hangját soha nem hallottam. Nincs márkálya, noname cuccos! A vinyó Hitachi . 320 Gb : http://www.hgst.com/internal-drives/mobile/travelstar/travelstar-5k500b
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Hát azért annyira nem bolondulok meg, hogy egy USB eszközt kikapcsol-rádug-beindít módon használjak. Ez nem üzemszerű, ez hibás működés. Akkor ha a táp rossz, akkor azt lecserélem inkább. Ebbe az irányba fogok elmenni szerintem.
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem,arra gondoltam,h indítás előtt rádugni és úgy. ?
(#10994) fater001: akár olcsó rack is rásegít,mképp minőségit,akár usb3-asat érdemes venni, vinyó is számít,mert az csinálja alapból.De nem írtál semmi konkrétat,milyen vinyó,rack stb
WD-k parkolnak,de azoknal közvetlenül sata-ra dugva gyári progijával át lehet állítani,v HD Sentinelben tiltani, amúgy szinte minden notivinyó parkol.(topic) -
fater001
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy ssd-t, a laptopomba, a benne lévő vinyót belepakoltam egy külső házba, a gond az, mikor kikapcsolom a gépet hallani, hogy hangosan kivágja a fejeket a parkolópályára, mikor bent volt a gépben nem lehetett ilyent hallani. Vacak a külső ház amit vettem? Mert gondolom ez nem tesz jót a vinyónak... Olyan mintha valaki menet közben nyomja a power gombot 5 mp-ig .... és olyankor hallani, hogy hirtelen kicsapja a fejeket lemezen kívülre. Szóval vegyek másik, jobb külső házat? Nincs külső saját tápellátása , sata 2 -es / usb 2.0 egyébként valami naname cucc... És ha leválasztom elöbb szabályosan, és úgy kapcsolom ki ,akkor is ezt csinálja, így elöbb utóbb széthullik nem ?

-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nem igazán, hátra dugdosom, az előre dugdosást megbeszéltük már, hogy nem az igazi. Bent Y-al megy, de otthon is ment már rendesen simával, szóval ezen is menne, a kérdés, hogy hányból hányszor. Igazából addig biztos voltam a géphibában, amíg a laptopon is megcsinálta egyszer, hogy nem indult...
igaz most csak az indulást tudom tesztelni, mert le van tiltva a port, csak áramot ad.
Oprendszert nem hiszem, az nem csinál ilyet.
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Ja az reálisabb (M8,v ha más széria van is benne hasonló lehet) , elvileg ez max,amit felvehet,de optimális is e körüli érték.
Bent (mhely) szimplán,v Y-al megy? Ha más gépen full jól megy,akkor máris lehet szűkíteni a kört,vsz tényleg lapod,v esetleg vmi oprendszer galiba okozza,előre rádugva indítást otthon próbáltad?
Sentinel is téved néha...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az alján RATED: 5V 0,85A van ráírva. Az szerintem reálisabb...
Itt bent viszont megint csak csont nélkül csatlakozik. Szerintem lap vagy táp. Ki kellene mérni a tápot...
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
1000mA...
,egy 320-as 1 v 2 tányérosra az eléggé sok,lehet Sentinelben hibás érték szerepel,de ki tudja,ha tényleg annyit eszik,az magyarázhatná nehézkes indulást. Milyen vinyó van benne (milyen samu)?
Néha olyan is előfordul,h menet közben oprendszer,usb portok xaroznak,ha indítás előtt dugod rá,úgy se ismeri fel 1.-re?(#10986) ovecs: kép alapján 2,5" M2 (elírták vsz),de garira tényleg érdemes odafigyelni,ill ha külföldről rendeled csak ottani országban,v tényleg worldwide idehaza is érvényesíthető-e...nemtom. Van hazai samsung márkaképviselet,de hdd-t gariztatnak-e még,de mindegy ,mert vsz akár boltban veszed,rendeled, Seagate-et kapsz helyette,ha úgy adódik.
Nemrég itt,v másik topicba,meg panaszolta vki,h S2/v M2-vel akadt gondja,usb3 portba nem ment bizonyos notival/alaplapi usb3 vezérlővel és nem tudott vele mit kezdeni (support is gyér),ill M2-be új samu M8 vinyók indítóárama is magasabb,előfordulhat,h usb2 port nem mindig elég neki (lehet Y kábel kellhet,pl. fenti topictárs esete).
Idehaza kb. 25-3xk között mozognak 2,5" 1 TB-osok,pl. jók WD-k,igaz 2 év gari,de megbizhatóak,jó a support,nem nagyon szokott gond lenni velük,v más korábban ajánlott,linkelt modell. -
ovecs
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Én 1-vagy 2 éve vettem M2-t anyósomnak, akkor a Samsung oldalán kellett beregisztrálni, és onnantól ketyegett a 3 év world wide gari szériaszám alapján
De akkor most elbizonytalanítottál
-
-
ovecs
senior tag
Sziasztok
Meg tudja valaki 1értelműen mondani, hogy ez 2,5" -e ? [link]
Mert ha igen akkor szerintem elég jó vétel és rendelek 1-et. -
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Felpörgéskori áramfelvétel: 1000 mA
Rápróbálok single kábellel is.
Az a baj, hogy semmi nem egyértelmű. Van, hogy megy Y-al (ez a gyakoribb) van, hogy nem megy. Azért zavar, mert ha nem megy, az biztosan nem használ neki.
szerk: single kábellel is 1000 mA-t ír a felpörgéskori áramfelvételre.
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Infornáció fül---alul Lemez információ
De,ha Y-al se ment (kapott elegendő tápot),akkor vsz nem az a baja,nem hiszem h kábel lett volna olyan xar,nincs azok közt olyan releváns minőségbeli különbség. Akkor v géped usb portja,lapod lesz a ludas,v M2-vel nem ok vmi. Gari jól jött volna,de így macerás...(esetleg,ha nem vmi privát cucc,átmásolják)
hdd probléma topicban is kérdezz szakiktól,jobbat most hirtelen nem tudok. -
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Vettem már hozzá Y kábelt, olyat ami ránézésre tök frankó mégsem volt jó. Blikkre nem veszek még egyet, ugyanott vagyok vele, ahol a part szakad.
Már rég nem a gyári kábellel használom, az csak 1 csatlakozós.
A hátsó USB portos mókákat már rég eljtászottam, már régen le van véve a készenlét körről az USB hatos, nincs mellette a párján semmi, és két átellenes portba van dugva. Már csak énekelni nem énekelek neki.
Sentinel ezt hol írja?
A gari annyi, amennyit anno kaptam, most nem tudom, hogy 2 vagy 3 év, de még garis. Azért lenne kellemetlen visszavinni, mert ami rajta van, azt nem tudom hova rakni.
A kontakthiba azért gyanús, mert háromból kétszer akárhogy nyomorgatom azt a szájbatekert kábelt, nem akar szakadni sehogy sem. Ilyenkor aztán döntsd el...
-
King Unique
titán
válasz
Ferlito
üzenetére
Jók a My Passportok,nekem is van
,TV komapatibilitása jó,1db usb2 portról is stabilan mennek (keveset eszik). Ilyen célra szinte akármilyen külső vinyó megfelel. Ha visszaolvasol,találsz bőven infót linket. 
(#10977) gyapi1967: van itt minden,ja,kb ezek kellenek,2,5" usb-ről elmegy,adapter nerm kell neki, ha direktbe sata-n gépre kötöd,de vinyó típusát nem írtad,lehet IDE és olyan átalakító kell neki. V mondtam,ha használni akarod egy rack sem drága hozzá
(#10975) ovecs: +költségek,ja,ill ha gariztatni kell,az is macerás kf-i rendelénél,ha csak nem kint élsz.amit ajánlottak 25M3 is nagyon jó,ütésálló,de itthon Steele-hez hasonló ALU2S-ből akár pár helyen 1 TB se sokkal drágább.
(#10979) DeFranco : legegyszerűbb a kábel,amiket,korábban linkeltem jók azok,nagy választék úgy sincs belőle, 1 próbát megér. Lehet M2-é megtört vhol,v usb aljzata lazult ki,mert ezeknél is WD-khez hasonlóan NYÁK-ra van ráintegrálva usb csati,ami picit erősebb feszegetésre,mozgatásra akár kontakthibás is lehet. Mini usb2-nél nem szokott ált gyakran előfordulni ilyen,de lehet új kábel csatlakozója jobban illeszkedik majd bele stb. Gépeknél mindig hátsó usb portba érdemes tenni,h megfelelő áramot kapjon.lehet benne lévő vinyó eszik tübbet (fent) és nem optomálisan elég neki 1 port,Sentinel vinyó áramfelvételére mit ír.? 3év gari még érvényes rá,v már volt cserélve? -
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nos, ez röhely. Most megpróbáltam a laptopon, először nem indult (oldalsó 2 porton) aztán hátul igen, aztán oldalt is.
Gondoltam megmozgatom a kábelt, hátha kontakthiba. Első próba: elveszíti a kapcsolatot, profit, kábeltörés (új a kábel, alig volt használva). Még egy próba, akkor semmi. Hiába tekergetem, nem veszti el a kapcsolatot.
Frankó. Próbálom a másik végén, megmozgatom, eldobja. Kábeltörés. Próba megint, semmi.
Azóta 5-ből 5-ször rendben indul... ilyenkor mi van?
Ezért kerestem volna egy jó minőségű "biztosjó" Y kábelt, hogy ki lehessen zárni. Arra meg nincsenek fölösleges ötszázasaim-ezreseim hogy blikkre vegyek random kábeleket.
Legszivesebben visszavágnám a francba már, aztán kenjék a hajukra.
Lehet táp, lehet alaplap, lehet kábel. Midegyikből nem fogok újat venni. Kábelből még csakcsak, ha volna valami ultimate.
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Samsung HD103SJ 1TB
A rack nem tudom, 5k volt. -
gyapi1967
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
McDog
aktív tag
Szia ovecs!
Elsőre jó vételnek tűnik. Ha jól számolom kb 21000 Ft. Ha hozzá veszem a szállítást, ami biztos van, illetve, hogy garancia esetén gondolom megint jár egy kis postaköltséggel, akkor már nem tűnik annyira jó vételnek, mert pár ezerrel többért itthon is megkapsz hasonlót 3 év garival.
pl: Transcend 750GB TS750GSJ25M3 -
ovecs
senior tag
Sziasztok
[link] ez 60 fontért jó vétel ?
Vagy tudtok valami jobb ár / érték arányú dolgot ajánlani idehaza ? 750 GB - 1TB , 2,5" krlrlnr, eddig egy 320 as wd passport -om volt, de már kinőttem. -
Ferlito
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a My Passport típusú Western Digital külső HDD-ről? Ajánlott nagy méretű mkv fájlok lejátszására tv-n (Samsung Smart) ?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Iponon még kapható M3: SAMSUNG M3 Portable 1000GB Fekete HX-M101TCB/G
Tudom, hogy nem kell túlreagálnom a parkolás ügyet, de pont asus k52je notim van, ami a szériahibáról volt híres. 2alaplapot és 2 seagatet fogyasztott el

-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Milyen M3,azt már nem is kapni. Nekem is van régi 250-es MP-om 8xk-s parkolással,azt semmi baja,WD elvileg 300k-ig vállal rá garanciát,de sokat bírnak,láttak már 100/100-as Greent 800k értékkel vígan.
Szerintem nem kell ezt túlreagálni
,minden 5400-as noti hdd parkol, toshi.hita-samu mindegyik,de WD-nél legalább gyári progival (wdidle) állítható,másik topicba vkinek sikerült /d-vel kiktatni (6x percre növelte) 750-es blue-nál -
törölt tag
És a Samsung M3 1000Gb-os vinnyóval nincs annyi baj? Mert a adata eléggé elbizonytalanított. Parkolások száma amúgy nálam 105k érték 165 (WD 320gb)

-
gyapi1967
csendes tag
40 Gb Hitachi laptop hdd-t usb átalakítóval szeretnék csatlakoztatni.Lehetséges?Tápfeszt honnan kap?Így simán meg sem nyekken.
-
akyyy
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
régebben írtam, hogy néha ha megmozdul a vezeték, akkor lecsatlakozik, minha kihúztam volna, illetve ha badugom a gépbe, nem ismeri fel hanem kiirja hogy formázzuk le. pfff.

-
akyyy
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
nem, semmi. valszeg az utorrent a ludas, sentinel másik gépen hibátlannak véli. de asszem visszaveszem pcx-hez mert néha mindig szarakodik, és én nem ezt akarom ennyi pénzért :S
-
King Unique
titán
Ha saját önálló tápos,akkor 3,5" asztali jó lesz külön tápadapterrel
,otthoni használatra,filmezéshez bőven jó,meg nyilván olcsóbb,mint a hordozható,csak usb tápos 2,5",amiknél adódhat néha gond TV usb port áramellátásával kapcsolatosan,ezen meg csak 1 db van.
NTFS filerendszert támogatja,tehát az se lesz gond (pendrive ált. FAT32), ha nem fontos adattárolásra lesz,csak filmekhez,akár vmi olcsóbb is megteszi,de most se tudok mást ajánlani,mint korábban,ami linkekben volt. Jó gyári kompakt is (pl. WD MyBook,Seagate Expansion usb3), v mobilrackes megoldás (pl.Sharkoon RC)+hozzá vinyó (ajánlott),egyesek inkább utóbbi hívei,variálhatóság,aluház miatt is,de kompaktok is bőven jók ilyen célra.(#10962) DeFranco: akkor próbáld ki másikkal,usb2 Y kábel nem nagy összeg
,szerencsésebb esetben csak ennyi a gond.(#10963) akyyy: fura...lehet partíciók elhelyezkedése miatt (lemez eleje-vége),v neted túl gyors,bár valószínűtlen. Esetleg particiókkal barálni...Vmi progi,pl.Sentinel nem teszteli éppen háttérben?
-
akyyy
senior tag
Az usb-s ADATA HD710-es-t particionáltam, két 500 gb-ra, az egyik fat32,a másik ntfs.
Utobbira szeretnék letölteni torrentről egykét dolgot, de már az elején kiirja a program hogy lemez túlterhelt 100%, és alig tölt le valamit :S (gépo usb2-es, ha számithat valamit)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
2.0 M2 van, de most megint tápos gondja van. Mivel máshol jó, ezért vagy a táp, vagy a lap, vagy a kábel a ludas. A kábel az occan borotvája, ezért próbálkozok most arra.
-
hugi0
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia !
USB-n csatlakozzon a TV-hez.
A TV tipusa: ps43e490b1w
[http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/plazma-tv/PS43E490B1WXXH]Ha a pendrive-ot berakja akkor a rajta levo filmet azt tudja nezni.
Gondolom egy kulso vinyorol is tudna.Szoval neki egy USB csatlakozasu eszkoz kell amirol megnezheti a filmjeit.
(Nekem nincs TV-m mar 11 eve, ezert nem is foglalkoztam ezen jellegu dolgokkal.)Szoval mire is van szuksege ?
- olvasgattam a kommenteket es ugy gondolom:
Egy haz-rack aminek van sajat aramellatasa, amiben a vinyo van, es csatlakozik a tv-hez USB-n keresztul.Koszonom a segitseget !
-
gurabli
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Sorry, elnéztem a topicot, de köszönöm a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Csak részben kapcsolódik ide a kérdés, de mivel külső HDD-vel merült fel a probléma, megkérdezem itt.
Tud valaki ajánlani nagyon jó minőségű Y USB kábelt? Nekem van egy, de a HDD-mnek tápellátási gondja van, ami lehet akár a kábel hibája is, vennék egy garantáltan jó minőségűt, ha van.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
doni11
üzenetére
Nem
,samu a belseje (nyilván aki maga is gyárt vinyót sajátját teszi bele), csak Seagate felvásárolta Samsungot,azért ők most a support. De,ha megnézed progival,pl. HD Sentinel Információk-Lemez infó fülnél.akkor látod.
Ha sárga ! jel van,akkor eszközkezelőban távolítsd el,restart,majd rakd fel újra,hátha...nekem ez külső samsung dvd írónál megoldotta a problémát
(#10955) gurabli: Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Lekapcsolás jobb,nevesebb külső rackeknél alap,ált. 10 perc után lövi le,de ha sokx hozzányúlsz-inaktívan hagyod,a sok felpörgés-leállás se jó vinyónak hosszútávon,de vsz nem fogod túlnyúzni,szal nem lesz ezzel gond. Érdemes olyan racket választani,amin van ki-bekapcs gomb is. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Segítenétek egy megbízható és olcsó IDE (PATA) külső 3,5 rack kiválasztásában? Egy Amiko sat STB-re lenne kötve, USB2-n keresztül, elsődlegesen SD adások felvételére, esetleg TimeShiftingre is.
Van egy hibátlan 320GB-os WD IDE HDD-m, azt fogom majd erre a célra használni.
Az stb támogatja a külső HDD ideiglenes lekapcsolását, ha nincs használatban, ennek a működése függ attól, hogy milyen külső racket választok?Köszönöm!
-
doni11
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Onnan tudom,hogy Seagate van benne,mert felhívtam a Samsung szervizt és ott irányítottak a Seagate-hez,mert befejezték a HDD forgalmazást és a támogatást ill. szervizelést is.Megcsináltam a frissítést,de az eszközkezelőben még mindig ott a sárga"!"
-
King Unique
titán
válasz
doni11
üzenetére
Seagate...M2-ben (átcímkézett samsung),v noti,v mi

Ha más 2,5" külső zsír megy vele (milyen WD?) ,akkor tényleg samu háza,drivere táján lesz a baki. Samu nem is adott ki külső vinyóihoz drivert,ilyen esetekben ált.gépét kell frissíteni (bár pl. Iomegához adnak pci-hoz),amit linkeltem az megvolt,mert win7 auto update néha nem a legfrissebet jelzi ki?
Azt lehet benne lévő usb3 vezérlő (etron) üti Sony-ét, pl. S2-vel volt gondja másnak is. -
doni11
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi King Unique! Különben Seagate vinyó van benne,de a Seagate oldalán sem találtam drivert hozzá.
Az érdekes az.hogy más USB3 eszköz tökéletesen működik a laptop USB3 bemenetén,ezért gondolom,hogy a gépen minden rendben. Van más USB3 kábelem is,amiről pl. WD USB3 vinyó tökéletesen fut,tehát a kábel is rendben. Driver lesz a probléma,de honnan? A Samu leállt a HDD támogatással. -
King Unique
titán
válasz
Aflamin
üzenetére
#10911 - nyilván WD van benne,Caviar Green.
(#10947) csonti07 & (#10949) hugi0: nektek is fenti link,v ez , ill ő és ő amit nemrég vettek,jó lesz az akár nektek is,filmnézésre biztos.

hugi0 usb-sen mit értesz,maga a csati,v h arról kapjon tápot,tehát 2,5" legyen ? Linkekbe találsz alternatívákat,ha apróból kell,keress ott.(használtam,v min garival venni vinyót rizikós) -
King Unique
titán
válasz
marcyman
üzenetére
Tökéletes
,rack abszolút jó,Hitachi vinyók is eléggé ajánlottak (ne zavarjun,h aktuálisban nincs,jó a Hita nagyon)
(#10943) Melorin : pontosan mik,ha nem titok
(#10945) doni11: Jobbat nem tudok mondani,h gép alaplapi usb3 driverét frissítsd (Renesas), esetleg BIOS update. Előfordult ilyen pl. Asus notikkal,h 3.0-án nem ment samu S2/M2 külső,fenti lehetőségek,driver update,ált. segített,de volt h vinyó kábele volt xar,v maga 3.0 port, elmondásod szerint ha más cuccokkal,ill 2.0-án jó,akkor vsz nem az a baj. Nemtom M2-ben milyen van,de hasonló problémát okozhat JMicron vezérlő is.
Esetleg noti topicjában is próbáld meg,ha van neki,v win7 topic. -
hugi0
őstag
Sziasztok !
Egy kulso 1 TB-os USB-s kutyu kellene a testveremnek, ajanljatok valamit az aprobol.
Koszonom es varom a valaszokat.
-
csonti07
tag
Sziasztok.
Egy 500gb-os vagy ha esetleg van jó árban akkor egy 1tb-os külső winchestert szeretnék venni , filmnézésre lenne és ps3-ra lenne kötve.
Nincsenek nagy igényeim és hát minék olcsóbban szeretném kihozni a dolgot de persze nem akarok rosszat venni.
előre is köszi. -
doni11
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni a következő problámában?
A laptoppomon (Win7) van USB2 és USB3 bemenet és hibátlanul működnek különböző hardverekkel.
A minap vásároltam egy külső Samsung USB3 portable HDD-t,ami tökéletesen müxik a notebook USB 2-re dugva,de az USB 3-ra meg azt a hibaüzenetet kapom,hogy nem talál drivert. Lehet más driver kell ugyanazon gép és ugyanazon HDD, USB2 és USB3 portjára? Ha igen, akkor sem találok hozzá sehol.
(Win7 sem talál a nettről, hiába keresi) HELPElőre is köszönöm !
-
Aflamin
tag
A WD Elements Desktop 3,5" 1.0 TB fekete USB2.0 HDD-ről mi a vélemény?
Milyen vincsi van beenne? -
Melorin
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Végül egy 3.5" Alu rack és egy 1TB Samsung vinyó mellett döntöttem, 23 volt együtt a kettő.
Már tolom is fel rá a cuccokat
-
marcyman
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Szétnéztem és egy ilyen összeállításra jutottam:
+ 1TB Hitachi Deskstar 5K1000 merevlemez. (5700 RPM, filmnézéshez mennyire lenne jó ez a megoldás?.)
-
King Unique
titán
válasz
marcyman
üzenetére
Olvasgass vissza kicsit...csomó infó,link stb.,pl.#10911 hszban,v a mások. 15k elsőre kicsit szűkös lesz,annyiból az 1 TB is nehézkesen jön ki mind mobilrack,mind gyári kompakt megoldást választod. 3,5"-be az alatt meg nem érdemes venni.
(#10940) Samanbacsii: inkább pendrive topicban próbálkozz.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pendrive-t esata + usb csatikkal? 32Gb-tól és lehetőleg Usb3.0...
Nem találtam eddig... -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem, hogy veszek egy asztali médialejátszót amelyhez szeretnék venni egy külső merevlemezt. (WD TV Live Streaming)
Igazából szinte csak erre lenne használva. Mindenképp 3,5"-es lenne a legjobb.
USB 3.0 jó lenne ha lenne rajta (vagy eSATA+USB2.0) (gépről másolnék rá közvetlen).A keret 15 ezer forint rá, a kapacitás annyi amennyi ebbe belefér.
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát az én gépem alaplapja már 3szor cserélődött, de remélem most már jó, bár a belső vinnyó ATA összegére még mindig érvénytelent ír.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Mi,HD710?
Kap
,gyárilag is szimpla kábel jár hozzá,tőle kérdezhetsz,neki van. Ha usb2 port netán egyik-másiknak karcsú lenne,akkor étmenetileg (pl.indításhoz) többi porttól képes elvonni egy kis kraftot,ezért megy el sokx 1 portról is (nagyon extrém esetben alaplapot károsíthatja,de inkább több külső estén). Viszont szakik mondják,h 2.0-ba Y az "egészséges" hosszútávon,főleg az olyan vinyóknál,amiknek névleges értéke magasabb 500mA-nél,mert ment már tönkre emiatt vinyó. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
És usb2ről kap elég áramot? Gépemen nincs usb3.
Válaszokat előre is thx. -
King Unique
titán
válasz
Teaway
üzenetére
Nem,ilyen célra jó az is. bővebben majd lejjebb...
(#10929) Melorin : vannak jobbak
,ill gyári kompakt külsőt - mint pl.Passport (Elements) - főleg akkor érdemes venni,ha kellenek a gyártó által kínált extrák - szoftverek,titkosítás,ütés-vízálló,prém.design stb. - ,ha nem csak 1 sima adattár doboz,akkor már alu burkolat miatt is jobb egy mobilrack+hdd (magad választhatsz bele) megoldás,mint egy kompakt fapados doboz,mint Elements,persze nem muszáj,ha vkinek annyira az kell, vegye.
Ahogy mondtam célnak megfelel az is, meghibásodás,panasz inkább 3,5"-ekre volt,de portable se nagy szám,műanyag burkolat stb.,3 tányéros vinyó, Passportok is melegednek kicsit emiatt nyáron,v hosszabban hajtva.
MB akad 27-ért is, EP hol 23k,az új usb3-as (á.g) annyi,v ma régebbi 2-es? Rackes megoldás is hasonló árban,ill Toshiba vinyókat most nagyon dícsérik 2,5"-ben.
Kompakt külső Toshibák is jók,StorE Alu2S, Steele aluház miatt is, Edition,Partner,Canvio is jó,de ezekben (nagyobb méretnél is) lehet még régebbi 3 tányéros MK...széria van,ami pl. fejet is jobban parkolja,az új 2 (v 1) tányéros MQ...széria nagyon jó,gyorsabb is.
TV-re: próba kérdése,v megy ,v nem,de ált elmennek, pl.WD scorpio blue vinyók indítóárama alacsony,500mA, gépen,notin,TV-n is mennek 1 portról,ált más gyátóké is,de régebben samsungok-nál egyik másiknak 06-07A volt az egészséges,Toshibák-ra (MK..) is 940mA-rt ír Sentinel,de nálam megy 1 portról is,szal nem kell annyira parázni,igaz biztos,ami biztos Y-al használom. Ill új vinyók 1-2 tányérral kevesebbet esznek,tehát inkább elmennek.(#10932) comegetsome1: usb3 microB kábelt idehaza nehezebb beszerezni,netről érdemes rendelni (1 , 2) , v számtechboltban megkérdezni,hátha...v alternatív megoldásnak jó,ha veszel "Y eloszót"
Usb3 mobilrackek-kompaktok nagy részéhez sima 3.0 microB kábel jár, Y kábelt pl.Transcend,Iomega,Pqi ad 2,5" külsőihez. -
törölt tag
Az adata hd710-hez adnak usb kábelt? És tényleg tönkremegy ha nem Yusbvel kötöm rá? Mert olyan kábelem nincs és nem tom hol lehetne venni(valami nagyobb boltra gondoltam).
-
Melorin
addikt
Ha a TV-m kézikönyvében az áll, hogy 500mA maximum az USB-n, akkor mekkora az esély, hogy nem fog működni egy külső vinyó rajta?
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
De az elements-nek van valami baja is, vagy csak vannak jobbak? Mert míg az elements-t be lehet szerezni 22-23-ért, addig a MB 30 körül van.
A Toshibák hol helyezkednek el kb? Van a helyi boltban 23-ért, 2.5 500-as. -
törölt tag
Körülnéztem a nagy boltokban is, hogy mi a helyzet. Pár árat láttam és sarkon fordultam: Toshiba külső merevlemez 500gb 32.000Ft(madaras bolt), Samsung 500gb 35k(MM). Elhiszem, hogy ezeknek a boltoknak pénzbe kerül a raktározás, de hülye azért nem vagyok....

-
Teaway
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
"Nem értem mért mki Elements-et erőlteti
"Hát pl. ha én havonta 1-2x rámásolok 20-50 GB-ot, még bőven sok is. Vagy nem?
-
King Unique
titán
válasz
Steve1988
üzenetére
Végülis igen,ja...

Vagy inkább My Passport (programok,jobb support,tokok hozzá stb.), máshol olcsóbb
Nem értem mért mki Elements-et erőlteti
,mikor semmi extra,fapados stb.,ennyi erővel sokkal jobb választás a fenti MP,v egy 2,5" alu mobilrack (jobb hőelvezetés) + pl.az új 2 tányéros WD10JPVT gyorsabb vinyó ,mert ezekben még a régi 3 tányéros WD10TPVT van,az se rossz,csak lassabb,vastagabb stb, v az új Toshiba notivinyó,ami kevésbé parkolja a fejet.
Olvass vissza,mert találsz csomó hsz-t,linket,amiből látod akad 2,5" 1 TB-osban 25-30k árkategóriában csomó, Elementsnél különb modell is.
-
Steve1988
tag
Hali!!
Ezt a külső merevlemezt néztem ki magamnak, csak érdeklődnék h megéri-e ennyiért: [link]?
Western Digital 1000GB Elements SE Portable WDBPCK0010ABK
Üdv:
Steve -
Misi1980
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen van belőle de sajna az még nagyon drága.Maradok a HD 710-nél
-
Misi1980
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Akkor hamarossan meg is vásárolom.Kár hogy nincs benne 2TB-s
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Misi1980
üzenetére
Nekem is TVre van kötve a HD710, és teljesen hibátlan!
Egyszer volt csak egy kis gondom, h a felvevő partíció (PVR) valamitől megfeküdt... de ez nem a vinyó hibája szerintem, hanem a tv csinált vmi szarságot...
Nagyon jól bírja amúgy, hangja sincs, szóval én még mindig bátran ajánlom

-
Misi1980
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szerintem az A-Data HD710 lesz a nyerő.
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Keresek, egy megbizhato, jo ar-ertek aranyu, legalabb 1TB-os eSATA kulso adattarolot. Az se lenne gond, ha kicsi es hordozhato lenne, de tulelem ha nagyobb mint a tenyerem
Mit tudnatok ajanlani?
Azert kerdezem igy, mert majd minden markarol hallani valami negativumot...nektek mi a tapasztalatotok?King Unique: Koszonom a segitsegedet!
-
Misi1980
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes választ!
-
King Unique
titán
válasz
Misi1980
üzenetére
(#10910) Misi1980: HD710 gyorsabb,mert belsejében új 2 tényáros Toshiba vinyó van (MQ01ABD100), ütés-vízálló,strapabíró cucc, bár egyesek panaszkodtak lötyögő usb aljzatára,ill kapcsolat szakadozására..
My Passportok bejáratottabbak,maga márka kiforrottabb,komolyabb szoftveres csomag,hw-es titkosítás stb. jár hozzá,de nem olyan masszív - nem ütésálló - ,mint ADATA,max,ha veszel hozzá külön Nomad tokot. Sebességre (szekvenciális érték) picivel lassabb,mert a régi 3 tányéros wd vinyó van benne (WD10TPVT) - ami jók,megbízhatóak végülis - ,de az új 2 tányéros gyorsabb (WD10JPVT).
Sima filmnézésre mind2 jó,hosszabban nyúzva belsőt tekintve ADATA kevésbé melegedhet vékony 2 tányéros vinyó miatt,de burkolatuk műanyag,ill gumi révén egyiké se jó hőelvezető,de ilyen jellegű használattól vsz nem lesz gond vele (max nyáron intenzívebb melegedés). Illetve WD vinyói,de másoké is parkolják fejet,ami ha túlságosan megszaporodik,hosszútávon nem jó,ilyen szempontból nyilván Toshiba belsős előnyösebb.(topic)
Fenti funkciók alapján (mi kell,me fontos) válassz,ill ha visszaolvasol,látod páran vettek ilyeneket pl. ő HD710-et, ő aszem új WD,náluk is érdeklődj. Nekem 1. generációs usb3-as Passportom (ami kb uaz,mint új)+Nomad tok,meg egy régebbi van ,elégedett vagyok vele,jó min2.
meg egy Iomega Ego portable,levehető védő gumiburkolattal (elvileg ütésálló),Y kábellel,jó szoftverekkel,amiben nem új,hanem régi 3 tányéros Toshiba vinyó van (MK1059GSM) ,de jó az is,bár drágább,mint adata.(#10912) Melorin : épp előbb válaszoltam ez ügyben,tehát Elements kilőve...másik 2 meg különböző méret,el kéne dönteni fizikálisan mekkora kell,amúgy kategóriájában egyformán jó mind2,v fenti linkekben lévő alternatívák. Amúgy 2 TB MB se sokkal drágább.
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ezeket néztem ki:
Western Digital My Book Essential 1TB USB 3.0 27.000
Western Digital My Passport Essential 1 26.000
Western Digital Elements Desktop 1TB 23.000Ezek közül a legolcsóbb is jó?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Szerintetek melyiket vegyem meg?WD1000GB My Passport vagy az A-Data Dashdrive HD710-et.Elsősörban 3D fílmnézésre használnám.
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem is szükségem lenne 500G-1T vinyóra, TV-re lenne dugva, filmeket játszanék le róla, tehát a fizikai méret és a szépség nem számít, USB csati elég rá. Minél olcsóbb kéne de megbízható.
Köszi. -
King Unique
titán
válasz
andrás47
üzenetére
Pontosíts,h mekkora kéne stb.
,ha otthoni használatra lesz,nem hordozod,akkor 3,5" is jó,ha esata csati is kéne rá,akkor mobilrack+hdd megoldás közül válasz inkább,bár akad gyári kompaktba is,de azoknál inkább usb3 a sláger.
Ha visszaolvasol pár oldalt,találsz rengeteg linket,alternatívát
-
andrás47
senior tag
Üdv !
Milyen külső merevlemezt érdemes venni amire filmeket tudnák tölteni számítógépről,(2,5 vagy 3,5 -öst vegyek,és E-satát is tudja ?Bocs nem vagyok hozzáértő),de a média lejátszón is jól tudjon működni 1-2 TB -t szeretnék,ami bírja a gyűrődést". Köszönöm
-
azka79
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
azka79
üzenetére
Ha nincs áram alatt (adapter kihúzva) nem lesz baja vsz,de értem mért aggódsz...restartnál azért indítja újra auto,h ismét használatra kész legyen,mint pl.TV-re dugva Azért usb csatit kihúzni se nagy kín,ha tartósan nem használod (gépbe menő részét).Használtam én is így,mint te pl. Story Stationt,bár annak van full kikapcs gombja ,de a lényeg még ép.
Megerősítéshez lentebb linkelt topicba érdeklődhesz,v itt vki.(#10903) Ferlito: én ejtettem le már gyári Passportot 1 m-ről gumirozott padlóra,lapjára esett és túlélte, nálad lehet olyan szögben csapódott be,h pont megnyekkent vmi mechanika benne,olvasófej kapott egyet,mert 20 cm azért nem olyan vészes...vinyó kattanás,nyekergés nem jó

Hdd probléma topicba érdeklődj,de elsőre sanszosz,h kuka...v jó pénzért adatmentés (liksoft ezzel foglalkozik,ill itt PH-n hoember 2-nél érdeklődj.)
-
Ferlito
tag
Sziasztok!
Van egy western digital scorpio blue 320 Gb- külső merevlemezen, sok adattal. Tegnap leesett kb 20 cm-es magasságból (nem volt működés alatt.)
Azóta nem működik...hiába csatlakoztatom a géphez, felvillan a kék lámpa és fura nyekergő hangot ad, meghatározzott időnként-3 másodpercenként- egy kattanással. Aztán újra nyekergés. :S
Búcsúzzak el tőle és az adatoktól vagy van valami lehetőségem még?

-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Van egy WD Mybook 2TB-os külső HDD-m. A kikapcsoló gombbal csak ideiglenesen lehet leállítani, újra bootolásnál visszakapcsolja a HDD-t. Úgy gondoltam a tápegység kihúzásával ez kiküszöbölhető, csak az usb kábel marad bedugva. Kérdésem a következő: nem gond ha csak az usb kábel van bedugva? Mivel tápot azon keresztül is tud felvenni ami egy 3,5 HDD-nek mint tudjuk kevés. Nem okoz ez bármilyen károsodást a vinyónak vagy az elektronikának? Amikor szükségem van a HDD-re csak vissza dugom a tápegységet. Egyébként nem értem a WD logikáját, miért nem kapcsolható ki normálisan.. Van egy WD mybook 500gb-osom is azt simán leállítja...
-
cocus007
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Jó tuti nem vennék ilyen dolgokat ebay-ről, már mp4 lejátszókra is hónapok óta várok...
Nem divatos vinyó kell,hanem ami jó ár/értékes viszonylag és amit sokan vesznek az nekem nem = avval hogy jók is,mer azért sokan úgy vesznek dolgokat h nem néznek utána csak látják h akciós aztán megveszik,aztán megteszi nekik a teljesitmény...
a vebatim meg nem olyan olcsó,még ha a szinesek jól is néznek ki
de tényleg bazi nagy a választék, nehéz választani + mindig ki lehet fogni vmi selejtet is
Seagate-ek jók a tesztes oldalon ahol néztem,bár az se mindig olcsó + ja a WD-k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
tudom,google...kábelhossz 2,5"-eknél kényes dolog,nem 1-nél okozott gondot,vsz túl hosszú esetén áramerősség csökken,de Y-al használva,az se sokkal hosszabb. Netán hosszabítóval megtoldottad?
Honnan szerzek én árnyékolt kábelt? Mellesleg a 25 centi elég rövid...

,egy 320-as 1 v 2 tányérosra az eléggé sok,lehet Sentinelben hibás érték szerepel,de ki tudja,ha tényleg annyit eszik,az magyarázhatná nehézkes indulást. Milyen vinyó van benne (milyen samu)?
,TV komapatibilitása jó,1db usb2 portról is stabilan mennek (keveset

Nem találtam eddig...