- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Nem ezt írtad...
Ok már utólag ide kevered a secure bootot, amihez elején azt írtad semmi köze hozzá.
Hát kinek mit jelent az UEFI only rendszer... Valakinek pl azt is jelentheti UEFI boot CSM-mel, s legacy boot-ra nincs lehetőség.
Szóval a semmi köze hozzá a Secure Bootnak eljutottunk, oda hogy akkor nem tudja az UEFI CSM-mel betölteni a Option Romot, ha be van kapcsolva.
-
-
hapakj
őstag
pci-os fx5200asod is így indul, uefi only rendszeren nem fog bootnál képet adni.
- nem értem miért ne adna képet. Az általad linkelt oldalon pl azt írják, hogy az UEFI a CSM-en keresztül be tud tölteni legacy Option ROM-okat is.
S épp az a Secure Bootnak köze hozzá, hogy ha az be van kapcsolva, akkor ezt nem teheti meg. [link] -
hapakj
őstag
válasz
Johnny001 #29 üzenetére
Én is tudatlan vagyok, de tippem szerint különböző hw-ek pl VGA vagy LAN injektál kódrészleteket a BIOS-ba, hogy bizonyos funkciók működjenek, pl hogy legyen kép boot során, vagy hogy a gép tudjon bootolni LAN-ról.
S emiatt ezeknek meg kell felelni a secure boot-os követelményeknek.
-
hapakj
őstag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Lehet konvertálni már meglévő telepítést is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest