Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sheld

senior tag

válasz Out #3922 üzenetére

De akkor hova forduljak segítségért? Semmi másik topic-ot nem találtam, ami hibákkal foglalkozik. :)

Tegnap pl. megint jelentkezett a hiba, méghozzá úgy, hogy az egyik monitoron filmeztem, a másikon játszottam, egyszercsak elkezdett szaggatni a játék, majd a kép elkezdett akadozni a filmen, aztán a hang is kezdett szaggatni, majd jött ez egérmutató, szóval szépen sorra omlott össze a dolog.

Miután mindent leállítottam a HDD még mindig kerregett, mint a barom, a rendszer közel sem volt reszponzívnak mondható. (Nem hinném, hogy a hőmérsékletekkel lenne a gond, mert a hiba terheletlenül is jelentkezik. Most volt először, hogy itt ültem előtte.)

Memória hiba kizárva, MemTest nem jelzett hibát egy délutáni non-stop futtatás után.
    CPU PRime95-el tesztelve, az sem hasalt el, egyik szálon sem.
    VGA-t nem tudom így tesztelni sajnos.
    HDD elméletileg jó, BadSector mentes.

Tápegység lehetne a ludas? Vagy az alaplap?
    Alaplapot mivel tudok tesztelni?
    Tápegységet sajnos nem tudom kiszűrni, mivel még nincs másik tápom.

(Lehet valamilyen windows 10 szolgáltatás a ludas?)

• Sheld

senior tag

válasz Sheld #3918 üzenetére

Valaki?

Ahogy nézem eléggé kihalt a topic. Lehet máshol kell keresnem a megoldást.

• Sheld

senior tag

Sziasztok!

Egy nagyon fura problémám lenne. Vettem az alábbi számítógépet:
    Alaplap:Gigabyte Z97X Gaming
    CPU: Core i5 4460
    RAM1: HyperX 4GB 1333
    RAM2: HyperX 4GB 1866
    VGA: Gigabyte GTX 970
    Ház: CoolerMaster Elite 331
    HDD: Seagate 1TB SSHD (Laptopból kivett 2.5"-os)
    TÁP: 530W-os nem tudom micsoda :/

A memóriákban nem vagyok teljesen biztos, mivel a BIOS visszaveszi mindkettő órajelét 1333MHz-re. Elvileg mindkét modul 1866-os, viszont akkor nem tudom, hogy a BIOS miért veszi vissza az órajeleket 1333-ra.
    A számítógépnek hőmérséklet gondjai nincsenek. Frissen telepített Windows 7-el, 8-al és 10-el is jelentkezik a hiba. Lefagy a gép, ha nem nyúlok hozzá.
    Ha játszom, akár több órán keresztül is, semmi probléma nincsen. Benchmark programokkal minden OK. Futtattam MemTest-et, nem talált hibát, CPU stress test, nincs hiba, max hőfok 65C. HDD Sentinel szerint a HDD is rendben van. A grafikus benchmarkokat is simán le lehet futtatni, de semi értelme nem volt eddig. A számítógép csak akkor fagy, ha relatíve pihen. Torrentezés közben, vagy ha csak simán otthagyom. A fagyáshoz nagyjából egy óra üresjárat szükséges.

Nekem sajnos semmi ötletem nincs, remélem itt jó helyen járok, vagy elküldtök majd melegebb éghajlatra :DD oda, ahol megoldást találok a problémámra.

Én arra is gondoltam, hogy a noti HDD energiagazdálkosásával nem tudna mit kezdeni a gép? De torrentezés közben, mikor letöltök nincs olyan, hogy pihen a HDD...

Mondjuk nálam nem kékhalállal fagy a gép, hanem csak szimplán merevre. Előtte még van, hogy kegyelemből szaggat az egér.

Kérlek segítsetek!
    Tisztelettel: Sheld

Új hozzászólás Aktív témák