Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megmutatta a OnePlus a 13-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Yettel topik
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz wajois #29605 üzenetére
DRM védettek, libwidevine.so kell neki, frissíteni, telepíteni lehet imputstream helper-el.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
válasz wajois #23669 üzenetére
Nálam a youtube addon kimondottan gyalázatos hangminőséget produkál sima sztereóban is, fogalmam sincs miért. Egy Raspberry Pi2 hangkimenete van erősítőre kötve (az újabb hd kodek van beállítva, nem a régi zajos), a kodi által lejátszott fájlok, beleértve a netes stream-eket, jól szólnak, de többször akartam volna YouTube-ról zenét hallgatni, és olyan, mintha egy 64kbites mp3-at hallgatnék. Talán ez is történik... Létezik, hogy a YouTube addon a hd videókhoz is a legrosszabb minőségű hangot játssza le?
-
brazos
senior tag
válasz wajois #23614 üzenetére
... Esetleg készítek fotókat a menüről, amin látszik, hogy az spdif nem szerepel. ....
Nos, az valóban jó lenne, mert az előbb feltett képet a boxod kézikönyvéből fotóztam ki, és az pedig a boxodhoz gyárilag adott, telepített Kodi beállításához való, ha neked nem ilyen beállító képernyőd van az audio out-nál, akkor már nem az eredeti, gyárilag előtelepített Kodi verzió van a gépeden, vagy azért, mert eleve már frissebbel adták ki, vagy időközben a box felfrissülhetett (vagy valaki frissítette) netán. Tehát, nem ártott volna a kérdésedhez pontosan megadni, hogy melyik Kodi verzió is van most azon a boxon.
Ami pedig a videó dolgot illeti, arra Te is rájöhetsz, ha egy megjelenítőhöz szinkronizáljuk a lejátszást, akkor a képhez természetesen az audió sávot is hozzá kell majd igazítani, hogy az ne csússzon el a képhez képest, és ez ugye eleve átkódolást feltételez, szerintem.
Továbbá, ha a videónál engedélyezed ezt a megjelenítőhöz való szinkronizációt, akkor a hang beállításaiban is meg kell ezt adni, hogy mire történjen meg, és az átkódolást ott is engedélyezni kell.
Értelemszerűen ha nem akarsz átkódolást, akkor a videónál az említett szinkronizációt ki kell kapcsolni, és az audio out-ban hangtovábbitást viszont be kell kapcsoltatni, és a passtrough-ot is be kell kapcsoltatni. Ez jelenti azt, hogy a Kodi a hangot átkódolás nélkül fogja továbbítani az S/PDIF csatlakozón az erősítődnek, és majd az fogja a hang dekódolást végrehajtani, nem pedig a Kodi.
A 2.0 csatorna meg azért jó beállítás, mert az S/PDIF csatolón kódolás nélkül átküldött hang információból az erősítőd fogja előállítani az 5.1-es hangot.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz wajois #23607 üzenetére
Nem tudom, hogy Te milyen beállítást használsz a boxon évő Kodi hangbeállításában, de a EM7680 boxod innen letölthető angol nyelvű kézikönyvében -EM7680_R0_20170504_manual_en.pdf- én ezt a beállítást találtam.
-
blakey
titán
válasz wajois #23609 üzenetére
Amlogic topik összefoglalót olvasd el.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz wajois #23598 üzenetére
SD-re írható LibreELEC-et vagy CoreELEC-et nem próbáltad? Minden problémád megoldódna.
-
brazos
senior tag
válasz wajois #23603 üzenetére
Esetleg próbáld meg úgy összekábelezni a dolgokat, ahogy ennél a videónál is van, lásd 2:06-tól kezdődően, vagyis a box hdmi kimenetét összekötöd az erősítő hdmi bemenetével. Majd fogsz még egy hdmi kábelt, és azt az erősítő hdmi kimenetébe dugod, a másik végét meg a tv hdmi bemenetébe.
-
brazos
senior tag
válasz wajois #23603 üzenetére
" igen az eszköz op rendszerében (Libreelec) nincs semmilyen audio-val kapcsolatos beállítás (gondolok itt spdif-re pl) "
Ez baj, mert ha jól tudom, azon a boxon egy speciális,(ahhoz a géphez módosított) Libre verzió van, aminek a lecserélése nem egyszerű művelet. (a komplett firmware-t kéne kicserélni, de ne túl valószínű, hogy van hozzá frissebb verzió.)
-
brazos
senior tag
válasz wajois #23601 üzenetére
Ezt olvastam még erről a cuccról.
S905X with Dolby and DTS
Video Output: High Speed HDMI 2.0a
Audio Output: Digital Optical
Audio: Dolby Downmix, Dolby True HD, DTS Downmix, DTS HD, DTS-HD MA, Raw AudioLehet, hogy pont emiatt van az, hogy 2.0 sztereóban szól csak normálisan.
Az meg, hogy mind az összes hangszóró szól, talán azért van, mert a 2.0 sztereó ki van adva minden hangfalra a Kodi hangbeállításában. Próbáld meg azt kivenni -nem bepötyögni- és elvileg akkor csak a két sztereó hangfalod fog szólni.
Sajnos úgy tűnik hogy csak a cucc koax kimenetén fogod megkapni az 5.1-es DTS hangot, a HDMI kimeneten csak a 2.0 sztereó Dolby hang fog szólni.
A TV-d viszont a leírásodból ítélve már képes a HDMI kimeneten is a DTS 5.1 kiadására.
Nem a Kodi a hibás, hanem a Eminent em7680 box van valamiért ilyen furcsán megoldva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Delta Force (2024)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Egy korszak vége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest