- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
shabbarulez #1896 üzenetére
mivel az ftp és hub szervere is (ez két külön gép) ugyanannak az emberkének a tulajdonában van, ezért mindkettőt elvitték a kékek. a hubszervert talán visszaadják, hiszen az csak cset...
-
válasz
Jégkokó #1893 üzenetére
ácsi. az, hogy te mit veszel fel a tévéből (vagy akárhonnan. a forrás nem számít a magyar jogszabály/törvény szerint), és mit nem, magánügy. a törvény szerint amit akarsz, ez jogilag megengedett, még jogvédett műsorokat is felvehetsz. viszont ha te egy jogvédett műsort, szoftvert, akármit a jogtulajdonos előzetes engedélye nélkül közkézre bocsájtod, az a világ összes országában törvénybe ütköző. még akkor is, ha nem tudják mindenkivel egyformán betartatni (mert nincs rá a rendőrségnek kapacitása).
kérlek tájékozódj a dolog törvényi hátteréről, mielőtt akármit is mondasz/írsz. elég nagy szarkavarás van a dologban még ügyvédi szinten is, lehetőleg legalább itt legyen viszonylagos rend.
annyiban igaza van, hogy nem tilthatják meg. csak büntetik.
[Szerkesztve] -
válasz
burgatshow #1778 üzenetére
használj czdc-t.
-
nem azért vagyok 3 hubon, mert annyira le akarok tölteni, hanem mert elég sokan kajtatnak a megosztásomban lévő cuccok után. ráadásul van pár olyan is, amit csak nagyon kevesen, vagy egyáltalán csak én osztok meg, és elég kevesen osztják vissza. ez van. aztán persze jön a kuncsorgás extra slotért, meg az én krva anyámat, hogy miért nem adok...
hihetetlen emberek vannak néha.
plusz ehhez még hozzájön, hogy a populáris dolgok nem igazán tudnak érdekelni, a ritkább cuccokhoz meg sorba kell állni, mert lehet, hogy hetente csak egyszer tudok bejutni ahhoz az userhez.
[Szerkesztve] -
slotreform, vázzz...
128kbites uploaddal 3 hubra 9 slotot kell osztanom, azaz átlagban a 2k-t nem éri el az átlag feltöltési sebességem, és ebből még lejön a ''haszontalan'' adatforgalom (tehát ami nem adattranszfer)nemrég még csak 6ot kellett 3 hubra, akkor végre értelmesen lehetett tölteni tőlem, de most... és akkor még én vagyok a köcsög, mert megszakítom a feltöltéseket, pedig megszakad az magától is, nem kell nekem hozzányúlni...
-
két megoldás van
a, elkéred az emberke telefonszámát, felhívod, megnyitod a file-t amit tölteni akar tőled bináris formában, és telefonon szépen beolvasod neki a nullákat és az egyeseket. illetve ezzel analóg módon a többi számrendszert is használhatod.
b, előfizetsz egy gyorsabb kapcsolatra, magasabb feltöltési sebességgel.
mod
c, kevesebb hubra mész fel, ergo kevesebb slotot osztasz ki, így gyorsabban töltenek rólad.
ez a három...
[Szerkesztve] -
-
okuljatok, vaze!
Bővebben: link -
válasz
panizzi #1311 üzenetére
felejtsük már el azt a szerencsétlen fat32es filerendszert! 2004et (illetve nemsokára 2005öt) írunk, emberek.
nah, kiadtam az első dühömet. át kéne konvertálnod a vinyódat ntfsre (mámint ha win xp-t vagy valami fejlettebbet használsz, ha a 9x/me-t nyüstölöd, ápgrédelj, mert azok csak fat32-n szüttyögnek), mert a fat32 filerendszer egyik korlátja a 4gigás maximális fileméret.
[Szerkesztve] -
''Tehát ha valaki T3-mal csökkenti a letöltési sebességet az nem bunkózni akar csak fél.'' ezzel nem tudok azonosulni. ha annyira fél, minek jön fel? a kolis belső hálón úgyis fent vannak a cuccaitok, amiket sec-perc alatt le lehet kapkodni, mert bellül nincs ellenőrzés, csak kívülre. ha keveset vagy fent a hubokon, akkor keveset vagy fent. szíved joga. de amíg fent vagy, próbáld meg a szabályokat betartani, vagy ha mégsem, ne csodálkozz, ha kiraknak.
-
időtúllépés: a csomagok elévülése.
csomag: ez tartalmazhat adatot, vagy a két kliens közötti kommunikációhoz szükséges kéréseket/visszajelzéseket, satöbbi. az egyik fontos jellemzője az, hogy hány állomáson haladhat át, illetve mennyi ideig érvényes az elévülésig. amennyiben ez az időkorlát/állomásszám kimerül. a következő állomás már nem küldi tovább a csomagot, illetve az azt megkapó gép nem ad róla visszajelzést.
nagyon durva vonalakban, iszonyú pongyolán így működik egy két gép közötti kommunikáció/adatcsere:
1: szia
2: szia
1: kérek ezt
2: kérést megkaptam
2: hogy küldjem
1: így
2: ok, így küldöm
1: ok
2: küldöm az 1. csomagot
2: odaért?
1: oda
2: küldöm a 2.at
2: odaért
pl. elveszett időközben vhol
1: nem
2: újraküldöm
1: igen, de nem tudtam átvenni, küldd lassabban
2: ok, lassú küldés
1: igen
etecera, etecera.
srácok, pls ne kössetek bele, tudom, hogy ez messze nem egzakt modellezése a hálózati kommunikációnak, csak egy szemléltetés, hogy kb. tudja, miről harangoznak. -
tölts már le ritka, régi cuccokat, és/vagy művészfilmeket pls t1/t3ról... ebben az esetben mondjuk van értelme a többszálas letöltésnek, mert ha egy film megvan 3 hubon összesen 2 embernek, azok is 64kbit uploadú dsl 6 slottal, akkor csak egy fél örökkévalóság, amíg lejön a dolog...
-
ne haragudj, de nekem ez az eszmefuttatás hibásnak tűnik. egy átlag dc-s nem úgy megy fel a hubra szvsz, hogy hogy 10 letöltési slotot fog használni max, hanem körülnéz, mi kell neki, és azt berakja a listába. ha ez 10 film, akkor 10 film. egyszálú kliensnél 10 slot. többszálúnál meg ki tudja mennyi. a lényeg, hogy a mohósága miatt nem jönnek enki rendesen a dolgai, csak 4-5kval, de közben lefoglal 15-20-25-kitudjamennyi slotot, és SZÜTTYÖG. nagyobb hubokon ezres méretekben elég hamar beduguláshoz vezet.
és órákig tart neki megmagyarázni, hogy ezt nem így kéne, és még akkor se hiszi el, hanem szajkózza a saját faszságait. szal meg tudom érteni, amiért kitiltották a többszálú klienseket. -
ip alapján ellenőrízhető, hogy melyik szolgáltatótól van az ipse, szal még csalni se tud. a fastdsl meg önkéntes alapon/nehezen meghatározható kapcsolatra működik manapság. adsles max akkor írja be, ha nagyon őszinte, vagy több hubra akar felmenni, azaz ha neki jó.
én is...
az egy dolog, hogy van rá kategória, viszont megfelelő ellenőrzés hiányában szinte senki nem használja.
de nagyon eltértünk az eredeti témától, ami ugye az volt, hogy a jelenlegi hub/slot szabályzat kapcsolat alapú, azaz egy 384/64esre ugyanaz vonatkozik, mint egy 512/128ra, míg az elite-féle új szabályzat kizárólag upload alapú, tehát az előző példa már nem áll. a kettő függ egymástól, de nem egy és ugyanaz. -
768/512es cable vs. 768/512es adsl.
cable 3 slot/hub, adsl 2 slot/hub. máris nem ugyanaz, pedig a paraméterei névleg egyeznek mindkettőnek.
ip alapján ellenőrízhető, hogy melyik szolgáltatótól van az ipse, szal még csalni se tud. a fastdsl meg önkéntes alapon/nehezen meghatározható kapcsolatra működik manapság. adsles max akkor írja be, ha nagyon őszinte, vagy több hubra akar felmenni, azaz ha neki jó.
jópár másikra meg kitöröltem a logot, amit írtak, de a mátrixra biztosan emlékszem közülük, de az időpontra, hogy mikortól lesz, arra nem. utánajárok.
mod: utánajártam. nem lesz a mátrixon sem, valamiért visszaléptek. pedig az előzetes hírek szerint ők váltottak volna.
[Szerkesztve] -
ácsi. más a kapcsolattípus, és más a feltöltési sebesség. ne keverjük össze a kettőt. igen, a feltöltési sebesség függ a kapcsolattípustól, de 64kbites és az 512kbites uploadot azért már eddig is kemény dolog volt egy kapalap alá venni. elite-ék finomítottak a szabályokon, és azért valamennyire iagzuk van benne. a gondom az egésszel az, hogy nem tudták (még) egységesen elfogadtatni.
-
'' a kolin a kapcsolatodtól függően kell beállítanod a slotjaidat (pl. adsl, chello, etc), az elite-n, meg még jópár másikon meg feltöltési sebességtől függően. ''
Amugy ez egy és ugyanaz. A feltöltési sebességednek megfelelően kell állítanod a limitet is és a slotokat is. (valamint ennek megfelelően van hub limited is)
nem ugyanaz. a 384/64es, és az 512/128as, de még 768/akármennyi is ADSL, tehát kolin 2 slot/hub mindegyikre. viszont az első uploadja 60kbit, ami elite-n: 2slot, max 2 hub, a 128ra más, a harmadikra meg már megint más.
erre ne magyarázd már meg, hogy egy és ugyanaz.
konkrétan ez megy az elite-n:
xx/56 kbit és ez alatt..... 1 slot...............max 1 hub
xx/64 kbit-ig................. 2 slot................max 2 hub
xx/128 kbit-ig................ 3 slot................max 3 hub
xx/256 kbit-ig................ 4 slot................max 4 hub
xx/512 kbit-ig................ 5 slot................max 5 hub
xx/1Mbit-ig................... 6 slot................max 6 hub
xx/2Mbit-ig................... 10 slot...............max 7 hub
xx/4Mbit-ig................... 20 slot...............max 8 hub
e felett ................... 30 slot..............max 10 hub -
bizonyos esetelben igen.
a kolin a kapcsolatodtól függően kell beállítanod a slotjaidat (pl. adsl, chello, etc), az elite-n, meg még jópár másikon meg feltöltési sebességtől függően. nem is olyan apró a különbség...
gratulálok annak, aki ezt kitalálta, és nem tudta egységesen elfogadtatni, mert ezzel valszeg frankón kinyírta az egyébként nem olyan rossz ötletet. -
ha éppen csatlakozni próbál valakihez, akkor a tőle letöltendő file állapotjelzője a letöltési listában minden esetben ''Fut''. ha 2 kb-os txt-t akarsz letölteni, ha 2gigás dvd-t, ez mindig így van. egyébként szvsz a czdc-vel jobban járnál, de ez az én személyes véleményem, nem akarok belemenni egy ''melyik legjobb kliens'' vitába.
-
1, ne írj nagybetűkkel. ez nem a chat.hu
2, kapcsold ki az xp tűzfalát, vagy ha saját tűzfalat használsz, engedd ki a dc-t a netre.
3, ha ez csak bizonyos huboknál fordul elő, akkor nem biztos, hogy a te gépedben van a hiba. lehet, hogy nem mennek a hubok. vagy több hálókártya us van a gépedben. vagy egyszerűen a csillagok állása nem teszi lehetővé, hogy felmenj a hubokra... -
válasz
_cirmos_ #899 üzenetére
a tipikus emberi hülyeség esete, amiben jelenleg te vagy a szenvedő alany. ajánlott rászabadítani a gépedre mindenféle víruskergetőt, meg spyware removert, mert 99,9%os valószínűséggel az, amit letöltöttél, egy nagy darab bináris szemét (azért jött olyan gyorsan, mert azt a bazisok nullát egész jól lehet tömöríteni), a maradék 1 ezrelékben meg megspékelték valami jó kis féreggel, vagy egyéb dologgal, ami talán a tudtod nélkül spammelő zombivá avanzsálja a géped.
szal ha legközelebb filmet, vagy egyebet akarsz letölteni, akkor előtte tájékozódj pls. a Bővebben: link illetve a Bővebben: link portálokon. a további félreértések elkerülése végett a fenti oldalakról NEM TUDSZ LETÖLTENI.
csókol anyád: béla -
valószínüleg ez egy film, vagy zenefile lehetett, vagy bármilyen olyan jellegű file, amelyben nem okoz nagy gondot, ha egy kicsit eltér egy-két helyen az ''etalontól''. ez annyiban nyilvánul meg, hogy van egy halk pattanás esetleg a hangszóróban, vagy egy helyen ''elromlik'' a kép, ami aztán a következő keyframenél kitisztul. túl sokat ez nem ront a dolgon, és az előbbit meg úgyis csak a vájtfülűek veszik észre
. viszont egy cd-képfilenál ez már adatvesztést okoz. tipikusan ilyenkor jönnek visítva az userek, hogy kiakad az nfsu, vagy akármi installálás közben. még akkor is, ha csak 1 egyest cserélsz fel az egészben egy nullára. ezért van az, hogy ugyanaz a film többféle hash-gyökérrel is kering a hubokon, míg a bineknek jellegzetesen ugyanaz a hash értékük.
-
ez is hajlamos elrontani a letöltéseket, mint az ndc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest