- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
az egy nagyon örvendetes dolog hogy nem ugrik mindennki ész nélkül fejest a tündérbolt-mániába, ezt bőven elég hogy az apple kitalálta a technnikai annalfabéta júzereinek akik nem tudnak két csatlakozót megkülönnböztetni, úgyhogy akkor rakjunk össze mindent egybe, szembemenve a józan ésszel...
a példám csak arra vonnatkozott hogy ami megy két differenciál érpáron, az menni fog egy duplex optikán is, és le van tudva a távolság kérdése. az I2C busz meg elmegy árnyékolva sok métert amúgy is -
nexplo
őstag
Nem akarlak meggyőzni de 16 világrekord szerintem nem véletlen. Volt számos Strix és Suprim kártyám és nem egy liga. Az ASUS esetében ráadásul a marketing miatt az ár is elszabadult pedig ugyanolyan két pálcás termék mint sok társa. A 3090 strix ventiket pedig hagyjuk inkább. Az Manli vagy még gyengébb gyártó szint. Mondom ezt úgy hogy nekem mindből nagyon sok darabom volt és mindet teszteltem, használtam. Nem cikkek vagy elfogultság alapján nyilatkozom
-
janos666
nagyúr
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Igen, elég szerencsétlen, hogy már régóta van Thunderbolt, és apránként affellé tendálnak a DisplayPort/HDMI, mégsem lépik meg teljesen, hogy mindenki átáll ezek helyett natív ThunderBolt-ra.
-
fatpingvin
addikt
számomra az a teljesen meglepő hogy ez a fícsör nem egy széleskörűen bevett dolog úgy 5-8 éve.
-
janos666
nagyúr
Egyébként vannak már "cuki" kis hybrid kábelek is megfizethető áron (az "audio/video-phile parasztvakító aranyozott/rezezett kábelek árának alján, vagy akár azoké alatt), amikben a kis sávszélt igénylő erek (pl. CEC/eARC/aux/detect/reserved) réz vezetősek, de a 4 fontos TMDS/FRL (amin a kép + normál hang megy) az optika. Még külön tápáramot sem kér, az átlagos, nem túl nagy csatlakozófejbe van integrálva a transciever.
5m felett talán ez a legelegánsabb és biztosabb megoldás. A hátránya, hogy a transciever valószínűleg nem birkózik meg semmilyen magasabb sávszéllel, de talán még más formátumokkal sem, mint ami a kábel dobozára van írva, míg egy fém alapú, teljesen passzív kábel "próba szerencse" a jövőben.A HDMI 1.4 korszakban árult, akkor TMDS-hez készült kábelen is átmegy az új FRL szignál, ha elég jó minőségű -> van is itthon olcsó és drága HDMI 1.4 kábelem. Az egyik videophile-en nem megy át a 1260p120@10bit, az olcsó, ajándékba kapotton pedig igen.
-
nexplo
őstag
Én nem rég vadásztam 10méteres hdmi-re amin a 4K jelet még át tudom tolni. Az egyik boltban a srác rámutatott a lényegre. A "gagyi" kábelek könnyűek és könnyen hajlíthatóak. Ami már minőségibb darab az súlyban kb a duplája (ha nem több) volt mint a gagyi és olyan merev volt hogy alig lehetett hajlítani. Eleve árban van egy ugrás a két szint között. Sajnos az olcsó kábelekre is szeretik ráírni hogy 4K a "kici kinaiak"
-
nexplo
őstag
Nemrég váltam meg a 3090 HOF kártyámtól ami szintén unikum darab volt kis hazánkban. Ez szintén az lesz és majd kb a 5xxx vagy ki tudja milyen következő széria megjelenésekor futhatunk bele egy-egy használt darabba. Ezek a Galax kártyák nagyon profik mindig. Árban a sima 4090 is brutál drága, tehát abba bele sem kötök már
-
tibaimp
nagyúr
Érdekes, nekem a TV clone módban egy 10 m-es HDMI kábelen lóg, mondjuk a kábel elég drága volt, de már közel 10 éves, és a TV-n semmi gondot nem látok, pedig azon nézem az F1-et és a UHD filmeket is. Maga a TV sima FullHD!
-
Pipó
őstag
Ezek a "hüjék" nem olvassák a PH!-t: [link]
-
nonsen5e
veterán
Milyen táv/felbontásnál jönne már elő probléma?
A TV-m mindig írja a noticet, hogy 5m legyen max, meg neten is sokszor ezt olvastam, hogy az a nagyonmax aktív komponens nélkül.Ezzel szemben a 4K60 3080FE-ről nekem gond nélkül megy egy 7.5méteres HDMI-n, és eszembe nem jutna minden okos marhaságot használni a TV-n, tökéletes az egy túlméretezett monitornak.
-
ricsi99
addikt
Ennek a fejlesztésnek ,pont az alsóbb kategóriákban lenne helye... rengetegen filmet néznek pc-n és nem mindig van a gép a tv alá téve... megveszik a 10m-es hdmi kábelt és nem mindig megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Philips LCD és LED TV-k
- Posta, csomagküldés
- Reklámblokkolók topikja
- Mobil flották
- Diablo IV
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest