Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz coffebreak #32494 üzenetére

Szerintem egyáltalán nem elrugaszkodott elképzelés a br. 800k.
    Amúgy én mostanában kerültem meglepetésbe. Ebben a hónapban elkezdtem kibújni a burkomból és állásokat nézni, illetve széles körben felmérni az ismerőseim körében, hogy merre hány méter.
    Történt ugyanis, hogy az emberhiány miatt a cégemnél lehet, hogy átszervezik az erőforrásokat és nem kizárt, hogy emiatt megszűnik a jelenlegi munkaidő beosztásom. Azt már most közöltem velük, hogy még véletlenül se gondolják azt, hogy ugyanezért a pénzért 22 napot fogok nekik dolgozni.

Na és így, hogy kicsit jobban körbezekintettem, azt láttam sok esetben l, hogy ugyan az IT munkák általában normálisan fizetnek, sok mérnöki munka, meg úgy általánosan más diplomás munkakör esetén van egy jelentős szakadék és sok nem IT diplomás a br. 700as fizetések világában mozog.
    Ami azért meglepő, mert egy Bkk buszsofőr netto 400 felett, ismerős 2 műszakban redőny gyárban nettó 400, másik ismerős 1 műszakban 6-15-ig dolgozva nettó 385k. Jó, az utóbbi kettő gondolom nem ennyire van bejelentve. De az is meglep, aki középfokú végzettséggel kvázi operátor a cevában és br. 800k.a cafeteria.
    Olyan érzésem van, mintha sok nem IT felsőfokú munkára felzárkóztak volna a munkák.

Új hozzászólás Aktív témák