- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
T. Almeida
senior tag
válasz
p a s s e r #61 üzenetére
Helló,
Tegnap este megnézegettem az InDesignt (asszem a CS2-t).
Szép, meg színes, meg szagos, nagyon nagy tudású és stabil (amit a Scribus windowsos verziójáról nem lehet elmondani). Összehasonlítva a Scribusszal: A Scribus szvsz tartalmazza az Indesign funkcióinak nagy részét, csak a Scribus valahogy felhasználóbarátabbnak tűnik (igaz, az Indyvel csak 2 órát barátkoztam eddig).
Kérdésem lenne (2 óra alatt nem sikerült rájönnöm):
- hogy lehet jpg képet beszúrni a doksiba? Rajzolok egy szép keretet, megmondom neki, hogy ebben kép lesz. Na és hogy tovább? Egy olyan opciót se találtam, amivel rá lehetne brózolni képfileokra.
- hogy lehet tetszőleges formátumú textboxot beszúrni? Be lehet szúrni mindenféle mértani alakzatot, a csúcspontjaikat ide-oda lehet mozgatni, de a Scribusban pl. meg lehetett csinálni, hogy az alakzatba veszünk fel új csomópontot, és azt elmozgatjuk. Az Indyben nem sikerült új csomópontot felvennem.
Kösz! -
Dexter68
addikt
válasz
p a s s e r #63 üzenetére
...ha így folytatja el is fog hullani. Telerakják olyan fícsörökkel, amikre nincs szükség. Én a 3.3-ast szerettem a legjobban. Pici volt és nagyon gyorsan tudtam dolgozni vele. A print menünél is egy ablakban be lehetett állítani minden levilágítási opciót egy pillanat alatt. Erre jön a 4-es, a hülye füles megoldásaival... meg, hogy rajzolni is lehet vele és persze jóval nagyobb és lassabb lett. Meg persze ezek az idétlen inkompatibilis passport-megoldások. Az ember esze megáll. És még mindig nem kaptak észbe. A hat és feles már olyan lassú, hogy jobban járnék, ha photoshopban tördelnék. És, hogy ne lehessen egy anyagot visszamenteni 4-esig, na ez már a rémálom kategória. Indyt dicsérik sokan, (olyanok is, akiket hardcore quarkosként ismertem) én még nem mondok róla véleményt, mert télleg nem próbáltam. Ha lesz időm, biztos megteszem.
Miért kéne folyton újítani? Miről maradnék le? Nem tartom jobbnak pl. a Photoshop CS2-t a 7esnél, csak lassúbbnak. A hétköznapi „termelés” ugyanolyan jól működik a 7-essel. Már rég nem hatnak meg az újítások. A marketingesek mindenfélét felírnak a dobozra, a programozók meg megpróbálják követni. A programok meg egyre szarabbak... Én azt látom, hogy nagyon kevés olyan „tudás” van egy új szoftververzióban, ami tényleg fontos és nagy szükség van rá.
Olyan ez, mint a mobiltelefon-piac. Van egy ősrégi Erx 520-asom és most sincs a piacon olyan telefon, ami ténylegesen többet tudna. Persze nem trendi, nem szines, nem szagos, nem csilingel ezer hangon, de van benne bt, van outlook-kompatibilis tel.könyv, meg naptár... Ja, és még emberi mérete van
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
válasz
p a s s e r #61 üzenetére
Nekem van egy haverom, aki szintén tipográfus, ő venturát használ, mert aszongya, hogy annak van a legjobb képlet-szerkesztője. Leginkább tudományos könyveket/munkákat tördel. Én nem ismerem az indy-t sem, quarkban dolgozom ezer éve, tehát nem tudok objektív véleményt mondani. (képtelen vagyok magam rávenni, hogy belenézzek, megtanuljam – öreg vagyok már ehhez
)
-
T. Almeida
senior tag
válasz
p a s s e r #41 üzenetére
Köszi!
Majd legközelebb megpróbáljuk szellősebbre...Az a ''baj'', hogy tök sok az anyag, alig férünk bele a 12 oldalba...
Úgy exportáltam pdf-be, hogy ágyazza be a fontokat is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest