- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
Shadowguard #14686 üzenetére
Gratula
-
Shadowguard
senior tag
válasz
Shadowguard #14671 üzenetére
Kis helyzetjelentés, ma végre túljutottam az egészen. 108 levezetett óra, rengeteg idegeskedés és gyomorgörcs (meg némi vizsgáztatói jóindulat) árán, de meglett. Az biztos, hogy ha ezt előre látom soha az életben nem kezdek neki.
-
sugarforce
addikt
válasz
Pont arra ertem, hogy passziv hogy belefaradt/leszarja. Ez igy nem okes semmilyen formaban.
-
Lifer092
senior tag
válasz
Az óraszámból ítélve már lehet késői amit írok, de ha van lehetőséged, akkor otthon/havernál ha van egy normális kormány+pedál PC-hez, és valamilyen szimulátor, akkor annak segítségével nagyon jól lehet fejlődni. A figyelemmegosztástól egészen a szem-kéz koordinációig, nagyban tud segíteni, és fejleszteni az embert.
Persze ez sem 2-3 alkalom után fog fejlődni/kialakulni, ezért is írtam hogy lehet már késői ötlet ez. De a jövőre nézve, ha már vizsgára ebből nem is sokat tudnál meríteni, még hasznodra válhat.
Ez saját tapasztalat, elég régóta szimulátoroztam már, kb. 13-14 éves korom óta. Most vagyok 26. Az első gyakorlati óráig életembe nem vezettem autót IRL. Mivel a családban nem volt autó senkinek sem, így gyakorolni sem tudtam senkivel. Viszont a szimulátorozás által tényleg szert tudtam tenni olyan "képességekre" amik nagyban segítettek vezetésnél, és forgalmi vizsgán is. Amíg nem váltott bunkóba az oktatóm, addig kérdezte is hogy én már vezettem autót előtte? Mert hogy már az első órán alig szólt bele a dolgokba.
Egyébként mi az amire azt mondod hogy nem érted? Parkolás, vagy jármű kezeléssel kapcsolatos?
-
demerion
tag
válasz
Shadowguard #14665 üzenetére
Mindenképp válts oktatót. Szerencsére nekem elsőre sikerült jóhoz kerülnöm, de ő is mesélt elég sok rémtörténetet, volt aki hasonló helyzetben volt mint te, az esetek többségében az oktatóváltás segített. Ha nem kapsz rendes visszajelzést és magyarázatot, hogy mit hogy merre akkor nem fogsz tudni fejlődni. Volt hogy 2 órán át csak a tanpályán gyakoroltuk a helyes kanyarodást, sávtartást stb ha látta, hogy nem megy, vagy bizonytalan vagyok forgalomban. Ha bármit rosszul csináltam egyből szólt, mi nem volt jó és hogyan kellene legközelebb. Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog. Nyilván van aki nem szereti, ha folyamatosan beszélnek hozzá, de nekem nagyon sokat segített az azonnali visszajelzés.
Próbavizsa nálam úgy nézett ki, hogy húztam egy útvonalat, végigmentünk és a végén az összes hibát (akármilyen kicsi is volt) kitárgyaltuk, akár visszamentünk az adott helyre Y-t gyakorolni, ha nem úgy ment. -
Imilenni
addikt
válasz
Shadowguard #14667 üzenetére
Szia!
Esetleg vegyél fel egy vezetési alkalmat, tudomásom szerint szabad (nekem idős oktatóm volt és engedte, persze miután a vb-k fejét megkérdezte)
Aztán privátba töltsd fel youtjbe-ra (így csak az latja akivel megosztod).
Ez engem is érdekelneUi: Tarts ki!
Mi a foglalkozásod ha szabad tudnom?
-
sugarforce
addikt
válasz
Shadowguard #14667 üzenetére
Nem a vizsgáról beszélek, hanem, hogy 70 óra után miért nem megy úgy a vezetés, ahogy kellene. Lehet, hogy jó fej, meg nem bunkó, de ha passzív, ugyanúgy meg vagy lőve és annak meg az az eredménye, hogy saját magad kérdőjelezed meg. Egy normális oktató tudna mit kezdeni a helyzettel, ezért is mondom, hogy jobban járnál egy másikkal.
A fejmozgás-kéz koordinációt meg próbáld meg gyakorolni egy tányérral.
Egy próbavizsga nem annyiból kellene álljon (jó esetben), hogy rádhagyja 7-8 perc után, hanem nyomjátok végig, aztán a hibákat megbeszélitek és ha érdekli annyira a dolog, akkor tudna tanácsot adni. Amiket mesélsz, nekem egy befásult oktató képét festi le előttem, de lehet csak előítéletes vagyok. -
sugarforce
addikt
válasz
Shadowguard #14665 üzenetére
Persze letezik olyan, hogy valaki nem kepes ra, (5 sikertelen forgalmi vizsga utan ugye páv-ra kell menni) de az esetek jonreszeben ez nem a tanulo, hanem az oktato hibaja. A kepessegeidtol fuggetlenul az oktato hibaja is, hogy 70-75 ora utan meg csak a vizsga se kerult szoba. En is voltam ilyen oktatonal, en is magamat kerdojeleztem meg, hogy alkalmas vagyok -e ra, az a legjobb ha tole szabadulsz. Ha ez nala nem vet fel kérdéseket, vagy nem merul fel az, hogy beszelnetek kellene errol, akkor ez ot minositi. El is hiszem, hogy neki kenyelmes hogy csengeted a penzt a zsebebe, kozbeb te meg sajat mazad okolod, hogy nem haladtok. Lehet mas oktatoval simabban menne a dolog. (Tapasztalat) Ha mar ennyi penzt idot es energiat beleoltel a dologba, akkor erdemes lenne folytatni, gondolom ezt se hiaba kezdted el( jol jon/kell a jogsi idovel). Tegyuk fel, hogy most abbahagyod, sanszos, hogy par ev mulva banni fogod, hogy nem vitted vegig a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest