- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem vált szét ötven különböző, csak lazán kompatibilis utasításkészletre
Csak kettőre, de ez is sok(k).
#31 ddekany
ahelyett hogy az ARM (esetleg RISC-V) vagonra ugrana fel?
És mit csinálna ott?
Az operációs rendszert kész géppel szállítók képesek processzort váltani. Az Apple már másodszor váltott processzort. A szoftver piacát két lépésben tudta aktualizálni. A meglévő appokat emulációba tette futtathatóvá. Illetve elvárta a kompatibilis appok elkészítését.
A Microsoft is rendelkezik ARM kompatibia lis Windowszal, de képtelen rávenni a szoftvergyártók többségét a váltásra. Az emuláció nem lehet tartós megoldás.Bármikor elkezdhetnék az ARM processzorok fejlesztését.
Sőt segédprocesszorként is integrálhatná. Vannak utasítások amiknél az ARM hatékonyabb.
Marad a kérdés. Kinek adnák el a processzoraikat? -
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Azonos teljesítményű processzorokat válogattam.
Mivel a M4 leggyorsabb példányáról még hiányoznak fontos adatok, hozzáraktam egy ismert példányt.
Az M4 max 16-core, 16-core Neural Enginet is tartalmaz. Más források szerint kb 40 wattot fogyaszt.
A táblázatban cseréltem az AMD-t frissebbre.Az ARM előnye ebben a teljesítmény kategóriában az jelentősen alacsonyabb fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest