Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
Aktív témák
-
alga
tag
Érdekes.
Annak idején nagy HiFi bolond voltam, bár pénzem sosem volt rá, és most sincs. De egy jó sztereó hangszóró mellé teljesen felesleges egy mélynyomó, mert jön azokból a basszus, ahogy kell. És egy igazi (és drága) rendszer két hangszóróból jobb térhatást produkál, mint az átlagos 5.1. Persze ehhez tudni kell azt is, hogy a térhatás nem egyszerűsíthető le arra, hogy jobb-bal-elöl-hátul. De a jó sztereó rendszer annak való, aki komolyzenét hallgat, értő füllel. Könnyűzene esetében ennek már alig van jelentősége.
Nekem otthon a PC mellett most már egy olcsó 5.1 rendszer szól (Creative Inspire 5100). Tény, hogy meglepődtem, hogy a zsebrádió hangszórók és a tisztességes hangfalakban középsugárzónak is kicsi mélynyomó milyen kellemes hangot tud adni a korábbi gagyi sztereo nyiszogók után. De ez csak játékhoz, mozihoz való, ahol a zörejek és hangeffektusok a fontosak, ahol minden a képi élmény alátámasztásának van alárendelve. Arra is használom.
Olvasgatom a PC-s hangfalrendszer ''teszteket'', és röhögök magamban, hogy milyen szempontok alapján értékelik őket. De azt is be kell látnom, hogy ezeknél a hagyományos, a valóban minőségi zenehallgatás esetében fontos paraméterek értelmetlenek, hiszen egészen más célokra készülnek, akik ezeket veszik, semmire nem mennének velük. (El nem tudom képzelni, hogy egy átlag felhasználó képes legyen arra, hogy az 5.1 rendszert úgy állítsa be, hogy a hangok tényleg térhatást produkáljanak. Ehhez igen pontosan ki kellene mérni, melyik hangsugárzó hol, és milyen messze legyen a hallgatótól. Erős a gyanúm, hogy ehhez az átlagos szobaméret nem is lenne elég.)
Amúgy meg legyen mindenki boldog azzal, amit szeretne. Akinek van pénze, hogy drága 5.1 rendszereket vagy hangfalakat vegyen, aki azt élvezi, hogy a mélynyomó kilöki a karosszékből, vagy ha hallja, hogy a második hegedűs kicsit meg volt fázva, annak is legyen meg az öröme, engem nem zavar.
Én beérem azzal, ami nekem van, és nem folyik a nyálam a számomra elérhetetlen (és egyébként is teljesen felesleges) luxusárú berendezések után, úgysem éreznék akkora különbséget, mint amekkora az árban lenne. Különösen igaz ez a sztereó HiEnd rendszerekre.
Alga
Aktív témák
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest