Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
ha js-t tanulsz, akkor a dom inspector-t is nagyon sűrűn fogod nézegetni (javascript object view nézetben)
az említett könyvet nem ismerem, gondolom használható. valójában ha a js alapokkal tisztában vagy, akkor onnan neten pikkpakk meg fogod találni a kérdéseidre a választ. én netes tutorial-okból tanultam a nyelvet, könyvből szerintem hatékonyabb. -
cucka
addikt
egy hozzászólás keretein belül komplett js tutorial-t nem fogok írni, de pár gondolat:
először is ha valami alapdolog érdekel, akkor itt [link]
kell szétnézni, egyébként pedig keress valami tutorial-t a neten. (szinte bármelyik jó, kivéve a javascript bible-t, mert azzal megőszülsz, amíg egy ilyet meg tudsz írni, 1800 oldal a könyv, tele van fölösleges szócsépléssel).
tömböt így tudsz készíteni: var tomb = new Array(''asd'',''qwe'',''zcx''); . nyilván ami benne van, azt php fogja odaírni.
a lista, amit kiraksz, az egy div, ami alapesetben üres és láthatatlan.
rendeld hozzá a szövegdoboz onkeyup eseményéhez a lista frissítését, mondjuk írsz egy frissit() függvényt, és azt hívogatod.
frissít függvényben kitörlöd a lista eddigi elemeit (lista.innerHtml=''), majd kiválasztod a tömbből azokat, amelyekre ráillik a szövegdoboz tartalma, és hozzáfűzöd a lista innerHtml-jéhez.
js bogarászáshoz nagyon erősen ajánlott a firefox, dom inspector, web developer toolbar kiegészítésekkel. amennyiben ajax-al akarod megcsinálni, akkor pedig kötelező feltenni a firebug kiegészítést, nagyon sokat tud segíteni -
cucka
addikt
ha nem túl hosszú az a lista (mondjuk max. párszáz elem), akkor simán behányod php-ból egy javascript tömbbe, és js-ből lokálisan megoldod a keresgélést.
ha több ezer elem van, akkor kénytelen leszel az előbb leírt módon, ajax-al dolgozni. (vagyis azt a sok elemet is berakhatod egy js tömbbe, csak nagyon lassú lesz és csöppet sem elegáns). jobb megoldás erre a problémára szerintem nincs. -
RedAnt
aktív tag
Lehet hogy túlkomplikálom, de a legkézenfekvőbbnek nekem ez tűnik:
betenném a neveket egy adattáblába, aztán az alábbi linken leírt módon keresgélnék: [link]
Ez alapján lehet ilyesmit készíteni: [link]
ehhez szükséges javascript, php és adatbázis is. html-ben egyszerű megoldásról nem tudok. Bár szerintem nem csak a kezdőbetű számít, ha elég gyorsan gépeled - ez persze lehet hogy böngészőfüggő
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest