Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thocy a ZAGY

tag

válasz kilua #16 üzenetére

Nyilván nem hibátlan a Linux sem, de a nevesebb disztrókkal jelenleg messze nincs annyi szopás, mint Win 11-en. Valószínűsítem, hogy ennek nem feltétlenül csak programozói és tesztelési oldala van (amellett, hogy a felépítés is más), hanem az is, hogy kevésbé komplex megoldásokkal operálnak.

Linuxnál szinte csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg alapból támogatott legyen a hadrver, de ma már ez sem jelenthet valódi gondot. A nem natív alkalmazások és játékok is elég jól mennek Wine/Proton segítégével (nálunk Dell Latitude, HP Elitebook és egy saját összeállítású asztali gépen). A feleségem és a három gyerek 1-2 nap alatt megszokta az új rendszert Win helyett. Mindenkinek van saját profilja és hozzáfér a közös filmes/mesés/zenés/családi fényképes mappához (előbb-utóbb erre majd lesz egy NAS, de annyira még nem volt rá igény, hogy időt szánjak rá).

Szóval ha nem vagy kötve olyan alkamazáshoz/játékhoz, amit nem lehet elindítani Linux alatt, akkor simán lehet váltani. Aki nem akar, annak ma már nem kell gyakrabban parancssort nézegetni, mint Windows alatt (engem nem zavar, elég idős vagyok hozzá, hogy ne legyen idegen).

Új hozzászólás Aktív témák