Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Pici telefon, óriás akksival?
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Szakbarbár #35186 üzenetére
Sárvédő nélkül is lehet esőben menni. Nekem mindig sikerül. Szerintem sokan másoknak is. Pedig nekem a terepgumi jobban szállítja a vizet felfele.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lsebestyen #34880 üzenetére
Annyiért ajándék akkor is ha csak egy évet bír ki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Szakbarbár #34713 üzenetére
Természetesen a tengelyközéptől tengelyközépig méret számít, hiszen az a része, ami a forgásponton túlnyúlik, nem vesz részt az erőátvitelben.
Fizikaóra tananyaga az egykarú emelő, kétkarú emelő és a forgatónyomaték, általános iskolában egyébként, már csak a nickedre való tekintettel is.
.
Észrevehető, mert ugyanakkora sebesség esetén többet kell a lábadnak mozognia (mind fel-le, mind a körpályán), és a végtag súlyát is emelgeted, a végtag tömegét is gyorsítod. Ha nagyobb a leírt kör sugara, nagyobbak a centripetális erőhatások, és a gyorsulás ugyebár erő nélkül nem létezik. F = m * a.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
belaazallat #34160 üzenetére
"Lejtőn én is beelőzök bárkit a topikból aszfalton... És nem azért mert a joytech agyak annyira gurulnának."
Nálad nyer az m*g*sin(alfa) a közegellenállási együttható ellenében.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
raczger #31137 üzenetére
Keszthelynél anno egy kismotoros kirontott elénk a bringaúton kvázi a semmiből. Haverom nyomott egy satut, én is lesatuztam, átestem a kormány felett, és a sisak koppant az elölrébb megállt bringa hátsó tengely csavarján. Én örülök, hogy az a sisak volt, és nem a koponyacsontom.
No meg amit linkelt tegnap ludsimon: a bükki versenybringás férfi, akinek a sisak viselésének hiánya miatt most életveszélyes fejsérülése van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
salieri. #31092 üzenetére
A LedLEnserekben is Cree LED van, és lehet hozzá kapni kerékpáros rögzítóbilincset. Olyan jól és szorosan tart, illeszkedik, hogy nekem 3 éve szuperál, esőben, hóban, fagyban, és persze tűző napon. Semmi elgyengülés vagy ilyesmi.
Ha meg épp nem tekersz, a lámpa levehető, és máris van zseblámpád is. Ez szvsz. elég univerzális.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
deicide #30919 üzenetére
Csak a kerékpárút táblák alapján elég jól el lehet találni. Meg sok helyen az aszfaltra van "graffityzve" a helyes irány, nyilak formájában. Végig a kijelölt úton mentünk. A szintre visszatérve meg az a gondom, hogy Zebu kolléga is a kört csinálta, és neki majd' egy nagyságrenddel nagyobb szintemelkedést ír az Endomondo. Ami mellesleg reálisabb is 220km-en, mint nekem a 700m szint. Főleg az északi partot figyelembe véve.
A bringaút minősége nagyon változó. Én egy XC géppel és 4bar fölé fújt Schwalbe Land Cruiser gumival mentem, a bringa csak elöl teleszkópos. Azt is javarészt lockoltam. Néhol nagyon szar az út, gyökeres, néhol meg a minősége kellően jó - magyar viszonyokat tekintve és 3 számjegyű utakhoz képest.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #30917 üzenetére
Aki nem akar visszalapozni, annak belinkelem: http://www.endomondo.com/workouts/lJkSQj0-UYI.
Érdekes, hogy Balatonakalinál az egyik kilométer nyomvonala piros. Az mit jelent az Endomondo-n?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Endomondo-t telepítettem a mobilomra végül. Regisztráltam. Elindítom GPS vétel mellett, és onnantól logol? Aztán online meg megnézheő a track. Jól gondolom?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #30508 üzenetére
Szerintem sem sok értelme van a megállás esetén leállításnak, az nem ad valós képet. Mész 10km-t full erőből, pihensz két órát, megint 10km sprint, stb. Úgy a nettó log elég érdekes átlagokat fog kihozni, aminek szerintem semmi értelme. Én bevállalom az állásidőt is, úgy a buli.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Vasinger! #30506 üzenetére
Igen, SGS-em van. Anno az volt a legjobb vételek egyike, és ez számomra beigazolódott.
Az akkuja már nem az új fényében tündököl, azért is érdekel a GPS-es üzemidő. Vagy szerezzek be egy szolár töltőt, és tegyem a hátamra?
Napsütés lesz bőven. Vagy egy ilyen akkus power bankot szerezzek inkább, és azzal jobban járok-e? Vagy vegyek hozzá tartalék akkut, ami feltöltve nálam van. A dilemma oly erős.
Haverom trekkingje agydinamós, ahhoz 3 forrasztással egy szétberhelt mikro-USB kábelből csinálnék 5V-os stabilizált töltőt.
De nekem ilyesmim nincsen.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Endomondo, Sport Tracker, MyTracks, Sportypal - ezek egymás alternatívái, vagy külön típusú alkalmazások, külön célra? SGS GT-I9000, 2.3.4 gyári Telenor ROM-mal lenne a hoszt számukra. Melyiket telepítsem?
A műholdas GPS az akkut mennyire meríti, kb. mennyit bír egy ilyen kategóriás, akár másik telóval?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
belaazallat #30274 üzenetére
Tényleg durva teljesítményt tol! Respect!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
belaazallat #30268 üzenetére
Azt meg hogy?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Vasinger! #30240 üzenetére
Bele fogsz halni. A Nobby Nic-be biztosan, az kizárólag terepre van, de a Continental Vapor is elég heterogén futófelületű.
Továbbá sokallom is azért a kopott külsőért a 4500-at.Ha montival szeretnél körbe menni, és a tüdőd, beled nem akarod feleslegesen kiköpni, akkor ilyesmi futófelületűt nézz: [link].
Persze amazokkal is eljöhetsz, edzésnek nem lesz rossz, de kicsit demotiváló lesz 150km után kapkodnod a levegőt, mikor a többiek, akikkel együtt tekersz még a just fun résznél tartanak.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #30080 üzenetére
+60km-t 3 órára számoltam, 45 perces megállásokkal az 4 megállást enged, 30 percesekkel hatot. Természetesen értem a nettó-bruttó közti differenciát.
Ha az ismerősöd edzettségi szintjét ehhez hozzávesszük (ami nem kicsi), akkor azért a te nettó 25ó/620km-ed kicsit vészesebbre adódik.
Én nem országútis vagyok, sosem ültem olyan kerékpáron még életemben, nem megyek 30-at megközelítő átlagokat mint ti, szerintem a topikban sem állítottam sosem. De azért kívántad nekem azt az 560-at, na.
Az montival egyértelműen kvázi teljesíthetetlen, még egy könnyű XC géppel is, ez tény.
Amit írtam, azt meg az általad és többiek által is linkelt nemzetközi versenyek eredményeinek gyors fejbeli interpolálását figyelembe véve írtam, előzetesen átgondolva, hogy hülyeséget írok-e.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #30046 üzenetére
"620 km, nettó 25 óra alatt simán teljesíthető!" - Nem is olyan rég a gyakorlott hosszútávos bringás esetén, 560km / 24h = nem durva kijelentésemnél még szakértő kollégáztál...
Hogy is van ez?
Felénk ez vagy következetlenség, vagy kettős mérce. Holott én akkor sem éreztem lekicsinylőnek a hozzászólásom, mint ahogy most sem, de ahogy beoltottál azt megjegyeztem.
(#30054) rétisün: "ahol szembeszelem volt, ott egy montis(!) szélányékában tartottam a ~30-as tempót
" - Ez egy igen szép gesztus, hogy így nyilatkozzon egy outis egy montisról.
Habár ő valószínűleg rövidebb távon ment.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Chosen #29989 üzenetére
100%-osan. 20p alatt minden szabályt betartva, bringaúton át lehet érni a következő útvonalon:
Nagykörút ---> Margit-híd ---> budai rakpart bringaút, át a Lánchíd alatt ---> jobbra felkanyarodsz a hegyet kikerülve a 18-as villi vonala felé ---> végig a bringautat követve a déli előtti parkon átvágsz.
Kicsit gyorsabb a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd a Lánchíd fele kanyarodva, és az alagúton. Ott igazából az alagút túloldaláig a sávban korrektül lehet haladni, majd a végén követed a bringautat.
(#29998) Vasinger!: nekem egy olyan első nap letört az Andrássy úton a kerékpár- és gyalogúton.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #29884 üzenetére
Az ilyen büntetési tétele a túl gyenge. Azabaj. Ha a szabályok be nem tartásából származott a baleset, az már a megfontolt emberöléssel majdnem egyező súlyú kellene, hogy legyen, hisz szándékosan lépte túl a sebességhatárt.
Ha az autó – melynek sofőrje a balesetet okozta – többi utasa nem tesz tanúvallomást, bűnpártolás miatt őket is elővenni.
Megfelelően szigorú fellépéssel az ilyen attitűd kordában tartható lenne.
Az eltávozott kerékpáros hozzátartozóinak és barátainak pedig ez úton fejezem ki részvétemet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #29849 üzenetére
Én nem vagyok országútis egyáltalán, sosem ültem olyan bringán, de sokkal-sokkal jobban lehet vele haladni, mint montival. Én sem edzett nem vagyok, sem hatalmas bringás, de montival (első villás XC) a Balaton-kör 13h. Ott szutyok utak vannak, mindenhol jobbkezes utcákkal. Országúton a Balaton kört 6h alatt meg lehet csinálni, mert lehet haladni, és outi bringával a menetellenállás is a montis töredéke.
Nem fitymállottam továbbá az 560km/24h teljesítményt, csak reális értékelést adtam rá. Aki hosszú távon rendszeresen teljesít, annak nem elrugaszkodott próbálkozás.
(#29852) ludsimon: miből gondolod, hogy azon rang kerékpáros szakértelemre irányul?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Este 11-kor indulok egy Albertirsa-Tápiószentmárton-Cegléd-Albertirsa körre.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ha már defekt sztorik, akkor nekem volt egy vasárnap (első, üvegszilánk) és egy 3 hete (hátsó, üvegszilánk).
A legjobb az volt, mikor októberben (vagy 4 éve) királydinnye ment a gumirecék közé, és mindig beljebb nyomult. Defektet okozott, de megnyomkodtam, és felfújható volt a kerék. Márciusig úgy jártam, 3-4 naponta kellett csak pumpálni.
A téli csúszós úton amúgy sem árt, ha kicsit puhább a gumi.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Vasinger! #29449 üzenetére
A spiriten sosem voltam még, nem tudom milyen, most megyek az idén először. Amikor körbemegyek, az ettől független. Mindenképp vigyél magaddal kaját-piát, és ne az ottanira számíts, mert a szervezők ingyen csinálják, amit, max. szponzorok vannak.
Azon a helyen törzsvendég vagyok, úgyhogy fel is vettem facebookon a pincércsaj lányát.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Chosen #29447 üzenetére
Mivel akkor eszel-iszol, mikor pecsételsz is, így a ritkábban de több megállásnál szerintem nem vesz el több időt.
Én ma erre jártam: [link]. Hajszálpontosan 3 óra alatt tettem meg montival egyébként, 17:40-kor indultam, és 20:40-kor estem be a vendéglő ajtaján, hogy kérek ételt, italt és nőt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Chosen #29434 üzenetére
Az északi parton van két meredekebb, merőlegesen felfele emelkedő, de rövidek, és a Badacsonyi bringaút (Római út) dimbes-dombos, de azok még rövidebbek. Amikor a csúcson átfordulsz, akkor Balatonaligáig, sőt, még utána is végig lejt.
Amennyiben a kijelölt úton mész, a déli part nappal szopóág, mert az utcán kell tekerned szinte végig, a burkolat trágya minőség (montival is), sok a jobbkezes utca (ahol ugye nem száguldasz át egyenesen, elsőbbségadás nélkül). A 71-esre én nem megyek ki soha, mert szinte mindenhol kinn a kerékpárral behajtani tilos tábla.
Az északi part amúgy szintén szopóág, ha éjszaka mész, mert mindig van olyan szakasz, ahol a 71-es mellett visz a bringaút, és a fényszórók elvakítanak. Engem biztosan látnak (LedLenser T7, kisebb fényerő, ha nem veszi le, akkor villantok nekik fullfénnyel), de sok a tahó-tapló, aki csakazért is reflektorral megy.
Amúgy jó móka körbemenni, nekem 12-14h a szintidőm, 30-40km-enkénti lazítás-evésivás, néhol fotózás mellett! (Montival, vegyesgumival vágok neki, minden évben körbemegyek egyszer egy nagy, teljes kört 2005 óta, és mindig Keszthelytől Badacsony, Tihany fele beálló irányban.)
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Csütörtök éjjel volt ez a kanyar, másodmagammal: [link].
Megjegyzések:
- indulási idő 21:20, érkezési idő 23:00.
- Az Albertirsa-Tápióbicske szakasz földút, dombos-mezős-erdős. Két helyen is őz ugrott ki pár méterrel elénk.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
eddie1978 #29365 üzenetére
Hmmm. Semmi komoly teleszkóp, vagy küllőzés. Vannak még merev vázas versenyzők is. Még XC-nek is gyenge lenne így 20 év távlatából, manapság. De amúgy mulatságos, mikor másodszor is felpattan ugyanaz, és ott szurkolnak neki a nézők, aztán meg mérgesen földhöz vágja a bringát.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #29362 üzenetére
Nem mondom, hogy csúnya, azért is nem ezt írtam. De nekem már az átlag Meridák is túl színesek, de ehhez képest egy Merida maga a visszafogott pasztell.
Én is szeretem azonban a kontrasztosságot, és tény, hogy azt felmutat a kolléga által beillesztett képen látható váz, de én feketén-fehéren látom a világot. (Ilyenem van: [link].)
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #29355 üzenetére
Majd akkor eladja. Fejéhez vágom, hogy ne változtasson ízlést állandóan. (Mint tette eddig.)
Az utóbbi időben elhasznált (megvett, nem jött be, eladott) egy Merida nem tudom milyen trekkinget, egy Giant Iguana Discet, meg valami alap Neuzer montit. Elmondása alapján csak a legutolsóval volt baja. Hihetetlen a meggyőző ereje egyébként, egyiken sem bukott egy Ft-ot sem, mindet haszonnal adta el.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #29352 üzenetére
Azt vette a fejébe, hogy a váz neki megfelelő lesz (kiszámoltattam vele a magasságához), súlyra is elég.
Aztán mindig, amit cserélni kell rajta a használat során, magasabb kategóriás alkatrészekre cseréli.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Erről a vázról mik a vélemények?
A felszereltsége mellékes, mert saját elgondolással rendelkezik a leendő tulajdonos, inkább az árra figyeltem fel, nem találom rossznak. És végül is el lehet vele menni egyből, mindig azt cserélni rajta, ami szükséges.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tjokai #29261 üzenetére
Szögsebességet mér, az pedig állandó belül és kívül. Azt konvertálja az általad megadott kerület alapján az általad megadott lineáris sebességegységbe.
(#29263) feka007: Minél kintebb rakja, annál gyorsabban suhan el a mágnes a reed / Hall érzékelő előtt, és annál bizonytalanabb lesz az érzékelés nagy sebességeknél. Minél közelebb rakja az agyhoz, annál lassabban halad el, az meg kis sebességeknél jelenthet kiértékelési gondot. Én a centripetális erőhatások fellépése okán a még üzembiztos kis sebességű mérést lehetővé tevő, legbelső pontra raknám, kikísérletezéssel.
salieri.: Szép bringa, UP! neki. Miért adod el? A nicked és az avatarod amúgy a Mafia c. játék alapján ihlettetett, nem a zeneszerző alapján, ugye?
Használtan, kb. 150e Ft-ig bezárólag tud valaki jó vételnek számító trekking gépet mutatni?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Júliusban lesz valami Balaton-kör, 24h szintidő, benne van a túranaptárban is elvileg. Tud róla valaki linkelni valamit? Nem találom sehogy.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Stauffenberg #29103 üzenetére
Nekem 10000 a bringabérlet 60km-re. (Albertirsa - Nyugati), és rendesen rögzíteni sem lehet sokszor a bringát, mert a vezérlőkocsi bringás részéből ellopják a rögzítő kerékvezetőket.
A másik kedvencem, mikor indulás előtt pár perccel, patakzóan izzadtan felszállok a vonatra, de tele a bringás rész munkásokkal. Arrébb nem húzódna, hogy egyáltalán be tudjak menni, stb. Ha nincs túl kuka nap (magyarul szerencsém van), akkor legalább nem dohányoznak a tilalom ellenére.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #28794 üzenetére
Az tényleg nagyon jó vétel. Már csak a fékek és az első villa miatt is. Ugyanilyen első villám van, azt állítok rajta és úgy, ahogy akarok.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hihetetlen, mik vannak. Megelőzött ma egy csóka, aki minden piroson átment előttem, ahol csak tudodd. Persze könnyűszerrel utol lehetett érni. A pirosnál álló sorokat beelőzte. Kézjelzés kanyarodáskor nuku. Össze vissza cikázott. lassan haladt, megelőzni is alig lehetett, a pirosnál álló sort meg visszaelőzte, hogy újra feltartsa azt, aki gyorsabb. Persze sisakja sem volt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #28530 üzenetére
Nekem 235km, 13,5h alatt az életem eddigi legjobbja, montival, vegyes gumival, a Balaton körül. Ez magában foglal megállást, fotózást, kaja-pia-pisi, várakozás a vonatra (vonatfotózással, az érkező szerelvényt optimális helyen várva egybekötött bringatúra volt).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
hoffman_ #28317 üzenetére
Valami haszna van, ha szerelek a kormányra egy videokamerát, és ha városban közlekedek, folyamatosan rögzít?
Ma a Kálvin téren szorítottak le. Audi A8 mellett közlekedtem, vele azonos sebességgel, zöld lámpa felé tartva a bringasávban a Fővám tértől az Astoria felé. Ő az egyenesen haladó, de legkülső sávból úgy döntött, hogy átsorol a jobbra kanyarodóba, és az Üllőin halad tovább. CSak a jelenlétemet hagyta figyelmen kívül, leszorított, és a kormányom hozzáért a dukkózásához. Baleset nem történt, de még ő dudálta le a fejemet, és majdnem kipattant reklamálva az autójából. Ilyenek ellen egy kamera hatásos lehet, látható rendszámmal és rendőrségi feljelentéssel. Video csatolva...
Hgyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Valkűr #28342 üzenetére
Egyet kell értenem. A bringámon gyárilag az M505 vot, de az oldásával még a legkevésbé sem voltam elégedett. Le is cseréltem gyorsan egy M525-re, akciósan szereztem valahonnan. De még azzal sem vagyok 100% elégedett. Ha lazára állítom, lötyög benne az SPD, de könnyen old, ha meg erősre, akkor fix, de nehéz kioldani.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #28304 üzenetére
Majd megpróbálkozok ott lenni, ha fel sikerül kelnem.
Más: Jászai és a Parlament közötti szakaszon, ahol az alsó rakpartról jön fel a táv. A tábla kiegészítő lappal külön tartalmazza a kerékpárúton haladók elsőbbségét (ha valakinek amúgy nem lenne egyértelmű). A minap haladok, kocsi megáll. Nyugtáztam is magamban, pár méterre vagyok, erre elindul. Kikanyarodni persze nem tudott, mert jöttek. Felkenődtem rá kissé, de semmi komoly. Erre megijedt és elhajtott. A rendszámát felírtam, sérülésem nem keletkezett, a bringa is OK.
Ez a cserbenhagyásos baleset okozása kategóriában megállja a helyét? Vagy ha nem tudom bizonyítani, nem is történt meg?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hátha olvassa a lány, akivel ma összeütköztem (9:40, fekete-fehér GIANT), elnézését kérem.
A pesti felső rakparti kerékpárúton haladtam észak fele, és a Dráva u. elején levő kanyarodósávos lámpa (ahol a kerékpárút átmegy a másik oldalra) zöldjén átmentem. Én ugyan átsoroltam a forgalmi sávba, de bonyolította a helyzetet, hogy előttem (nem közvetlenül) egy másik bringás jobbra kanyarodott (a Dráva u. bal oldalán a kerékpár- és gyalogútra), én meg a forgalmi sávba a Dunával párhuzamosan. Ekkor azonban még a dráva utcán tartózkodtam. Szemben jött egy nagyon csinos fiatal lány, ugyancsak kerékpárral, aki a "felfestett" sárga szaggatott vonallal határolt sávon belül, de annak az ő haladási irányát figyelembe véve jobb oldalán, szabályosan haladt Én már ekkor a "felfestett" vonalon kívül voltam, melyből egyébként már semmi nem látszott és látszik egy ideje. Csak az tudja, hogy ott van, aki renszeresen arra jár.
Ő azt hitte, hogy a kerékpárúton szándékozok haladni, ezért balról alart elmenni mellettem. Én meg egyértelműsíteni akartam, hogy a sávban szándékozok lenni, ezért én is balra tartottam. Egyszerre ilyedtünk meg (továbbá a szépségével is elvarázsolt) és satu. Kicsit összeütköztünk, már a megállás pillanatában (a kereke épp megérintette a lábam oldalról).
Ha meg útkarbantartó olvassa, akkor a lekopott sávot felfesthetnék ismét.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Valaki nálam szemfülesebb nem tudja véletlen, hogy a balesetben ripityára tört napellenzőjű Uvex Boss Compact sisakomhoz hol találok napellenzőt?
Hibátlan Mavic XM117 felni, 32 küllős, befűzve, Shimano M525 6-lukú tárcsarögzítéssel bíró első-hátsó aggyal mit ér használtan?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ludsimon #4355 üzenetére
Hello,
Hány km-t mentetek, kb. milyen szint és átlagsebesség mellett?
"Lánc-híd és a villogás 900 lumennel igen hatásos!"
Hát azért az sem mindegy, hogy szférikusan oszlik-e el az a 900 lumen, vagy egy igen kis nyílásszögű kúpot képez.
A lumen egyébként igen megtévesztő a fénytechnikában, és az a baj, hogy a lámpákat sokszor így adják meg. A kandelát sokkal helyénvalóbbnak érzem (LED-eket, izzólámpákat pl. így szokás megadni). Hiszen a fényforrás erőssége a fókuszálástól független marad, míg a fényáram erősen fókuszálásfüggő. A LED Lenser T7 (ilyen lámpám van) esetén alkalmazott Cree gyártmányú XR-E LED esetén a gyártó például 220-250lm fényáramot ad meg. A LED pedig terít. Így fókuszálva értelemszerűen ugyanaz a kandelában mért fényerősség kisebb térszögre oszlik el, így nagyobb fényáramot kapunk lumenben. Ezért nem mindegy, hogy a lumenben mért fényáramot melyik fókuszálási fázisra adja meg a gyártó.A LED Lenser esetén értelemszerűnek tűnik, hogy a terített, defókuszált esetre, mert ez illeszkedik a LED gyártója által specifikáltakhoz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Engem is mindig üldözőbe vesznek a kóbor kutyák. SPD cipőben azért szerintem parásabb a dolog. Jól jön a spray is, ha az embernél van, én is hordok...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Overlocker #4227 üzenetére
Nézzenek oda! Overlocker nem csak extrém tuningol hanem bringázik is.
toyone-t és subaruwrc-t is rá kellene venni, aztán lehet csapatni extrémtuningos túrákat.
Pesti szervizt amúgy nem tudok.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
No, a szezon eleji fejlesztés kikristályosodott. Sok olvasgatás, tesztek, vélemények böngészése előzte meg. A végleges konfiguráció:
CN-7701
HG-50 11-34 (Lehetett volna felsőbbet választanom, de 50kg testtömeghez nem láttam értelmét. Véleményem szerint a mostani is teljesen jól szolgált, ugyanilyenem volt. A sérüléseit inkább a kinyúlt, kopott lánccal való használat, semmint a gyenge anyagminőség okozta. Ezért inkább egy jobb láncra esett a választásom, ami feltehetően nem, vagy minimálisat fog nyúlni, ezáltal alattam is hosszú életű lesz a fogaskoszorú.)
Mavic Crossride gyári szett.
Schwalbe Sammy Slick - XC felhasználás, sok aszfalton futott kilométerre szerintem a legjobb kompromisszum.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
DopeBob #3919 üzenetére
Az a probléma Nálad, hogy több, mint kétszeres a dioptria változása. Igen, ennyit jelent, ugyanilyen fura lenne, ha a korábbi szemüvegedbe rakták volna a lencsét.
Jah, nagyon borsos, de szerintem megéri. Nekem legalábbis. -4 az nem kevés, és nincs hordom/nemhordom választásom.
HGyu
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Politika
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Spórolós topik
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest