- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsy
senior tag
Hali.
NZXT CAM használóktól kérdezném, hogy nektek is elég gyakran be kell jelentkezni a CAM-ba.
Már megváltoztattam a jelszót, nem értem. -
frelife
aktív tag
válasz dani0904 #13698 üzenetére
én azért gyártótol függetlenül nem ugranék bele, AIO közt is inkább a beválltak/ajánlottabbakat érdemes keresni. Én pl Arctic freezer II 240-est használok egy 3700x-re ami bőven elegendő, a te procid sem melegedne jobban tehát arra is bőven elég lenne hasonló adotságokkal rendelkező. Elég oda a 240 vagy 280-as. [link] [link]
-
Zsoltszaba
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen AIO hűtéssel van valakinek tapasztalata?
[Asus LC 360]
Köszi előre is -
BMS
őstag
Hali
BQ Pure Loop 280-ról vélemény vagy tapasztalat?
A hivatalos oldalán az van,hogy könnyű újratölteni,de én úgy tudtam,hogy ezeket nem kell mert zárt rendszer és nem tud párologni stb."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Kiratheonly
tag
válasz Zsoltszaba #13704 üzenetére
240-esem van, még az RGB nélküli ventikkel, de lekopogom semmi baja. Én egy 1080Ti hűtésére használom.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
cibus
aktív tag
Sziasztok.
Sosem érdekelt a vízhűtés, de mostanság elkezdtem rajta gondolkozni, hogy upradelem a bazi nagy légtornyot.
Egyáltalán nem számít a kinézet, RGB, menőség, hasonlók, nem ezért gondolkoztam el rajt, hanem hogy elkezdtem húzni a procim elég rendesen, így a hőfokok is a megszokott 55-60 fok körül felmentek 70 fok köré, játékoknál szokott lenni pillanatnyi 74em is, viszont stressz alatt mentem már bele 81-82be is. Mindezt úgy, hogy most már fan tuningot is állítottam, felhúztam elég hangosra, proci hőmérséklethez lőttem be a ház szellőztető 12es ventiket is, amik amúgy is hangosabbak mint a procin lévő 14es, ezért a 12eseket nem is forgatom annyira. Szóval a hang csak egy dolog, viszont így is 70-74 fok egy izzasztósabb session.
Kérdés, hogy ezek az AIO-k mennyire gondozásmentesek? mi van a bennük lévő vízzel, néha cserélni kell? mennyire szivárgásbiztosak? pumpa bármi mennyire szokott elszállni? és legfőképp mennyire jól hűtenek?Ezt néztem ki pl:
Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB
cserélném a jelenlegi Thermalright Macho Rev. B-t .
mennyivel tudna jobban hűteni?van olcsóbban jobb hűtő?
Köszi. Az sem lenne baj, ha 2x 120as lenne csak, akkor nem kell ház csere :D
[ Szerkesztve ]
-
Imagine
csendes tag
Urak,
Tépelődöm Arctic freezer ii 280 és a léghűtés között. A proci egy 5600x lenne, tuning nem kimonodtt cél és heti 1-2 nap használatról beszélünk. Vízhűtésem még nem volt, arctic-ról jókat olvastam, árban is beleférne, hajt a kíváncsiság. Léghűtés esetén fuma 2-t néztem (amíg kapható volt), vagy noctua.
Vízre rábeszénétek, vagy épp inkább le?Köszi előre is!
-
aktív tag
Sziasztok. Van e valakinek tapasztalata Kompakt vizhűtés folyadék potlással kapcsolatban? Fractal Design Kelvin S24-ről lenne szó. A csalakozok kitekerhetők stb. Szóval elvileg megoldható. Ha valaki tudna benne segiteni meg köszönném, ugy terveztem hogy veszek 1 liter új folyadékot és le is cserélném már. üdv.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
NightGT
senior tag
válasz Dragon3000 #13715 üzenetére
Akcióban ha kifogja, lehet a 240es sokkal olcsóbb is.
@frelife Én a házcserét megúsztam, de kreatívan kellett beszerelni itt is, a gyári furatba (matx lap miatt, amin magasabban van a memória slot) nem fért el a ramtólSpeed is the only truly modern sensation
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Elgondolkodtam életem első kompakt vízhűtésének beszerzésén, egy I7 8700-ra menne, kb. 2 éve egy Arctic 13 esport hűti, aránylag jól, egyedül BF5 alatt megy fel pillanatnyi 80-ra, de inkább 74-75 fok.
Ezt néztem, ez az egy, ami kinézetre is bejön, jó az ára is és a tesztek szerint frankón hűt, de.... létezik, hogy erre mindenhol csak 1 év! garancia van??
A többi gyártó, ahogy néztem, nem ritkán 5-6 év garanciát is vállal.
Ezek szerint ez egy hulladék, 1 év után orosz rulett?
Mivel a házamnak a teteje is plexi, oldalra tudnám rakni a radiátort, ahol most 2 db 14centis ventilátor van.Esetleg van valakinek személyes tapasztalata a kinézett termékről?
Köszi, előre is.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz #65537792 #13721 üzenetére
Szia.
Köszönöm a választ.
Amúgy mi szokott elromlani ezekbe?
A pumpa ha megáll, akkor vége a cpu-nak?
Gondolom ha szivárgás van, akkor kuka az egész gép...emiatt féltem/félek a dologtól.
Amúgy ezt a kinézett cuccot, hogyan érdemes berakni a gépemne, nyilván csak oldalra tudom, de toljam fel teljesen a ház tetejéig, vagy inkább engedjem le alulra?Ez alapján csak oldalra lehet rakni, de nem tér ki rá, hogy alul vagy felül.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
válasz sixpak #13723 üzenetére
Tudtommal olyan folyadék van bennük ami nem vezeti az áramot.
Igen, a pumpa a gyengéje ezeknek. De nem 1 év alatt adják meg magukat.
Nem fog meghallni a CPU mivel elég rég óta van védelem bennük és leáll a gép, ha eléri a 100 vagy 105 fokot.
Elvileg a radin lévő csőcsatik legyenek magasabban mint a hűtő blokk.
De itt a pro-k megmondják a beépítési módot.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz AMD1975 #13730 üzenetére
A vételár jelenleg abszolút másodlagos, csak megtetszett az a Lian Li, amúgy az aio tesztekben szinte mindenhol az elsők közt végzett....de most nézem, hogy nincs szoftveres kezelőfelülete, tehát felejtős.
Valami külső kontroller van hozzá, de azt nem is értem, kilóg a házból valahol?
Az alaplapomon meg csak 4 tűs 12V-os rgb csatlakozó van, ez meg 5v-os, ha jól néztem.
Az NZXT szoftveres részéről én még jót nem hallottam, mindenhol szidják, hogy egy bugos foshalmaz, azért vetettem el.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
scope2007
addikt
üdv!
Hamarosan frissíteni szeretnék a hűtésen kicsit.. ez lenne a kiszemeltem.
Corsair H110-et eladom majd utána
Liquid Freezer II 360
ezen a kis venti mennyire pörög? valakinek van ilyenje?
35ért ezt újonnan vagy használtan egy NZXT Kraken X72 ?[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
kalozhun100
őstag
Hello, az mitől lehet, hogy egy [ilyen] hűtőnek sercegő hangja van? Olyan, mintha levegős lenne. Marha idegesítő. Lehet vele valamit csinálno vagy garanciába küldjem vissza? Pár óra használat után lett ilyen.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Biga123
addikt
válasz kalozhun100 #13736 üzenetére
Emeld fel a radiátort, magasabbra mint a pumpa , járasd meg kicsit maxon, úgy kidolgozza a levegőt , ha tényleg attól van hangja.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz kalozhun100 #13738 üzenetére
Sok alaplpnál pl biosból lehet állítani a lapra dugott ventit/pumpát.
De elvileg SW is van rá win alól, de én olyat nem használok---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
B550 Strif-F WiFi + Kraken X62 kombó vagy hasonló valakinek esetleg?
Hiába dugom a 3pin-es csatit a CPU_FAN vagy CPU_OPT 4pinesre nem tudom irányitani a fan speed-et se a pump-ot.
Ez alapján próbáltam A,B-re kötni az AIO 3pin-jét.
Az NZXT ventikből kjövő kábelek pedig a blokkjából kijövő elosztóba vannak kötve,de ez fogad:Még egy chipset drivert feldobok nem tudom mert valami K19-et ír CPU-nak meg aztán megpróbálom újra rakni a CAM-et...
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13743 üzenetére
Mivel a manual szerint az összes aljzat lábkiosztása pwm-s,így nem csoda.Pwm-s aljzaton folyamat 12V-t kap.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Floyd80
addikt
válasz AsakuraDave #13743 üzenetére
USB meg a táp kábel rendesen be van dugva pumpába? (mondjuk akkor fullon pörögne)
BIOS-ban is kellene tudni állítani.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
AsakuraDave
őstag
válasz Floyd80 #13745 üzenetére
Mind a két venti pörög de nincs monitorozva és nem tudom állítani a CAM-ben.
Nincs ötletetek hogy kéne rádugnom a lapra(B550 strix-f wifi) vagy mit kéne?
[link]-megpróbálok végig menni az L-M csatikon hátha valamelyik rossz
-"M" a cpu4 pinbe van dugva
-tápommal is rendesen össze van kötve
-usb is bedugvaA cam-be csak az RGB-t tudom állítani az x62 blokkon (szín, effekt stb)
Pumpa meg fan rpm az bármit állítok még csak hallásra se változik semmi.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13746 üzenetére
Leírtam miért...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
AsakuraDave
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz AsakuraDave #13748 üzenetére
Mint írtam ha a manualban lévő lábkiosztás stimmel(láttam már copy/paste manual-t ami nem),akkor azokról az aljzatokról feszültség alapon nem fogsz szabályozni.
-
AsakuraDave
őstag
De a ventillátorok nem a lapba vannak bedugva.
Az a pumpa valójában. A ventik a blokk és az abból kijövö csatiba vannak bedugva.
M bevan dugva a blokk-ba abból meg egy 3pin a pumpának 1sata áramnak és a sok kis csati a ventiknek azokat a blokk irányítaná. A mini usb meg gondolom csak az rgb effekteknek kell.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest