Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Lajmund #10 üzenetére

"Az epix pro nem dobta el a jelet annyi időre mint a samu. De hetente csak egyszer megyek szóval nagy melegbe ezt kibirom amint hüvösebb van nem csinàlja."

Na, itt válik el a sz@r a ...-tól.
    Aki Garmin-t vesz, az nem egy (újabb) mobiltelefont akar a csuklójára tenni, ami ugyan sokat tud, de ha elkezded (ki)használni – minden funkcióját –, akkor merül, mint a nyeletlen fejsze, plusz nem bírja az időjárás viszontagságait.
    Szóval épp ellenkezőleg: ezek céleszközök. A cél(ok) pedig:
    • minél pontosabb adatok szolgáltatása, bármilyen körülmények között
    • olyan ökoszisztéma, ami kb. bárhol máshol fizetős (ez némiképp indokolhatja az elborult árakat)
    • több napos (még a legdurvább GPS módban is) hetes üzemidő
    • strapabíróság (nem egy Samsung óráról hallottam, amik annak ellenére áztak be, hogy vízállóak)

Egyébként is, 1 hét alatt (abból kiindulva, hogy azért éled a mindennapjaidat is) nem fogsz tudni egy ilyen órát / rendszert kiismerni ...

+1 arra, amit Parallaxis ír. HRV, body battery ... mind-mind olyan dolgok, ami hosszabb viselés után kezdenek működni, vagy lesznek egyre pontosabbak.

Ja, és még egy: ha Garmin, akkor MIP ... szerintem. Tudom, hogy a piac megkövetelte az AMOLED-et, – és Isten látja lelkem, én nem is bánom, hogy ha van, mindaddig, amíg van MIP-es órájuk is, – de az egyszerűen nem órába való kijelző.

#14 HThomas
    AMOLED + GPS + navigálás → állat módon fog merülni. Nálam ezért sem lesz sose opció az AMOLED. A MIP-es órám kb. pont annyit fogyaszt, ha rajta van a térkép, ha nincs.

#15 Bone123
    " ... GPS módban 47 órát, mindig aktív kijelzővel 37 órát bír ... "
    " ... Fenix 8 47 mm AMOLED, 16 nap okosóra módban, 7 nap mindig aktív kijelzővel ... "
    Nekem nem jön ki a matek:
    A 7 nap a 16 nap 47%-a.
    ... akkor a 47 óra 47% → ~20,5 óra. De, akkor már "koppra merült".

Sajnos nem találni (vagy csak én nem leltem rá) rendes, "életszagú" összehasonlítást. Külső tényezőtől (nap, meleg) függően ugyanis csak romolhat az AMOLED-es óra üzemideje.

#27 Kronk
    " ... AMOLED-es Fenix E, pont hogy NEM Amoledes a Fenix E ... "
    ... de (sajnos) az. Értelme ennek a modellnek nulla. Cserébe jó nagy kiszúrás az Epix gen. 2 tulajokkal szemben.

Új hozzászólás Aktív témák